Last news in Fakti

11 Април, 2013 15:27 1 093 11

С ченгеджийски манипулации ГЕРБ компенсира своята немощ

  • ченгеджийски манипулации-
  • герб-
  • немощ-
  • прошко прошков-
  • движение българия на гражданите
С ченгеджийски манипулации ГЕРБ компенсира своята немощ - 1
Снимка: БГНЕС

“Ченгеджийницата на ГЕРБ е пряко пропорционална на управленската немощ.” Това заяви на извънреден брифинг на “Движение България на гражданите” говорителят на предизборния щаб Прошко Прошков по повод опитите на бившите управляващи чрез натиск и манипулации да ограничат влиянието на Движението на предстоящите избори.

Организационният секретар Калин Томов разкри, че над половината от 384 заявления за напускане на членове от пловдивската организация на партията, са фалшифицирани. “Освен че има разлика в почерка при подаденото заявление за присъединяване и това за напускане, хората, от чието име са вторите заявляния, отричат да са ги изпращали”, коментира манипулациите Томов. Той уточни, че други 37 от изпратените заявления са на лица, които никога не са членували в партията. Калин Томов изтъкна, че 351 от напусналите са с еднакви мотиви. “Ксерокопията от документите са изпратени от централа на друга партия”, коментира Томов. Това, според Прошков, показва как се използват т.нар. “мъртви души” още преди началото на предизборната кампания.

“Твърденията за хилядите напуснали пловдивската организация далеч не са истина”, коментира още Калин Томов и отбеляза, че има над 360 нови заявления за членство в последните две седмици. Според него това се случва точно в Пловдив, защото Бойко Борисов е водач на листата на ГЕРБ в града. “Борисов се опитва да направи кампания, в която няма да се появи, освен в стерилна и контролирана среда, но има нужда да внуши несъществуващо разцепление в конкурентите си”, посочи Томов. “Имаме данни, че се опитват и на други места да инсценират скандали, знаем за случай с жена, на която й е казано, че ще бъде иззето ипотекираното й жилище и ще бъде прекратен кредитът й, ако не се откаже от членство в “Движение България на гражданите”, допълни организационният секретар.

Прошко Прошков обясни тези действия със страх и с това, че резултатите на “Движение България на гражданите” явно са по-високи от обявените от социолозите. “Движение България на гражданите” е неудобно, защото е единствената пречка пред коалиция между ГЕРБ и ДПС”, допълни и Калин Томов. “Ние не сме опция, а по-скоро ще бъдем пречка за такава коалиция, защото не общуваме с хора, които не уважават опонентите си, а усъвършенстват ченгеджийския си потенциал”, заяви Прошков в коментар на думите на Цветан Цветанов, “че е оставил отворена врата към ДПС и “Движение България на гражданите”. “Движение България на гражданите” ще бъде в следващия парламент тази сила, която ще се противопостави на всички задкуслисни договорки. Трябва да припомним, че Бойко Борисов дойде на власт, за да спре безчинствата на ДПС и порциите на Доган. За нас обаче, тандемът Цветанов-Местан е същият, като Борисов –Доган”, каза говорителят на щаба на партията.

В отговор на въпрос, Прошков коментира, че ГЕРБ отчаяно се нуждае от патерица като “Атака”. “Атака две години подкрепяше всичко на ГЕРБ и се държеше като пуделчето на Борисов, а сега изведнъж стана питбулче”, заключи той.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Wizard

    0 1 Отговор
    Тези опити на ГЕРБ пропаднаха! Хората видяхме изтинското им лице! Пожелавам успех на България на гражданите и на Меглена Кунева в частност, защото ще им е много тежко в тази битка с ДС. Буда, Цецо и тъмните сили в БСП са опасни и Меглена ще ме смае, ако ги победи със замах! Сигурен съм, че може и ще бъде многооо сладка победа!
  • 2 krassimir

    0 1 Отговор
    Всяка круша си има опашка, така и с проблемите на ДБГ в Пловдив. Естествено е, че е имало намеса от странични хора, най вероятно противници на ДБГ. Ясно е също, че самата партия ДБГ е най сериозния противник на ГЕРБ в дясното пространство, че Борисов е парашутист и водач на листата и в Пловдив. Всичко останало е логично полицейско преследване на представителите на ДБГ в града под тепетата. Защо ли не ме учудват? Нужно е и пловдивчани да покажат жълт картон на ГЕРБ и Борисов, които ни докараха на неимоверна криза, а сега най нагло пак драпат за властта. Вярвам в благоразумието на пловдивчани.

  • 3 Ей Прошляк

    1 0 Отговор
    Ще видиш на изборите една немощ.
  • 4 Росен Иванов

    0 1 Отговор
    Успех на България на гражданите - нормалната и разумна алтернатива на десния избирател, които ненавижда крадците и безотговорните бандити от ГЕРБ и БСП...
  • 5 К. Донев

    0 1 Отговор
    За мен България на гражданите би трябвало да имат двуцифрен резултат на изборите, защото са единствената нормално говореща партия в българското политическо пространство. Имат знанията и уменията, събрани са умни и можещи хора. Ще ги подкрепя, като в същото време не виждам за кой друг да гласувам. ГЕРБ и БСП са корумпирани и отвратително крадливи корпорации, на които трябва да се противопоставим. Прошков е мега прав. А Пловдив, Бойко много Бой ще яде точно в Пловдив....само гледайте 12 май. :-)

    Коментиран от #7

  • 6 Кънчо

    1 0 Отговор
    Абе колко пъти трябва да ви повтарям, че в България само 10% са граждани! Останалите 90% са си от село хората! Тая продажна, дори име на партията си не можа да измисли като хората! Спокойно можеше да си кръсти жалкото подобие на партийка "България на българите"! За тези избори изпуснах срока за регистрация, ама за следващите ще си направя партия и ще я кръстя "Клетниците"! Много по-уместно ще е отколкото имената на всички съществуващи в момента партии!

    Коментиран от #10

  • 7 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "К. Донев":

    И аз не виждам за кого да гласувам,ама пък точно за тия въртиопашки ли?В тази партия няма нито един ,които да не е минал през поне 2 партии досега и все гледат откаде духа вярърът...Макар,че на мен Прошко ми харесва...
  • 8 Радослав Григоров

    0 0 Отговор
    Прошко, палачинка такава. Защо избяга от СДС? Там сте се събрали само нагаждачи. Тома Биков и той смени партията с надежда да си осигури живота. Ами онзи звер от НДСВ, дето разтуряше седянката на учителите? И той се е намърдал при вас.
    После очаквам и Софиански, и Бъкарджиев да се намърдат там, и да смените кмета на София за да започнете пак да източвате общинска банка.
    Гласуваш за Пръмова, печелиш Огнян Донев и Владимир Павлов.
  • 9 svejarov

    0 1 Отговор
    Дойде време ченгетата от ГЕРБ да се разкарат - съсипаха България и нека дойде нормалното Движение България на гражданите.
  • 10 гражданин

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кънчо":

    Кънчо, ти в прекия и преносния смисъл си си селянин и за това паси си говедата и не се обаждай.
  • 11 Гост

    0 0 Отговор
    Просто се чудя как си представяте Меглена Кунева като министър-председател? Струва ми се, че тя натрупа опит само да симулира компетентност, или някой иска да управлява от нейно име?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове