Last news in Fakti

11 Април, 2013 21:38 1 844 9

Станишев: БСП "никога няма да направи" програмно правителство с ГЕРБ

  • мини-
  • бсп-
  • сергей станишев-
  • герб

Подозирам, че някой се стреми да фалира мините, смятат от БСП

"Коалиция за България" никога няма да направи общо програмно правителство с ГЕРБ, заяви по време на представянето на кандидатската листа в Стара Загора Сергей Станишев, който е водач и в 27-ми избирателен район. Коментарът на Станишев бе в отговор на въпрос на „Хоризонт“ възможна ли е в България коалиция по подобие на тази между християн и социалдемократите, управлявала Германия в началото на кризата.

Станишев е убеден, че България се нуждае от програмно правителство, но не и с участието на ГЕРБ:

Не! Чухте ли ме добре, не! С този модел на управление – едноличен, авторитарен, некомпетентен, антисоциален - ние сме в различни цивилизации!

БСП ще отстоява ключовите политики и принципи на своята програма, но социалистите не биха влезли на всяка цена в едно следващо правителство. То трябва да има широка парламентарна подкрепа и да се знае какво върши. Нова тройна коалиция, според Станишев е невъзможна, защото тя е исторически дискредитирана:

Няма да приемем изпълнителната власт да се парцелира на феодални ведомства на една или друга партия, няма да търпим рекет и шантаж от която и да е партия. Ако смятат, че тази политика е добра и важна за България, добре дошли.

Въпреки това Станишев не посочи с коя партия БСП би могла да се състави кабинет, който да изпълни тези изисквания. Лидерът на ПЕС отказа да коментира твърдението на изпълнителния директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард, че не съществува никаква преграда още от утре минималната заплата в България да стане 700 евро, с мотива, че не е чел интервюто с нея.

Имам обосновано подозрение, че някой се стреми целенасочено да фалира мините, да ги разпарчетоса и да ги залепи към частните производители на електроенергия. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев в Стара Загора. „Тук съм, за да защитавам българските държавни производители и хората, които работят в българската енергетика”, добави лидерът на социалистите. Той отбеляза колко е важно България да има силна икономика.

Лидерът на БСП изрази опасенията си, че се правят опити да се фалира и българската държавна ТЕЦ „Марица Изток 2”, защото тя дава втората най-ниска цена на тока. Станишев напомни, че страната ни винаги е изнасяла ток. Сега обаче България се е превърнала в транзитна държава за тока на Румъния и Унгария. „Оказахме се неконкурентоспособни заради тотално сбъркана политика, която обслужва нечии икономически интереси”, каза Станишев.

Той напомни, че многократно е настоявал да се оповести списъкът на всички, които са собственици и финансиращи ВЕИ-та. „Да разберем чии интереси са обслужвали ДКЕВР и правителството на Борисов, разрешавайки такова безконтролно пускане в експлоатация на ВЕИ, които се изкупуват приоритетно”, настоя лидерът на БСП.

Станишев обяви, че БСП ще води кампания, основана на истината, кампания, която е почтена, позитивна и с ясни ангажименти към хората, кампания лице в лице. „За разлика от други партии, ние имаме не празни обещания, а много конкретни ангажименти, които ще изпълним в рамките на мандата, ако получим доверието на хората. На основата на ефективна икономическа политика ще постигнем в рамките на мандата 250 000 нови работни места. Това е жизненоважно за България. Виждате, че хората са докарани до просешка тояга”, изтъкна Станишев. Той обърна специално внимание на проблема с младежката безработица, която у нас достига 40%. Станишев посочи, че един от първите проектозакони, които ще внесе Коалиция за България ще бъде за младежката заетост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pacoran

    1 0 Отговор
    Хахахаха смешен плъхотрон естественно че ГЕРБ никога не биха се коалирали с теб този който превърна България в заложник на руснаците с Беляне и Българите прее.а с законите за зелена енергия подписани по твое време
  • 2 Коста

    1 0 Отговор
    Не съм гербер, но предпочитам пожарникар или бодигард пред някого, който никога не е работил нищо друго, освен партиец.
    Тройната коалиция е по-добра само от Виденов. Той пак си беше техен.
  • 3 M.G.

    1 0 Отговор
    Tezi b...zi sa gotovi na vsichko samo i samo da sa na vlast
  • 4 pacoran

    1 0 Отговор
    Да готови са на всичко а си представи кво ще причини на България ако дойде на власт човек който я иска на всяка цена
  • 5 бастун

    0 0 Отговор
    как човек да иде да гласува ,обещават герб и бсп да имат най висок брой гласове , вече си ясно че изборите се провеждат ,предимно с купени гласове и с какви ли не други измамни схеми ,нормален човек няма да гласува за доказали се престъпници ,то е все едно да си сееш градина ,половин година да я чакаш да ти станат зеленчуците ,накрая да хванеш някое цигане да ти краде някои зеленчук пък ти да му дадеш да ти изяде всичко.
  • 6 СТАРОЗАГОРКА

    1 0 Отговор
    Таварищ Серго,Стара Загора не те иска,а ти се кандадатираш да ни представляваш.УУУУУУУУУУ МАРШ ОТСУДА
  • 7 FRIDAM

    0 0 Отговор
    СЕРГЕИ4О 6Е ГО ИЗДУХА6 НА ИЗБОРИТЕ МИ6КО 6ТО НЕСЕ ИЗПРАВИ СРЕ6ТО БОИКО АААА ИЛИ СИ МИСЛИ6 4Е ЬОРАТА СА ГЛУПАЦИ,ТИ САМ ОСАЗНА 4Е 6Е ЗАГУБИ6 ОТ НЕГО И СЕГА ИСКА6 СЕ ИЗМИЕ6 ЗАГУБАТА КОИАТО 6Е ПОНЕСЕ6 С ОРА6АРСКИ
  • 8 боко разбйников

    0 0 Отговор
    е нема да се коилираме с бсп защото аз съм стар вълк от банкя и обичам да си папкам агнето сам ....е може дам некой кокал и на бай болен сидероф той много добре лаее
  • 9 муспи

    0 0 Отговор
    Другари, да не допуснем реставрацията на комунизма в България! Мир, труд, капитализъм! Другари, още когато се образуваше БСП аз казах че съм вожд на този народ, а не на неговите олигарси, и нашия рейтинг го докада. Аз съм патриот, - оставете настрана тези слухове на класовия враг че съм бил украинец и, можете ли само да си представите - евреин?! Че се промъкват и намеци във вражеската пропаганда, че съм бил хетеросексуален? Врагът в злобата си гледа как само да уязви! Не му е времето сега да се занимаваме с тези работи, а с кебапчетата и бирите! Натаняху, Обама, Стнишеф! Натаняху, Обама, Станишеф!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове