7 Декември, 2021 23:22 5 586 38

Цветан Цветанов: Няма хоризонт за бъдещето на МВР

  • цветан цветанов-
  • мвр-
  • бойко рашков

Новото правителство е пред тежка дилема - политическото ухажване свърши, смята бившият вътрешен министър

Цветан Цветанов: Няма хоризонт за бъдещето на МВР - 1
Кадър Bulgaria ON AIR

Президентът Радев носи цялата отговорност по назначаването на служебния кабинет и това е разписано в Конституцията на РБ. Оттук нататък сме в една друга процедура с избор на нов състав и структура на Министерския съвет от Народното събрание и парламентарният контрол трябва да решава тези проблеми. За мен е важно, че се направиха опити да бъдат неутрализирани контролираният и купения вот по време на изборите и да им се противодейства. Нямаше чак толкова много сигнали в изборния ден. Това каза председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов и бивш вътрешен министър в предаването „Денят ON AIR” в ефира на Bulgaria ON AIR.

На въпрос добре ли е Бойко Рашков да оглавява МВР Цветанов заяви:

„Смятам, че може да се търсят по-разумни предложения, за да може да не се товари бъдещият кабинет с тези негативи, които натрупа служебният кабинет. След избора на новото правителство този процес на политическо ухажване, който има между четирите партии преминава в друга фаза на носене на отговорност.

Бойко Рашков имаше персонална отговорност за провеждането на изборния процес и да бъдат неутрализирани контролираният и купеният вот. Това, което е в системата на МВР е, че няма никакъв хоризонт за бъдещето. Това, което смятам, че ще има като последствия от тази тежка политическа и икономическа и всякаква възможна криза, която е обхванала цялото общество, криминогенният фактор ще се засилва и тук има пропуснато време, за да може да се идентифицират и да се локализират всички тези подрастващи и действащи престъпни организации“.

„Липсва абсолютно всякаква срочна политика или цели, които да са поставени - краткосрочни и дългосрочни, които трябваше да бъдат дискутирани - не бяха чути такива. Трябва да се търси възможност за трансформация в работата на МВР. Трябва да се възползваме от тази дигитализацията по охрана на външна граница, не чухме нищо за вътрешния криминогенен фактор, който в момента ще нараства. Липсват всякакви съвместни операции с партньорски служби, това което го наблюдавахме в предишен период от време“, даде за пример Цветанов.

Ревизията е желание и намерение и не би могла да се случи във формата, която се очаква.

По думите му много е важен информационният поток, който е влизал в службите и каква е била поставяната цедка. „Ако този информационен поток е бил ограничен и е бил слаган в КД или към деловодство това означава, че в момента няма как да се възстанови това, което е било в реалност“.

„Важно е да се даде отговор защо през последните години никой от специалните служби и от структурите за сигурност не говореше за зависимостта, която страната ни увеличава с изграждането на „Турски поток“ – един корупционен проект, който до ден днешен никой не знае къде е пътната карта, представете си каква е системата за сигурност ако не е успяла да я провери или да я има като наличност“, каза Цветанов.

„Ако погледнем обещанията преди изборите – Кирил Петков вече говори много по-обрано за главния прокурор. Когато вече трябва да носиш отговорност виждаш, че това което си говорил няма как да се случи – за смяната на главния прокурор. За първи път ще имаме правителство с партия мандатоносител с около 650 000 гласа, което е много малко, за да може да имаш тази тежест в реформите, които заявяваш“, подчерта Цветан Цветанов.

„Никой не говореше в предизборната кампания и в предварителните разговори, че осигурителният праг ще бъде 3450 лв., никой не говореше за съкращаване на 35 000 от администрацията на България. Тя трябва да бъде съкратена, но да си готов с алтернативните решения от т.нар. електронно управление. Трябва да имаме електронно управление като в развитите демократични държави“, категоричен е председателят на Републиканци за България.

Цветанов каза още, че нищо не е говорено по време на преговорите от партиите, които ще съставят бъдещото правителство за външнополитическия план на България. „Не говорят за ситуацията в Украйна, нищо не се говори за Западните Балкани“.

По думите му след този кабинет ще се говори за бъдещ кабинет на знаещите и можещите.

Според Цветан Цветанов най-подготвен ще бъде Стефан Янев от бъдещите министри. Той изрази надежда да се запази евро-атлантическият тон и отношенията ни с НАТО.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 38 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цецо Наглецо - Ушите на Дс...

    101 4 Отговор
    Като беше шеф на мвр подслушваше бизнесмени после ги рекетираха на хората им писна от гадостите на ГЕРБ, ДПС
  • 2 Мда

    71 4 Отговор
    Нато, атлантиката, Радев, Рашков. Излиянията на Паси от аттлантик клуба са подобни про-гербави. Странни и никому ненужни коментари от политически трупове...
  • 3 истина е

    88 5 Отговор
    Слънцето ще изгрее над народа, когато тоз, боко, каскета и още 100-150 мафиот влязат в затвора.

    Коментиран от #9, #18

  • 4 Остави

    72 2 Отговор
    Вече си минало и Бонев и Бакърков правиха партии ча не им се получи. Дано си разбрал вече, че повече от 10-20 хил не можеш взе. Глей си асансьорчето щото държавната софра свърши
  • 5 Хари хари

    61 2 Отговор
    Цецка я се скрий, че на лъжата носъти е пораснал
  • 6 Смешник! Трябваше да спреш ТЪПАКО, игра,

    51 4 Отговор
    Смешник! Трябваше да спреш ТЪПАКО, игра, пари, его.... ама преди всичко трябва да сме хора.
  • 7 Румен

    53 3 Отговор
    Ако беше умен нямаше да стигнеш до това ниво. Ама то е така кат си завършил в Берковица едно училище за еди кви си
  • 8 Цецко

    43 2 Отговор
    ЦЕЦО сияе, личи си какъв непрокопсаник е !!!
  • 9 дъра бъра

    38 8 Отговор

    До коментар #3 от "истина е":

    Ще "изгрее" слънцето за властимащите!
    Не заблуждавай народа и не се опитвай да говориш от негово име!
  • 10 Бостанджия

    53 1 Отговор
    Тоя ,като какъв "ФАКТОР" го канят по ТВ-тата да дава мнения,че и ФАКТИ ,веднага да прекопират изказването му в страницата си ? А ?
  • 11 неразбрал

    10 26 Отговор
    Какво става в тоя сайт? Няма коментари по темите! Само оплюване на личностите! Само това ли можете?

    Коментиран от #28

  • 12 Чиба🐕

    32 2 Отговор
    Чиба🐕
  • 13 1:1

    46 3 Отговор
    11239 гласа общо с Пепи Готиното. И с каква уста тоя се изявява като фактор в политическия живот? Буци му би шута и Цвък потъна като Титаник, а с него и доста хора, които му повярваха.

    Коментиран от #30

  • 14 Аааааааааааааа

    24 1 Отговор
    ЦЕЦО ЦЕЦО ЦЕЦО ЦЕЦО ОЛЕ ОЛЕ ОЛЕ !!!!!
  • 15 555

    42 3 Отговор
    Учител по ФКС, шеф на МВР на 7 милионна България. За къв чеп да учиш Национална сигурност, Военно дело, когато насреща ти идва, човек със седем апартамента и образование учител и то не по история и става Шеф. Кенеф
  • 16 Появи

    27 1 Отговор
    се като след запек !
  • 17 Оли за тоа нема кокалче от прасето😂😂😂

    31 1 Отговор
    Беше са покрил милия 😂😂😂😂ама изпълзя гладен😂😂😂😂
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Цв. ЦВ И ЦЕТАНОВЩИНАТА!!

    27 1 Отговор
    Мракобесен министър, за радост Бивш на МВР!Този при вида и спомена за него поражда едни и същи чувства във Хората!! ! Гняв, ненавист, отвращение!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Атлантик

    19 1 Отговор
    Цецо Лудата Глава е рядко нахален тип, вместо да си живее спокойно в апартаментите си, той се бута за да има още и ощеее......

    Коментиран от #27

  • 22 Скакауец

    16 1 Отговор
    Защо вадите скелети като Цвък от гардероба? Та многоапартаментният републиканец трябва да бъде осъден да плати всички онези глоби, наложени на страната ни заради него, а те не са малко, ДА ГИ ПЛАТИ (!), и чак тогаз може да му бъде позволено да дава мнения по някакви въпроси! Пък и защо да го питат за мнения, след като всичките му изказвания са само клишета и нищо друго! Отдавна се знае, че умственият му потенциал е на нивото на повтаряч второкласник, а какво може да ни посъветва един такъв? Още повече, че е бил едно от главните действащи лица в "режима" на Буци...
  • 23 Джоко

    13 0 Отговор
    Дом- съвета реши: проваления домоуправител в пенсия и да драсне някоя книжка ала "Имотни мемоари и роднински спестявания"!
  • 24 No comment

    9 0 Отговор
    Представящият се за заклет демократ, прозападник и враг на Държавна сигурност Цветан Цветанов е бил служител на Седмо управление на Държавна сигурност, известно още като ЦИОУ-МВР-ДС. Според биографията на Цветанов, която някога беше публикувана в неговото амплоа на вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ, той е бил специалист, инспектор, старши инспектор, главен инспектор, н-к на група в ЦИАОУ-МВР и СИТАУ-МВР. Думите Държавна сигурност липсваха. Документите обаче, които се съхраняват в Комисията по досиетата и за пръв път се появяват в публичното пространство, доказват, че той е бил служител на Седмо управление на ДС (ЦИОУ). Нека веднага направя няколко уточнения. В архива на Комисията по досиетата се съхранява Лично кадрово дело (ЛКД) на Цветан Генчев Цветанов, в което са останали 12 листа. Виждате първото факсимиле от това ЛКД, където на корицата му е написано точно това – ЛКД, или лично кадрово дело. Ясно е, че става дума за волнонаемен, а не щатен служител по смисъла на 1 т.2 от ДР на Закона за досиетата. Да, Цветанов никога не е работил като оперативен работник в ДС, но е бил на длъжност, която е част от номенклатурното разписание на Седмо управление на ДС.
  • 25 Да питам

    18 1 Отговор
    Има ли някой , който ще вкара този човек в затвора ?
  • 26 А бе

    14 1 Отговор
    Ша та хоризонтират мътните тебе ! Бок лук ! А ти къде беше през тези 12 години и какви ги вършеше бе престъпник.
    Ни лук ял, ни лук мирисал. Голееем демократ се извъди.
  • 27 То това

    10 0 Отговор

    До коментар #21 от "Атлантик":

    им е хубавото на тези нещастници, от безмерната си лакомия сами се 0сират, а после някой друг им е виновен. Елементарни дребни душици.
  • 28 Ами да

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "неразбрал":

    Докато изплува тази гняз, така ще е. Това е отпорът срещу тези нагли и долни плужеци!
  • 29 Бамбука

    10 1 Отговор
    Този, не се научи да говори кратко и ясно и всъщност нищо не казва. Може да му зададем милион въпроси какво правеше във властта, но не си заслужава подобно внимание.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Хе хе

    14 1 Отговор
    На Цецерон мозъкът му стига единствено да пази равновесие. В този смисъл всеки негов коментар е ала празни мисли на един празен налъм.
    Цецоу, скрий се и не ни напомняй срама, че чочек като теб ни е бил министър.
  • 32 bgred

    4 0 Отговор
    Тая гнида пак изпълзя отнякъде.
  • 33 Хаха

    3 1 Отговор
    На някой май му затрепериха гащите!
  • 34 Ще видиш

    4 0 Отговор
    Че и в затвора няма хоризонт
  • 35 оспри

    4 0 Отговор
    Цвики- апартхотела пак изтропа нещо си. Гледай си асансьора и верандата,бе брадив!
  • 36 Я се скрий

    1 1 Отговор
    в асансьора си. Партията си мениш, но нрава не. Вашата шийка върна България в миналия век. От милиционери станахте милионери капиталисти на гърба на народа. Кърлежи.
  • 37 МенНекойНеМожеДаМеСъди

    1 0 Отговор
    А помниш ли Цвъко как само безчинстваше, когато беше на власт ! Що народ омаскари и подложи на гонение ! Що бизнес съсипа! Що народ прокуди зад граница ! От пуста алчност и от завист !
    Закони няма за тебе,но дано има Господ, за да ти напомня от време на време за себе Си!
  • 38 ЦиниченМръсник

    1 0 Отговор
    Ако имаше държава и прокуратура без Каскет,отдавна щеше да видиш хоризонта,само че от килията на Бай Ставри.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове