15 Ноември, 2021 12:33 3 425 37

Първан Симеонов: ДПС постигна своето с неограничените секции в чужбина

  • първан симеонов-
  • дпс-
  • бсп-
  • избори-
  • резултати-
  • гласуване

Той отбеляза, че БСП не може да си намери нов дневен ред и път към младото поколение

Първан Симеонов: ДПС постигна своето с неограничените секции в чужбина - 1

„Продължаваме промяната“ смука цялата енергия от изборите и от партиите, а ДПС постигна своето при неограничени секции в чужбина. Такава оценка на проведените вчера президентски и парламентарни избори направи политологът Първан Симеонов в ефира на БНТ.
Представяте ли си на едни четвърти избори какво ще кажат хората? Мнозина очакваме да няма много ясен мандат за съставяне на правителство, защото ще има силен ГЕРБ и силно желание за промяна, посочи Димитров.

Според него от третия път трябва да бъде съставено нещо. ГЕРБ също си извади резултат от изборите, макар че го извадиха с 300 зора и с наливане на масло в огъня. ДПС и ГЕРБ от твърдите ядра направиха каквото можаха, но БСП не можа. БСП има по-дълбоки структурни проблеми и вътрешната опозиция работеше за Кирил Петков и Асен Василев. БСП не е застрахована от част от болестите на прореформаторските партии на прехода, категоричен бе Първан Симеонов.

Той отбеляза, че БСП не може да си намери нов дневен ред и път към младото поколение.

Боряна Димитрова пък вижда, че обществото е в подвижни пясъци на промяната. Сега „Продължаваме промяната“ направи сериозен пробив. Вижда се сериозна поколенческа промяна в политиката, открои тя.

Боряна Димитрова добави, че след време няма да бъдем свидетели на политическите ядра, а ще бъдем свидетели на политическа трансформация. БСП се срина в рамките на самия изборен ден, като „Продължаваме промяната“ в последните дни успя да дръпне хора и от БСП, отчете Димитрова.

Боряна Димитрова е на мнение, че ще се създаде правителство, но колко стабилно обаче ще бъде, ще се види какви ще бъдат приоритетите. Най-вероятна ще е четворната коалиция за съставяне на правителство – ПП, ИТН, ДБ и вероятно БСП.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сара

    18 4 Отговор
    За съжаление неограничените секции в чужбина не накараха българите да отидат да гласуват. Няма кого да виним. Ще приемаме фактите каквито са.
  • 2 чудно

    34 1 Отговор
    Благодарете на ИТН, ДБ, ИБГНИ и ДПС. Те гласуваха ЗА падане на ограниченията. ГЕРБ и БСП се въздаржаха.
  • 3 Паринакоча

    13 1 Отговор
    Първане,от коя копаня ще папкаш сега?
  • 4 Така е

    17 2 Отговор
    ТОЛУПА🎃 Е АУТ ФОРЕВЪР !!!

    Коментиран от #6

  • 5 айде сега

    16 0 Отговор
    Проблемът е ,че малко българи гласуваха в чужбина.
    А Първанчо-депесето да не се опитва да си вдига личният имидж с популизми.
  • 6 ха дано

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Така е":

    С него и всичките му калинки да се продънят!
    Първо корумпетата в обшините, моля.
  • 7 гост

    8 0 Отговор
    Няма ли някоя мома да му каже , да си пусне мустаци и да засече катинарче , че така не е интересен ?
  • 8 Ала бала

    23 0 Отговор
    Всички социолози, антрополози, боряни, моряни, показаха само едно - платени отвън и кухи от вътре! Не стават за нищо - само Осман Октай позна и го написа предварително на един лист, който връчи на Дремджиев!

    Коментиран от #27

  • 9 Иво

    28 3 Отговор
    Да си го кажем направо. От това България и българите само губят.Пълна забрана на партия ДПС, както и забрана на всички изборни секции в Турция . Каква е тази демокрация, незнам в Турция всичко гласува за ДПС под строй а те сладурите взимат от българския бюджет по седем лева на глас.Нещо не се връзва. Да не говорим, че са синоним на корупция а и са противоконституционна партия.
  • 10 гост

    33 3 Отговор
    Изводи от изборите:
    1. Да се реши проблема с двойното гражданство.
    2.В България да гласуват само избиратели с настоящ адрес в страната.
    3. В чужбина да гласуват само в посолства и консулства гаждани с НАСТОЯЩ АДРЕС В БЪЛГАРИЯ, НО ПО НЯКАКВА ПРИЧИНА ВРЕМЕННО НАМИРАЩИ СЕ ИЗВЪН СТРАНАТА!
  • 11 Тошко

    10 1 Отговор
    Бре брадат козел българите не ходят да гласуват сърдете се на тях
  • 12 Centyrion

    18 0 Отговор
    Проблема с ДПС е не че те са фактор,те се превръщат в такива заради ниската активност на Българите.Когато хората го осъзнаят това нещата ще се променят.

    Коментиран от #16

  • 13 ФЕЙК

    11 0 Отговор
    Като гледам телевизиите , то половин България политолози, антрополози и анализатори! Няма кой да бачка и за това сме на това дередже!
  • 14 0001

    7 6 Отговор
    много сме наивни , оно те лъже в очите и краде още преди да е станал политик. А ний го прайм първа сила. ЗАКРИВАЙТЕ държавата
  • 15 Българина

    17 1 Отговор
    това го постигна Тъпака Слави!
  • 16 0001

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Centyrion":

    това се повтаря от 30 години
  • 17 ВУТЕ

    15 0 Отговор
    ТЪРОТО ТОШКО ГО НАПРАВИ ТОВА НО ПАК МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ
  • 18 офицер

    15 7 Отговор
    Националната сигурност е застрашена. Наложителни са спешни промени в избирателните правила:
    1. Право на ВОТ, да имат българските граждани без двойно, САМО С БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО, постоянно живеещи в България.
    2. Български граждани, които живеят извън територията на страната или имащи двойно гражданство, да имат право на глас, но техният избор да има само информационен характер, без да се отчита като вот.
    Полубългари нямат право да определят начина на живот на децата ми.

    Коментиран от #22, #32

  • 19 преса

    16 2 Отговор
    ТОШКО И СЛАВИ ГО НАПРАВИХА ТОВА С НЕОГРАНИЧЕНИ СЕКЦИИ НО ТРЯБВАШЕ САМО ЗА ЕС
  • 20 Дългият

    7 2 Отговор
    Не само неограничен брой секций ами и бая милиончета от Шиши наляти в неконтролирана агресивна кампания в Турция и директно пред секцийте на ръка.
  • 21 Българка

    19 4 Отговор
    А, е тука е истината. Дълбок поклон на всички "партии на промяната", те бяха тия които промениха изборния закон. Сега ще гледаме как неграмотни турци и цигани от Анадола ни определят бъдещето.

    Коментиран от #33

  • 22 Българка

    15 3 Отговор

    До коментар #18 от "офицер":

    Ще развия темата. Избиратели които не могат да прочетат листите , да не им се помага. "Ама кое да натиснем" тия да си ги нямаве, ама "трябва ни преводач", без тия.

    Коментиран от #28, #34

  • 23 Кой ми ср... в гащите

    11 4 Отговор
    Както е тръгнало още някой и друг избор и дпс ще са първи
  • 24 Антигербер

    12 0 Отговор
    Благодарение на Чалгаря!
  • 25 Добре че ги разкарахме!

    14 3 Отговор
    СЛАВУЦА И ДЖУДЖЕТО СА ВИНОВНИ ЗА БРОЯ НА СЕКЦИИТЕ В ТУРЦИЯ. ТЕ СА ЖИВОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ТОВА, ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ НА НЕГРАМОТНИ КОМПЛЕКСАРИ ДА ОПРЕДЕЛЯТ ПОЛИТИКАТА НА ДЪРЖАВАТА! И ОЩЕ ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО: ГЛУПОСТТА НА ДАДЕН ИНДИВИД НЕ ЗАВИСИ ОТ НЕГОВАТА ВИСОЧИНА.

    Коментиран от #31

  • 26 nekoj

    4 1 Отговор
    Добре де - хората с български лични карти в чужбина (да ги наречем така) могат да гласуват в която си страна искат, в която секция си искат - а ние тук като крепостни селяни сме задължени да ходим на някое много специфично място (дори да е на 500 км от там където живеем!) и в някоя определена стая, независимо от опашката която трябва да изчакаме! Нещо не е наред в това!
  • 27 Спас безделника

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ала бала":

    Интересно, ама Осман Октай със своите точни анализи все повече се издига в очите на хората.Назависимо от неговото минало като дясна ръка на Доган, изглежда "черната овца" се оказва със златно руно.
  • 28 Расте но не мъдрее!

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Българка":

    А тогава "кака ДАНЧИ" какво ще прави?
  • 29 big

    8 3 Отговор
    Проблема е не в неограничените секции, а в гласуващи без да знаят български език! Проблема е в това, кой им дава български документи? Не е ли крайно време да се ограничи двойното гражданство и хора, които не са българи, не живеят в България и не знаят български език да му определят бъдещето!
  • 30 Турчин

    6 3 Отговор
    По света имаше общо 768 секций на тези избори. По места където НЕ ЖИВЕЯТ ТУРЦИ имаше по-вече на брой секций. От 768-135=623 секций са ИЗВЪН ТУРЦИЯ. На 135 секций могат да гласуват най-много 135.00 човека, а на 623 секций 623.000 човека.Пет пъти по-вече от това което ДПС взима от Турция. Още по-вече турците в България са малцинство и не малка част гласуват за ГЕРБ ,ИТН, БСП, ПП. Сега, защо търсите причината за неуспеха си в турците,ДПС и Турция а не в това,че ви мързи да ставате от масата от запоя и да идите до секцията и да си подадете гласа? От 6.680.000 души имащи право на глас, гласуват 2.150.000 и пак турците ви виновни. Кога ще се вразумите най-после и кога ще разберете,че генната ви модификация НЯМА ЧЕРТИТЕ И СВОЙСТВАТА ДА ПРИТЕЖАВАТЕ И УПРАВЛЯВАТЕ ДЪРЖАВА?
  • 31 гласоподател

    6 3 Отговор

    До коментар #25 от "Добре че ги разкарахме!":

    А ти господине и твоето семейство гласувахте ли? Защо са ти виновни секцийте в Турция?Там бяха САМО 135 а в България над 13.000 по света 768. Значи имаше пълната възможност да получиш многократно по-вече гласове от тези , които ДПС получи в Турция. Но нали на калпавия х%й космите му пречат. А на българина винаги други му пречат. Пак търсите под вола теле.
  • 32 Турчин

    4 3 Отговор

    До коментар #18 от "офицер":

    На следващите майски събития(датата за които наближава с всяко такова изказване като твоето) ще скъсам не само пагоните ти. "ОФИЦЕР" БИЛ, АКО ТИ СИ ОФИЦЕР АЗ СЪМ ПЪРВИЯТ КОСМОНАВТ КАЦНАЛ НА МАРС.Аман от луди и глупави,крастави,въшливи индивиди. Гласувайте бе глупаци, гласувайте за да не се вайкате. Не е нужно нищо друго освен да имате самосъзнанието на нация, народ, държавност, привързаност и съпричастие към съдбините на родината си. Това се иска, и се иска, в изборния ден вместо да отивате за гъби, на пикник или някъде друга де да идете до урните и да употребите гласа си.Защо не го правите? Защото сте глупави, тъпи, мързеливи, завистливи, злобни, лъжливи, лениви,грабливи и готованковци...Язък за хубата земя която опропастихте и дарихте на ромите.
  • 33 Турчин

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    Погледни двете държави, виж състоянието им и тогава говори за "прости турци". Разпадате се, умирате, загивате но все още се надявате да хапете, ритате, плюете и съпротивлявате. Съдбата ви е решена както преди 1397, само,че този път избирате между ромите и турците, едните ще ви затрият, другите ще ви спасят пак както преди.Изборът е ваш....
  • 34 Турчин

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "Българка":

    Ти под кого би легнала с чиста съвест и без погнуса? Под турчин или ром? Питам те по най-човешки причини. Защото ако не ти, твоята дъщеря или внучка ще трябва да прави този избор в предходните 10-15 години-демография моето момиче, на това се вика ДЕМОГРАФИЯ. Иска си своето и ако няма от своята етност отива при съседите...Хахахахаххааааааааа
  • 35 Гост

    3 1 Отговор
    От вчера най-големият"виновник" в България е ДПС,защото те активираха своя електорат и резултата е налице! Успех на всички и нека работят за благото, на,ВСИЧКИ български граждани, на ВСИЧКИ!

    Коментиран от #36

  • 36 Turchin

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    Благодаря " Гост" благодаря , дай Боже/Аллах да е така...Всички дано да работят за благото на България
  • 37 Влади

    4 0 Отговор
    Социологическите агенции кога ще подадат оставка ? Тотално грешни предвиждания , нищо общо с реалноста , грешка близо 70% , да бяхте питали някой на спирката , по точни резултати щяха да да кажат , как може да предвидят победител ГЕРБ с 25% на второ място ПП с 14% а реалния резултат на победител ПП да е 26% а ГЕРБ 22%, какви заплати вземат тези социолози? нещо друго работят ли ? надържавна работа ли са ? какво работно време имат?вземат липроцент прослужени години ? Колко хрантутника са в тея измислени социологически изследвания ? Оставка и Закривай
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове