Last news in Fakti

5 Декември, 2021 15:00 3 458 22

Румен Петков: Планираните структурни промени заплашват да върнат ДС

  • румен петков-
  • абв-
  • дс

АБВ ще настоява още в първите дни на Народното събрание създаване на законодателен съвет и съвет по съдебната реформа

Румен Петков: Планираните структурни промени заплашват да върнат ДС - 1
Снимка: АБВ

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество може да се превърне в инструмент за разправа и в комитет по Държавна сигурност, ако се осъществят намеренията за реформи в институцията, анонсирани в преговорния процес. Това заяви пред медиите председателят на АБВ Румен Петков и коментира смущаващи неща по преговорната обстановка.

"Предлага се комитет за държавна сигурност и то в най-уродливите му параметри, който да има право на подслушвания, обиски и арести. Това ще бъде поне четвъртата институция, която ще може да подслушва. Питам - има ли регистър кой и кого подслушва? Няма. Това означава, че едно лице може да бъде слушано и от три служби едновременно".

Идеите за преминаване на всички инспекторати към наследника на КПКОНПИ допринася убедително за приликата с Комитета за ДС, посочи председателят на АБВ и добави, че това ще доотрови атмосферата в страната и сочи явно недоверие към МВР, ДАНС и военната институция. Петков е категоричен, че действията на държавата трябва да бъдат концентрирани върху формиране на орган за цялостен контрол върху организацията, прилагането СРС, цялостен контрол върху разследващите действия.

АБВ ще настоява още в първите дни на Народното събрание създаване на законодателен съвет и съвет по съдебната реформа.

Предлаганите промени трябва да отговарят на перспективите на европейска България, подчерта Румен Петков. Той коментира и развитието на събитията в сектор земеделие като тежко катастрофални и противоречащи на правилата на ЕС, към който принадлежим.

„Европейска България, която трябва да излъчва стабилно, която трябва да внушава първо на собствените си граждани усещане за предсказуемост и перспектива, е напът да постави много дебела черта между България и аграрния сектор в Европа.

„Европейските политики и практики в областта на земеделието определят структурните елементи, от които следва да се формира общата цялост на сектор земеделие. Едни от тези елементи са управлението на горите, безопасността на храните и тяхното финансиране“.

Според Петков, планираните структурни промени в сектора обслужват нечии интереси под съответния натиск. Той добави, че АБВ настоява европейските традиции и практики да бъдат гарантирани в нашето бъдеще – разбиране, което среща съгласие и в коалицията, към която партията принадлежи и е представена в Народното събрание – „БСП за България“.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 и ти си един

    23 3 Отговор
    Да върнат ДС, че то ДС било ли е някога извън управлението, навсякъде е бъкано с десари.
  • 2 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    12 21 Отговор
    Казах ви аз, че Радев е предател и връща комунизма, но кой да ми вярва....
  • 3 asd

    19 2 Отговор
    А дано. 6-то с такива отрепки като вас се е занимавало. Партийни боклуци тоест.

    Като не се приберат след работа 200-300 такива парцала и ще започнете пак да пълните памперсчетата, крадльовци такива.
  • 4 Не съм

    15 0 Отговор
    т тях , како Сийке ! Че и тоя другарин .
  • 5 Много ви моля

    19 1 Отговор
    Престанете да давате думата на това корумпе.
  • 6 да бе

    8 0 Отговор
    и защо инспекторат, например в мррб, се налага да подслушва някого
  • 7 На лудия

    13 0 Отговор
    Кольо Филчев от хората !
  • 8 Груьо

    13 1 Отговор
    ДО КОГА ЩЕ НИ ЗАНИМАВАТЕ С ТОЯ ПИАНДУРНИК.СТИГА ДЕ.НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА,КАЖЕТЕ ДЕ ФАКТИ.
  • 9 Румпелщилцхен

    9 4 Отговор
    Завалийката го тресе яко критичната. Каква ДС? тия езмряхя преди 30 години. Скоро ще си спомни за Троцки, Маркс и Ленин и ще плаши и с тях. Хора дето на стари години ходят с памперси щото като кихнат изхвърят от всички отвори се напъват да дават наклон в Държавата ни.
  • 10 5987

    10 1 Отговор
    Този е отвратителен/
  • 11 махай се

    10 1 Отговор
    Румбьо , за тебе писоар няма ли?
  • 12 XYZ

    8 4 Отговор
    Път на младите, г-н Р.Петков! Затова трябва да има смяна на поколенията във властта, защото Вие още сте в миналото и там ще си останете май! Аналогия с това, аналогия с онова и егото май не се смирява! Или пък има нещо, което Ви притеснява да не бъде извадено на показ и бягате пред вятъра - точно като ГЕРБ/ДПС!
  • 13 ха ха

    6 0 Отговор
    от тея няма нито един който да не е бъркал в кацата с мед , затова уж се конфронтират но само за пред публиката , въпроса със службите е дали резултатите от слухтенето ? отиват в частни ръце или лични фирми
  • 14 Тома

    5 2 Отговор
    Много смешно.Глъвътъ плаши хората с ДС.Така ще засрами агент гоце
  • 15 Кинжал

    5 2 Отговор
    Който има от какво да се притеснява, нека се притеснява от КОНПИ без Цацаров, Петков! Ти явно има защо да се притесняваш ! Ние нямаме този проблем!
  • 16 ФЕЙК

    4 2 Отговор
    Петков, крайно време е наистина да се заемеш постоянно с ДС! ДС- ДОМАШНО СНАБДЯВАНЕ, ОСНОВНА ЗАДАЧА НА ПЕНСИОНЕРА!
  • 17 Turchin

    8 4 Отговор
    Те вече ги върнаха с Борис Рашков и сие. Сега е време да реабилитират и отново създадат структорите на Комитета за държавна сигурност и законите на които да се уповават...Вървим към червен ,сталински кървав комунизъм. Дете в утробата на майка ще заплаче...
  • 18 пак същите

    8 1 Отговор
    ДС никога не е била закрита. Методите на репресии и тормоз, присъщи за ДС, се прилагат от всички силови структури и днес.
  • 19 Цуца

    2 4 Отговор
    Ауууууу, мале мале кво ша прайм сига?! Я да пикам в шадравана....
  • 20 Павел пенев

    5 2 Отговор
    Не ви ли стана ясно, че когато си бършете обувките в ДС, гласувалите за вас все повече намаляват,а ти специално носиш вината за огласяване и разбиване на агенгурния апарат. За това вече старите комунисти и честни българи не гласуват за БСП и за АБВ, дори и в коалиция. Вие сте вече жалки отрепки изхвърлени на бунището на историята от простака пожарникар.
  • 21 Другаря Петков

    0 0 Отговор
    Много се е внесъл че му спират кранчетата...
  • 22 За протокола

    3 0 Отговор
    Най-гадната част от соц-времето - терорът на милиционерите и ченгесарите се завръща. Надявам се това да е повода да ги изметем завинаги от живота си.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове