Last news in Fakti

13 Януари, 2022 13:05 4 402 147

Сербезова: Зеленият сертификат не е дискриминация

  • асена сербезова-
  • зелен сертификат

"Без валиден “зелен сертификат” не можем да посещаваме ресторанти, но пред нас има точно три възможности, за да ги посещаваме по време на пандемия, опазвайки собственото здраве и това на другите и само една от тях е ваксинация

Сербезова: Зеленият сертификат не е дискриминация - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Здравният министър Асена Сербезова заяви, че зеленият сертификат не е сред примерите за дискриминация в обществото. Това тя публикува в профила си в социалната мрежа Фейсбук.

По думите ѝ определението за дискриминация представлява третирането на конкретен индивид или група хора по отношение на принадлежността им към определена социална група, категория, раса, етнос, религиозна принадлежност, сексуална ориентация или друг критерии вместо спрямо техните лични качества като при това липсва обективно обосноваване. Зеленият сертификат според нея не може да се причисли към тази дефиниция.

"Без валиден “зелен сертификат” не можем да посещаваме ресторанти, но пред нас има точно три възможности, за да ги посещаваме по време на пандемия, опазвайки собственото здраве и това на другите и само една от тях е ваксинация. Това, че може да направим един от три избора в никакъв случай не ни поставя в условията на дискриминация", посочва Сербезова.

Тя изтъква още, че не е налице условие за ползване на обществен транспорт или основни видове услуги само при наличие на “зелен” сертификат.

"Изискването за такъв сертификат е към всички групи от населението, за да си осигурят достъп до част от местата с обществено предназначение и има за цел да предотврати разпространението на инфекцията, и не е само към определена група хора, за да е налице дискриминация", добавя тя.

Според министър Сербезова от държавите членки в ЕС се изисква общ подход по отношение на съдържанието, формата, принципите и степента на сигурност на зелените сертификати. От думите ѝ става ясно, че общият подход се налага поради факта, че никоя държава не може сама да се бори успешно с вируса. България като член на ЕС е длъжна да го прилага.

"Това някои хора, определят като “зависимост”, “ангажимент”, но нека го наречем с истинското му име – регламент и отговорност. Регламентите, за разлика от директивите са законодателни документи на ЕС, които имат пряка сила, без да е необходимо да се транспонират в националното законодателство", пише още министърът.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 90 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MERS

    102 2 Отговор
    Ама не е и вечен!

    Коментиран от #33

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Абе

    182 3 Отговор
    вече няма смисъл от това зелено нещо?!
  • 4 Майна

    160 9 Отговор
    Ти си грешка на ЧОВЕШКАТА ПРИРОДА..

    Коментиран от #40

  • 5 Факт

    158 7 Отговор
    Тая трябваше да е в затвора!
  • 6 Доктор Мамбов

    138 3 Отговор
    Хайде бе, не е ли? Що да не е?
  • 7 Българка

    211 7 Отговор
    ЗЕЛЕНИЯТ СЕРТИФИКАТ Е ДИСКРИМИНАЦИЯ! Той не предпазва, а оказва съпорт на ПРИВИЛИГИРОВАНИТЕ МУ НОСИТЕЛИ ДА ЗАРАЗЯВАТ МАСОВО И БЕЗПРОБЛЕМНО!. Стига сме били в партер пред ЕС и САЩ, които ни мачкат и извиват ръцете!

    Коментиран от #117, #118

  • 8 ЕВРО НЮЗ

    171 5 Отговор
    Зеления сертификат е като шофьорска книжка.. Удостоверява правото ти законно на разпространяваш вируси
  • 9 111555

    164 3 Отговор
    от сертификата полза никаква - справка западна европа
  • 10 провинциалист

    89 3 Отговор
    Ако зеленият сертификат се издава само срещу тест, тогава няма да е дискриминационен.
  • 11 Пипи Чорапчето

    130 2 Отговор
    "Регламент 2021/953 от 14.06.2021 г. урежда правна рамка за издаването, проверката и приемането на оперативно съвместими сертификати за ваксинация срещу, направено изследване за и преболедуване на COVID-19 (Цифров COVID сертификат на ЕС) с цел улесняване на свободното движение по време на пандемията от COVID-19. Сертификатите, предвидени в Регламента, се създават единствено с цел улесняване на свободното пътуване в рамките на настоящата пандемия. Това е видно от т. 1, 3, 4, 6, 50 и други от Преамбюла, от чл. 1, чл. 11 и други от текста на Регламента. Тези сертификати не се създават с цел да бъдат използвани за създаване на вътредържавни ограничения за европейските граждани, свързани с техния статус на ваксинирани против COVID-19, преболедували и хора, които не спадат към някоя от първите две групи. С оглед на това коментираната заповед противоречи на целта на Регламент 2021/953 като европейски нормативен акт и използва създадените от него механизми за регулиране на свободното пътуване за създаване на вътрешни незаконосъобразни ограничения на правото на труд, образование, правото на равно и недискриминативно третиране, правото на свободен достъп и други."

    Не лъжи, Сербезова! Този регламент и до ден днешен не променен! А това, че политикани и управленци от всякакъв цвят го яхнахте за "свои" цели, различни от вменения му по регламент, е друга тема! И ще носите един ден отговорност за това!!!
  • 12 Зззз

    126 6 Отговор
    Как да не е! Той е като жълтата звезда на евреите по време на фашизма ! Явно си връщат за нея сега със сертификата.
  • 13 Леле

    159 3 Отговор
    "Сербезова: Зеленият сертификат не е дискриминация"...Напротив, дискриминация в най-чист вид! И чист медицински фашизъм. Когато те лишават от елементарни човешки права като право на работа, на придвижване и др. записани в конституцията си е дискриминация откъдето и да го погледнеш.
  • 14 гадно

    104 5 Отговор
    Тая мъжемелачка е като черна вдовица изобщо не й пука за хората така са им наредили големите началници и ПП слушкат и изпълняват.
  • 15 qwerty

    104 4 Отговор
    Сигурни ли сте, че сте обмислили всички ежедневно възникващи казуси? Регламентите ви създават неравнопоставеност! Единствената лаборатория, в която мога да си направя антигенен тест е обявила цена 25 лв. В големите градове същият струва 10 лв. Ето ви един пример за неравнопоставеност!
  • 16 beast

    120 3 Отговор
    Никакви ваксини и бустери не действат , тогава за какво е този измислен фалшив документ ?
  • 17 закон на мърфи

    90 3 Отговор
    когато продажници те управляват,всеки ггражданин има право да отърве народа си от тях!
  • 18 Майна

    82 2 Отговор
    В тоталитарните режими – известни още като полицейски държави – където съответствието и спазването се налагат в края на заредено оръжие, правителството диктува кои думи могат и не могат да се използват. НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО ОЛИЦЕТВОРЯВА ВЕЧЕ ТОВА!
  • 19 Denis

    76 6 Отговор
    Зеленият сертификат е само началото, по интересувайте се от новият вид капитализъм - " Капитализъм на заинтересованите страни" и всичко ще ви стане ясно.
  • 20 Баш софиянец

    99 3 Отговор
    Дискриминация е, защото от всички възможности само ваксината е безплатна.
  • 21 Нали тъй

    92 3 Отговор
    Съвсем правилно е, че зеленият сертификат не е дискриминация. Той служи единствено т.н. ваксинирани да могат безпрепятствено да сеят заразата!
  • 22 ха ха

    75 2 Отговор
    както и да го тълкува ,пак си остава престъпление срещу населението ,
  • 23 ЗЕЛЕНИОТ СЕРТИФИКАТ

    41 3 Отговор
    ТОВА Е ЗЕЛЕНА КАРТА ЗА ВСЕКИ БГ.БЕЖАНЕЦ👍
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 бай онзи

    97 3 Отговор
    Аз не мога да ръзбера тая на тъпа ли се прави или наистина е такава? На колко места се иска сертификат за да можеш да работиш ще отговори ли? И другото - какво се опитва да каже - че й нареждат от ЕС за сертификата ли? Или се гаврят с населението за да показват солидарност?
  • 26 Знакът на звяра

    75 4 Отговор
    Това си е чиста дискриминация, може към зеления сертификат да прибавите
    зелена значка.
    Заразен, незаразен, няма значение - важното е да има зелен сертификат.
  • 27 Мдааа....

    63 5 Отговор
    Това означава...по добре се Ваксинирайте няма да е на вашето.Точно така ми прозвуча.
  • 28 Onq bez konq

    61 1 Отговор
    Израел одобрява четвърги Covid бустер jab (EURACTIV с АФП 31.12.2021 г.) Министърът на човешките ресурси, отговарящ за здравеопазването Miklós Kásler, заяви, че е абсолютно сигурен, че трябва да се вземе предвид необходимостта от четвърта ваксинация.
    Израел в четвъртък одобри четвърти ваксинационен booster jab💉 за уязвими хора, превръщайки се в една от първите страни, които го направиха, сред прилив на COVID в случаите, движени от варианта Омикрон. Миналата седмица Чили обяви, че ще предложи четвърти jab💉 на рискови хора, започващ през февруари. Здравните органи в Обединеното кралство и Германия също заявиха, че обмислят четвърти дози. Да чакаме ли и нови💉 и 💊❓🍴🍻 и си носете новите дрехи❕
  • 29 Boxer EZ 30

    79 1 Отговор
    Вижте какво става на пасажерските кораби! Там 98% са ваксинирани и имат стотици заразени!
    Масово се канселират круизи!
  • 30 аххаа

    74 4 Отговор
    няма да изкарате и 100 дена, а и шамарите ще изядете
  • 31 Грульо

    80 2 Отговор
    Като не е дискриминация, Сербезова да плаща от нейния джоб тестовете на хората. :D
  • 32 нннн

    87 4 Отговор
    Тая луда ли е? Той.и.Борисов се правеше на луд, Гешев - също... Но новите избиха рибата! Следващия път, надявам се скоро, мислете като гласувате! НЕ на Здpaвния фашизъм!!!
  • 33 kuku

    11 53 Отговор

    До коментар #1 от "MERS":

    от парламентарната трибуна: Ицо Хазарта към “Възраждане”: Шепа нещастни фашисти !

    Коментиран от #77

  • 34 Майна

    80 2 Отговор
    . В крайна сметка, както предсказва Джордж Оруел, казването на истината ще се превърне в революционен акт. НЕ СПИРАЙТЕ БОРБАТА СРЕЩУ ТОЗИ ДЕМОЦИД!!! ИНАЧЕ НЕ СМЕ ЧОВЕЦИ!
  • 35 Ковидарите

    70 4 Отговор
    Ковидарко Сербезова и от "девет кладенеца вода да донесеш" пак си е дискриминация по вдички правила, но няна смисъл на фанатици, като вас да се обяснява, вие разбирате само от едно!
  • 36 Alooo

    73 3 Отговор
    Какви три възможности има пред нас МА ? Не можем да се качим на самолет за България от 7 януари без зелен сертификат и пср тест след вашата заповед БЕ ! Как да няма дискриминация , искаш з.сертификат за ваксина или преболедувал плюс пср Ма и аз понеже не съм ваксиниран и децата ми също но , са граждани на друга европейска държава ( ЕU ) не ни пуснаха да се качим на самолета само с пср МА ? Та КОЕ НЕ Е ДИСКРИМИНАЦИЯ ?
  • 37 Пипи Чорапчето

    55 2 Отговор
    И още малко от въпросния регламент, за който се е хванала Сербезова, но май без да го е чела;)

    "В т. 36 от Преамбюла е посочено, че:

    „Необходимо е да се предотврати пряката или непряката дискриминация срещу лица, които не са ваксинирани, например поради медицински причини, поради това, че не са част от целевата група, за която понастоящем се прилага или се разрешава ваксината срещу COVID-19, например деца, или защото все още не са имали възможност да бъдат ваксинирани, или са предпочели да не се ваксинират. Поради това притежаването на сертификат за ваксинация или притежаването на сертификат за ваксинация, в който се посочва ваксина срещу COVID-19, не следва да бъде предварително условие за упражняване на правото на свободно движение или за използването на трансгранични услуги за превоз на пътници, като авиокомпании, влакове, автобуси, фериботи или всякакви други видове транспорт. Освен това настоящият регламент не може да се тълкува като установяващ право на ваксинация или задължение за ваксинация.“
  • 38 Обективен

    72 1 Отговор
    Да направиш фармацевтичен бос министър на Здравеопазването, е като да сложиш кучето да пази салама....
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 куку руку ку

    50 1 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    Тази да вземе и прочете конвенцията за правата на човека във връзка с медицинските достижения, и по-специално чл.2 и чл.5!
  • 41 Информиран

    66 3 Отговор
    Май на следващия протест няма да сме толкова възпитани

    Коментиран от #46

  • 42 леле

    57 2 Отговор
    застаряващата нимфо.манка се изказа. Как толкова години не се намери един читав министър на здравеопазването. Боко ги събираше и ги развеждаше по пътищата, тая сигурно са я откраднали на поредната и сватба... Ужас и срам за нашата държава
  • 43 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    40 4 Отговор
    фашизъм е

    Коментиран от #49, #143

  • 44 де юре

    39 2 Отговор
    не е, както е описано в конституцията, ама де факто, ако нямам, тогава не съм ли човек...
    Слагайте еврейските звезди тогава, тоя болен от спин, тоя от от нещо друго да си носи здравната книжка на челото,
    да четем, кога, с кого и т.н.
  • 45 ПРЕД МОЛ НЯКЪДЕ В СОФИЯ...

    7 62 Отговор
    ....ТРЯБВА ДА СИ ПОДНОВЯ ДОГОВОР КЪМ МОБИЛЕН ОПЕРАТОР,ПРЕД МОЛА ПОДВИЖНА ЛАБОРАРОРИЯ ПРЕД НЕЯ ОПАШКА ОТ АНТИ ВАКСИ ЧАКАЩИ ДА ИМ БЪРКАТ С КЛЕЧКА В(.....)СРЕЩУ 20лв ЗА ДА ВЛЯЗАТ,АЗ БЪРКАМ В ...ПОРТФЕЙЛА ВАДЯ СЕРТИФИКАТ И...ВЛИЗАМ БЕЗ ПРОБЛЕМ И СИ СВЪРШВАМ РАБОТАТАИЗЛИЗАМ И ОНИЯ ОЩЕ ЧАКАТ НА СТУДА И.....ТЕ ТАКА😀

    Коментиран от #56, #60, #61

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 наблюдател

    41 1 Отговор
    Може да не е дискриминация, но е абсолютно безсмислен. Няма как да спре зараза.
  • 48 Пешо

    50 2 Отговор
    Ще дойде Видов ден и ще се разбере цялата лъжа и измама и тежко ви тогава Иве, Кунчев и Сербе...
    Лошото е че хората са изтормозени, измъчени и принуждавани, ама и това трябва да се изтърпи...

    Коментиран от #50

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 asd

    23 2 Отговор

    До коментар #48 от "Пешо":

    Търпението им свърши отдавна.
  • 51 captiva

    46 2 Отговор
    Очевадно е, че е фашизъм и пълна дискриминация, от която освен да се вдига здраво бройката на заразените, друго няма да стане. Ето това е зеления сертификат, който използвате за абсолютно всичко, а не и да се хванете да оправите тая държава, че е потънала отдавна. И понеже не виждам да можете, подавайте оставка веднага и се махайте, видяхме ви за един месец какво можете и какво ни чака.
  • 52 Не е

    40 2 Отговор
    Той е просто инструмент на фашизма
  • 53 Какво е?

    36 3 Отговор
    ГЕРБ вече ми изглеждат като университетски преподаватели, те бяха само алчни, а тази ...
  • 54 Споко

    4 7 Отговор

    До коментар #49 от "бат рамбо":

    Рейнджър. Че си загубиш автомато некаде
  • 55 Не е сагрегация

    41 1 Отговор
    В САЩ също не е имало сагрегация, имало е цели три варианта чернокож да ходи в университет например - 1ви вариант - да не е чернокож, 2ри вариант - да си направи медицинска процедура за смяна на цвета като Майкъл Джексън, 3ти вариант - да се боядиса с блажна боя.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Ок!!!!!

    59 2 Отговор
    Г-жо Сербезов, в Испания Върховният съд обяви зеленият сертификат за незаконен! И следва премахването му.
  • 59 КПСС БКП

    51 2 Отговор
    Ама как зеления сертификат ще ограничи заразата бе г-жо Сербезова ? Как ще я ограничи като ваксинираните също се заразяват и боледуват и разнасят заразата както и неваксинираните ? Как, как, как ??? Зле започвате Вие от новото правителство и скоро май ще си ходите !!!
  • 60 йбгкдуък

    6 8 Отговор

    До коментар #45 от "ПРЕД МОЛ НЯКЪДЕ В СОФИЯ...":

    възхитително !
  • 61 Мдааааа

    44 3 Отговор

    До коментар #45 от "ПРЕД МОЛ НЯКЪДЕ В СОФИЯ...":

    Пред МОЛ някъде в София ....след 5 години. Аз съм неваксиниран и си влизам свободно в мола. Пред МОЛ-а се е извила огромна опашка от хора да им сложат 65-та бустерна доза. Имунната им система дотолкова е привикнала към ваксините, че вече не могат без тях. Срещу 20 лева им бият поредната доза и ги пускат да влязат в магазина вече без опасност да се разпаднат изядени от собствените им безбройни антитела.
  • 62 Студопор

    38 0 Отговор
    "По думите ѝ определението за дискриминация представлява третирането на конкретен индивид или група хора по отношение на принадлежността им към определена социална група, категория, раса, етнос, религиозна принадлежност, сексуална ориентация или друг критерии вместо спрямо техните лични качества като при това липсва обективно обосноваване" - именно де! Третират ме различно, защото ме класифицират като НЕВАКСИНИРАН. Липсва обоснование. Обоснованието е: "не си ваксиниран". Точно същото, ако аз третирам някой от етноса различно с обоснованието - "ти си от етноса". ТОВА именно е дискриминацията.
    Ако не допуснеш черен човек до магазина с основанието, че е черен, това е същото като да не допуснеш неваксинирания до магазина с обоснованието, че е неваксиниран. Къде е разликата?
  • 63 Лесно е

    35 1 Отговор
    Така както ние без зелен сертификат доказваме че сме здрави чрез антигенен тест или сертификат за антителатела, Нека да бъдем равноправни!!! Тези които са ваксинирани да показват периодично сертификат за антитела!
  • 64 Румен

    41 3 Отговор
    Зеления сертификат е зелен сфетофар за разнасяне на вируса от ваксинираните
  • 65 Лесно е

    8 1 Отговор
    Така зеленият сертификат няма да е "Дискриминация "
  • 66 ССС

    39 2 Отговор
    Поредната малоумница !!! Каква е разликата като се отиде в ресторант или висиш като пешкир в МЕТРО ? Ако някой ми го обясни научно ще отида веднага да се ваксинирам . И каква е разликата примерно с някой строитрелен хипермаркет ?
  • 67 ХАХАХАХАХАХ

    35 2 Отговор
    Е МОЖЕ ЛИ ДА СЛОЖИШ ЗА МИНИСТЪР ЖЕНА ДЕТО САМО ЧЛЕНОВЕ, ЧАЛГА И РОЛС РОЙС-И СА И У ГЛАВАТА?
  • 68 Stefan

    39 1 Отговор
    Изявлението на министърката е или резултат на правна неграмотност /има си обективни критерии на дискриминацията, независимо от изявите на юристи-колаборационисти на новия режим/, или е израз на увереност, че голяма част от юристите ще си плюят на дипломите и ще подкрепят това беззаконие. Новият режим е основан на диктатура, която се нуждае от противопоставянето на ВаксинираЩи се граждани срещу НеваксинираЩи - в това отношение, Костадинов е напълно прав. Режимът Петков ще се установи и ще бъде поддържан от конформистите, страхливите и новите функционери /шайка продажни "експерти"/ Дори ваксините да бяха най-благодатната за здравето течност, разделението и беззаконието е факт, диктатурата и дискриминацията също.
  • 69 номер2

    37 1 Отговор
    "Омикрон гази ваксинираните така, както прасе минава през люцерна."

    За какъв зелен(фашистки) сертификат говори тая?
  • 70 я пак

    32 0 Отговор
    Излезе вече информация горе-долу как е станало. Председателят на НС заедно с други, включително шефа на парламентарната група на ПП, е бил на купон в петък. Шефът на парламентарната група е болен и явно ги заразява. В неделя и председателят на НС усеща симптоми. Тъй като е ваксиниран, не обръща внимание и не се тества(Дано не е опит да избегне карантина след положителен тест.). Отива си по живо, по здраво в понеделник на КСНС. Не го тестват, защото е със сертификат. Към края на заседанието усеща проблеми и отива да се тества. Излиза положителен и с това вкарва в карантина всички участници в заседанието, т.е. всички топ ръководители на държавата.

    Вече са важни въпросите от ситуацията:

    - Ако ваксинираните се разболяват и разнасят болестта, то защо се допуска да разнасят свободно без да бъдат тествани, а други са ограничени? Всеки заразен е опасен за околните.

    - Сертификатите не са ли опасни, след като без такъв е щяло просто да го тестват и да го пратят вкъщи без заплаха за националната сигурност или околните? Ако някой е заразен, влезе в болница, не дай си боже умре?

    - Дали председателят на НС е достатъчно зрял и отговорен гражданин? Трябвало е да се тества още в неделя. Ако човек на такъв пост прави тая глупост, то други ваксинирани дали не го правят и защо разчитаме на отговорното им поведение?

    - Има ли някакви медицински доводи останали в полза на сертификатите и отнемането на права само на неваксинирани?


    Ако е въпрос на отговорност,
  • 71 медикос

    30 2 Отговор
    Жалко , че имаме министър : аптекарка , прУфесорка ментак , рекордьор по бракове и членство в политически формации , явно мислеща не с главата си , а със сенилният си п..лов орган !

    Коментиран от #115

  • 72 Д-р Хаус

    33 2 Отговор
    Тая четирикратна булка Гюлчен Сербезова явно не е в час!! Ало,Сербезова!! С какво неваксинираните са по-опасни от ваксинираните,след като и те се заразяват и РЪСЯТ ЗАРАЗА?? Само че, неваксинираните са ДИСКРИМИНИРАНИ тъй като не притежават " зелен сертификат"!! Схващаш ли бе тикво?? Айде дигай гълъбите от министерското кресло!!!
  • 73 Тази госпожа

    33 2 Отговор
    да не си позволява тълкувания, които не са от нейната компетентност.
    Цитирам орган по компетентност:
    "Непритежаването на сертификат за преболедуване или притежаването на сертификат за ваксинация, в който се посочва ваксина срещу COVID-19, не следва да е предварително условие за ограничаване повече от необходимото на достъпа до услуги, свободното движение, упражняване правото на труд и други права, защитени от закон."

    Това се казва в становище на Комисията за защита от дискриминация във връзка с приетите нови мерки на национално ниво. Комисията обръща внимание и препоръчва да се спазват антидискриминационното законодателство и принципът на равно третиране.
  • 74 И ДА НЕ СЕ ЗАБРАВЯ

    21 5 Отговор
    МИНАЛИТЕ ПРЕЗ ГЕННА ТЕРАПИЯ СА СЪС СИЛНО ОТСЛАБЕНА ИМУННА СИСТЕМА!!! ИДИОТЩИНА Е ДА ГИ ПУСКАШ ДА СЕ РАЗХОЖДАТ СВОБОДНО ПО УЛИЦИТЕ!
  • 75 Антибелитеманти

    26 2 Отговор
    Таз тъ-па па-ча, що не оди да си търси мъж номер пет за късмет, а се прави на много умна и хитра? Вчера на срещата с протестърите се хилеше като седнала на кунчовия вибромасажор за повишаване на имунната система, а той самия направо мътеше забравените от мъжа на сербезката пачи яйца. Подиграва се с Народа. Хили му се в лицето... Но импровизираната греда с примка на площата - не е за пощада!
  • 76 Киро питоня

    27 2 Отговор
    Тази я мислех за свястна, ама май се излъгах. Подлози се точно както се подлагат труженичките от лъвовете...Жалко. Пак не случихме...
  • 77 Човека Коза

    18 4 Отговор

    До коментар #33 от "kuku":

    Този наркоман ли ще определя кой е фашист и кой не? Да си гледа шекелките там, че да има за Чисто и да не знае много.
  • 78 Смех

    34 1 Отговор
    Зеления сертификат не е дискриминация също така земята е плоска.
    Аз не те дискриминирам просто ти отнемам правата защото нямаш зелен сертификат..
    Ето Кандеца понеже си е набил 3 иджекции излиза по рано от ареста , което не е дискриминация спрамо другите които също са здрави но нямат този лист хартия.

    Не знам вече сарказма дори е нелеп , толкова са зле ТОЛКОВА СА ЗЛЕ .. Фашизма е тежко промил мозъците на хората...
  • 79 5577

    21 3 Отговор
    Ако дадете статистика колко смъртни случая има след поставена ваксина от инсулт, инфаркт или др. тромбози тогава ще го счета че не е дискриминация. Това вашето е чист геноцид. Защо не правите разяснителна кампания. И при война бихме дали по малко жертви. Няма такова място на света. Няма такива управници, които да чакат 80% в интензивното да се заемат за да се предприемат някакви мерки.
  • 80 ХАХАХАХАХАХАХ

    27 3 Отговор
    Зеленият сертификат не е дискриминация, а ти не си лекар!
  • 81 "зелен сертификат"

    34 1 Отговор
    Имам чувството , че ВАКСИНИТЕ са цел, а пандемията средство! Много си противоречат : как ще опазим и спасим човешки живот с ваксините, когато ваксинираните заразяват ? Или са некомпетентни, или изпълняват поръчки .... а може би и двете.
  • 82 Стоян Александров

    30 2 Отговор
    Това правителство вече ПРИКЛЮЧИ. КРАЙ. РАЗПУСКАЙТЕ СЕ. ПРЕДАТЕЛИ. КАТО БОЙКО И МИНАЛИТЕ И ТЕЗИ ИЗПЪЛНЯВАТ ЧУЖДИ ПОРЪЧКИ. КРАЙ. ЧАОООООООО. ПОЗОРНИ СТЕ. АНТИБЪЛГАРИ.
  • 83 Трезвомислещ българин

    32 3 Отговор
    Ало, управляващите, нали се вслушвате в гласа на народа. Прочетете, моля мненията на хората и вземете да си направите някой по- разумен извод. А то, едно си баба знае, едно си лае.
  • 84 Ха ха ха

    29 1 Отговор
    И тази е точно толкова долна , като недъгавия си предшественик .
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Цоликофер

    24 2 Отговор
    Поддържате ситуация която е против народа с лъжи и манипулации. Вие знаете, че го правите, но спасявате и облагодетелствате себе си за сметка на много голям брой население.
  • 88 57913

    19 3 Отговор
    Само не разбрах къде трябваше да ръкопляскаме??? Власта развращава типичен е вашия случай!
  • 89 Старец

    24 2 Отговор
    Вие госпожо знаете ли в колко фирми, магазини и заведения гонят хората от работа ако са без този ш...н зелен сертификат
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 gost1

    18 2 Отговор
    Тази явно е луда, но е и професор....за ресторант семейство 4 лица х 15лв тест=60лв и после сметката...е сега се разбира защо е трудно на ресторантьорите...какво се правят на хахави...
  • 92 Трезвомислещ българин

    18 1 Отговор
    А някой дал ли е до момента точен отговор на това, колко време действа ваксината? Не, нали?Обаче с една ваксина печелиш сертификат до живот?! Не е ли странно?

    Коментиран от #101

  • 93 Тра-ла-ла

    23 1 Отговор
    Ако нещо изглежда и се усеща от хората като дискриминация, то си е дискриминация без значение на словесните еквириблистики на някой опитващ се да ви убеди, че не е!
  • 94 Гост

    23 2 Отговор
    Сериозно ли, СърбигЕзова? Ами да поразсъждаваме:
    Зеленото тескере дава предимства на притежателите им да посещават хотели, ресторанти, спортни съоръжения и мероприятия, кина и други културни мероприятия! Някои, като шефа и Киро ги изискват за достъп до работното място без да имат това законово право! Кои имат право на тескерета:
    1. Ваксинирани;
    2. Преболедували до 180 дни;
    3. С антитела над 150 бау, но само на територията на България и Кунчо иска да нямат право на тескере.
    Ваксинираните доказано се заразяват, разболяват и разпространяват вируса, а са болшинството от хората с тескерета. Т.е. ползата от тескерето в случая е никаква, дори напротив - узаконено пренасяне на зараза по масови мероприятия. За т. 2 и 3 няма изследвания или има, но по обясними причини не ги предоставят на хората - дали преболедували се заразяват, разболяват или пренасят зараза! Според мен са много по-безопасни и защитени само от ваксинирани, но никой не споменава от мисирките!
    Всеки средно интелигентен индивид би следвало да стигне до извода, че тескерето е напълно безполезно, дори вредно!
  • 95 ....

    26 3 Отговор
    Това не е вярно. Има страни в ес, където тезе сертификати не се изискват. Лъжци и лицемери, по-големи и от бб.

    Коментиран от #98, #105

  • 96 Azz

    21 1 Отговор
    Повтарят една и съща глупост,като папагали....ама като са и дали думичките в театъра и са ги назубрили...
  • 97 Принц Даниел

    18 2 Отговор
    Тази я сърби тлъстата трътка за 5 брак!
  • 98 Кои

    0 5 Отговор

    До коментар #95 от "....":

    Страни?

    Коментиран от #106

  • 99 Сербез Асенов

    22 2 Отговор
    Значи ако на нископ@рдящата дама и предложа да избере между няколко инструмента с които да и р@зпроря ауспуха, това няма да е насилие, защотя тя е имала избор.
  • 100 ....

    21 1 Отговор
    И още нещо - защо по зимните курорти не се изисква сертификат? Чии интереси защитава там премиера?
  • 101 Azz

    16 1 Отговор

    До коментар #92 от "Трезвомислещ българин":

    Лошото е,че не до живот...после се почва втора,трета,пета,амнайста доза....това ще е вече до живот....
  • 102 Не е вярно

    27 2 Отговор
    Зеленият сертификат е дискриминация, защото работещите трябва да се ваксинират или ги изгонват от работа. По този начин се нарушава конституционното право на труд както и неприкосновеността на човешкото тяло. Ваксините бяха признати от ЕМА като неефективни тъй като не може човек да се ваксинира на всеки 6 месеца с експериментални субстанции. Спирането на планови операции в болниците е непростимо защото в много случаи говорим за животоспасяващи операции. Вслушайте се в гласа на хората, а не в това какво се прави в цял свят. Скоро ще започнат дела срещу целия този фарс. В най ваксинираните държави хората не са свободни и болниците са пълни. Учете се от чуждите грешки.
  • 103 Българин

    25 2 Отговор
    Цял ферман глупости и накрая си призна, че изпълнява нареждания на ЕС! Незабавна оставка!!!
  • 104 Watchdog

    23 1 Отговор
    Изискване на началството от ЕС. Съвсем очаквано... Без значение е кой точно избираме за местен управител. Законите и правилата се налагат отвън. Тук само се изпълняват от бг мениджърите наречени българско правителство.
  • 105 Ужас

    5 6 Отговор

    До коментар #95 от "....":

    Кой са тези страни?
  • 106 ....

    8 2 Отговор

    До коментар #98 от "Кои":

    Например в испания, дания.. Ходил ли си дкоро в Мадрид?

    Коментиран от #119

  • 107 Преболедувал

    26 2 Отговор
    Как да не е дискриминация бе проста п. след като го нямаш си ограничен. Колко вълни и мутации на тоя грип ще трябва да минат за да разберете че всичко е заради целият този цирк , с уш спасяването ни от тая толкова страшна болест. Къде е логиката във всичко ,слагаш си някъква течност и вземаш някъкво листче и вече можеш да ходиш навсякъде,но пък си заразен заразяваш се и боледуваш ???. Само много тъп или платен продажник може да твърди че всичко което се случва не е просто сценарий.
  • 108 Иван

    3 26 Отговор
    Много време мина, но си остава един народ дето не може да се убеди ...
    Какво трябва да стане за да се убеди ли ? Ами кораната да му изпапа гърдите и тогава ще поверва !
    При 50% поражения има хора дето и господ не може да им помогне понеже ще се сринат психически !
    Толкова химия ще ви набият през абуката, че ваксината ще ви се види като детска игра !

    Коментиран от #116, #121

  • 109 Кую

    12 1 Отговор
    И отзад не е дискриминация. За такива като нея.
  • 110 Сандо

    13 1 Отговор
    Къде и са краката на тази госпожа?След такава лъжа не ми идва наум какво друго да попитам.
  • 111 man_out

    17 1 Отговор
    Няма пандемия, стига лъгахте! Критерия за обявяване на епидемия е 250 болни на 10 хил. души население. При 1000 заразени на 100 хил. души, от които 80% нямат симптоми, имаме реално 200 болни на 100 хил. или 20 болни на 10 хил. души. 10 пъти по-малко! Удобно добавяте тихомълком една нула за заблуда на стадото!
  • 112 Тра-ла-ла

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "мда":

    Точно! Всичките ,,възможни начини" разделят човека по здравен признак!
  • 113 Трезвомислещ българин

    18 1 Отговор
    Изпълнителният директор на Pfizer Алберт Бурла заяви, че две дози от ваксината на компанията не дават достатъчна защита срещу варианта на коронавируса Омикрон, а първоначалните дози са загубили също голяма част от ефикасността си за предотвратяване на хоспитализация.
  • 114 Бравос

    17 1 Отговор
    Имали сме били три избора - първия боцкане през месец с напълно неефективен препарат и вероятност да гушнем букета заради странични ефекти, втория тестове през ден - г-жата може би не знае, но не всички взимаме като нея 10 000 лв заплата, дори се налага да избираме да си платим скъпия ток или да си купим храна при вече 50% инфлация, е ами аз избирам третия вариант - обикалям по заведения и ресторанти с цел да се заразя ама за жалост май хваща само ваксинираните.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 1111

    8 4 Отговор

    До коментар #108 от "Иван":

    Химията я бутат и на ваксинираните, друже. Плашиш кокошките. С това или ще свикнем да живеем, или ще свикнем да умираме от страх всяка есен.
  • 117 Ало, българко

    1 25 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Аз имам поставена ваксина и спазвам всички необходими мерки против разпространение на вируса-маска, ДДД. Стига с тая ваша злоба против отговорните хора

    Коментиран от #132, #137

  • 118 Ivan

    27 2 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    България е суверенна държава и суверена е Народа, 70% от Българите не желаят да се всксинират с експериментални течности и политиците трябва да уважат това наше желание. Ако ЕС и САЩ не са съгласни с нашата позиция да направим референдум и да излизаме от ЕС и НАТО.
  • 119 Ужас

    7 3 Отговор

    До коментар #106 от "....":

    В Дания отново се изисква.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Пешо

    20 2 Отговор

    До коментар #108 от "Иван":

    Никой не ти пречи да се боцкаш, щом ваксината те пази какъв ти е проблема с неваксинираните?
  • 122 Ако се съди по коментарите

    24 2 Отговор
    Зеленият сертификат е обединител на българите, както никой друг и нищо друго в нашата нова история. Абсолютно никой не го иска. Тогава какво чакаме? Да изметем бързо тази продажна пасмина, която явно и сигурно продължава подмяната. На избори докато дойдат хората, които ще правят това, което иска мнозинството от българите. Пряка демокрация с референдуми до дупка. Сертификати - за или против - трябва да решаваме ние, не някаква продажна шайка. Евро валута или български лев - решаваме ние, а не продалите се на банкстерите соросоидни изроди.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 guest

    18 1 Отговор
    пълниш ли гушата от ненужни хартиики Сърбогъзова кажи , че това е по интересно , на кога са лабораториите които тестват за Кромид , кой вкарва тестовете на всичките тези въпроси предполагам отговорът е само един : ВСЕ НАШИ ХОРА
  • 125 pappap

    18 2 Отговор
    Не мога да си обясня защо правите хората на идиоти.Всеки ден все повече ваксинирани притежатели на ш.....я ви сертификат биват заразени и стават преносители,доста от тях влизат в болница а за други края е фатален.Пресен случай председателчето ви кихна или пръцна и всички ковидясахте.(Не съм против ваксините ,не съм и за тях)Всеки има глава на рамената си и всеки си преценява дали ще или няма да се ваксинира)С 10 дози и без нито една пак се заразяваш.Логига няма.
  • 126 в други новини

    10 0 Отговор
    Водата не е мокра.
  • 127 Аз, достатъчно ли е?

    19 1 Отговор
    А какво е - жълта звезда на ревера! И ваксинирани и не ваксинирани разнасят зараза. За какво изобщо говори тази неграмотна лелка.
  • 128 guest

    11 0 Отговор
    чакам с нетърпение моментът гогато всички тези назобени добичета с бустер ще останат без годишен преглед (сертификат разбирайте)в рамките от 6м до 9м в зависимост кога са минали , и какво ли ще им предложат за подновяване на преглега 4 бустер може би ?
  • 129 Ами ...

    13 0 Отговор
    "има за цел да предотврати разпространението на инфекцията". "Ваксините" на предпазват от разболяване. Следователно "зеления сертификат" не може да предотврати разпространението на инфекцията.
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Тъмен субект

    8 0 Отговор

    До коментар #117 от "Ало, българко":

    Ваксинираните са отговорни само към себе си (евентуално) и към никой друг.
  • 133 афсд

    6 0 Отговор
    Много несъгласни, а една шепа народ на протеста...

    Коментиран от #138

  • 134 Ха ха ха

    14 0 Отговор
    Стига вече се промивали мозъците на хората . Защо никой не казва , че поставянето на ваксини по време на най големия пик на заразата си е пълна глупост и въпиющо невежество от страна на чакащите за ваксина и от страна на разни докторчета пропагандатори . В най големия пик , хора от всякъде дошли се събират да се блъскат на опашки за ваксинация , като по този начин единствено си обменят вируса и тези опашки на практика стават епицентър на разпространение . Отделно от това слагането на ваксина сега си е глупост , защото дори и да може да ти помогне , нейното действие ще се случи след два месеца . А и допълнително да си сложиш ваксинка по време на пика си е доста неадекватно , точно в такъв момент да си понижиш имунитета с поставянето на някакъв ваксинационен компот , с неясни вреди във времето
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 0 Отговор
    Невероятно ,колко бързо ми стана противна и тази.....Това е Радост за Толупа!!Скоро ще го забравят,това правителство ще отиде на бунището с напъна си за Сертификата.Не може да се подчиняваш на господар от другата страна на локвата и да управляваш тук по натовски....Скоро ще разбере и тази,че не става....В бг малко хора карат бентли и ролс ройс,но доста добре могат да си служат с косата и вилата....Когато котката няма изход....Се превръща в Тигър -запомнете това от дълбоко Виждащ фуражки.Опомнете се!!!Махнете септификата.
  • 137 Аналог

    8 0 Отговор

    До коментар #117 от "Ало, българко":

    И като си ваксинирана - какво? Мислиш че имаш защита - ха ха ха! Образовай се малко и ще разбереш до какво водят честите необосновани дози. Впрочем и с наркоманите е така...
  • 138 Ще има още протести.

    3 0 Отговор

    До коментар #133 от "афсд":

    Не се бой!
  • 139 Качествен контрол

    8 0 Отговор
    Що за жена може да има 3 развода и 4 брака? Във всеки случай - такава жена или е много глупава, или не е читава!
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Втгжщщднхфг

    6 0 Отговор
    А КАКВО Е МА КРАВО!
  • 142 kaptain Morgan

    4 0 Отговор
    КоЙ е собственик на софтуера на "зеления сертификат"??? ТоЙ е този който ще оперира с цялата информация за сертифицираните. Лични данни, здравен статус, места,които посещава /банки, магазини, молове, бензиностанции, граници, хотели...../ Ушни марки май са по-добре. Поне няма да има нужда да се показват.
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 ЗЕЛЕН ХАЙВЕР

    3 0 Отговор
    Сербез , ЗАДЪЛЖИТЕЛНО-ПРИНУДИТЕЛНО ще се разведеш за пореден и ПОСЛЕДЕН път , ама Този път път с властта !. И да Това не е ДИСКРИМИНАЦИЯ !!!
  • 145 ТОТАЛИТАРИЗЪМ

    4 0 Отговор
    Тази Пач@вра от къде се намърда , Аха по женският начин - здраво е разкрачвала крака
  • 146 Атанас Атанасов

    4 0 Отговор
    Госпожата да провери кога и с каква цел беше въведен сертификатът. Уж беше за по-лесно придвижване между държавите членки на ЕС, но всички решиха, че чрез него ще принудят гражданите да се ваксинират. И сега? Докога?
  • 147 Дойче Веле

    3 0 Отговор
    Не слушайте Сербезова тя е човека на СЗО в България. Посланика на Бил Гейтс за България. Плюс това въпросната лелка е фармацевт и не е в състояние да проумее ситуацията.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове