Last news in Fakti

21 Март, 2013 08:02 1 091 2

Търсят шефове за митниците

Търсят шефове за митниците, обявява в. „Стандарт“

Митниците търсят началници за осем пунктове и бюра в страната. Последният обявен конкурс е за шеф на Кулата. Документи на мераклиите да оглавят митническото бюро между България и Гърция се приемат до 22 март. Кандидатите трябва да са завършили право, икономика или технически науки и да имат поне степен бакалавър. Другото изискване към тях е да са с поне четири години опит в митническия одит или да имат придобит трети младши ранг в държавната администрация. Заплатата на бъдещия митнически шеф на Кулата ще бъде между 900 и 1200 лв. Другите митнически пунктове и бюра, за където с конкурс се търсят мераклии за шефове, са Отоманци, Логодаж, Златарево, Пристанище Лом, Брегово и Карлово.

Горящ, Тодор Йовчев вървял до близка къща, не му отворили, пише в. „24 часа“

Тодор Йовчев е купил бензин от близка до Ситово бензиностанция с последните 4 лв. от портмонето на жената, с която живеел на семейни начала. Тя се събудила към 8 ч. вчера. Докато се миела в банята, чула крясъците на горящия си мъж. Изтичала на двора и видяла агонизиращия в пламъци Тодор, който се гърчел на земята, опитвайки да се загаси. „Блъскал е даже по вратата на една съседка, но тя е една усойница... Не му е отворила, тя има кладенец и може Тодор да е искал да се наплиска”, проплака Николинка. Тя и братът на Тодор пристигнаха преди линейката с обгорелия мъж във Варна. Лекарите го оперираха спешно заради тежкото увреждане на белите дробове. Мъжът бил строител, но напоследък не можел да намери никаква работа.

Знеполски отива във Ватикана, прогнозира в. „Труд“

Проф. Ивайло Знеполски се очаква да бъде изпратен за посланик във Ватикана, научи всекидневникът. Премиерът Марин Райков съобщи, че има кандидат: „Имам идея, очаквам съгласието на човека”. Проф. Знеполски е световно признат философ, културолог, изкуствовед и филмов критик. Преподава в Софийския университет, гостувал е в редица френски висши учебни заведения, ръководи магистърска програма в германския „Виадрина”. Сред трудовете му е и предговорът към българското издание на „Лолита” от Набоков. Ивайло Знеполски е бил министър на културата в правителствата на Любен Беров и Ренета Инджова.


Палят къщата на тройния убиец, ако семейството му не се изсели, пише в. „Преса“

Вчера ромите от кв. „Д. Миленков“ се събраха и заявиха, че ще отмъстят на убиеца Иван. Като разбраха, че е починал, се заканиха на семейството му. Поискаха то да се изсели от квартала, а къщата да се събори. Очевидци разказаха, че препречили пътя, след като получили команда от някой, който пристигнал с лъскав джип Audi Q7. Да се изселят синът му, снаха му и майка му, викаха ромите един през друг. Синът му има оръжие, и той ще стреля, ще ни утрепе децата, допълваха други. Три чувала с оръжие са изнесли полицаите от къщата на Иван, твърдяха ромите. „Преса“ научи, че в дома на Калмуков не е имало друго оръжие, а само патрони за незаконния пистолет „Макаров“, с който простреля съседите си.


Почистването на София започва на 2 април, подсеща в. „Новинар“

Пролетта дойде и по традиция предстои усилено чистене на улиците, градинките и кварталите в София. Тази година кампанията ще бъде открита на 2 април от 12 часа в Докторската градинка, съобщи директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева. Осигурени са 40 000 чували и ръкавици за пролетното лъскане. Всеки желаещ може да получи от консумативите в някой от районните инспекторати или в деня на старта на кампанията, обясни Георгиева. От 2 до 14 април ще се събират боклуците между блоковете и в частните имоти, а от 15 до 25 април ще се лъскат градинките, парковете и обществените места. След тази дата кампанията ще продължи в природния парк Витоша.


Изнасилват по едно дете на ден у нас, алармира в. „Монитор“

Почти всеки ден едно дете у нас е изнасилвано или е ставало жертва на друг вид сексуално престъпление. Това показва статистиката на Агенцията за закрила на детето. Според данните само за миналата година 324 деца са пострадали в домовете си, на улицата или в училище, съобщи шефът на агенцията Калин Каменов. Други пък са били изнасяни зад граница, за да проституират. Напоследък има тенденция към увеличаване трафика на непълнолетни с цел сексуална експлоатация в Русия и джебчийство в чужбина. 15 деца, просещи в Солун, са върнати в България през миналия месец. Според неправителствени организации имало и десетки регистрирани случаи на 2-3-годишни деца, изнасилвани в домовете си.

 

Изборният борд става все по-неясен, коментира в. „Сега“

Намеренията и целите на т.нар. изборен борд, който бе лансиран от премиера Марин Райков, стават все по-неясни. Новата структура бе обявена като бъдещ стожер за провеждане на честни избори. По какъв начин ще работи бордът и кой ще влиза в него засега не се знае. Първоначално Райков покани в борда всички лидери на партии и представители на протестиращите. Вчера той обяви, че е изпратил писма до политическите сили, в които иска те да посочат списък с представители на кои неправителствени организации и наблюдатели да се включат. Райков бе категоричен, че особено държи на международните наблюдатели. Премиерът обясни, че няма лимит за броя, но няма да позволи формат, който е толкова разширен, че не е ефективен.

Българи горят със 100 милиона евро в Кипър, предполага в. „Телеграф“

Български богаташи държат над 100 милиона евро в кипърски банки, съобщиха източници на „Телеграф“. Около 1000 заможни нашенци са си открили тлъсти сметки в кипърски банки, използвайки някои от юридическите кантори и консултантски компании, които предлагат услугата у нас. Размерът на всеки депозит е поне 100 000 евро. Отделно на острова работят и около 32 000 нашенци, които кътат по-дребни суми в местните банки.

Болни доплащат лекарства за епилепсия, отбелязва в. „Дума“

Пациенти с епилепсия доплащат за скъпоструващо лекарство. Стойността на препарата е между 53 и 176 лв. в зависимост от милиграмите на таблетките, а ако е перорален разтвор, цената е 171 лв. Допреди дни НЗОК поемаше 100% стойността на медикамента, но в позитивния лекарствен списък вече е включен генеричен препарат, а касата плаща само за лекарства с най-ниската цена в група. Големият проблем е, че пациентите научават за тези промени едва като отидат в аптеката и не са подготвени за доплащането, коментира Веска Събева, председател на Асоциацията на родители на деца с епилепсия (АРДЕ).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смешници

    0 0 Отговор
    шефче с 900-1200 лв с 4 години престъпен стаж - Ха, ха, ха. как после да няма корупция???
  • 2 БАЙ ГАНЮ

    0 0 Отговор
    За Солунската митница АЗ съм кандидат!
    Къде ги назначават шефовете?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове