Last news in Fakti

21 Октомври, 2021 18:32 2 361 117

Манолова: Заставаме зад АЕЦ "Белене" и още един блок на АЕЦ "Козлодуй"

  • аец белене-
  • аец козлодуй-
  • мая манолова

По отношение на енергийната криза Манолова заяви, че българските фирми са в условията на безпрецедентни икономическа и енергийна ситуация и икономически срив

Манолова: Заставаме зад АЕЦ "Белене" и още един блок на АЕЦ "Козлодуй"  - 1
Снимка: Изправи се.БГ

От „Изправи се.БГ“ стоим зад изграждането на АЕЦ "Белене" и зад изграждането на още един блок на АЕЦ "Козлодуй". Държавата може да си позволи да участва и в двата проекта. Това ще е наш приоритет и в следващото Народно събрание. Ще се борим и за това да влезе в управленската програма на следващото правителство на промяната. Това заяви председателят на коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова пред медиите в Плевен, където представи листата днес с номер 31 в бюлетината.

В координация сме с "Демократична България" и "Продължаваме промяната" на Кирил Петков и Асен Василев за съвместно общо управление, допълни тя.

По отношение на енергийната криза Манолова заяви, че българските фирми са в условията на безпрецедентни икономическа и енергийна ситуация и икономически срив. Изграждането на ядрена мощност ще има и социален, и икономически елемент. Евтиният ток е решението за българската икономика. На 29 септември няколко търговци – и български, и чужди, продадоха евтиния български ток в чужбина чрез енергийната борса и спечелиха 60 млн. лв. буквално за минути, каза Манолова и настоя енергийният министър да оповести имената им с мотива, че водещ трябва да бъде общественият интерес.

Корупцията и спекулациите на енергийната мултиплицират у нас негативните последици от лошите решения за тока в Европа. Много фирми вече фалираха и ако държавата не се намеси с адекватни мерки, както вече го направиха редица европейски държави, още ще фалират. Очакваме решението на Министерския съвет да се поеме изцяло увеличението на тока за бизнеса, болниците, училищата и детските градини. Решението на правителството трябваше да е факт още снощи. Всичко над 120 лв. на мегаватчас до настоящите над 400 лв. на мегаватчас да се поеме от държавата, призова още тя.

Тя заяви, че трябва да се сменят ръководствата на енергийната борса и държавните дружества в енергетиката. Няма да позволим малките фирми и домакинствата да платят тази прескъпа цена заради кадрите на ГЕРБ по високите етажи на енергийните дружества, в това число и в ръководството на енергийната борса, и грабителското им управление в полза на олигархични фирми, категорична бе тя.

Момчил Спасов - бивш зам.-кмет и общински съветник в Белене сега, призова следващото Народно събрание да вдигне мораториума за изграждането на АЕЦ "Белене" и подчерта икономическата и социална полза от проекта както за Северна България и Белене, така и за цялата страна, особено в условията на европейска енергийна криза.

Попитана за „зеления сертификат“, Манолова отговори: Утре ще внесем две жалби срещу заповедта на здравния министър - пред ВАС и пред Комисията по дискриминация. Тази заповед създава условия за дискриминация и неравнопоставено третиране.

Преболедувалите COVID-19 преди повече от 6 месеца не могат да си извадят сертификат и това днес бе обявено, че се коригира. Самокарантиниралите се лица, хората с положителни бързи тестове за коронавирус, с много антитела и хората, които са прекарали болестта вкъщи, сега не могат да си извадят сертификат и са административно принуждавани. Хората с автоимунни заболявания също не могат да си вземат сертификат. Разходите трябва да се поемат от държавата, след като принуждава хората да си вадят такъв сертификат. Държавата, като въвежда задължение за хората, да им го обезпечи финансово, заяви още Манолова.

Става дума за ограничаване и правото на труд. Хората, за да отидат на работа, ще си плащат антигенни тестове всеки ден, даде пример Манолова и добави, че различните институции, търговски обекти, учреждения се третират различно, а собствениците на търговски обекти въвеждат по своя преценка режима на влизане заради неправилното администриране на „зеления сертификат“, каза тя.

Проф. Васил Тодоров - завеждащ отделението по хемодиализа в плевенската болница "Георги Странски", заяви, че мерките са закъснели и това грубо администриране с тази заповед е можело да бъде полезно, ако е била с друг обхват и анонсирана много по-рано.

Тази заповед удря най-вече здравните работници, защото в болниците има 30-40% ваксинирани медицински лица. Някои от тях са били болни, други имат съпътстващи заболявания и се въздържат да се ваксинират. Две трети от тях ще останат на улицата и няма да има кой да изпълнява лечебната дейност. Например, медицинските екипи за хемодиализа не могат да извършват работата си, ако две трети от екипа ни не може да отиде на работа, даде пример той.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 32 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ювиги Хана

    21 8 Отговор
    Ехааа яко ток, ще се сетят къде е истината!

    Коментиран от #27, #29

  • 2 Сатана

    20 7 Отговор
    Говори колко да не зАспи
  • 3 Професора

    37 12 Отговор
    Няма ли АЕЦ Белене Държавата България загива до 10 години! Без ток от АЕЦ никой не инвестира в икономиката!!
  • 4 РЕФЕРЕНДУМА ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ ИЗПЪРЖИ БСП

    20 22 Отговор
    ЩЕ ИЗПЪРЖИ И ТЕБ МАНОЛОВА....МНОГО ТИ Е КЪСА ПАМЕТТА
  • 5 Факт

    31 9 Отговор
    Мая ма би участвала и в групова оргия само и само да влезе отново в парламента. Аман от негодници и хрантутници във властта!

    Коментиран от #28

  • 6 Данъкоплатец

    20 14 Отговор
    БеляНЕ!

    Коментиран от #32, #47

  • 7 РЕФЕРЕНДУМА ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ ИЗПЪРЖИ БСП

    15 10 Отговор
    НАРОДА РЕШИ........
  • 8 Запознат

    34 16 Отговор
    Борисов остави България без енергетика!

    Коментиран от #15, #16

  • 9 Комуняги

    17 4 Отговор
    Поредните, които ви казват каквото искате да чуете, а че няма да стане е 100% сигурно.
  • 10 шопландец

    20 14 Отговор
    тук е много права, иначе тотално загиваме

    Коментиран от #22

  • 11 user

    21 7 Отговор
    Тази популистка ще застане зад всичко, което ще и вдигне рейтинга поне малко. Чудя се как има 4% дебили да гласуват за нея :(
  • 12 бай Даньо

    18 6 Отговор
    Мая, изчегъртвани сте , отмятам и местя!
  • 13 Големия бик

    7 9 Отговор
    Закривай кочината язък за децата и техните родители и семейства им и учителите им .
  • 14 Жоро павето

    18 7 Отговор
    Мая 3,1 процента вънка.
  • 15 Централен софийски затвор

    25 12 Отговор

    До коментар #8 от "Запознат":

    Борисов е просто прост и мързелив и невеж завистлив отмъстителен с мозък който е ленив и не може нито да се обучава нито пък има някакви интереси освен да краде пачки и кюлчета златни около него за всеки.

    Коментиран от #106

  • 16 ????@

    5 12 Отговор

    До коментар #8 от "Запознат":

    Рано си прекалил с ракията.

    Коментиран от #19

  • 17 Професора

    13 18 Отговор
    Само бг мръсниците сородоиди и туркофили са против АЕЦ Белене!
  • 18 Голямата плешива глава

    18 7 Отговор
    Манолова е политически труп.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 никой

    13 4 Отговор
    Галевите крадци-мутри финансират тая кукла на конци.
  • 21 Ha ha ha

    19 6 Отговор
    Тази за балъци ни взема. Другарко Манолова, кой ще ви разреши да строите АЕЦ Белене? Лошото е, че вие знаете, че няма да се строи АЕЦ, но търсите дивиденти за да влезете в парламента, по такъв начин подврждате българина
  • 22 БСП на Бунището

    21 9 Отговор

    До коментар #10 от "шопландец":

    Откъде Мая Манолова ще вземе 20 милиарда евро за изграждане на Руска атомна централа в Белене???И отново ставаме Заложници на Руски ядрени консумативи и отработени такива???Коя е Мая Манолова,че ще загробва и внуците ни да изплащат заеми по централи???Милион и Осемстотин хиляди пенсионери живеят с пенсии под 600 лева на месец...Как се живее с 600 лева бе ,червени цървули...престъпни????Накрая ще го отнесе някой!!!!
  • 23 ГЕРБ

    8 6 Отговор
    Мърш..а интригантска
  • 24 Вълк

    15 12 Отговор
    ЗА атомна енергетика.НЕ на Белене.Това беше замислен като най големият грабеж в българската история.25 милиарда източени в посока Русия.След този проект Бългапия щеше да бъде затънала в дългове от който няма измъкване.

    Коментиран от #26

  • 25 Селянина

    9 5 Отговор
    Ток не ни трябва,пътища също. Измряха хората по селата, младите са в чужбина. Така че централи само за Парламента е излишно.
  • 26 Бесен Язовец

    12 18 Отговор

    До коментар #24 от "Вълк":

    Алоо мошенник соросоиден Румен Овчаров договори руснаците да строят втората АЕЦ с техни средства и да продават ток не по скъп от тока произвеждан в АЕЦ Козлодуй. Слугите гербераски сега зареждат гориво купено от фалиралата говедарска,, Уестнхаус" и скапват 5-6 блокове на Козлодуй!

    Коментиран от #31

  • 27 Иво

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ювиги Хана":

    всички знаем къде е истината но нов АЕЦ Белене по последни изчисления казаха че ще струва малко над 20 милиарда лева..това е 30% от брутния вътрешен продукт на държавата от къде да се вземат толкова пари ?

    Коментиран от #56

  • 28 в десятката

    7 6 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    Тя е подготвяна точно за това в Московията.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Бамбука

    7 7 Отговор
    "Изправи се мутри.." мислят като девственица, а са на пенсионна възраст. Къде бяхте когато "гения" говореше на мисирките за гьола ? И вие сте за канала.
  • 31 Иво

    9 7 Отговор

    До коментар #26 от "Бесен Язовец":

    и как се скапват ? ти изобщо знаеш ли принципа на работа на атомен реактор ? какво задвижва турбините да се въртят ?

    Коментиран от #34

  • 32 тнт

    1 6 Отговор

    До коментар #6 от "Данъкоплатец":

    ГлупосТИ!
  • 33 Отряд ",, Чавдар,,"

    7 11 Отговор

    До коментар #29 от "ИСТИНАТА":

    Явно не всички бг. фашисти сме ви осъдили 1944-1945 в Народния Съд!

    Коментиран от #41

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 отегчен

    9 3 Отговор
    Манолова ще застане на думи, зад всичко което ще я вкара на държавна хранилка.
  • 36 РЕФЕРЕНДУМА ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ ИЗПЪРЖИ БСП

    8 6 Отговор
    НАРОДА СИ КАЗА ДУМАТА.....МАЙЧЕ, НЕ ДЕ НАПИНЯЙ...АУТ СИ ОТ ПАРЛАМЕНТА
  • 37 Киро Жарта

    3 1 Отговор
    Че ву изпапкам поничката 😄
  • 38 НАВЕДИ СА ДА ТИ ГО СЛОЖА

    7 5 Отговор
    МАЯ, ЩО НЕ СИ НА УЛИЦАТА ДА ЗАЩИТИШ ХОРАТА ОТ УБИЙСТВЕНИТЕ ФАТМАШКИ ЦЕНИ........НА РАДЕВ...СТРАХ ТЕ Е ДА НЕ МУ СЕЦНЕШ РАХАТЛЪКА
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Апростотиращите

    7 1 Отговор
    Мая така ва омая ,че не му се вижда края
  • 41 ИСТИНАТА

    18 4 Отговор

    До коментар #33 от "Отряд ",, Чавдар,,"":

    Комунистите са и фашисти!
    До 22 юни 1941, комунистите боготворят еднакво
    и социалкомуниста Сталин
    и ноционалсоциалиста Хитлер!

    Такива са историческите факти и документите!

    Коментиран от #48

  • 42 Питащ

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Иво":

    Това ретро ли е

    Коментиран от #50

  • 43 Sss

    11 3 Отговор
    Ама какво Белене Майче? Ние затворихме 3 и 4 блок без никой да ни кара, да си ги отваряме, стига с това съображение с този ЕС. Стига сме били едни безмозъчни амеби, стига само наколенки, ако имахме човек като Орбан, нямаше да има токова мъка за този народ.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Радев

    5 2 Отговор
    Майо ши сзяждаш мазната опашка
  • 46 СОДОМИТ

    7 7 Отговор
    МАНОЛОВА МЯСТОТО ТИ НЕ Е ЗАД А ПРЕД И ЛЕКО НАВЕДЕНА /ПОБЪРЗАЙ ЩОТО СЛЕД ГОДИНА ДВЕ ЩЕ СИ НА ДЕРЕЖЕТО НА БАБИШКЕЛА ОТ ИТН/

    Коментиран от #82

  • 47 Данъкоплатец

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "Данъкоплатец":

    Помните ли какво каза комунистът Бойко Палачинката!
    "Белене е един корупционен гьол"

    Коментиран от #49

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ВЕРНО Е

    6 7 Отговор

    До коментар #47 от "Данъкоплатец":

    ТАКА БЕШЕ И ОРГАНИЗАТОР НА ГЬОЛА СЕ КАЗВА ОРЕШАРСКИ КАКТО И НА ГАЗОПРОВОД ЮЖЕН ПОТОК РУСКА СОБСТВЕННОСТ НА ЕС ТЕРИТОРИЯ САМО ЗА РУСКА ГАЗ /Е ЗА ТОВА И ДВЕТЕ НЕ СТАНАХА ЗАБРАВИХ БУРГАС АЛЕКСАНДРОПУЛИС ЗА ДА МОЖЕ ЛУКОЙЛ НЕ САМО ДА ПРОДАВА ГОРИВА А И НЕФТ/МАЛКА РАФИНЕРИЯ В АЛЕКСАНДРОПУЛИС/

    Коментиран от #51

  • 50 Иво

    1 2 Отговор

    До коментар #42 от "Питащ":

    ами стъпи ми малко над 8 2.0 тди

    Коментиран от #53

  • 51 Иво

    6 6 Отговор

    До коментар #49 от "ВЕРНО Е":

    забрави и на тиката газовия хъб,и трите милиарда заровени в тръба за ЕВТИН РУСКИ ГАЗ..

    Коментиран от #59

  • 52 време

    7 10 Отговор
    Незабавно и звънредно:

    1. Да се включат всички изклчени мощности на АЕЦ Козлодуй
    2. Да се продължи строежа на АЕЦ Белене
    3. Започване на подготвителни действия за строеж на АЕЦ Кубрат

    Отговорните за спиране на реакторите по т. 1. и за възпрепятсването на строежа по т. 2. да бъдат съдени за национално предателство и да бъдат лишени от българско гражданство.
  • 53 Анго

    3 4 Отговор

    До коментар #50 от "Иво":

    Докарал си кочина за 4000 евро клошар без катализатор!

    Коментиран от #55

  • 54 Romero

    4 6 Отговор
    Щото сте бг бели цигани разбирачи от АЕЦ затова сега ще се плащате дебело тока!
  • 55 Иво

    3 3 Отговор

    До коментар #53 от "Анго":

    с катализатор сменен
  • 56 ДИВ ПОПУЛИЗЪМ

    9 5 Отговор

    До коментар #27 от "Иво":

    НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КОЛКО ЩЕ СТРУВА А ЗА КОЛКО ГОДИНИ ЩЕ СЕ ИЗПЛАТИ 15 ГОДИНИ Е ПРЕКРАСЕН СРОК А АЕЦ ТЕ ПЪРВА ЩЕ СЕ СТРОЯТ В ЦЯЛА ЕВРОПА ЗАЩОТО СА БЕЗ АЛТЕРНАТИВА/НОВА ЦЕНТРАЛА НЕ СЕ СТРОЙ ЗА ДА ПЛАЩАШ ЕВТИН ТОК А ДА ПЕЧЕЛИ ИНВЕСТИТОРА В СЛУЧАЯ ДЪРЖАВАТА ТОЕСТ БЮДЖЕТА

    Коментиран от #57, #60

  • 57 Иво

    8 2 Отговор

    До коментар #56 от "ДИВ ПОПУЛИЗЪМ":

    инвеститора няма да е държавата,нали за това казват без държавни гаранции,и сметките за ток ще станат в пъти както е сега индустриалния ток..

    Коментиран от #62

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Иво

    8 0 Отговор

    До коментар #56 от "ДИВ ПОПУЛИЗЪМ":

    впрочем както сега държавата плаща въглеродните емисии на американския тец контур глобул и изкопува техния ток три пъти по скъп от Козлодуй,това е държ. гаранция,,и после ТИ плащаш скъп ток

    Коментиран от #64

  • 61 5000

    8 3 Отговор
    Късно либе за китка реакторите вече може и да са нарязани може и да са продадени знаем ли теменужка кви е вършила ... а такава централа не се строй за 1 ден а поне 10 години отнема до пускането и в есплоатация..

    Коментиран от #68

  • 62 ПРОСТО БРОЙ

    2 9 Отговор

    До коментар #57 от "Иво":

    АМИ ЩО ДА НЕ Е ТОВА ЗАВИСИ ОТ ДЪРЖАВАТА ЕДНА ТРЕТА ОТ ПАРИТЕ СА ИНВЕСТИРАНИ ОСТАНАЛИТЕ ПРИ ДОБРА ВЪЗВРАЩАЕМОСТ СА СУПЕР НВЕСТИЦИЯ КАКВАТО СЕ ОКАЗА АЕЦ КОЗЛОДУЙ КВО ИМА ДА ГО МИСЛИШ ИМАШ ЯРЪК ПРИМЕР ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА КОЗЛОДУЙ ИМА 1 000 000 000 ПЕЧАЛБА МОЖЕШ ЛИ ДА БРОЙШ

    Коментиран от #65, #107

  • 63 Иво

    7 2 Отговор

    До коментар #59 от "ПРОСТО":

    не ме разбра търсисе най балансираното решение което няма да натежи на бюджета,и това е площадка на КОЗЛОДУЙ

    Коментиран от #67

  • 64 НАПЪНИ СЕ БЕ

    7 4 Отговор

    До коментар #60 от "Иво":

    АМЕРКАНСКЯ ТЕЦ Е АМЕРИКАНСКИ И СЕГА ПЕЧЕЛЯТ АМЕРИКАНСКИТЕ АКЦОНЕРИ /ЩОТО НЕ СИ ГО ПОСТОИХМЕ САМИ/ СЪЩАТА Е И РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ЮЖН И БАЛКАНСЕКИ ПОТОК /РУСКИ И БЪЛГАРСКИ КОЕ НЕ РАЗБИРАШ

    Коментиран от #66

  • 65 Иво

    9 2 Отговор

    До коментар #62 от "ПРОСТО БРОЙ":

    в Белене са вкарани малко над 2 милиарда с джата реактора а до 20 ? кой ще се усмели да тегли вънвен дълг 15-17 милиарда нема такъв ..
    Единственото хубажо нещо на тиквата беше че спря Белене,инаяе и внуците ти щяха да изплащат кредитите за този АЕЦ

    Коментиран от #78, #87

  • 66 Иво

    8 3 Отговор

    До коментар #64 от "НАПЪНИ СЕ БЕ":

    Другият вариант ДА СЕ СТРОИ БЕЛЕНЕ Е ДА ИМА ДЪРЖАВНИ ГАРАНЦИИ КЪМ ИНВЕСТИТОРИТЕ,НО ТОГАВА ЩЕ ПЛАЩАШ 4 ПЪТИ ПО СКЪП ТОК ЩОТО ЧАСТНИТЕ КОМПАНИИ ИСКАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ

    Коментиран от #71

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Иво

    9 1 Отговор

    До коментар #61 от "5000":

    8 години е само ОВОС за една площадка с два реактора..по сложното е последжащата инфраструктура високо напрежение,,и бъди сигурен ЕРП-та няма да налеят пари,те само взимат..но тук пишат само неграмотни ТРОЛОВЕ

    Коментиран от #76

  • 69 Бе тя може

    3 7 Отговор
    да си прави и евтин пиар, но скоро ще ни трябва много, много ток. Тия електромобили не вървят с бензин или нафта.
  • 70 Иво

    1 1 Отговор

    До коментар #67 от "ПРОСТО":

    е аз какво писах до сега ?

    Коментиран от #73

  • 71 АДЕ НАПЪНИ СЕ

    3 8 Отговор

    До коментар #66 от "Иво":

    ИНВЕСТИТОРА ТРЯБВА ДА Е ДЪРЖАВАТА ТОГАВА ТЯ ЩЕ ПЕЧЕЛИ КОЙ ПЕЧЕЛИ ОТ КОЗЛОДУЙ ЗАЩО ВСЕ НЯКОЙ ТРЯБВА ДА НИ БЪРШЕ ЗАДНИЦИТЕ /ЗА 6 МЕСЕЦА ПЕЧАЛБАТА НА КОЗЛОДУЙ Е 1 000 000 000 ЛЕВА/ ЗАЕМ И ИНВЕСТИРАНЕ ЕДНА ТРЕТА ОТ ПАРИТЕ СА ДАДЕНИ КВО ИМА ДА СЕ МИСЛИ АЕЦ Е БЕЗ АЛТЕРНАТИВА

    Коментиран от #72

  • 72 Иво

    9 2 Отговор

    До коментар #71 от "АДЕ НАПЪНИ СЕ":

    как една трета от 3 млрд до 20 милиарда от къде ще се намерят,тук е "заровено кучето" на Първанов големия шлем..обаче кои ще плаща не се знае...

    Коментиран от #74

  • 73 ПРОСТ

    11 0 Отговор

    До коментар #70 от "Иво":

    СЪГЛАСЕН А СЕГА ДА ГО НАБИЕМ В ЧУГУНЕНИТЕ ЗЕЛЕНИ КРАТУНИ /ПРИЯТЕЛЮ ДА Е Х..Й ДА МО ГУ НАБУТАШ А ТО МОЗЪК НЯМА ДУПКА/

    Коментиран от #75

  • 74 АДЕ НАПЪНИ СЕ

    3 7 Отговор

    До коментар #72 от "Иво":

    НЕ 20 А 12 А ТРИ ПРЕДИ ДВ2Е ГОДИН СЕГА СА ПЕТ
  • 75 Иво

    2 8 Отговор

    До коментар #73 от "ПРОСТ":

    споко ток ще има десетилетия напред..докато не се измислят по добри технологии с по добро КПД и няма да си зависим от ядрената енергетика,щото цената още я плащаме с бума на раково болните след аварията в Украйна

    Коментиран от #77

  • 76 5000

    6 0 Отговор

    До коментар #68 от "Иво":

    ЕРП-тата са търговци за крайните клиенти ,НЕК е тази кояято трябва да изгради инфраструктурата и пресъединяването към националната мрежа , да не говорим за вътрешната инфратруктура на цетралата там кава плетеница е ..

    Коментиран от #79

  • 77 Хм ...

    4 5 Отговор

    До коментар #75 от "Иво":

    и откъде ще дойде този ток? След като затворят Мариците и масово навлязат електромобилите? Защо сега го няма достатъчно?
  • 78 ПРОСТО БРОЙ

    7 0 Отговор

    До коментар #65 от "Иво":

    ИНТЕРЕСУВА МЕ ВЪЗВРАЩАЕМОСТТА АКО КРЕДИТ ЗА АЕЦ СЕ ИЗПЛАЩА ОТ АЕЦ МИ Е СЕ ТАЯ КОЛКО Е КРЕДИТА ПРОСТО БРОЙ БИЗНЕС ЩО СИ КУПУВАШ АПАРТАМЕНТ ЗА ДА ГО ДАВАШ ПОД НАЕМ И КОЛКО ГОДИНИ ЩЕ СЕ ИЗПЛАЩА ИНВЕСТИЦИЯТЯ 20 НО САМИЯ АПАТАМЕНТ СЛЕД 20 ГОДИНИ ЩЕ Е ПОНЕ ДВА ДО ТРИ ПЪТИ ПО СКЪП /ИНТЕРЕСУВА МЕ САМО ЛИХВАТА ПО КРЕДИТА И СРОКА МУ

    Коментиран от #80

  • 79 Иво

    1 7 Отговор

    До коментар #76 от "5000":

    цялата ел инфраструктура е собственост на ЕРП какъв НЕК ?
  • 80 Иво

    6 3 Отговор

    До коментар #78 от "ПРОСТО БРОЙ":

    Нали точно за това дадоха на енергетиците от БАН да направят БИЗНЕС МОДЕЛ ЗА БЕЛЕНЕ ЗА 40 ГОДИНИ НАПРЕД ..И казаха ЩЕ СТРУВА 20 МИЛИАРДА И С ТЕЗИ ЦЕНИ НЯМА ДА Е ИЗГОДНО...

    Коментиран от #89

  • 81 987654

    5 7 Отговор
    "Момчил Дойчев
    Румен Радев и служебното му правителство системно, упорито и умишлено саботира вноса на азерски газ. По току-що излезли данни на азерския държавен митнически комитет, за първите девет месеца на годината, след като в края на декември, по искане на Булгаргаз, бяха намалени количествата газ до нищожните 225 милиона кубически метра, се оказва, че реално сме взели 166 милиона кубически метра!?! Тоест за месец август сме купили само 16 милиона кубически метра, въпреки че средната цена е само 153 долара за хиляда кубически метра при 795 долара за руския газ, т.е.СЕДЕМ ПЪТИ ПО-СКЪПО!
    Това е не само саботаж в полза на Газпром, това е престъпление, особено на фона на исканото увеличение до 106.96 лева за МВтч за месец ноември, което по всичко изглежда ще бъде значително надвишено. Всичко това става със знанието и бездействието на президент и служебен премиер. Щетите се оценяват /като разлика в цените между азерския и руския газ/ на над 500 милиона лева! ТОВА Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО! ОСТАВКА НА РАДЕВ!"
  • 82 МЕРАКЛИЯ

    3 5 Отговор

    До коментар #46 от "СОДОМИТ":

    И ПОДМИТА
  • 83 Белене не била необходима

    5 7 Отговор
    Ми поканете "великият" икономист Мартин Димитров, за да ви обясни, че държавата ще фалира, ако тегли заем за финансирането на АЕЦ Белене и къпият ток който ще произвежда няма на кого да го продава! Това е генийчето което всичко му е ясно

    Коментиран от #108

  • 84 Gen Gurko

    4 7 Отговор
    И освен това съдебно преследване и вкарване в затвора на виновниците да нямама нито александруполис, нито Белене, нито Южен поток, а имаме допълнително спрени трети и четвърти реактори на Козлодуй. И с дълги присъди за национално предателство.ИТН да се освободят НЕЗАБАВНО от Хиновски, чуждестранния лобист.

    Коментиран от #85, #86

  • 85 Иво

    11 1 Отговор

    До коментар #84 от "Gen Gurko":

    Първи за затвора трябва да е Първанов
  • 86 Иво

    9 1 Отговор

    До коментар #84 от "Gen Gurko":

    АГЕНТ-ГОЦЕ
  • 87 5000

    5 5 Отговор

    До коментар #65 от "Иво":

    По проект белене е 2000 МВч .да предположим ,че продава ток за 50 лева мегават. Тази централца работи 24/7 като сметнем 2000х50х24=2 400 000 лв. за денонощие . за година ще е 864 000 000 лв за 20години ще се изплати колкото е и една ипотека ..а такива централи работят по 50 години И ПОВЕЧЕ ВИЖ КОЗЛУДИЙ . ВЪПРОСА Е БЕЗОПАСНОСТТА ОТ АВАРИЙ.
  • 88 Луди всякакви

    9 4 Отговор
    Аз чух, че за Белене така и не е подписан от нчателен договор с цена, така че много ме забавляват онези, които си въобразяват че е щял да стане печатница за пари! Напротив, като си знаем тукашните корумпета и какви изнудвачи са руснаците, цената щеше да се качва и качва до безобразие. В момента произвеждаме два пъти повече ток от потребявания, така че просто трябва да се добавят още два блока на Козлодуй, където има инфраструктура, с оглед на мощностите, които един ден ще излязат от експлоатация. Не руски, за да не се слагат всички яйца в една кошница!

    Коментиран от #91

  • 89 ПРОСТО БРОЙ

    5 6 Отговор

    До коментар #80 от "Иво":

    С КОЙ ЦЕНИ С ПОТРЕБЛЕНИЕТО НА МИЛИОНИ ЕЛЕКТРОМОБИЛИ СЪС ЗАТВАРЯНЕ НА ВЪГЛИЩНИ ЦЕНТРАЛИ ТИЯ ОТ БАН СА ГЕНИАЛНИ

    Коментиран от #93

  • 90 Fury

    8 2 Отговор
    Това не са политици, упрваляващите не могат да се нарекат управляващи те са власт имащи които използват власта за лично облагодетелстване без да зачитат интересите на държавата България и намиращото се там население. Някакъв ужасен ужас е. Аз съм против държавата да субсидира бизнеса заради високата цена на тока която е нисока именно заради власт имащите. Какво излиза. Те си правят далаверки подкопават интересите на държавата в последствие се вдига цената и с парите от нашият джоб ще компенсират бизнеса. Тоест заради техните решения аз трябва да плащам. Това са тумори които чрез вота на 14.11.21 ние българският народ трябва да изрежем.
  • 91 ПРОСТО БРОЙ

    2 7 Отговор

    До коментар #88 от "Луди всякакви":

    ВЪПРОС НА СМЕТКА БЕЛЕНЕ КОЗЛОДУЙ СЕ ТАЯ ВЪПРОС НА ЕФЕКТИВНОСТ
  • 92 Fury

    2 7 Отговор
    Днес Путин много добре е обяснил какво прави запада родител 1,родител2 деца без пол и т.н. все по вече се чудя какво още дирим в ЕС.

    Коментиран от #96

  • 93 И аз да кажа

    8 3 Отговор

    До коментар #89 от "ПРОСТО БРОЙ":

    При положение, че още се виждат возила от соца, за какви милиони електромобили бълнуваш?

    Коментиран от #99, #103

  • 94 Иво

    3 8 Отговор
    Гледайте ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев това е най обективния журналист
  • 95 Колкото

    11 0 Отговор
    и централи да построят, ако схемата е същата да се изкупува и търгува на свободният пазар, ползата ще е само за шепата които ще богатеят още повече! Варианта е задоволяване на Българските потребители, след което остатъка да се търгува!
  • 96 Айде бе

    9 2 Отговор

    До коментар #92 от "Fury":

    Ти Путин ли чакаш да ти обясни живота на Запад? Иди малко по света, в обикновен спретнат немски, френски, испански, италиански или дори гръцки град ( не там, където от туристи не можеш да се обърнеш) и виж как живеят хората, как си гледат работата, как се грижат за децата си и не дрънкай обичайните руски пропаганди от типа "гроздето е кисело".
  • 97 Глупости

    2 7 Отговор
    Бъдещето е на Американски ВЕИ-та на Дженерал електрик
  • 98 Глупости

    2 7 Отговор
    Бъдещето е на вятърни централи от Дженерал електрик

    Коментиран от #101

  • 99 А след

    4 6 Отговор

    До коментар #93 от "И аз да кажа":

    5 - 10 - 20 години как ще е? И откъде ток?
  • 100 Болярин

    1 6 Отговор
    Тая все търси зад какво или зад кого да застане ...
    Ами, веднъж направи нещичко и ти бе, майООО, така че да застанат хора и зад теб ! Или така е по-лесно, като пиявиците ?!!

    Коментиран от #104

  • 101 Това добре

    2 0 Отговор

    До коментар #98 от "Глупости":

    ами когато не духа, какво правим?
  • 102 Честита Нова година

    1 1 Отговор
    Галева не влиза у новия кабинет.
  • 103 ПРОСТО

    1 1 Отговор

    До коментар #93 от "И аз да кажа":

    В ЕВРОПА ПРИЯТЕЛ НИЕ ИМАМЕ ТОК БОЛ ЦЕНАТА СЕ ВДИГОТ БОРСАТА НА КОЯТО ТЪРГУВАТ ВСИЧК НИЕ ДАВАМЕ ТОК НА ЕВРОПА ЩОТО НЯМА И ЗА ТОВА КУПУВА СКЪПО
  • 104 СОДОМИТ

    1 1 Отговор

    До коментар #100 от "Болярин":

    ЗАД НЕЯ АМИ ТОВА Е ОПАСНО КЪДЕ ЗАД КЪДЕ ВЪВ АРЕ СЕГА
  • 105 ПРОСТО

    2 1 Отговор
    МАНОЛОВА ИЗКАЗВАНЕТО ТИ Е АБСОЛЮТНО НЕАДЕКВАТНО КОЛКО АЕЦ ЩЕ ИМАМЕ НА Е ВАЖНО ЩОТО ЦЕНАТА Е БОРСОВА ВАЖНО Е КОЛКО АЕЦ ЩЕ ИМА В ЕС И Е ВАЖНО АКО НАПРАВИМ АЕЦ КОЛКО ЩЕ ПЕЧЕЛМ ОТ НЕЯ АКО Е ДЪРЖАВНА ИНАЧЕ ЩЕ ПЕЧЕЛИ ТОЗИ КОЙТО Е ПОСТРОИ ВЗЕМИ СЕ СКРИ НЯКЪДЕ НЕВЕРОЯТЕН ЕЛЕМЕНТАРЕН БОКЛУК СИ
  • 106 Пак съм аз

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Централен софийски затвор":

    Опитваш ли се да мислиш, когато искаш да напишеш нещо ?
    Не, разбира се ! Просто за теб мисленето е тежък физически труд ?!! Иначе те радва да отправяш обиди и да си храниш злобата ... Така, обаче предизвикваш само съжаление ! А по-голяма обида от това няма !!!

    Коментиран от #116

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 МАРТИН Д АКНЕТО

    2 0 Отговор

    До коментар #83 от "Белене не била необходима":

    АМИ ОБЛИЯ ДЖЕНДЪР СЕ СКРИ ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ НО ЛЯТОТО ЩЕ СЕ ПОКАЖЕ ПАК ТАКИВА ЦРЕЙ ДОКТО НЕ ГИ СПУКАШ ВИНАГИ СЕ ПОЯВЯВАТ КАТО АКНЕ Е
  • 109 ИКОНОМИСТ

    1 2 Отговор
    МАНОЛОВА АКО ПРОСТОТИЯТА И НАГЛОСТТА ПРАВЕШЕ ТОК ТИ ЩЕШЕ ДА СИ НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО
  • 110 ПРОСТО

    2 0 Отговор
    ОБЯСНЯВАМ КАТО ЗА ОБЛОГЛАВЦИ КАКВИТО ИМА ДОСТА В САЙТА
    1/ ГЕРМАНЯ МА МНОГО КАЧЕСТВЕНИ ВЪГЛИЩА ЗА РАЗЛИКА ОТ НАЩЕ НО В ИМЕТО НА ЕКОЛОГИЯТА ПРЕРАБОТИ ВЪГЛИЩНТЕ СИ ЦЕНТРАЛИ Н
    А ГАЗ
    2/ САЩ СЪБОТИРА СЕВЕРЕН ПОТОК ВЪПРЕКИ СЪПРОТИВАТА НА ГЕРМАНИЯ С ПОДКРЕПАТА НА НОВИТЕ СИ ПОДЛОГИ КАТО ПОЛША
    3/ПУТИН ПРЕДЛОЖИ ДЪЛГОСРОЧНИ ДОГОВОРИ НА ЦЕНИ ПОЗВОЛЯВАЩИ МУ ДА РАЗВИВА ГАЗОДОБИВА НОРМАЛНО
    4/ПОРАДИ КОВИД КРИЗАТА БОРСОВИТЕ ЦЕНИ БЯХА НА ДЪНОТО И ЕВРОПА РЕШИ ДА ЗАЛОЖИ НА ТОВА
    5/КРИЗАТА ОТМИНА ПАЗАРА ОЖИВЯ И СТРЕМИТЕЛНО ТРЪГНА НА ГОРЕ А ДОГОВОРИ ЗА ГАЗ НЯМА И ГАЗОПРОВОД НЯМА /ТОЗИ ПРЕЗ УКРАЙНА Е СОБСТВЕНОСТ НА ФИРМА С ОСНОВЕН ИГРАЧ СИНА НА БАЙДЪН А ПУТИН НЯМА ДА СЕ ОСТАВИ ДА БЪДЕ РЕКЕТИРАН ОТ НАЧИНАЕЩИ /ЧОВЕКА Е ЖИВЯЛ В ДЕВЕТДЕСЕТТЕ И ПРЕКРАСНО ЗНАЕ ЗА КВО СТАВА ДУМА
    6/ РУСИЯ НАПРАВИ ГАЗОПРОВОД ДО КИТАЙ И НЯМА ПРОБЛЕМ С ОБЕМИТЕ ЗА ИЗНОС
    7/ Е КВО ПРАЙ СЕГА ЕВРОПА ДОЙ ТАКИВА КАТО НАС ДЕТО ПРАВЯТ ПОВЕЧЕ ТОК ОТ КОЛКОТО ХАРЧАТ ЩОТО НЯМА ИЗБОР АЕЦ СЕ СТРОИ МИНИМУМ ЗА 7 10 ГОДИНИ /ДОБРАТА НОВИНА Е ЧЕ ВЕЧЕ АКО НЯКЙ В ГЕРМАНИЯ ПОИСКА ДА ЗАТВОРИ НЕМСКИТЕ АЕЦ ЩЕ ГО РАЗПУНДЯТ/
  • 111 Галош - гумен цървул

    0 1 Отговор
    В България живеят 6 милиона души, а желаят две атомни централи за осигуряване на ток за мега промишлеността си? В Истанбул колко е населението и колко атомни централи има? Има българска мъдрост "Много добре, не е на добре!" Мая, водиш ни към преяждане. На мене не ми се повръща!!!
  • 112 леле какооооо

    2 0 Отговор
    Късно е чадо за китка!
    Вие заставате, ама с едното заставане кадри не се правят!
    Всички напуснаха и бачкат Канада.
    Ние от 89 година се лашкаме като магистрални принцеси в политиката си, която на Първо място да поставя и защитава интересите на държавата.
    Нашата палитика я няма! Нормални лоялни политици няма!
    Всеки е зависим от някого, който го държат изкъсо. Брюксел, Сащ. стават техни пудели.
    Къде бяхме, къде се навряхме! Демокрацията и Кой не скача е червен се превърна в Плутокрация, която съсипа държавата.
    Та вие си стойте зад блоковете ))));
    Жалко! Сами ще се построят. Като дойдат Бойковите Ф16 натоварете се всичкото българско политик и се изметете при господарите си. Но явно ще ви оставят като при евакуацшята в Афганистан.
    Чичо Сам.
  • 113 токо

    0 1 Отговор
    Нали имаше референдум за строенето на АЕЦ Белене , в което се видя , че хората не желаят да се строи :) И въпреки това продължават да си говорят за строеж на безсмислена централа... Затворихме няколко готови блока на АЕЦ Козлодуй , за да тръгваме от 0-та ... :) Смешни сте !
  • 114 Варненец

    1 0 Отговор
    АЕЦ Белене е необходима и в целия свят произведената в АЕЦ еленергия е най-евтина и екелогична. Козяк плаща на тролове като "Иво" да дезинформират българите. Ето, днес еленергията от АЕЦ Козлодуй е най-евтина. Турция и Унгария строят и построиха руски АЕЦ, на печалба са и те, и Русия. Ама вярвайте на лъжците "ивОвци", та да сме Овци на ФАЩ.
  • 115 мамун

    0 0 Отговор
    и износа на енергия да се разреши само при изпълнени доставки
    на българските потребители
    индустрия и граждани т.е излишъка от произведената енергия
  • 116 Нискостеблена Гладкомозъчна печена 🎃

    0 0 Отговор

    До коментар #106 от "Пак съм аз":

    Пий си хапчета редовно
  • 117 100 ПРОЦЕНТА

    1 0 Отговор
    ЩОМ МАЯ ПОДКРЕПЯ АТОМНАТА ЕНЕРГИЯ ......... ЗНАЧИ ПРОВАЛА Е СИГУРЕН !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове