Last news in Fakti

28 Ноември, 2021 20:10 2 364 23

Диана Русинова: Човек винаги ще греши, но инфраструктурата трябва да се подобрява

  • диана русинова-
  • инфраструктура-
  • настилка-
  • проблем

Има хроничен проблем с качеството на полаганата маркировка

Диана Русинова: Човек винаги ще греши, но инфраструктурата трябва да се подобрява - 1
Снимка: БГНЕС

"Имаме хроничен проблем с качеството на полаганата маркировка в България". Това каза в студиото на „На Фокус” Диана Русинова от Европейският център за транспортни политики.

Според нея у нас само се имитират мерки за пътна безопасност, липсва контрол, а държавата отрича проблемите. Русинова е категорична, че е нужен анализ и оценка на пътищата в България и тяхната безопасност. Относно фаталния участък на АМ "Струма", тя сподели, че в центъра са получавали сигнали за обратните виражи там. "Човекът винаги ще продължи да греши, именно за това инфраструктурата трябва постоянно да се подобрява, за да се избегне фаталния край при инциденти", добави Диана Русинова.

Тя информира, че в четвъртък очакват неправителствена организация от РС Македония, която също се занимава с транспортната тематика, и Европейският център за транспортни политики ще си сътрудничи с тях по отношение безопасността по пътищата и в двете държави.

"Не може да си въобразяваме, че на "Струма" има маркировка, често казваме на курсистите да внимават за маркировка и знаци и тяхната видимост", това заяви и автоинструкторът Антон Соколов, който ежедневно минава по този път с курсистите си.

Той добави, че в този участък спирането е трудно, особено при мокро време. "Много от пътищата в България са с проблеми със знаци, маркировка и безопасността изцяло", допълни автоинструкторът и подчерта, че за него това е недопустимо и неадекватно.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    10 3 Отговор
    Ще продължат да Крадът, каквото и да става!
  • 2 И парите отиват..

    9 2 Отговор
    Не знам къде..лява ръка..десен джоб 🤣
  • 3 Тази

    23 6 Отговор
    От трети пол ли е?
  • 4 Тази

    22 4 Отговор
    Дианче вместо да подобрява инфраструктурата на България, по добре да подобри собственото си шофиране на керемиденото си рено СВ 4955. Ако тази е експерт пази боже България от такива!
  • 5 ПОВЕЧЕ ХОРА МИСЛЯТ ЧЕ ПЪЪЪЪЪРВО

    5 1 Отговор
    ПЕНСИИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОДОБРЯТ.РАЗБРА СЕ КАТЕГОРИЧНО ЧЕ ОТ ТИРОВЕТЕ АВТОБУСИТЕ И ТОВАРНИТЕ ВЪОБЩЕ ПРИХОДИТЕ ДА ТРАГИЧНИ ОТ ТОЛ СИСТЕМАТА А ТЕ НААААЙ МНОГО ТРОШАТ ПЪТИЩАТА.ДА ГИ ЗАРЯЗВАТ ТИЯ ПЪТИЩА.МАСОВИЯ НАРОД ИЗКА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ.ДЕ ША ХОДИ ИЗВЪН СЕЛУ И ГРАДА.МИЛИОНЕРИТЕ С БИТЛИТАТА ША СИ КУПЯТ САМОЛЕТИ.ЗАРЯЗВАЙТЕ ГИ ТИЯ ПЪТИЩА ТА И СКЪПЧИИТЕ АСФАЛТАДЖИИ ДА ГИ ВИДИМ ПОСЛЕ..
  • 6 Трябва

    10 4 Отговор
    да се премахнат камара малоумни ограничения! Трябва да се изградят намалителни и ускорителни ленти, маркировки, знаци, храсти, дупки! Вместо да се влагат пари в безсмислени камери, можеше да се вложат в проблемните участъци, да се обследват, да се отстранят поне част от проблемите! И до сега щеше да има резултат! Но по лесно е нищоправци водещи се пишман експерти в КАТ, да облъчват с глупости по медиите и да говорят глупости, за да си защитават милионите за камери!
  • 7 ФЕН

    16 6 Отговор
    Много понамирисва как се хвърлиха да доказват ,че виновен в това ПТП е държавата България ..а не водача и дъжда и умората и изтеклата книжка и т.н. А бе направо си мисля че застрахователите на автобуса са платили някой лев да тръбат че България е виновна и магедонеца хич не е заспал на волана.А и факта как лъжат ,че точно на тази отбивка се мре през ден а в КАТ не знаят от 20г.за ПТП в този участък.

    Коментиран от #8

  • 8 Ами

    13 4 Отговор

    До коментар #7 от "ФЕН":

    че инфраструктурата е първият виновник, просто няма спор! Грешката на шофьора е факт, но при добра инфраструктура, можеше и да я няма!

    Коментиран от #10

  • 9 гост

    9 2 Отговор
    Често пътувам по "магистралата" от Варна за Шумен. Тук таве е ремонтирана и в сравнително добро състояние и маркировка, но в по-голямата си част е с кръпки, избелял асфалт и по него никаква маркировка. Минавал съм хиляди пъти, но през нощта при дъжд и мъгла се губи ориентация. За бесните зърновози и автобуси,които карат със 140 не говорим.

    Коментиран от #16

  • 10 ФЕН

    11 4 Отговор

    До коментар #8 от "Ами":

    Него оспорвам но при тези атмосферни условия са минали поне 1000 коли и само 1 се е ударила !!! Като заспи водача и новата звукова маркировка не маже го извади от сън ..факт. Пак споменавам статистиката за 20г. в този участак няма ПТП 300 напред или на зад е имало но там 20г.суша!

    Коментиран от #12

  • 11 БОРУНА ЛОМ

    11 1 Отговор
    ТААА КАТО Е ТОЛКОВА ДОБРА, ДА ПРЕДВИЖДА САКАТЛЪЦИТЕ ПРЕДИ ДА СТАНАТ! ПОСЛЕ И АЗ МОГА!
  • 12 Е то

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "ФЕН":

    ежедневно хиляди минават и по отсечките на смъртта Бяла Русе и Кресненското дефиле, но понякога, някой не успява да мине! Това не означава, че там няма проблеми! Една катастрофа, никога не е сама по себе си едно събитие, а е поредица от фактори, които са се събрали по едно и също време, на едно и също място! Едно от нещата които се натрупват да го няма и може да се прекъсне връзката и да не се случи събитието! А иначе в случаят няма как да е заспал и да е взел десният завой преди отбивката, който е дори и с обратен вираж, та и да види, че навлиза в отбивката и да свие наляво! Тези маневри заспал човек, няма как да ги сътвори!
  • 13 Принципно

    8 0 Отговор
    Тези се хранят добре и създават хаос.Те предложиха безсмислената агенция които да дублират други органи и нищо да не правят.Тогава да спрат да се изживяват като последна инстанция.
  • 14 Случаен

    1 3 Отговор
    Дясната маркировка е амортизирана, но лявата се открояваше ярко при нощния експеримент или е забранено да се следи лявата прекъсната линия. Освен това предлагам магистралата в този участък да се затвори след като няма акт16 и е незаконно ползването както при новите участъци на АМ Хемус.
  • 15 Диана Русинова? Това какво е???

    12 2 Отговор
    Повръщани се от този Хибрит вече!! Умръзнани на всички да и гледаме физиономията, и да ръси простотии!?
  • 16 Говориш

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    глупости! Как камионите и автобусите, ще се движат с 140?
  • 17 Фончо

    0 1 Отговор
    Супер е интраструктурата. Аз даже станах шифиорчи тарикатче. немА проглеми. просто трябва да си номир 1
  • 18 ясно

    3 1 Отговор
    Въпросът е грешките несъзнателни ли са или съвсем съзнателни с цел усвояване, грабежи и зареждане на чекмеджетата и офшорките, и сдобиването с луксозни имения и хотели по света и у нас?
  • 19 Казуар

    11 0 Отговор
    Диана Русинова каква калинка е, не личи да е пътен специалист.
  • 20 ПатрЕотът

    8 1 Отговор
    тая и плащат да лае и плюе по държавата, злобна неправителствена змия, то затуй имиджа ни е такъв, сами си го сриваме !!!
  • 21 Коняра

    6 0 Отговор
    Този или тази за какво постоянно я лансират по ТВ и медии ? Това ли е капацитета в транспорта на Нацията ? Що не си гледа частния бизнес и все драпа към оправията. Единия частник правят министър на транспорта , а се смеехте и негодувахте за бизнесмена Магарешки от Варна ,че имал бензиностанции и вериги от аптеки. И прави бяхте . Сега обаче кое е променено ? Тез какви са ? Много кадърни бизнесмени и менки , ама още по-алчни та да зарежат трудното частно с желанието да служат в ползу на Народа. Вервам им колкото и на Царя и на Пожарникаря Цар и в горските феи и джуджетата на Дядо Коледа. Мошенгии.
  • 22 Васил

    3 0 Отговор
    Амиииииии дебеланата от Брюксел Лилето ни каза че като станат винетките ще караме по пътища слънце ама забрави да каже за коя държава става въпрос.
  • 23 ИВАН

    2 0 Отговор
    Хапвай кюфтенца дианче и давай акъли, че без теб сме загубени ...... де брееее, у брееее
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове