Last news in Fakti

10 Ноември, 2021 07:10 2 797 21

Медици от Видин започват гладна стачка

  • медици-
  • видин-
  • гладна стачка

Твърдят, че са изнудвани и тормозени от ръководството на болницата

Медици от Видин започват гладна стачка - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Гладна стачка започват от днес работещите в Спешното отделение във Видин. Те твърдят, че са изнудвани и тормозени от ръководството на болницата да дават част от изработените си пари, които получават за работата си на първа линия.

Според тях има злоупотреби в лечебното заведение, за което са уведомили Министерството на здравеопазването.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Pубик

    30 5 Отговор
    Е що трябва да гладувате? Хапвайте си просто направете стачката под формата на неподчинение - не ходете на работа.

    Коментиран от #4, #18

  • 2 БАЙ Х@Й‼

    1 13 Отговор
    😀😀😀 Щафетна гладна стачка 😀😀😀
  • 3 Къде е Живков

    25 9 Отговор
    Докъде ни доведоха Соросоидните Джендъри-Петков, Василев, Паси, Плевенлиев, Герджиков, Къдравата Сю, Станишев..
    В съседната статия плюят по Живков.
    Кога е било при Живков хората да не си получават заплатите?
    В София също лекари се оплакват от неполучени, или наполовина получени възнаграждения.
    Отделно, че карат насила лекари да работят в ковид отделения.

    Коментиран от #9, #13, #16

  • 4 БАЙ Х@Й‼

    8 11 Отговор

    До коментар #1 от "Pубик":

    Ами те си хапват , просто по един час са пред камери без да хапват през този час ‼️
  • 5 Ало

    21 0 Отговор
    Докато вие гладувате,ония на по горните етажи ще се гушат,като патици. За това разпънете една шведска маса и почвайте яко ядене и пиене
  • 6 GGG

    10 2 Отговор
    Кацаров не ходи ли вече при тях?!

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Стига глупости

    11 5 Отговор
    Ния пенсионерите сме в принудителна гладна стачка от 12 год. а Вия не ни подкрепихте. Гладувайте сега като нас

    Коментиран от #21

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Видин

    25 2 Отговор
    Кога е било при Живков, изработени заплати да се отнемат от лекарите?
    Кога?
    Видин е в много тежко финансово, инфраструктурно, икономическо положение.
    Обезлюден град, всичко се руши, без война.
    За 32 г. съсипахте-здравеопазване, инфраструктура, образование, енергетика, армия, туризъм, земеделие, животновъдство, пчеларство.
    Съсипахте България алчни соросоиди, и още пълните офшорките.
  • 11 Хаха

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пея":

    Абе не му знам интелекта, ама написаното е вярно.
  • 12 Ддд

    6 3 Отговор
    От вчера се коментира едно скандално видео, заснето в отделението, където работят въпросните госпожи санитарки. Състоянието на болните не коментирам, защото е ужасно. Но мизерията която се вижда е и "благодарение" на тяхната работа. А като ги гледам как са "заслабнали", да погладуват, ще им се отрази добре.
  • 13 един от многото

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "Къде е Живков":

    Не само лекари , шефа нарежда и лекар , медицинска сестра или санитар отиват за по 45 дни в ковид отделенията! Да не говорим за това , че всички работещи в здравеопазването (изключвам някои частни и скъпо платени клиники или правителствена болница) са с единия крак вътре! Няма да е лошо в рубриката за ковид , в която се пишат броя на заболели , излекувани и починали пациенти да се пише и колко са общо починалите за денонощието. Много интересно но това не се прави а непрекъснато се парадира , че сме на първо място по смъртност. Да вярно е , но тази тенденция не е от вчера и един лумпен , който има голяма вина за това , обикаля по села и махали и се диви как можело да се случва това!
  • 14 Факти

    4 1 Отговор
    Покажете видеото от ковид отделението на същата болница.
    Други медии го показаха, включително и национални телевизии. Къде са онези които се държаха за ръце?!
    А вие защо криете фактите?
  • 15 КРАДЦИ ЗАТВОР

    0 3 Отговор
    .... Адв. Хаджигенов за ФАКТИ: Съдбата на Борисов е ясна - нищо няма да му се размине ..... ТАКА КАЗВА АДВОКАТА А АЗ ВИЖДАМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ -- БОЙКО ОЩЕ В СЛЕДВАЩИЯ ПОНЕДЕЛНИК ЩЕ ИСКА ЗАТВОР ЗА ХАДЖИГЕНОВ - ЩЕ СЕ ОБАДИ НА ГЕШЕВ И ХАДЖИЯТА ЩЕ БЪДЕ ПРИБРАН И ОБВИНЕН В ПОДРОНВАНЕ ПРЕСТИЖА НА ЗАКОННО ИЗБРАНАТА МУТРА ЧРЕЗ ЗАПЛАХИ , СЛЕД КОЕТО ХАДЖИГЕНОВ ТЪРЖЕСТВЕНО ЩЕ БЪДЕ ПРИЕТ ЗА РЕДОВЕН ЧЛЕН НА ГЕРБ ..... !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ристю

    0 2 Отговор
    Ееееее,че нахранете я тая стачка най-после! Стига е ходила гладна горката. Тъй,де!
  • 18 Мара

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Pубик":

    В репортажа на БТВ се видя как се грижат за хората в Ковид отделенията - смрад, мърсотия, липса на лекари и сестири, хора, оставени да умрат на произвола на съдбата. При това положение смъртността даже е ниска и излиза, че сме късметлии. Защо телефоните на хората се прибират, за да не могат да снимат и да показват, какво се случва вътре, защото в тия отделения умъртвяват хората, после ни обясняват врели-некипели. Очевидно в здравната система работят много психопати и неграмотни хора!
  • 19 МАФИЯ НА ББ

    4 1 Отговор
    ШЕФА ВИ ЯВНО Е ОТ ГЕРБ И ТИЯ ПАРИ ОТИВАТ ПРИ ЧЕКМЕДЖЕТО НА РАЗБОЙКО БОРИСОВ ЗА ИЗБОРИТЕ. ДО КЪДЕ ДОСТИГНА БОЙКО ДА ВЗЕМА ОТ ЗАЛЪКА НА ХОРАТА ЗА ДА МЪРСУВА!!!!
  • 20 Видин

    0 0 Отговор
    Теа па специалисти във Видинската болница не заслужават нищо лекарите и знаят и не знаят как се държат мед. Сестри към пациентите но простия персонал от чистачката до мед сестри санитарки тая измет да се уволни и да остане без работа за винаги ….. не сме добри хора простотията наделява "…….
  • 21 Видин

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Стига глупости":

    То около празниците е хубаво е и да се гладува"……само на бананчета и портокалчета
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове