20 Октомври, 2021 14:32 5 791 31

АБВ: Заповедта на Стойчо Кацаров е равнозначна на абсолютен локдаун

  • абв-
  • локдаун-
  • зелен сертификат

Партията предлага в рамките на Република България зелен сертификат да бъде издаван на абсолютно всеки един човек, който се е срещал с вируса

АБВ: Заповедта на Стойчо Кацаров е равнозначна на абсолютен локдаун - 1
Снимка: АБВ

Заповедта на Стойчо Кацаров е равнозначна на абсолютен локдаун, бие по адекватност и бившия здравен министър. Така д-р Емил Стоименов, член на Националния съвет на ПП АБВ коментира ограниченията заради COVID-19, които влизат в сила от утре. Подобни мерки са лишени от логика, защото, работейки по настоящата нормативна уредба, десетки хиляди преболедували българи (с изграден имунитет) остават без COVID сертификат, обясни д-р Стоименов. По тази причина АБВ, в официално писмо до МЗ, ще направи предложения, които да легитимират гражданите без ваксина, но с антитела.

Партията предлага в рамките на Република България зелен сертификат да бъде издаван на абсолютно всеки един човек, който се е срещал с вируса (в контекста на епидемиологично проучване на МЗ за минималния брой хора, които са си поставили ваксина или са се сблъсквали с вируса).

„Съгласно Националния план за справяне с пандемията от COVID-19, опасната тъмночервена зона е налице при заболеваемост от 500 души на 100 000 души население. Затова предлагаме само и единствено при навлизане в тъмночервената област временно да се прилага подобна мярка, при условие че сертификат получат абсолютно всички с изградена защита съгласно епидемиологичното проучване. Противното няма връзка с реалната медицина. Освен това предлагаме тази мярка да се прилага на регионален принцип по области, а не в национален мащаб и при излизане от тъмночервената зона тя да спре да се прилага. Освен това министерството на здравеопазването трябва най-накрая да направи нормална и достъпна информационна кампания за ваксините, стигаща до всеки човек на достъпен език, а не да раздава смарт часовници за награда на ваксинираните, все едно че са на панаир или играят тото“.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мислещ

    30 4 Отговор
    Факт. Няма кой да работи за 10% от обичайния човекопоток. А може и по-малко да е. Все пак пенсионерите не ходят по молове и кръчми.

    Коментиран от #7

  • 2 Разбира

    8 23 Отговор
    ти главата от пълен локдаун , ама всички да си направите тъп PR !
  • 3 кастроли

    24 4 Отговор
    " Миниcтeрcтвoтo нa здрaвeoпaзвaнeтo трябвa нaй-нaкрaя дa нaпрaви нoрмaлнa и дocтъпнa инфoрмaциoннa кaмпaния зa вaкcинитe, cтигaщa дo вceки чoвeк нa дocтъпeн eзик, a нe дa рaздaвa cмaрт чacoвници зa нaгрaдa нa вaкcинирaнитe, вce eднo чe ca нa пaнaир или игрaят тoтo“. ПРАВИЛНО КАЗАНО. НА ПРЕБОЛЕДУВАЛИТЕ И НА ЗДРАВИТЕ,НЕЗАРАЗЕНИ ХОРА СЪЩО ТРЯБВА ДА ИМ БЪДЕ ИЗДАДЕН ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ.
  • 4 Мдааааа

    17 21 Отговор
    От ден на ден все повече се провалят калинките Радеви. Втори мандат през крив макарон ще гледа със сигурност. А Гешев го чака с готова папка документи с нарушенията Радеви докато е бил военен. Щом напусне президентството още на другия ден ще му връчат призовката.

    Коментиран от #6

  • 5 По Мутафчийски

    27 3 Отговор
    Ще ми се да попитам г-н Кацаров( умишлено избягвам доктор ), за какъв дявол ми е сертификата му, за да влезна на дежурство в "ковида"?
  • 6 asd

    12 4 Отговор

    До коментар #4 от "Мдааааа":

    "Калинките" са само геп-ерастични, под.човек слабоумен. ХАХАХАХАХАХАХА.
    Звъни на Инкасото за още реплики, че само едно и също повтаряш чул-недочул, имбецил!
    Затова и толкова ти плаща геп-офилистик!

    Коментиран от #17

  • 7 Рьоне Артоа

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мислещ":

    Ама пък във фитнесите ври от пенсионери.
  • 8 гост

    21 3 Отговор
    АПСОЛЮТНО . ФАШИСТИТЕ СА ФАКТ С НОВ СВЕТОВЕН РЕД . ВАКСИНИТЕ ЩЕ ЗАВЛАДЯВАТ А НЕ ДА СПАСЯВАТ .
  • 9 иди ми дойди ми

    15 2 Отговор
    НА ПЕНСИОНЕРИТЕ,КАТО ИМ СПРАТ ПАРИТЕ СЛЕД МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ,ЩЕ МОГАТ ЛИ ДА СИ ПОСРЕЩАТ ОСНОВНИТЕ ЖИТЕЙСКИ НУЖДИ? НЯКОЙ В ПРАВИТЕЛСТВОТО МИСЛИ ЛИ ГО ТОЯ ПРОБЛЕМ? ЩЕ ИМ ЗАБРАНЯТ ДОРИ ЛЕКАРСТВА И ХРАНА ДА СИ КУПУВАТ. ЩЕ ОСТАНАТ БЕЗ ПАРИ И БЕЗ ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ.
  • 10 Сатана

    18 4 Отговор
    България трябва да изпълни условията на колегите сатанисти,ваксиниране на населението.Когато изпълним взети в Давос ще ни олабят примката от шията.
  • 11 Ужас

    8 14 Отговор
    Малък народ, но мноооого пр....т!
  • 12 Centyrion

    18 0 Отговор
    И не само това,по този начин Държавата се оттегля от мерките 60/40 ,и няма да плаща.В същото време клиентите на дискотеки,барове ,ресторанти , кафета и игрални зали,ще останат без клиенти.С кого ще работят,какъв оборот ще реализират,и какви заплати ще платят?Кафявата чума се завърна в Европа,този път облечена с бяла престилка,а техните ятаци развяват микрофони и списват вестници и списания.

    Коментиран от #24

  • 13 Зайо Заев

    23 1 Отговор
    Предполагам че следващият ход на Стойчо Кацаров ще бъде да забрани дишането за да не се разнася заразата и който не спази тези мерки ще бъде застрелян със снайпер от 500 метра разтояние
  • 14 Анализатор

    5 7 Отговор
    За вас от АБВ какво значение има. Вие отдавна сте в абсолютен локдаун...
    И с вас и без вас - едно и също. Даже без вас е по-добре.
    Ще ви издигнем паметник с пикаещо човече в шадравана....
  • 15 Захаринка

    10 1 Отговор
    Казвам се Захаринка Мазнева живея на шестия етаж и нямам зелен сертификат, но имам червен Фиат.

    Коментиран от #28

  • 16 3333

    12 1 Отговор
    ПАК НИЩО НЕ КАЗАХТЕ! ТЪЙ, ПА ИНАК, ПА НИКАК! ЗНАЧИ ВСЕ ПАК СТЕ "ЗА" ТЕЗИ ОТВРАТИТЕЛНИ СЕРТИФИКАТИ?! ТАКА ИЗЛИЗА?! И КАК ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ ОТ ЧЕРВЕНАТА ЗОНА, СЛЕД КАТО НИКОЙ НЕ КОНТРОЛИРА ДАННИТЕ КОИТО НИ СПУСКАТ ОТ МЗ?! А ТЕ СА ФАЛШИВИ И РАЗДУТИ?!
  • 17 Мдааааа

    5 10 Отговор

    До коментар #6 от "asd":

    Няма герберски калинки от 6 месеца. Всичко беше изчегъртано, от министър председател до директор на детска градина. Всички управляващи са на Радев. Гешев пита конституционния съд има ли право да отправя обвинения към президента и те не му разрешиха. Иначе щеше да го почне на момента. Но папката е готова и чака да дойде деня "Х" когато шофьора на самолет ще е обикновен гражданин и ще отговаря за куп шашми и нарушения.

    Коментиран от #19

  • 18 Кои са тези АБВ??

    3 4 Отговор
    Тези са в предучилищна паралелка още, с какво се занимават??
  • 19 Ужас

    3 3 Отговор

    До коментар #17 от "Мдааааа":

    Явно сте по форумите.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 6666

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "Иван":

    СЛОЖИХ ТИ ПЛЮС ПО ПОГРЕШКА! ДА СЕ ЗНАЕ! ЗАЩОТО ТАКИВА ИЗМИСЛЕНИ ИСТОРИИ ВЪРВЯТ САМО НА НАГРАДИТЕ"ПУЛИЦЪР"!!!
  • 22 Що бе

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "Иван":

    По Мангъровски разнася вируса, за да се постигне по-бързо колективен имунитет. Пък кой умрял - умрял, кой фалирал - фалирал ...
  • 23 Анна

    9 0 Отговор
    Този термин локдаун преди се използваше за затвори с максимална сигурност и тежки наказания за затворниците. Явно вече всички граждани сме опасни престъпници.
  • 24 Цезар

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Centyrion":

    Много е кофти! Клиентите да останат без клиенти!:)
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 По-добре абсолютно затваряне ...

    2 3 Отговор
    ... отколкото камиони с трупове. Модерното локдаун няма да върне вече умрелите, но ще, ако не да спре, поне да намали новите.
  • 27 Ха ха ха

    3 1 Отговор
    Днес вeчe e яcнo , чe кацарoв винаги е бил долнокачествен, некадърен , злобен и подмолен нищожен човечец, с отнети лекарски права , а превратаджията радев го назначи съвсем умишлено за да тероризира хората - това са новите долнокачествени калинки на радев , а самия нищожник радев е по лош и от Борисов .

    Коментиран от #29

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Абе

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ха ха ха":

    Съгласен съм за Кацаров, но президента няма никаква вина щото не го е сложил той за министър.......доста от министрите са назначени директно от Козяк, а нашите щат не щат трябва да се съгласят с краварника.......това е да си васал, ако някой още не е разбрал! Хубавото е, че с краварника скоро ще бъде свършено и ще се освободим от тях, както и от мръсния еврогейски съюз!
  • 30 заката

    1 1 Отговор
    Кацаров абее затвори паспината пълен локдаун като при тиквата те от добро не разбират
  • 31 войводата

    2 1 Отговор
    абе тук суджуците реват на умряла а при тиквата като беше пълен локдаун що си трайкахте бе пацоранковци
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове