5 Декември, 2021 11:12 3 656 40

Безработен с 10 000 лв. глоба за нарушена карантина

  • безработен-
  • глоба-
  • карантина

Вили Добрев е нарушил карантината си, за да закара болно дете на лекар, разказват жители на село Крива бара

Безработен с 10 000 лв. глоба за нарушена карантина - 1
Кадър бТВ

Ако някой твърди, че у нас наказани за неспазване на мерките срещу разпространението на коронавриуса няма, греши. Историята е от Северозапада. Безработен мъж от монтанско село нарушава карантината си. Осъден е на три месеца условно лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок, съобщи бТВ.

В края на януари тази година 26-годишен български гражданин се прибира от Швейцария. По това време страната е в рискова зона, затова на софийската аерогара мъжът получава от столичната здравна инспекция предписание за десетдневна карантина. Посоченият от него адрес е домът му в Крива бара.

Два дни след прибирането му приятели го търсят, за да закара бебе на лекар до съседния град Брусарци.

"Ние му звъннахме да дойде и да закараме малкия в болницата, защото имаше висока температура", разказва местната жителка Мирослава Кирилкова.

В колата на мъжа се качват три жени и детето, което тогава е на няколко месеца.

„Ако не беше Вили, нямаше кой да ни помогне", разказва майката на детето Камелия Михайлова.

Докато лекарите спасяват детето, мъжът отива да зареди гориво. По пътя го спира полицейски патрул и става ясно, че мъжът е нарушил карантината си.

"Да, беше под карантина, той ни каза, но го помолихме, защото трябваше, имаше нужда от лекар за това дете. (Ако не беше навреме, щяхме да минем към пневмония – от бронхит към пневмония", казва Мирослава.

Така срещу мъжа започва дело, което приключва с условна тримесечна присъда и десет хиляди лева глоба.

"Откъде? Значи той е принуден да ходи в чужбина, да се върне и да плаща десет хиляди лева? Откъде да вземе тия десет хиляди лева да ги плаща?", казва местният жител Валентин Димитров.

Присъдата на 26-годишния безработен мъж е издадена от Районния съд в Лом. Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

„Нямаше как да се обадя на полицията и здравните власти. Случаят беше спешен. Нямах книжка и карах без книжка. Сега карам курсове. Можеше да съм в затвора. Родител съм и знам какво е“, обяснява постъпката си глобеният Вили Добрев.

Мъжът споделя, че няма как да плати тази глоба, защото е кръгъл сирак, а вуйчо му е пенсионер, вуйна му път е болна.

Кметът на село Крива бара Владимир Владов казва, че „дори да го вземе на работа по програма заетост няма как да изплати тази сума“.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3333

    64 14 Отговор
    Еми съди държавата момче.

    Коментиран от #5

  • 2 Абсурдистан

    107 0 Отговор
    Убиецът на Милен Цветков го пуснаха, а сега делото било пред провал, защото адвоката му твърди че теста за наркотици бил положителен, защото младежа ползвал някаква специална...паста за зъби. Така че уродливото убийче скоро излиза на свобода и е въпрос на време да сгази някой отново и това може да е ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС!
  • 3 Раданч Татлъту

    31 7 Отговор
    Одобрявам!Тоа е обществен враг Номер 1.🤡🥳👍
    Сигурно и жипка не мое да кара!?👹🚙💨
  • 4 дъорд шварц

    15 44 Отговор
    Да се благодари че леко се е разминал. За такова престъпление присъдата е затвор от 25г. до живот.

    Коментиран от #9

  • 5 пак същите

    52 9 Отговор

    До коментар #1 от "3333":

    Ще съди държавата, ако има читав адвокат. В прованса читави адвокати няма. Всички адвокати са на принципа "признавай и не се разправяй, ще стане по- лошо!".
    Да пишат по медиите и за ефективната присъда "Затвор" за неспазване на карантина в Североизтока.
    Това е реформата в правосъдието, която донесоха Кирил, Асен и Рашков- свръхприсъди за гражданите и помолване по главата на бившите управляващи, олигарсите и усвоителите на милиарди.

    Коментиран от #11, #13

  • 6 За Кокошка ...няма прошка..

    74 3 Отговор
    За милиони няма закони
    ...на бедните ще им вземат гащите. Само и само да покажат че вършат нещо 😇
  • 7 Али баба

    57 2 Отговор
    Полицаю да иде да глоби задържи Дарина,Маргини,Бобокови ,Домусчиеви,Маджо,Гриша.Започвам да се замислям,че родната полиция че работи за мутри а гнете бедни хора.
  • 8 ПЕЕВ

    19 19 Отговор
    А РУМЕН РАДЕВ И ДЕСИТО КОГА ЩЕ ГИ ГЛОБЯТ.

    Коментиран от #32

  • 9 пак същите

    21 1 Отговор

    До коментар #4 от "дъорд шварц":

    Вас, ако ви питаме, всички ще пратите на стадиона в редица.
  • 10 Мислещ

    31 1 Отговор
    Ами успех със събирането им, соросоиди.
  • 11 руслан д

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "пак същите":

    абсолутно си прав, имал съм такъв случай
  • 12 Матей

    28 3 Отговор
    Как бе,тия ци-га-нии нали ги отмениха,наложените присъди отпаднаха.Ако това е истина и то със задна дата и не отпадне напълно,тогава правете си сметка какво ни чака занапред,ще ни съсипят тия из-ро-ди.Досега сме оцелели като по чудо 32 г. от криза в криза,а сега мер-зав-ците са решили да действат директно,ИЗБИРАТЕЛНО и безпощадно,да оставят хората по бели гащи на улицата,а може би и в затвора.
  • 13 3333

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "пак същите":

    Еми някой читва адвокат може да реши безъзмездно да му помогне.

    Коментиран от #19

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    35 8 Отговор
    Безработен, пък се върнал от Швейцария,
    няма шофьорка книжка (сега кара курса),
    но пък си купил кола безработния и
    вероятно редовно си я кара
    (иначе нямаше да извикат точно него).
    Да плаща тогава глобата
    и да се радваме, че не е убил никого...

    Коментиран от #24

  • 16 този

    13 4 Отговор
    швес..тер не е за съжаление.
  • 17 Студопор

    16 5 Отговор
    Направи добро, изяж...
  • 18 Един от народа

    26 1 Отговор
    Тези жени сега да направят акция и да съберат тези пари. Той им е помогнал, сега е техен ред, Кмета да не спи и той да помогне. Момчето като няма пари и е безработен нищо не могат да му направят, какво ще му вземат душата ли?
  • 19 пак същите

    16 0 Отговор

    До коментар #13 от "3333":

    Няма безвъзмездно при адвокатите в прованса. И май има споразумение, което не подлежи на обжалване. Със споразуменията прокуратурата си гарантира, че никой няма да я проверява и няма да търсят пропуски/грешки в работата ѝ.
  • 20 може ли

    6 0 Отговор
    да си представите, колко са глъ.ма.ви тея мод.ри, щом са сложили думата швес.тер в черния списък. хаха
  • 21 Мдаа

    7 9 Отговор
    Повечето хора над 50-60 години са кръгли сираци. Не знаех, че имало вратички сираците да не плащат.
  • 22 Емигрант

    17 5 Отговор
    Такова нещо може да се случи само в помиярска държава. Както винаги, един, който лъже и маже е издигнат до министър председател, а обикновенния човек влиза в затвора за нищо..пфууу, гроба ми не искам да е в тази клоака.
  • 23 Баууу

    11 2 Отговор
    Каква карантина бре, оно нема вирус
  • 24 чичо

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    А бе цялата работа е ,че тоя едно ,че е нямал ВЪОБЩЕ книжка, не се знае колата ,чия е ,редовна ли е била с ГО,ГТП и т.н. -полицаите са го проверили, разнищили и чак тогава излиза ,че е бил под карантина .Като му гледам ,колко му е акъла, възможно сам да се е натопил. И мен редовно са ме спирали,защото всеки ден съм зад волана и съм имал дори случаи ,когато даже книжката ми не са проверявали - вземат л.к . и талона на колата ,отиват в патрулката си и там на техния комп всички данни и за мен и за колата излизат ...редовно ли е всичко и най-вече имим ли НЕПЛАТЕНИ някакви си глоби . Виж за карантина не знам .Аз от години не съм излизал даже до съседна държава, камо ли до ...Швейцария .
  • 25 чичо

    12 1 Отговор
    А бе нещо цялата работа много е странна...Както твърди тоя ,дето кара без въобще да има шоф. книжка ...от Крива бара до Брусарци са някакви си 3 км ...То това разстояние на ръце да го носят тези ТРИ жени ,щяха да го занесат за не повече от 30 минути ...Та тоя така е бил закъсал и с бензина ,че няма даже 300 грама в резервоара за да се прибере обратно ...Хич и да не рИве,защото е ГЛУПАК голям ,а и не само той ...сите покрай него и неговия сой . Пределно ми са ясни ,КОИ се влачат -цели делегации ПО "СПЕШНИТЕ " кабинети ,ако някой от тях се разболее. Все такива за които Закони и правила -НЯМА !Сещате се ? Нали ?
  • 26 те ми да да ама не

    8 1 Отговор
    "Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест." ЗАЩО!?!?!? Какво значи това тия са само някакъв си районен съд и наказанието е несъразнерно голямо с цел предизвикване на шок и ужас в населението!? Такова наказание трябва да може да се обжалва, ако не тоя да се изнася и никога повече да не поглежда тази държава, а те да му "вземат" опинците на Андрешко! ....дори не е бил и болен!?!?

    Коментиран от #40

  • 27 Истина е

    6 4 Отговор
    Защо не го направи в Швейцария това ?. Dura et lex, lexus. Ще се научи да спазва закона ,г-н рома . А ,е тръгнал точно в Швейцария, там ги обичат много .
  • 28 Оуууу

    5 1 Отговор
    МангалСиянеца ще си плати!Марш в Индия
  • 29 Йо Несбьо

    5 2 Отговор
    Като са го накарали, сега да му платят глобата! Нормално ли е за вас човек без книжка да сяда зад волана в карантина, при положение, че високата температура не е спешен случай и той не го прави, за да спаси живот? Няма ли линейки, автобус до Брусарци? Горкото момче, безработно е, а тъкмо се върнали от Швейцария... Правите хората на прости! В цяло село други шофьори няма, ако е спешно да кажем... Наказанието му е заслужено!

    Коментиран от #31, #34

  • 30 Ломския

    6 0 Отговор
    Изцяло циганска история.В Брусарци бензиностанция няма,къде е отишъл да зареди гориво.Най близката е в Дондуково в обратна посока откъдето е дошъл.И кмета е 100% ром на Крива бара.
  • 31 Ломския

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Йо Несбьо":

    Разстоянието Крива бара -Брусарци е 3км.
  • 32 Киро от Расово

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "ПЕЕВ":

    Когато пратиш м-а-й-к-а си.
  • 33 Qwerty

    1 3 Отговор
    Шведи, Сър!
  • 34 Емигрант

    9 0 Отговор

    До коментар #29 от "Йо Несбьо":

    А че заслужава наказание, заслужава. Спор няма. Но задачата на наказанието е да възпитава, нали? А това не е наказание, това е гавра . Без значение какъв е- ром, коняк или водка. В случая са се ос..али яко магистратите, пардон- приматите.10 000лв..това не е възпитаваща мярка, това си е чиста проба рекет. А искахме промяна...

    Коментиран от #37

  • 35 Фикус

    2 1 Отговор
    село Кривиа го бара
  • 36 Васил

    4 3 Отговор
    Какво значение дали е работещ или безработен правилата са за всички а че се правят на тарикати отделен въпрос.

    Коментиран от #39

  • 37 5иция

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Емигрант":

    Тия от Ломъ рано са преминали на АВРОто.
  • 38 Хаджи Генчо

    5 0 Отговор
    Скъпо излиза това развъждане на TV вируси
  • 39 Гената

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Васил":

    Нидей тъй ба Бате ! То мунчету ходило да спасява едно дете, щот в цяло село не се намерил кьорав шофьор с книжка ! Това крещяха съсадките пред камерата, а мъжете им подхванаха туй, което си го знаят най-добре - Ами то откъде пари да вземе момчето, ами "че зафане да крадНе" !
    Селиозно, евала на Ломские районен съд !!!
  • 40 Мирослав

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "те ми да да ама не":

    Защото най-вероятно е направил споразумение и е приел присъдата. Но е неграмотен и чак сега е разбрал под какво се е подписал и започва да се жалва.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове