Last news in Fakti

14 Декември, 2021 14:09 9 758 53

Владислав Панев: КЕВР удря новия кабинет по устав

  • владислав панев-
  • кевр-
  • цена-
  • ток-
  • парно

КЕВР трябва да бъде първият регулатор със сменено ръководство

Владислав Панев: КЕВР удря новия кабинет по устав - 1
Снимка: БГНЕС

Точно в часа на избиране на ново правителство, доминираната от ГЕРБ Комисия за енергийно и водно регулиране пуска провокация за ръст на цените на тока и парното за граждани със съответно 13 и 30 процента (второто за София) от Нова година. По същото време, докато новият премиер коментира като първа задача да не се товарят хората и бизнеса с високи цени на енергията. Атака „по Устав“. Това се казва в позиция на депутата от "Демократична България" и съпредседател на "Зелено движение" Владислав Панев.

При положение, че всички производители на регулирания пазар на електроенергия имат силно увеличени приходи от свободен пазар, а разходите на повечето от тях не се повишават. И че във фонд Сигурност на енергийната система са натрупани огромни резерви от високите цени на въглеродните емисии, и от петпроцентната вноска от прихода на всички производители.

Отделно КЕВР предлага 40% увеличение на цената за пренос и разпределение за ЕСО и ЕРП-тата. Това си е директно облагане на бизнеса, отвъд и без това непосилните цени на пазара. С още над 4 лева за мегаватчас.

И още. Цената, на която Топлофикация София продава електроенергия се фиксира на 635 лева за мегаватчас. Колкото беше за фотоволтаици по времето, когато още технологията беше мега скъпа. Огромна услуга за най-ограбваната през годините енергийна компания, също все още под контрола на ГЕРБ. Един вид всички потребители да плащат баснословни цени за парното на столичани, просто защото Топлофикация се управлява супер неефективно. Един път 30% ръст на парното, втори път двойна над пазара цена на енергията, която плащаме на столичното дружество.

Отделно промяната на правилата по средата на ценовия период удря всички ВЕИ с дългосрочни договори за продажба на електроенергия на пазарни цени. Защото им съкращава премията на практика ретроактивно. Това допълнително съсипва нормалния бизнес.

Извода от всичко това е, че КЕВР трябва да бъде първият регулатор със сменено ръководство. И новото правителство и парламента трябва да направим необходимото, за да може решението от вчера да не влезе в сила.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 80 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    41 44 Отговор
    ТИ ЗАЩО СИ ОЩЕ ДЕПУТАТ НАГЛЕЦО....ЧИБА
  • 2 Космонавт

    36 57 Отговор
    На кривите ракети космоса им пречи. ДБ само плачат.
  • 3 истина е

    113 7 Отговор
    Само се мая , кой господ е избрал Иван Иванов за шеф на КЕВР,Тази държава трябва да убие тази комисия

    Коментиран от #47

  • 4 ПОЖАРНИКАР БУДА☭

    104 17 Отговор
    ДОКАТО НЕ СЕ ИЗЧЕГЪРТАТ ВСИЧКИ КАЛИНКИ НА ПОЖАРНИКАРа "БУДА"-ла ☭ ОТ ВСИЧКИ СТРУКТУРИ И ПО ВСИЧКИ ЕТАЖИ НА ВЛАСТА ЩЕ Е ТАКА

    Коментиран от #13

  • 5 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    50 21 Отговор
    Владислав Панев тичай да си правиш още селфита с Пеевски БУКЛУК такъв.
  • 6 Режи от корен

    95 11 Отговор
    Много мини има заложени.Чагъртането ще отнеме време, кърлежите са се впили в държавата и смучат.

    Коментиран от #11, #17

  • 7 Загрижен

    52 5 Отговор
    Както писах в подобна статия за КЕВР, mamic@ta vi мръсна кеварска!!! Тия само правата лопата ще ги оправи.
  • 8 Мими Ралева

    10 22 Отговор
    А браковете през соца кога ще ги обявите за невалидни?
  • 9 Бягай бягай

    14 4 Отговор
    Си играй с изрязаното морковче
  • 10 Пич

    29 36 Отговор
    Стига глупости бе , Панев...!!! Някакъв си пиклив КЕВР , ще удари правителство на България...!!! И то горкото , ще кърши пръсти...!!! Не на нас такива...!!! Отдавна разбрахме , че всичко е схема... Правителството ( което и да е то ) , обира пладнешки гражданите , в интерес на олигарсите... Олигарсите , захранват офшорките на правителството ( за благотворителност ) , а КЕВР служи като бушон - да има кой да яде боя , ако объркат нещо , и народа излезе... Така че , не ми ги оправдавай Кирчо и Кокорчо , знаят какво правят , и на кой са го обещали... Само , всичко което обещаха на народа - калъчка...
  • 11 прав си

    65 13 Отговор

    До коментар #6 от "Режи от корен":

    Герб са КЪРЛЕЖИ , които трябва да вадим с месеци . Те са склонни дори да вгорчат живота на собствените си избиратели и да припишат сметките на новите , които са на 1 ден в управлението.
    НИКОГА ПОВЕЧЕ ТИКВАТА БОРИСОВ И ГЕРБАВАТА МУ ДРУЖИНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #27

  • 12 хихи

    24 7 Отговор
    През социализъма така беше: Пуснат от ЦК на БКП, че бензинът ще се увеличи с 20%, той поскъпне с 10% населението са радва, партията си преписва заслугите.
    В този смисъл КЕВР май е минал на другия бряг...
  • 13 А бе...

    6 9 Отговор

    До коментар #4 от "ПОЖАРНИКАР БУДА☭":

    Ти как пазиш равновесие...!!!
  • 14 Ханс Дитрих Геншър

    11 8 Отговор
    Момчето е трети пол не му обръщайте внимание
  • 15 Урсула Фон

    10 5 Отговор
    Много улав много
  • 16 Ама

    11 29 Отговор
    Дай да оставим Кирил Петков да си говори каквото иска и когато иска,а другите да ги "натикаме в ъгъла ",за да не му нарушат имиджа.Ами,ако въпреки ,че от КЕВР са казали,че ще вдигат ток и парно,от ПП,ако успеят да задържат цените,това ще е в техен плюс.Ще видим какво ще решат кукловодите.На всички е ясно,че Кирил Петков прави това,което му наредят.Нали за това,точно го избраха.Дано поне,да са загрижени за хората и за България.
  • 17 Такива

    13 23 Отговор

    До коментар #6 от "Режи от корен":

    "Гении" като тебе , докараха кърлежите от Канада... И като говориш за лизане , предстои ти , да си лижеш к... за сол...

    Коментиран от #22

  • 18 Еми

    22 3 Отговор
    Да ги сменят тая седмица още
  • 19 оня с коня

    12 12 Отговор
    Закахърил се Панев,че КЕВР ударила Новото правителство "По устав".И не ще и да чуе Панев че Мъдрият Народ е казал че От Лошото има и по-лошо!Та нека е спокоен Депутата - Ще се изсипят и достатъчно Удари "НЕ по Устав "върху Новото му Правителство.

    Коментиран от #45

  • 20 Олаф Шулц

    10 9 Отговор
    Смешен прекалено смешен
  • 21 Димитров

    23 0 Отговор
    Истината е,че
    Иван
    Иванов навъртя трудов стаж за още една пенсия!
    Но който дава баницата при него е вината,тука се има предвид и последните две събрания,когато вместо за
    Буджака,трябваше да направят смяната,но....!?
  • 22 Запомни едно

    10 8 Отговор

    До коментар #17 от "Такива":

    Чекмежин е при костов и царя, той остана в миналото
  • 23 Додо

    24 4 Отговор
    Иван Иванов от КЕВР е от ДСБ, тоест от партията На Панов и Ристьо, оправяйте се по между си
  • 24 кокорчо

    28 3 Отговор
    време да изметем тая с ган КЕВР и подобни паразити
  • 25 БОЗА

    21 1 Отговор
    КЕВР беше ДКЕВР т.е. ДЪРЖАВНА...в момента,на КОГО Е тази организация...излиза,че тя е на МОНОПОЛИСТИТЕ-ток,вода,газ,парно...е КОГА ще защити интересите на потребителя... ;-Х


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 26 Кап. Немо

    21 1 Отговор
    Иван Иванов е послушко, дето трябва да си ходи у дома и да си гледа внуците.
  • 27 Какъв

    13 21 Отговор

    До коментар #11 от "прав си":

    " Умник " си... Те , ГЕРБ ги няма от половин година във властта не , аланколу... Служебните още изпоуволниха всички , които мислеха , че са техни симпатизанти... А Кирчо и Кокорчо , изпратиха много поздрави и на тебе , и на цялата ти рода , още от първия ден , в който ги избраха... Такива " мислители " като тебе , докараха " новите " хайдуци...
  • 28 Валентин

    9 0 Отговор
    В името на народа...
  • 29 Чудя се

    17 9 Отговор
    Много хора започнаха да "вият" от първия ден на новото правителство.Първо антиваксърите--над 200 поста под статия,че Кирил Петков нарежда зелен сертификат. Сега и за тока и парното не бил излъгал,Борисов бил пак бил виновен.Ама хайде стига,де--плочата се изтърка.Той е Министър председател и може да РАЗПОРЕДИ.А..забравих,че има още 18 министерства.Чудя се през колко от тях трябва да се прехвърли "горещият картоф".Високата цена на тока,вече е "набита" във всички стоки.Все пак производителите не са благотворителни дружества.
  • 30 АМОН

    22 5 Отговор
    ЗАЩО СИ РЕВНАЛ БРЕ ?!!!
    Виж какво правят БАЛТИЙСКИТЕ републики и се стягайте да ходите да прилягате като тях на килимчето на ПУТИН.

    Нали вие негодници не искахте да минава руска тръба за газ през България?!! .И Балтийските републики като вас не искаха. . Само , че сега са в силно прегърбена МОЛЕЩА ПОЗА. . Знаят, че ако няма газ ще гризнат дръвцето което ЕВРОПЕЙЦИТЕ са им приготвили. . Проблема с цената на тока у нас има точно име фамилия и адрес - г-жа КУНЕВА - ПРЪМОВА носи персонална отговорност с братовчед си Паси за унищожените в АЕЦ Козлодуй реактори!!! -Тези трябва да бъдат съдени заедно с испанското нищожество и юпитата им. . разминаване няма. . В последният етап сме на плана ГОЛГОТА наречен ВЪЗКРЕСЕНИЕ.
  • 31 Гено

    6 3 Отговор
    Панев - селфито да не говори много, много, че другото му име е Владо - гафа
  • 32 poredniq

    14 5 Отговор
    Веднага бойковите лакей да ги махат ,няма време за нова година в къщи цялата комисия
  • 33 Жоро

    15 5 Отговор
    Чагъртайте калинки, гербери, коришки и други подобни. Нека прасетата заквичат предколедно.
  • 34 хайде

    7 6 Отговор
    Ходи да си правиш селфита с Ментата, Мето, ПКП, Биков, Митов и разни други корумпирани шейхове и олигарси.
  • 35 8456

    3 4 Отговор
    ок да ги сменят и после ток и парно пак нагоре в математиката има едно правило - смяната на местата на събраемите не променя сбора. увеличение ще има
  • 36 Ни срам, ни очи

    3 5 Отговор
    Свинска тиква, що не ни освободиш от "умните и красиви", зелено отровни словоблудства! Ходи си прави селфита, може и да се качиш на Еверест и от там до скочиш😄😄😄😄
  • 37 ДеСеБарите да не се ослушват!!!

    10 3 Отговор
    Иван Николаев Иванов председател на КЕВР е от котилото на ДСБ.Атанасов и сие да не се ослушват,вече са част от правителството!!!
  • 38 да питам

    4 4 Отговор
    Панче , напрай ли си селфи с дуганя ве ...🤭
  • 39 питащ

    8 1 Отговор
    Питам това правно недоразумение Иванов, шефа на КЕВР, който е дългогодишен пенсионер ще заема тази длъжност. Няма ли много по подготвени от него хората да оглавят тази институция. Само да кажа, че този пенсионер е издал разпоредба с която почистването на отходни шахти намиращи се извън сградите, на общинска територия се отпушват при необходимост от жителите на тази сграда. Което е в абсолютно противоречие на закона за ВиК услугите. Сигнализирах тогавашния омбудсман Мая Манолова но ефект няма. Това противоправно разпореждане съществува и в момента, което осигурява неправомерни приходи на ВиК дружествата по места, които са гербаджийски и ощетява гражданите. Дано това правителство по някакъв начин провери това и премахне това разпореждане, като прецени не подлежи ли на наказателна отговорност пенсионера Иванов.
  • 40 Цуца

    10 0 Отговор
    Да се закрият кевър, бех, мех и замлатех. Има си ресорни министерсва които да регулират цените на каквито и да било стоки, а не някакви псевдоспециалисти с министерски заплати
  • 41 диверсификатор

    4 2 Отговор
    Изчегъртване не, а ЗАГРОБВАНЕ на герб-сдс и дпс. ВЕДНАГА.
  • 42 Фламинго

    4 1 Отговор
    Панев след резила със селфито не се ли скри в миша дупка хахахха
  • 43 чичо

    1 2 Отговор
    Така е Панев,каквото повикало такова се обадило.Някои по партизански други по устав.И така ще е,защото с изчегъртване не става.
  • 44 не може да бъде

    1 1 Отговор
    Инженерното недоразумение Иван Иванов председател на КЕВР е нанесъл и продължава да нанася вреди на енергетиката,Но кой да чуе тези няколко трезви гласове ,които казваха,че този човек е крайно непоходящ !?Но той изпълни поръчките на ГЕРБ и може да бъде доволен от себе си,африканският скакалец!
  • 45 НАПУСКАНЕ НА ЕС ВЕДНАГА

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "оня с коня":

    НЕ МОЖЕ ДЪРЖАВНО АЕЦ ДА ИМА НАД 200% ПЕЧАЛБА. В САЩ АКО СЕ СЛУЧИ ТОВА ВЕДНАГА ЗАПОЧВА РАЗСЛЕДВАНЕ И РАЗКОСТВАНЕ НА НЕПРАВОМЕРНО ВИСОКАТА ПЕЧАЛБА!!!! СПИРАНЕ ВЕДНАГА НА СПЕКУЛАТИВНАТА ТОКОВА БОРСА НА ЕС!!!!!
  • 46 Гост

    2 0 Отговор
    Лични проверки съответствие доход - имущество и спестяванията на всички те им кръвни роднини и сватове. Ревизия на методиките за определяне цените и промяна в наредбите на енергетиката, защото са пълна измислица и са в интерес на олигарсите
  • 47 Закривай КЕВР

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "истина е":

    Реформиране на службите за сигурност,
    с пъпна връв в Кремъл!
    Закриване на комунистическото УБО!

    Стига формално членство в ЕС на РБ!
    Все още в руската орбита!
    На дъното на ЕС!
    С руска енергийна примка на шията!

    Сега стана ли ви ясно,
    защо постоянно увеличават
    цената на тока, газта и парното?
  • 48 Асен

    1 0 Отговор
    Владко ти нали хвърли оставка? Какво се напъваш?
  • 49 Гери

    1 0 Отговор
    Специалист по всичко е този младеж бе!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 К ЕВР са ОПГ,! прокурори , съд,Затвор!!

    1 0 Отговор
    ОПГ на ГЕРБ и Енергийната Мафия!!!
  • 52 Асен

    1 0 Отговор
    Панев го е поръчал това, да не се прави на невинна мома!
  • 53 Малина

    0 0 Отговор
    Удобен пред текст за ДБ да назначат свои хора в КЕВР.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове