Last news in Fakti

29 Декември, 2021 07:37 5 200 32

БОЕЦ настоява Пламен Георгиев да бъде отзован

  • боец-
  • пламен георгиев-
  • отзоваване

Кому е нужен този човек станал символ на корупция

БОЕЦ настоява Пламен Георгиев да бъде отзован - 1

Пламен Георгиев трябва да бъде незабавно отзован от поста генерален консул на България във Валенсия и да бъде освободен от дипломатическа и държавна служба. Това призовават от гражданско движение БОЕЦ в своя позиция. От движението ще внесат официално искане до Министерски съвет за изтеглянето на Георгиев заради участие в корупционни схеми, свързани с бившите управляващи.

"Не разбираме защо новото правителство на "Промяната" по подобие на правителството на Бойко Борисов и служебните правителства на Радев продължава да държи Пламен Георгиев на държавната му хранилка във Валенсия, на която бе настанен именно от Буда и мафията, като благодарност за службата му. Защо? Кому е нужен този срам? Кому е нужен този човек станал символ на корупция, слугинаж и прикриване на престъпления и данни за корупция? Неговото отстраняване е въпрос на едно решение на Министерски съвет, което може да се случи за 15 минути. Без законодателни промени, без конституционно мнозинство и тн. Нужна е само воля и решителност за Промяна. Къде е Промяната?", пишат от БОЕЦ.

Ето и цялата позиция на БОЕЦ:

Повече от две години вече Пламен Георгиев – Пацо Терасата е генерален консул на България във Валенсия. Той бе предложен за поста от Бойко Борисов, като награда за неговата "работа" в КПКОНПИ, където Георгиев спря всички сигнали за корупция и конфликт на интереси срещу Пеевски, Борисов, Горанов, Цветанов и бандата им. Припомняме, че първият сигнал до новата КПКОНПИ под ръководството на Пламен Георгиев бе на БОЕЦ и касаеше неясният произход на средствата, с които Пеевски за няколко месеца от собственик на стар „Опел” стана мултимилионер с активи за десетки милиони в различни компании и медии. Под натиска на БОЕЦ, П. Георгиев бе принуден да заяви публично, че "Пеевски е най-чистият в държавата" и да прекрати проверката. Пламен Георгиев е кадър на прокуратурата, като най-големият му професионален "успех" е, че не видя името на Бойко Борисов в записите "Ало, Ваньо" при разследването по скандала "Мишо Бирата". Всъщност при разследването под ръководството на Пламен Георгиев този запис въобще не бе включен в проверката. За тези му умения да прикрива данни за корупция, Борисов и мафията го наградиха, като го направиха шеф на антикорупционната комисия.

През 2019 г. Пламен Георгиев отново бе във фокуса на медиите и обществото. Скандала с Пацо Терасата избухна в разгара на #АпартаментГейт.

Темата за "Терасата на Пламен Георгиев" бе поставена от Биволъ във връзка с установени от тях несъответствия в декларираното от него имущество и цената на придобитите имоти. Шефът на КПКОНПИ беше принуден да отговаря на въпросите за своето имущество и вписаните от него неверни данни. За 24 часа Пламен Георгиев си извади нова данъчна оценка на имота със задна дата, като опит да прикрие извършените нарушения и престъпления. В същата посока бяха и оправданията на Георгиев, че не е декларирал терасата си, защото тя не била негова собственост, представлявала обща част на сградата. В медиите бе представен документ – банкова ипотека, с която Пламен Георгиев договаря заем за закупуването на жилището, като в тази ипотека е вписана, като залог и същата тази тераса, която уж не била негова! По смисъла на НК, това е престъпление от общ характер и антикорупционера е заплашен от затвор до три години и глоба до 5000 лева.

"Антикорупционният фонд" добави и нова светлина към темата за терасата, като показа снимки и документи, че върху нея са издигнати масивни, зидани конструкции – сауна за 6 човека, навес, барбекю и др. БОЕЦ изисквахме проверка именно на тези постройки и обекти, като в нейният ход трябва да бъде установена и тяхната собствеността и законност. Внесохме сигнал до ДНСК , по който бе образувана преписка и проверка с номер СО – 894/02.04.2019г., като в резултат след дълги институционални гърчове постройките на терасата бяха обявени за незаконни и Пламен Георгиев бе принуден да ги разруши. По същият казус, БОЕЦ сезирахме и прокуратурата заради симулативната цена, на която е придобит "тризонета" на Пламен Георгиев, като според нас сделката е изповядана на занижена цена, като така са укрити данъци и е ощетена държавата. Вероятно става дума и за прикриване на доходи чиито произход е недоказуем. Цацаров и Гешев смачкаха проверката срещу шефа на КПКОНПИ, който пък спря проверките срещу тях по сигналите на БОЕЦ до антикорупционната комисия.

Огромен скандал предизвикаха и разкритите от БОЕЦ и публикувани от сайта „Биволъ” документи за извършена от КОНПИ ревизия и проверка на доходите на бившият вътрешен министър и заместник на Бойко Борисов, Цветан Цветанов. Според документите са установени несъответствия в размер на стотици хиляди в обявените от Цветанов доходи и реално установените, но Пламен Георгиев смачква и покрива всичко. След публикуването на документите той обеща бърза проверка, но и до момента няма никакво развитие по този случай. За тези действия на П. Георгиев БОЕЦ сезирахме институциите в ГДБОП образуваха проверка. Време е да припомним тази проверка на новите управляващи и МВР.

След този действия на БОЕЦ по разобличаване на престъпленията извършени от Пламен Георгиев и прикритите от него престъпления на Борисов, Пеевски и Цветанов бяхме подложени на преследване, мачкане, репресии и удари от страна на подчинените на мафията институции. По разпореждане на прокуратурата БОЕЦ бяхме подложени на продължила месеци финансова ревизия, която не установи нито стотинка неправомерни приходи, или разходи. Във Видин бе изпратен екип на ГД БОП, който да разпитва и тормози членовете на УС на БОЕЦ по изфабрикуван от Гешев фалшив сигнал. Срещу Георги Георгиев, председател на БОЕЦ бе организирана кампания за репресии и терор – над 80 призовки връчени за една година по различни проверки, заплахи, физически нападения, следене, подслушване, посегнаха дори на семейството, жена му и децата му. Срещу Георги Георгиев бяха издадени две съдебни определения за криминалистична регистрация и няколко полицейски постановления за принудително довеждане. Не успяха да ги осъществят и да го пречупят. Във Видин бе изпратена и мутренска бригада, която в продължение на три дни издевателстваше над него и съпругата му, а след даденият от него отпор му бяха повдигнати обвинения, по които вече е осъден на първа инстанция на пет месеца затвор и почти десет хиляди лева. Ужасяваща е цената за дързостта да се бориш за справедливост срещу мафията.

Разбираме, че за отстраняването на Гешев е нужно промяна в законодателството, дори и промяна на Конституцията, за което трябва известно време.

Разбираме, че за отстраняването на Цацаров също са нужни законодателни и институционални действия, които изискват време.

Не разбираме обаче защо новото правителство на „Промяната” по подобие на правителството на Бойко Борисов и служебните правителства на Радев продължава да държи Пламен Георгиев на държавната му хранилка във Валенсия, на която бе настанен именно от Буда и мафията, като благодарност за службата му. Защо? Кому е нужен този срам? Кому е нужен този човек станал символ на корупция, слугинаж и прикриване на престъпления и данни за корупция? Неговото отстраняване е въпрос на едно решение на Министерски съвет, което може да се случи за 15 минути. Без законодателни промени, без конституционно мнозинство и тн. Нужна е само воля и решителност за Промяна. Къде е Промяната?

Утре БОЕЦ ще внесем официално искане до Министерски съвет за незабавно отзоваване и освобождаване от дипломатическа и държавна служба на Пламен Георгиев и ще припомним на ГД БОП за сигнала срещу него и образуваната проверка.

Битката продължава!


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 77 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Час

    79 12 Отговор
    по - скоро !

    Коментиран от #10

  • 2 гадно

    61 22 Отговор
    Не го правят защото за съжаление промяната все повече прилича на подмяна.
  • 3 ПРИСЪДА ВЪЖЕ

    100 9 Отговор
    ТЕРАСАТА ДА СЕ ПРИБИРА! НИТО ЛЕВ ПОВЕЧЕ ДЪРЖАВНА ЗАПЛАТА ЗА ТАКИВА РУНГЕЛИ!
  • 4 Красимир Петров

    93 12 Отговор
    Всички назначени от ГЕРБ трябва да бъдат отзовани.
  • 5 Кирил Петков

    37 24 Отговор
    Ние от ПП и ДБ срещу ДПС и ГЕРБ няма да се борим.
  • 6 хаберих

    52 12 Отговор
    Баце и Цецо -Апартамента го пращаше на усмирителни закуски в САЩ. Ама поне брадатият асансьор си остана в България и не е на общественна хранилка. Байцов са прави,така е.
  • 7 Наглец

    68 10 Отговор
    и подлец ! Незабавно отзоваване !
  • 8 трясъ

    28 27 Отговор
    Кире Канадецо едва ли ще реагира. Може да му подари торта "Гараж" (или Таралеж,каква беше там?) за 140 лева.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 фильо

    9 39 Отговор

    До коментар #1 от "Час":

    КАЖИ МУ ГОШО ТЪПОТО,ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО,ПРОСТ ГЛУПАВ НЕАНДЕРТАЛЕЦ.
  • 11 Гандалф

    37 8 Отговор
    Да не забравяме, че прецидента подписва указите за назначаване на дипломатите извън граница... не знам, може и герб да са го предложили...но последната дума има президента...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Иван Грозни

    51 7 Отговор
    Списъка е много дълъг. С кого да започнат по-напред?
  • 14 5577

    13 26 Отговор
    Факти моля спрете с мутренските номера. Защо давате трибуна с квалификации без съд. Едно време Цветанов така правеше с тия абсолютни престъпници. Да се боричкат вечер по кръчмите, ма в такъв национален форум?
  • 15 Европа

    40 7 Отговор
    Всички мутри, независимо от цвят вън от държавната хранилка!
  • 16 пРашков

    15 33 Отговор
    Тоя ряпа да яде,аз имам 19 имота и безброй кенефи,купих си ги със спестяванията от заплатата ми от 800 лв.

    Коментиран от #22

  • 17 мимито

    17 12 Отговор
    немой го махна той е от богоизбраните със синя кръв до девето коляно

    Коментиран от #21

  • 18 Гертруд

    22 10 Отговор
    Това не е Пацо- терасата, това е Мосю- веранда и консулския специалитет е награда за вярна служба на Шайката и Кликата. Мача е свирен и най- мното да има продължение на.... мандата!
  • 19 Българка

    30 9 Отговор
    Пацо Терасата трябва в бързи срокове да бъде отзоват от Валения и разследван за чадър над мутри от мафията и лично обогатяване от престъпни схеми като длъжностно лице!

    Коментиран от #30

  • 20 Ася

    19 10 Отговор
    Всички гербери отзовани ,опозориха Държавата ни !!!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 любител

    9 5 Отговор

    До коментар #16 от "пРашков":

    браво и сигурно живееш на село в лятнятя кухня като всички селяни да не ти се изхабяват апартаментите.хахаха.
  • 23 Справедливо

    5 9 Отговор
    Мястото на Пацо терасата е при Цецо асансьора,
  • 24 питам

    7 4 Отговор
    От "Промяната" нищо не са променили. Само говорят. От време на време Рашков прави по някой скандал и толкова.
  • 25 Ако Георгиев

    10 5 Отговор
    Е символ на корупция, то Нинова каква е, а Рашков какъв е.
  • 26 JEFF

    12 8 Отговор
    Не само той , а и служители . Там работят хора , които не знаят испански и не могат да прочетат документ на испански език . Защо се назначават неполезни хора ?
  • 27 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    5 12 Отговор
    Правилно, но трябва да му съборят и барбекюто на покрива, а той самият - в затвора...
  • 28 БОЕЦ е

    8 1 Отговор
    "Корупционният фонд" на Цветан Василев! А пък Гошо Боеца е главен корупционер във фонда.
  • 29 То и вие

    4 1 Отговор
    КОМУ сте нужни ,но ви траем.
  • 30 И сигурно

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    Много се НАДЯВАШ ,това да се случи. Милата тя .На всяко гърне мерудия.
  • 31 Комунист

    4 0 Отговор
    Мунчо му е подписал указа за назначението.Обърнете се към него.
  • 32 Отвратен

    2 5 Отговор
    СУД И ЗАТВОР ЗА ТОЗИ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове