4 Ноември, 2021 21:40 1 792 46

Денков: Паралелки ще се карантинират само след втори положителен тест на дете

  • проф. николай денков-
  • положителен тест-
  • паралелка-
  • карантина

Ако не могат да се намерят хора, които да тестват децата, това означава, че не можем да осигурим безопасна среда и ще си останат вкъщи, каза министърът

Денков: Паралелки ще се карантинират само след втори положителен тест на дете - 1
Снимка: БГНЕС

Идеята на тестовете е да осигурят безопасност, да хванем дете, което носи вируса, преди да започне да заразява другите. Оттам нататък процедурата е същата – обаждаме се на родителя, взима го, трябва да мине през медицинската процедура с истински тест и ако той е положителен, трябва да преминем към карантиниране на паралелката. Ако вторият тест е отрицателен, детето се връща обратно, другите деца не се карантинират и учебният процес си продължава. Това заяви в ефира на бТВ служебният министър на образованието проф. Николай Денков.

Министърът потвърди, че се очаква тестовете да бъдат в базата, от която да се разпределят, най-късно в петък или понеделник, а ако покажат, че работят добре, ще бъдат приложени и за по-големите ученици.

Специални правила ще има за децата със специални образователни потребности, както и за техните придружители.

"Ако родител остави детето на входа, трябва да покаже, че тестът му е отрицателен, защото е направен вкъщи. Иначе ако придружителят трябва да влезе вътре, трябва да спази всички останали изисквания", каза той, визирайки необходимостта да притежава зелен сертификат за ваксинация или преболедуване или отрицателен PCR или антигенен тест.

Проф. Денков допълни, че тестването на учениците е дейност, без която не можем да върнем децата в безопасна среда и коментира и участието на други учители, непедагогически персонал или доброволци родители, които да помагат в процеса на класните ръководители.

"Ако някой откаже да тества децата и не могат да се намерят хора, които да тестват децата, това означава, че ние не можем да осигурим безопасна среда и децата ще си останат вкъщи", заяви образователният министър.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    45 2 Отговор
    Мръсна гад..С КАКВО ЩЕ ГО ТЕСТВАШ ,БЕ!!! ВЕДНАГА ДА ПРЕДОСТАВИШ СЕРТИФИКАТ И АКО СЪМ НА РОДИТЕЛИТЕ ЩЕ ИСКАМ ЕКСПЕРТИЗА МА ТЕСТА!!! НЯМА НИКАКЪВ ТЕСТ, КОЙТО ДА ОТКРИВА НЯКАКЪВ СИ ВОРУС ,БЕ, ПРЕСТЪПНИК!!!

    Коментиран от #8

  • 2 Майна

    17 2 Отговор
    Извинете ме за грешките...
  • 3 Нещacтници

    35 2 Отговор
    Чaлгaря опроcтaчи няколко поколения, но вие нaпрaво cъcипвaте cледвaщите.
  • 4 мечо

    13 6 Отговор
    Няма ли мед сестри и фелдшери по тия училища и без това по цял ден си клатят краката и бъркат по дупките 😃
  • 5 Денков

    32 4 Отговор
    Нещо почва да ти тупка май.Много публикации така регулярно-усещате провала -а .Усещате че сте ударили голямата греда- а.Защото родителите са против да се експериментира с техните деца.Няма място за такива кариеристчета и сребролюбци като вас следващи чуждоземни заповеди- ясни сте като бял лист хартия.

    Коментиран от #26

  • 6 От Германия

    35 2 Отговор
    Цял ден по радиото слушам за 12 годишно дете починало два дена след втората ваксина. Родителите тръбят и търсят отговорност от здравните власти а пък те отричат. Нещо по въпроса? Пишете а не залъгвайте хората с със сертификатите.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ИНо ВРЕМЕ ФОРИ И ПРИ ШАРКА

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    ДРЕБНА ИЛИ ЕДРА И ДОРИ СИНЯ ПЪПКА СЕ КАРАНТИРСШЕ САААААААМО БОЛНИЯ..
  • 9 123

    33 2 Отговор
    Здрави деца ще ги изкарват болни за да върви измамата. Няколко платени психопата съсипват цял народ.
  • 10 Уфффф

    40 3 Отговор
    Еййй, и децата ще побъркате! Ужасно е всичко това, което си позволявате. Психиката им е крехка, много са податливи, но явно целта е точно тази - желязото се кове, докато е горещо, нали така! Тотални психари ще израснат с тези онлайн обучения, тестове, маски, чудесии.... Асоциални, подтиснати, депресирани деца - утре ще се превърнат в комплексирани, неуверени, зомбирани млади хора! Това ли искате????
  • 11 Методи

    23 3 Отговор
    Искат учителите да си мързелуват. Направо разпускайте училищата и закривайте министерството на образованието. Ние сме в предучилищна група в училище и искат да ни правят тестове от сряда. Ще се въздържа от епитети.
  • 12 Майна

    24 1 Отговор
    Искам децата ,внуците на всички тези СЛУЖЕБНИЦИ ДА БЪДАТ ПУБЛИЧНО ВАКСИНИРАНИ ОТ ВАКСИНИ ПРЕДОСТАВЕНИ ОТ МАНГЪРОВ ИЛИ ДРУГ ИСТИНСКИ МЕДИК..ИМА ТАКИВА В БЪЛГАРИЯ...ТРЯБВА ДА ПОКАЖАТ !!!!!!!
  • 13 Майна

    16 0 Отговор
    Дъщерята и синът на РАДЕВ ПРЕДЛАГАМ ДА ГИ ЗАСТАВЯТ ЛЕКАРИ ИЗ ЗАСАДА ДА БЪДАТ ,,ДОБРОВОЛНО ИНЖЕКТИРАНИ,, С ,,ВАКСИНИТЕ...ТОВА Е !!!!
  • 14 Учител

    35 2 Отговор
    Няма да тествам никое дете!

    Коментиран от #25

  • 15 Васил

    14 2 Отговор
    Денков и ти в класацията на тъпите министри как може при такава пандемия да се връщат децата безумие все едно да гасиш огън с бензин.
  • 16 Училището е една помия

    22 2 Отговор
    Вече 3тя година.. Децата вече ниската да ходят страх ги е.. Да им правите тестове и да им се карат за маските все едно са животни.. Съд за вас.. Бог да ви накаже.. Амин боже на кажи мафията в парламнаннтя
  • 17 Родител

    30 3 Отговор
    Децата почти не боледуват от ковид, защо бе и,з,р,о,д,и им/ни причинявате това?

    Коментиран от #30

  • 18 Бг Турчин

    20 0 Отговор
    В Турция медицинска сестра ще бъде подведена под наказателна отговорност заради това че е ваксинирала бебе с ковид ваксина вместо с ваксина за рубеола. Оправдава се е че объркала пратките. Според медицински лица това е невъзможно защото пратките с против Рубеола и Ковид ваксините се различавали много. При разследването на Туитър акаунта на медицинската сестра са открити публикации отпреди няколко месеца в които тя е агитирала за Ковид ваксини и на бебетата. Това Ковид ваксърите са опасни. Тя е набола малкото човече без знанието на родителите уж против рубеола.
  • 19 майката на костов

    13 1 Отговор
    Евроатлантическа България въоръжена с американски и европейски ваксини се провали тотално! Марионетното американско правителство на диктатора радев унищожава народа!

    Коментиран от #43

  • 20 Майка

    24 2 Отговор
    Много се изложиха с тестовете от 1 до 4 клас. Министъра да идва всеки понеделник и четвъртък да го тествам с тоягата, докога ще издържи.
  • 21 Майна

    12 1 Отговор
    Байдън планира да ускори дозите на лекарствата за педиатри, аптеки и други здравни центрове в цялата страна, за да могат те да бъдат инжектирани в тялото на децата възможно най-бързо.

    „ В АМЕРИКА СЕ ГОТВЯТ ДА ИНЖЕКТИРАТ И ДЕЦАТА ДО ПЕТ ГОДИНИ С ТЕЗИ УБИЙСТВЕНИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛКИ!!! ТОЗИ, РАДЕВ И КАЦАРОВ ПОКАЗВАТ, ЧЕ И ТЕ ЩЕ ГО ПОДКРЕПЯТ! ТОВА Е НЕОПИУЕМО, НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ ,,Ние не се бием от плът и кръв“, пише един от коментаторите в The Epoch Times . „Ние се борим с демонични княжества и сили, чието единствено желание е да убиват, крадат и унищожават и контролират цялото земно кълбо с тяхното нулиране.

    Коментиран от #28, #35

  • 22 Gost

    13 0 Отговор
    Дави катантинират мозъците ГОСПОД бави но не забрави
  • 23 гост

    13 1 Отговор
    Спирам детето си от училище и стягаме багажа за терминал 2
  • 24 Синът ми не е стока! Не е опитна мишка,

    18 0 Отговор
    Синът ми не е стока! Не е опитна мишка, не е залог за "нормален" живот! Синът ми не е разменна монета, нито условие за свобода! Не е собственост на държавата, не е собственост и на СЗО!
  • 25 111

    1 8 Отговор

    До коментар #14 от "Учител":

    Тестовете трябва да се правят в къщи.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Професоре

    13 0 Отговор
    Хората водят децата си на училище, не при папата. Какви са тия изисквания, то ако е толкова опасно те сами няма да ги пуснат.. а вие 24/7 облъчвате и пак не става?
  • 28 споко

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "Майна":

    Дотогава той няма да е вече президент.
  • 29 Спомен

    12 0 Отговор
    Някъде около 1975 година– В детската градина ежедневно и най–щателно ни преглеждат за въшки. Намират ми само едно яйчице( гнида) в дългата косичка. Шок! Шаш и паника! Веднага намират мама на работата ѝ,и въпреки че не може да дойде на минутата, ме изолират като прокажена в стаята на мед сестрата. Мама пристига синьозелена на цвят– цялата служба е разбрала, колежките, шефа и т.н. Още по–потресающо е, че у дома се спазва най– строга лична хигиена. Връчват ме на горката ми майчица със заповедта три дни да си седим вкъщи и да ме чисти от "гадинките". Междувременно са уведомени инспекторите от ХЕИ( строяват се двама у дома и носят 2–3 шишета "нещо си" за против "заразата". Баба ми търчи незабавно на помощ. Започва се– подстригване първи номер (и сега си пазя отрязаните къдрички), мас, газ и оцет( бабина рецепта), онези неща от ХЕИчковците,дезинфекция( все едно чума ни е хванала). И всичко това за една гнидичка. Една приятелка на мама дойде да я успокоява и да помага в "процедурите", пък ѝ казва– "Що си се толкова уплашила, те въшките не са тъпи, а ходят само по чиста коса и по чисти хора?" Правя се, че не съм чула и скришом си бърша сълзичката с ръка, защото ми няма косичката, за да си скрия очите. Така ли искате да постъпвате с днешните деца, заради Кпростотията на някои?
  • 30 Друг родител

    19 0 Отговор

    До коментар #17 от "Родител":

    Защото такова е разпореждането от Брюксел.
    Това е подготовка деца и родители за бъдеща задължителна ваксинация, защото ако го направят сега, родителите ще се вдигнат на бунт и ще ги изметат. С пропаганда и реклама ще ни обработват и догодина ще ни дадат избор- ваксинация на детето или онлайн. Т.е. ще задължат ваксинация и за децата. Няма мърдане.
    И всичко е(не за здраве)заради пари и власт
  • 31 Лоста

    9 0 Отговор
    Денков искам дати направя деца Денко искам дати изора задния двор ти знаеш С ГОЛЕМИЯ чер плуг на дълбоко и широко
  • 32 Г-н министер

    6 1 Отговор
    нулева година
  • 33 Не на тестовете

    8 2 Отговор
    Искам да съм информиран какво точно съдържат тези тестове! Искам декларирано съгласие от РЗИ, министъра, директора, учителя и т.н. че теста не вреди! Искам всеки един учител да бъде публично тестван, че не е заразен и не е приносител! Всеки ден! Искам всеки един учител, хигиенист и всеки присъстващ в училището да бъде по цял ден с маска, покриваща носа и устата му! Не да излива злобата си в лицето на детето ми без маска! Тогава ще помисля, искам ли да тестват детето ми! Разбрахте ли!
  • 34 Бг Турчин

    8 3 Отговор
    През 1986 гръмва АЕЦ ЛЕНИН/Чернобил. Радиоактивния облак е над Северна Турция - черноморието - Карадениз. Тогава турския министър по благоустройството Cahit Aral пие чай /в Турция пият черен чай който вирее по черноморското крайбрежие / и твърди че няма никаква опасност за населението. След няколко години има бум на злокачествени заболявания на щитовидната жлеза и карциноми на гърлото и белите дробове. В същото време в България се правят манифестации за 24 Май. Пионери крачат под радиоактивния дъжд докато управляващи се хранят със западни марули, домати и консерви. В момента е същото. Масово се "ваксинират" с глюкоза и биологични течности и не се разболяват управниците. И да се разболеят не умират защото има лекарство. Но само за "богоизбраните". И моето дете в детската градина щяха да тестват но аз отказах да му бъркат в носа. Грипът е много по опасен за децата от модифицираната настинка Ковид който е създаден да изтреби възрастното население на планетата.
  • 35 Сттт

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Майна":

    Често срещам информации, че доста щати били против това.Не знам дали е вярно?Тексас със сигурност, като в Тексас също така и някакъв референдум били организирали, и то тези дни, но не е за ваксината, а за нещо по- важно:)

    Коментиран от #38

  • 36 Професор

    3 5 Отговор
    НЕКА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ! САМО ГЕНЕРАЛ БОРИСОВ ЩЕ ПОБЕДИ ВИРУСА. ТОТАЛЕН ЛОКДАУН С КПП-ТА И ГЕНЕРАЛА ЩЕ КАРА ЖИПА НАЖИВО ПО ФЕЙСА БЕЗ МАСКА С ХАСАН БАЛТОВ И АНГЕЛ БОТОКСА ЩЕ ПОКАЗВА МАГИСТРАЛИТЕ.
  • 37 Кррр

    3 1 Отговор
    Това недоразумение алчно селския академик явно никога нищо не е правил сам и идея си няма от работата с деца. Тези процедури простаците в парламе та не могат да ги изпълнят, той очаква половин милион уче ика да плюят в пликщета през ден. Много филми гледат но кратункте празни. Онлайн докато се изпраз ят болниците. И без това нищо не научават без да четат урока после.
  • 38 Майна

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Сттт":

    Главният прокурор на Тексас (AG) Кен Пакстън заведе дело в петък, 29 октомври, срещу федералния мандат за ваксина на администрацията на Байдън.Други същи , но днес федералния съд обяви ,че ...ЩЕ ВИДИМ ,дано не съм...разбрал
  • 39 защо си противоречите

    6 0 Отговор
    Вие, там горе, добре ли сте ? Втора година вече слушаме колко са опасни аерозолите, онези, които дори не виждаме , но летят около нас и то на няколко метра, когато кашляме, кихаме, посмърчаме. Нали заради това носим маски, за да не излезе "нещо" от устата или от носа на някой, който е болен. И сега, какво - 20-30 деца ще плюят в затворено помещение, по едно и също време, всички заедно и това е безопасно? Е как може...кога лъжете ? Дете до дете и ще се надплюват. Не мога да повярвам. Само дето държавата дава луди пари за тези тестове. Просто ще стане по-лошо.
  • 40 Смех

    5 1 Отговор
    КОЙ КРЕТЕН ще си прати детето на училище да си правят експерименти с него и накрая да вземат и теб да те затворят щото видиш ли някъв си тест дал някъв си резултат... тоя не само шамар заслужава ами да бъде обезглавен
  • 41 Zaza

    5 0 Отговор
    Нещастник. Ако тестовете са неточни ?????? Идиот
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ами ...

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "майката на костов":

    Да се върне Бойко! :)
  • 44 Ами ...

    0 0 Отговор
    Само не разбрах, ваксинипаните ще се тестват ли?
  • 45 Е и

    1 5 Отговор
    Какво ще навреди на детето като плюе. То трябва да бъде обучено от родители, учители и мед. служители. Да се разговаря с децата и да бъдат подготвени как да реагират при положителен тест, а не да се подиграват (което за мен е недоумение). Родителите да си вземат болното дете, да го заведат на педиатър, като се съмняват в достоверността на теста и да си го лекуват в домашна карантина, а не по разходки и мъкнене, викане и пипане на хранителни продукти в магазините.
    Мислете за здравето и на останалите граждани!
  • 46 Кенаф

    0 0 Отговор
    Дикафти ту право.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове