Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 14:56 19 670 106

Витанов: Стадо овце щеше да ме разбере

  • николай витанов-
  • пандемия-
  • смъртност

Новините засега са добри, заразата бавно се свива, смята математикът

Витанов: Стадо овце щеше да ме разбере - 1

"Тази информация е за хората, които искат да знаят какво очаквам, че ще се случи с пандeмията в близките дни. Информацията е такава, каквато излиза от компютрите. Добро или лошо, това излиза, това ви пиша", започва математикът Николай Витанов във фейсбук и продължава:

Преди да почна с новините за днес, нека да отбележа нещо.

Вчера казах 3 сценария за развитие на ситуацията оттук до Коледа. Случи се, какво се случваше и досега. Медиите веднага се хванаха за оптимистичния сценарий и игнорираха другите два. Диванните ревачи си реват, каквото и да казва Витанов. Това е толкова устойчива връзка, че е време да я въздигна в ранг на закон

Закон на Витанов за диванния ревач: Няма значение какви новини съобщавате на диванните хейтъри - добри или лоши. Те ще продължават да реват срещу вас, защото за тях е важен ревът, а не информацията, която получават. Нека да напиша тук какви са сценариите, защото гледам, почнаха да се въртят и други сценарии из пресата и въпрос на време е да ги припишат на мен с цел да тръгнат да ме громят и да оревават Вселената.

И тъй трите сценария на Витанов

1. Сценарий 1: Наричам го АКО ИМАМЕ АКЪЛ В ГЛАВАТА или оптимистичен сценарий

Тук броят на новите случаи пада под 2000 на ден, а броят на смъртните случаи пада под 100 на ден.

2. Сценарий 2: Наричам го ТИБЕТ заради височината на тибетското плато. При тоя сценарий си стоим на плато над 2000 нови случая на ден (съботите и неделите не ги броим.)

3. Сценарий 3: Наричам го АКО НЯМАМЕ АКЪЛ В ГЛАВАТА. При този сценарий след текущия спад отново тръгваме нагоре. Възможни причини: отпускане вследствие текущото позитивно развитие, завръщане на гастарбайтерите за празниците през декември и януари (известно още като дълъг пас в предаването на заразата), тръгване на ученици и студенти на училище, липса на тотален локдаун и т. н.

Това са сценариите на Витанов. Всеки си има име, та да ги отличавате от това, което ви говорят другите.

Кой от тези сценарии ще се реализира по Коледа? Вчера го казах, пиша го и с големи букви сега: ЩЕ СЕ ВИДИ В НАЧАЛОТО НА ДЕКЕМВРИ.

Кой от тези сценарии е устойчив сега? Засега устойчив е оптимистичният сценарий. Може ли да стане неустойчив тоя сценарий и да не е той сценарият за декември? МОЖЕ, МОЖЕ. Как? Всички зависи от това, какво има в главите ни. Ако ни се ходи в ТИБЕТ или АКО НЯМАМЕ АКЪЛ В ГЛАВАТА, оптимистичният сценарий може да стане неустойчив.

Надявам се сега да е ясно. 20 месеца (то като че станаха 21 вече или скоро ще станат) обяснявам на диванните ревачи, че в основата на методологията на Витанов стои системата от сценариите и оценката на тяхната устойчивост. 20 месеца - рев насреща. Стадо овце да беше, щеше и то да разбере. Но тия не разбират. Значи има нещо, което им пречи. Какво е то - виж закота на Витанов по-горе. Важното е да се реве. И те реват и вият. Ами да реват и вият, тяхно право си е.

След като изяснихме сценариите, следват новините.

Днес базовото репродуктивно число е 0.958. Почти колкото вчера. Това ще рече, че обхватът на заразата се свива бавно. Здравната система полека се разтоварва, въпреки, че е технически претоварена, както е и претоварена от страна на човешкия фактор. Хубавата новина за хората на първа линия е, че се очаква това разтоварване да продължи, а през следващата седмица и да се ускори.

На тоя фон да се налага тотален локдаун е малко като след дъжд качулка. За да се мисли за такова нещо, трябва да сме в сценария ТИБЕТ от много време или да сме влезли в сценария АКО НЯМАМЕ АКЪЛ. Но засега сме в оптимистичния сценарий и законите на политическата логика казват - тотален локдаун - ЙОК.

Какво е положението със смъртността съгласно официалните данни.

Статистика за смъртността (данни от сайта https://coronavirus.bg/)

Починали в края на октомври - 23 999

Починали за ноември 20201 - 26 676

Починали ноември 2021 - 2677 – (за 16 дни)

Починали за ноември 2020 - 2560

Смъртност досега за ноември 2021 в сравнение с ноември 2020: 104%, а до края на месеца има още доста време. Откъдето следва простичкият извод, че приказките за успешно управление на ковид-кризата са силно преувеличени.

Нека да ви напомня и днес закона на Витанов в чест на Еразъм Ротердамски. Закон на Витанов за поставения на позиция глупак: Глупакът, поставен на позиция, си остава глупак.

За да действа тоя закон ни трябват 3 неща: глупак, позиция и най-важното - поставяне на глупака на позицията.

Следствие: каквато и позиция да имаш, внимавай кого поставяш на нея. Защото ако е глупак, ще използва позицията си да върши още по-големи глупости.

Това беше, да ви развеселя преди картите. Ето ги и тях. Веднага да кажа. Тези карти са консервативни. Очакваните промени в тях са по-бавни от тези в живота. Такава е методологията.

Виждате, че новините са добри. На картата на риска съгласно плана на Министерството на здравеопазването има доста области, които не са ниво 4. Цели 12 области не са на ниво 4. Обстановката в Източна България се подобрява. Западна България ще трябва да почака. Виждаме, че нещата не са хомогенни. Оттук, трудно ще се наложи тотален локдаун, поне не и до края на изборите - нали така ви говори и пише Витанов от 2 месеца. А изборите още не са свършили.

Прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост не е толкова оптимистична, но и тук имаме разведряване. Броят нови случаи на 100 000 население се очаква да продължи да спада.

Картата на риска съгласно нашата методология ни казва обаче: Всичко това добре и до края на месеца се очаква да се разведрява ситуацията, особено със смъртността, но внимавайте. Всичко е виолетово, значи рисковете са си тук.

Тъй, че правете, каквото има да правите, но се пазете. Стойте на достатъчна дистанция от другите и не се заседявайте много на места, където има много хора. Минимизирайте възможността някой да ви зарази - стойте далеч от места на масови събирания. Като се приберете в къщи, измийте си добре ръцете. Ей такива, елементарни неща.

Който иска, може и да се ваксинира (ама не е задължително).

Накрая да завършим весело. Предложих трите алтернативи за дистанция: едно прасе, една овца и три шарана не случайно. Исках да видя как ще реагират ревачите диванни мои. Това с прасето не им хареса. Да не говорим за овцата. Най им хареса това със шараните. И щом им хареса, да го въздигнем в ранг на официален съвет. Взимате значи, три шарана по половин метър. Нареждате ги един до друг и получавате впечатление какво е това дистанция от метър и половина. Дръжте тази дистанция и си живейте живота.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 82 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 BOBO

    105 22 Отговор
    откога от математиката зависи броят на починалите
  • 3 случаен

    92 19 Отговор
    Как да разберем шут овен,който мисли ,че е хванал БОГА за рога и около него се върти света..........
  • 4 Хахаха

    100 20 Отговор
    Престани да блееш и кажи нещо разумно ! Нищожество
  • 5 БОРУНА ЛОМ

    82 16 Отговор
    АЛО, ПАСТИРА ЗАПРИ СЕ МАЛКО, АКО СМЯТАМЕ ТВОЙТЕ БРОЙКИ, ТОЛКОВА НАРОД НЯМА! РАЗВАЛЕНО МЕСО!
  • 6 Доктор

    88 27 Отговор
    По процентите ваксинирани ще разбереш кой има ъкъл. Спрете ваксинирането измамни българоубиици.

    Коментиран от #66

  • 7 Гунчев

    80 13 Отговор
    От всичко чуто и прочетено, оставам с впечатлението, че сме най-здравата нация в света! Но, сме малко глупави?

    От няколко месеца в България не се умира от друго, освен от Ковид!
    Бррррррррр!

    Което означава, че нас друга болест не ни лови. Даже и тия при катастрофите, нямат проблем с травмите несъвместими с живота. Но, докато ги вадят от смачканите коли, тъй като не са ваксинирани, се заразяват с Ковид и после умират от него.

    А, бе, хораааа, ваксинирайте се и ставаме безсмъртни!

    Коментиран от #105

  • 8 Витанов

    36 90 Отговор
    По-скоро овца ще те разбере, отколкото българския прос так и антиваксър

    Коментиран от #26

  • 9 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    75 15 Отговор
    Щом овцете щели да те разберат тръгвай тогава по овчарниците!
    Какво търсиш по човешките медии, има си овчи, за овце като теб!
    Мястото на овцата е в кошарата, не по медиите!
    Аре ходи да блееш!
  • 10 Днес

    49 12 Отговор
    ваксинираха хладилникът, пералнята и микровълновата печка.

    Забравих бойлерът, който се беше скрил в банята.

    УТРЕ И ТОЙ ЩЕ ПОЛУЧИ ПЪРВАТА ИГЛА.

    Кой обаче ще ми увеличи заплатата заради цените на газа и електричеството?
  • 11 Псевдоним

    62 11 Отговор
    Витанка, то теб само стадото овце те разбира и слуша. Лика-прилика сте си :)
  • 12 Аууу аууу

    63 8 Отговор
    Проблемът ти е че овцете свършиха, чобанино затова се озъртай за вълци !
  • 13 Владимир

    49 13 Отговор
    За пари какво ли няма да приказват нашите псевдоучени. Тоя освен че виси по телевизиите с нещо друго да е известен?
  • 14 Въпрос

    57 13 Отговор
    Вярно ли е, че починалите от К-19 след първа игла се отчитат като НЕВАКСИНИРАНИ починали от К-19?

    За смъртността при напълно ваксинираните дори няма да питам.
  • 15 Миро

    52 12 Отговор
    Преди да се появи този още миналата година в авторитетни издания се появиха математически модели за изчисления на ковид. Трябва да е по кротък ,скромен и смирен а не да си позволява да определя кой какво и как и защо. Всеки може да си смята на компа колкото иска неща и да си спести коментарите и излиянията на човек който определено има проблеми с главата.

    Коментиран от #67

  • 16 шефа

    57 12 Отговор
    Витанова,ти си най жалката подлога която съм чувал и дано не виждам никога защото .....
  • 17 Банско

    19 7 Отговор
    Освен гастарбайтерите, математика забрави Банско и Пампорово.
  • 18 Че те

    25 5 Отговор
    овцете какво разбират ? Вървят след магарето !
  • 19 АБЕ ВИТАНОВ МАТЕМАТИКА📐📏

    20 6 Отговор
    ОТ КЪДЕ ДА НАМЕРИМ ШАРАНИ КАТО ТЕ ВСЕ СА ПО ИЗБОРИ🐡🐡🐡И В НЕДЕЛЯ ТОЖЕ😉
  • 20 Морски

    44 15 Отговор
    Ей продължавай да наричаш българския народ стадо овце и прасета,и ще ти направят усмивка като на "Джокера" и ще ти падарят един букет цветя
  • 21 Хахаха

    32 8 Отговор
    Откачалката от другата седмица щял да дава по десет сценария, току виж най накрая познае:)
  • 22 насти

    10 28 Отговор
    Ваксинирайте се другарки и другари или пукнете, на мен не ми дреме въобще.
  • 23 др Гей Билтс

    29 11 Отговор
    Кунчо ли ти ги диктува такива данни завалията от Метавселената..?
  • 24 Перо

    40 9 Отговор
    Тоя мошеник никога нищо не е познал и как да познае,когато работи с неизвестни числа,т.е. Броя на преболедувалите Ковид с анти тела не ги отчитат никъде,а те сигурно са повече от ваксинираните! Платен пропагандатор на ваксините!
  • 25 Една уфсъ,

    21 8 Отговор
    две, три... Може и да заспиш. Но като се събудиш, може и да разбираш, че не сме овце.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Дистанция

    14 5 Отговор
    Ква дистанция бе! Сега се връщам от хипермаркета, блъскат се вътре като оФци.
  • 28 Директно

    29 14 Отговор
    Ей, куче умрело, платено, ше береш много и разни неща, платен лъжецо! Прекаляваш…..
  • 29 М Бабе

    26 7 Отговор
    за радост не сме овце. Да пробва с Боцо - той е прост, може да се разберат
  • 30 Още една

    33 11 Отговор
    мърша, се опитва, тънко да ни обижда ! Слушай, сега, некъпан бок лук, ако те видя някъде, ще ти оскубя рядката брада !
  • 31 Azz

    25 10 Отговор
    Млъквай грознико!!!!Завинаги!!!
  • 32 насти

    11 49 Отговор
    ХАресва ми, че умират антиваксъри, или техните роднини, които те са заразили!
    Обикновено всеки антиваксър е комунист и фен на Радев и на Русия, така, че съм доволен от резултата.

    Коментиран от #44, #94

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ококорен

    26 6 Отговор
    Уф, на този т.нар. математик все някой му е крив, все се пени, все се изкарва недооценен. И в тоалетната да иде, и там все ще халюцинира хейтъри зад всяка плочка и зад всеки кран. Може и да казва нещо смислено, но така обилно го дави в словоблудство, че нищо не се разбира.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Влади

    30 8 Отговор
    Витанов вземай гегата и заминавай да пасеш овце и аз мисля така , че ще се разбирате добре те тебе и ти тях , вземи си и куче , по умно е от теб , ще е шеф на теб и стадото овце
  • 37 Четящ

    23 5 Отговор
    За хората с антитела срока на сертификата ще е 90 дни, ами за ваксинираните защо ще е 1 година, на тях ще им мерят ли антителата на 3-тия месец ?
  • 38 ПСЕВДА

    30 9 Отговор
    Витанов,това какво "излиза" от компютрите,зависи какво си въвел в тях!А бе ,защо от твоя компютър само лайнa излизат?

    Коментиран от #76

  • 39 Gegata

    17 7 Отговор
    едно стадо овце ще ти приляга ..

    Коментиран от #74

  • 40 LOSHIA

    31 8 Отговор
    Витанов,ти кога най сетне ще разбереш че вирусологията е твърде далече от математиката? И че когато едно нищо коментира нещо резултата отново е нищо!
  • 41 късно е

    11 3 Отговор
    Местата за балотажа са заети.
  • 42 питам

    13 7 Отговор
    Простакът витанянски участвал ли е в корупционни практики?
  • 43 Реалност

    25 10 Отговор
    Витанов, виж сега да ти кажа нещичко - овцете се къпят по често и са по сресани от теб.
  • 44 изрод от ГЕРБ

    18 7 Отговор

    До коментар #32 от "насти":

    А феновете на изтрещялия ви вожд,тях как да ги наричаме?
  • 45 КИН-ДЗА-ДЗА

    26 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Витанов: Стадо овце щеше да ме разбере!
    Явно говориш на овнешки език ,Николайчо,ако говориш на човешки език и хората ще те разбират.
  • 46 EEEEEEEEEEEEE

    17 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Починали в края на октомври - 23 999

    Починали за ноември 20201 - 26 676 -??????

    Починали ноември 2021 - 2677 – (за 16 дни)

    Починали за ноември 2020 - 2560

    математика...ще си обясниш ли драсканиците или?!
    и не обиждай на глупци и други...неистово приличаш на една гумена ТИКВА....
    ТЕБ НАИСТИНА ШЕ ТЕ ЕНАТ НЯКЪДЕ...САМО ДЕ СИ МНОГО ГРОЗЕН
  • 47 Овцата

    22 8 Отговор
    Овцата каза на Витанов, но Витанов не разбра овцата, защото преди да разбере овцете, той трябва да се научи да разбира хората, ама той не може
  • 48 Факти

    36 8 Отговор
    Речника на великия математик, член на БАН: прасе, овца, идиот, глупак, ползвани научни термини: може би, вероятно, три сценария, пет сценария, хвърляне на боб. Коментара за умственото и психично състояние на Витанов е излишен!
  • 49 ЛЕКАР БГ

    20 3 Отговор
    Спортисти, приемащи L-глутатион - заболеваемост 0.22%. Същото е при децата - имат естествено високи нива и не заболяват. Пийте глутатион и не се занимавайте с глупости. Има къде-къде по-големи проблеми за решаване. Като това защо @мepи,ка купи вота у нас и кой ще изнася безотчетно златото на България
  • 50 Да,бе

    22 7 Отговор
    Нормално е като разговаряш със себеподобни да те разберат.Витанчовото,ходи се гръмни,бе момче нещастно.
  • 51 Нормално

    20 7 Отговор
    ние хората от блеене не разбираме, другия път пробвай с човешка реч

    Коментиран от #54

  • 52 Лъвски мозък

    4 4 Отговор
    За да се оправи България, значи "някой" от Варна трябва да бъди издигнат да управлява !
  • 53 Лост

    10 6 Отговор
    🐑от скопен коч 🐏 акъл не иска.
  • 54 Лъвски мозък

    4 2 Отговор

    До коментар #51 от "Нормално":

    Точно така !
  • 55 Словесна плява, дявол, Евангелие

    11 3 Отговор
    Думи, думи, думи. А на кайто му е писано да изгори, няма да се удави. И след ЧУМА и то в "онова" време са останали живи човеци, СПОКОЙНО. А, НА КОЙТО МУ Е ПИСАНО, 100% му е все едно от какво му е дошла онази с косата. Да е живо и здраво "ученото", а завсеки случай си се ваксинирайте!
  • 56 И четвърти сценарий

    26 4 Отговор
    Спираме телевизора и вируса изчезва.
  • 57 Келеме

    22 7 Отговор
    ЗАЩО СИ МИСЛИШ ЧЕ ВЪОБЩЕ НЯКОЙ ГО ИНТЕРЕСУВА МНЕНИЕТО ТИ НА СКАПАН МАТЕМАТИК..ЯВНО ПО МАТЕМАТИКА СИ ТОЛКОВА ,,ДОБРЕ"ЩОМ ТИ ДАВАТ ИЗЯВА ДА ГОВОРИШ ЗА ВИРУСИ.НЕЩАСТНИК.
  • 58 recovery

    19 6 Отговор
    Козел,рано или късно ще паднеш по стълбите!
  • 59 ТФГД

    16 8 Отговор
    Айде вече ходи да се шиб.ш отзат вече. Че ми писна да ти гледам ваксинираната мутра. Умника на народа.
  • 60 НЯКОЙ

    19 3 Отговор
    Г-н Витанов, само малко да Ви коригирам - компютрите просто са по-бързи, не им приписвайте интелект и те не са виновни за някои недомислици, за които доста пари се платиха /откраднаха/ в последните години. Засега интелектът е преимущество само на човека, да кажем на по-голямата част от него.
  • 61 Чудесно !

    11 6 Отговор
    На баба ми в селото има останало едно стадо, да те заведа ли да им обясниш, а аз да запиша отговора?
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Христофор Петров

    8 5 Отговор
    Господин не, с удоволствие ще Ви продам едно стадо с овце.
  • 64 БЕЛЯЗАН

    8 4 Отговор
    Бялязаните са отхвърлени от бога
  • 65 Да,бе

    10 6 Отговор
    Ако на някой му дойде в повече наглост на тоя колко ще лежи?Като за човек,обикновена овца или математик съвсем незначителен.
  • 66 Професор

    7 8 Отговор

    До коментар #6 от "Доктор":

    Заради такива неграмотници като теб сме на този хал...
  • 67 някой

    6 4 Отговор

    До коментар #15 от "Миро":

    Миро, Мирооо! Всеки може на компа да събере две цифри.
    Но, не всеки може да използвам математическото моделиране!

    Коментиран от #68, #89

  • 68 Абе

    12 5 Отговор

    До коментар #67 от "някой":

    Па тоа дрът пръч с тая брадичка що обижда на овце бе!?
  • 69 Диагноза

    10 5 Отговор
    "Математикът" е от тия дето нямат акъл в главата!
  • 70 Сали

    10 5 Отговор
    Дей Кунчев да не се е боцнал като за последно
  • 71 И аз така

    5 4 Отговор
    Когато залагам на мачове или 1 или х или 2 все нещо трябва да излезе.То четвърти вариант няма.

    Коментиран от #91

  • 72 Гост

    7 10 Отговор
    Обаче е прав за диванните ревачи. И тук са доста.
  • 73 Ами ...

    7 1 Отговор
    На мен ми е по-интересно какво влиза в компютрите му.
  • 74 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #39 от "Gegata":

    Ще ги загуби в полето !
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 ГОСТ

    12 3 Отговор
    Ако на заразените се оказва нужното внимание ,а не опрвяйсе сам в къщи ,смъртноста ще е нищожна .
  • 78 GRAVITY

    11 3 Отговор
    Къде е Кунчев ?
  • 79 Фффитанов

    13 5 Отговор
    Майстор ма късия разказ. Защо се изказваш неподготвен по здравни теми и не си гледаш теоремите. Все едно Мангъров да преподава математика.
  • 80 Гост

    12 4 Отговор
    Тоя комплексиран, грозен, некомпетентен девственик няма ли кой да го прибере в психиатрия и да спрат мисирките да му дават думата да ръси глупости....
  • 81 Иван Бъчваров

    11 7 Отговор
    Това природно недоразумение,до кога ще ни обижда
  • 82 Б. М.

    13 5 Отговор
    Витанка, и аз имам 3 сценария за теб : 1. бой. 2. бой и еВан 3. бой, еВан и сръбска музика. Като те срещна, ще ти дам право да избираш. Само ми кажи избора на човешки, че овчи не разбирам.
  • 83 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 5 Отговор
    Този нормален ли е???защо не отиде при кунчев да се видят.......

    Коментиран от #84

  • 84 Да,бе

    2 5 Отговор

    До коментар #83 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Да ходи при Коритаров,пък ако вземе и кунката още по-добре.
  • 85 Стадо Риби

    6 6 Отговор
    Гусудин математик, защо не си гледаш интегралите и не оставиш вирусите на лекарите?
    Помисли се и ти за бойче борисов.
    Стадо овце си ти и фамилията ти. Аз имам идея как да минем към най-оптимистичния сценарии. СпираТЕ да нарапвате на народа вашия политически вирус. Мръсна сган.
  • 86 чичо от село

    6 7 Отговор
    Витанкааа... вече бях написал преди няколко дена, коги ни посъветва да стоим на "едно прасе разстояние", че след моя шопар "Гошо",дето му останаха още месец и нещо до Коледа да ме гледа на лошо и грухти ,коги копанята му е празна ,следващият му наследник, ще го кръстя : "Витанчо" ... да ми напомня за тебе . А сеги да ти реча ...ела на село ...овси има - нема кой да ги пасе - белким си хортувате -ТЕ ЩЕ ТЕ РАЗБЕРАТ ...АМЧИ КЪК ? Ама ние сме човеци бре ... как да те разберем, като ни хортуваш по ...свински .
  • 87 Куцо пиле

    5 6 Отговор
    Колко лъжливи резултати и проби изкарвате за да лъжете хората
  • 88 NSX

    3 3 Отговор
    100 коча, двеста мъди....Ама не е много сигурно.....
  • 89 fbi

    4 2 Отговор

    До коментар #67 от "някой":

    Не знам дали прави впечатление на вас, ама навсякъде във всяка област заразените са 10% от населението много прецизно действа вируса равномерно навсякъде....
  • 90 fbi

    3 1 Отговор
    област Софиа 1,2млн заразени 168 хиляди Пловдив 683 хил на 60хиляди Бургас 415 хиляди на 40 хил , Варна 472 хиляди на 51 хил ,Благоевград 323 хиляди на 29 хиляди...
  • 91 Йо Несбьо

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "И аз така":

    Има! Мачът бил отложен, прекъснат, ще се преиграва.
  • 92 hss

    4 2 Отговор
    Този е пълен идиот
  • 93 ГОСТ

    3 2 Отговор
    МИСЛЯ ДА ГО ПООСЪДЯ ТОЯ, ТОТАЛНО МИ ПИСНА ОТ НЕГО!
  • 94 ГОСТ

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "насти":

    А ЗНАЕШ ЛИ КЪДЕ Е КУНЧЕВ, ГЛАВНИЯ САНИТАРЕН ИНСПЕКТОР НА РЕПУБЛИКАТА?! ВЕЧЕ 40 ДНИ ГО НЯМА НИКАКЪВ?!
  • 95 ПРИШЪЛЕЦ

    2 1 Отговор
    Виторог, ами ходи си в стадото - защо се появяваш и плашиш и народа
    Но има едно нещо , което определено се набива на очи , от както започна да се правиш на врачка :
    подобри се и гардероба ти ..вратовръзчици , ризки , панталонки ..
    космите по лицето ти подстригани във фризьорски салон , а не както бяха последните 20 години ...
    Би ли споделил кой плаща за всичко това ?
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Големия Робот

    0 1 Отговор
    Писанията на тоа бастун даже няма да отделя време да ги чета. Палячо
  • 98 Ъм....

    1 1 Отговор
    Цифри и аз мога да събирам, изваждам, деля и умножавам. Щеше ми се да видя същата математика и за сезонния грип преди 3 години, ама тогава никой не броеше починалите по този изопачен начин. Да почиват в мир!
  • 99 Възмутен

    1 2 Отговор
    Кой ли пък и иска да те разбере измислен герой и псевдо математик. И без локдаун и други тъпотии предлагани от хора като теб всичко си върви нормално. Само Възраждане са нормални в нашата страна- а сега сметни колко процента са нормалните
  • 100 Мод

    2 0 Отговор
    Като гледам тука коментарите, плюсовете и минусите,явно всички сте от партия Възраждане.
    Жалко.
    Явно като си мислите че няма ковид се чувствате добре

    Коментиран от #106

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Българка

    1 1 Отговор
    Алооо ,математика защо не се гръмнеш, нещастнико вземи си математиката и си я наври някъде
  • 103 Готин

    0 0 Отговор
    Аз съм Готин, диванен ревач от овче стадо. Такава квалификация ми дава Витанов, или Мери!? Може би бъркам!? Както и да е. В крайна сметка, ми говори "Гласът на Америка". Та така! Във всеки случай, обаче нивото е " високо интелектуално" и аз съм окачествен, като овца. "Мили" Витанов и Мери! Не е нужно звездите да ви говорят. Ситуацията е ясна.
  • 104 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    витанов ги нарича диванни ревачи ,а аз гаражни герои,дето пият домашарка в гаража за по-евтино и дават акъл дето никои не им го търси.именно заради този тип масовка у нас няма оправия.гаражния умник е мързелив глупав и завислив,а като се разболее е и много ама много страхлив,но тук се прави на бабаит в група от подобни на него.живота обаче му дава точно тва дето си е заслужил въпросния мрънкялник!
  • 105 Акъл не боза

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гунчев":

    Не всички са от ковид, но статистиката е за починали от или с ковид! Явно ти не го разбираш или не искаш!
  • 106 Долу възраждане

    1 0 Отговор

    До коментар #100 от "Мод":

    Аз не съм от възраждане, но не вярвам в ковид религията.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове