24 Януари, 2022 10:25 1 630 11

Методи Лалов обжалва изключването си от "Да, България"

  • методи лалов-
  • да българия-
  • изключване-
  • сос

Общинският съветник коментира във фейсбук:

Методи Лалов обжалва изключването си от "Да, България" - 1

Вчера на сайта на "Да, България" бяха публикувани кандидатите за председател и членове на органите на партията. Няма особени изненади.

Не виждам обаче да е публикувана моята жалба от 20 януари срещу изключването ми от "Да, България", която подадох до Националната конференция.

Затова се налага аз да я публикувам, за да могат участниците в конференцията да се запознаят с нея и да се произнесат, съгласно закона - чл. 22, ал. 3 от ЗЮЛНЦ, вр. пар. 2 от ПЗР на ЗПП.

Липсата на редица ярки имена, на голям брой учредители и на едни от най-енергичните и способни хора в партията сред кандидатите за членове на органите на "Да България" е симптоматично за нейното състояние днес. С оглед на това нямам особени основания да се надявам на законосъобразно и справедливо решение на въпроса с комсомолското ми изключване от партията. Изключване с манипулативни твърдения и лъжливи констатации, направено дни преди конференцията, за да бъда лишен от възможност да участвам в нея и да говоря, а и за назидание на всеки, който не е от кръга на уж подалите оставка за изборното фиаско от края на 2021 г. Явно не им се рискува смехотворните сигнали срещу мен да бъдат разгледани две седмици по-късно от нова Национална контролна комисия? Ами, ако нещо вземе да се обърка!

Обжалвам пред Националната конференция, защото винаги се боря докрай. И защото това е процесуална предпоставка, за да мога да отнеса впоследствие въпроса до съда, където ще имам шанс да покажа истината и да защитя честта си, от което другарският съд, пред който бях изправен, ме лиши умишлено, погазвайки всички стандарти за обективност.

Пожелавам успех на Националната конференция! Дано не се превърне в Конгрес (зная обаче, че приликите със състоял се наскоро такъв ще бъдат повече, а разликите не непременно ще бъдат положителни).

Пожелавам успех и на онази част от кандидатите за членове на органите на партията, които носят в себе си разбирането за правов и демократичен ред (такива има сред кандидатите). Ако бъдат избрани ще им трябват много сили, за да предотвратят окончателното трансформиране на "Да, България" в търговско дружество на неколцина самозабравили се.

Важно е членовете на партийните органи да разбират ясно, че те са функция на доверието на останалите членове и симпатизанти на партията. И да осъзнават ясно голямата отговорност, която следва от това доверие.

И да, правилата са важни, но още по-важни са хората, защото всяко правило може да бъде заобиколено, ако същите са непочтени. Дано на тези конференция не се окаже, че няма хора, както се казва в един популярен виц.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    5 6 Отговор
    Да се включи в новата партия на Радев.
  • 2 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    10 1 Отговор
    Бойкикиев и Льо пти Женераль да пуснат кокала?!
    НИКОГА!
    НИНОВА 2 и конгреса и, това предстои ...те видиш ли много искат да се махат от позициите, но не ги били пускали.....
    Резултата - Дай Бъ ще гледат парламента само по телевизора при евентуални избори....
  • 3 един от многото

    8 1 Отговор
    Този като мисли , се чува!
  • 4 Сейрджия

    9 1 Отговор
    Хубаво лаеше,но накрая те на игра Ристьо Бойкикиев.Хахахах
  • 5 Комон сенс

    7 2 Отговор
    Абе те не го щат, той обжлавал.
    Все едно гажето да те чупи, а ти да обжалвал. Не ставаш ли жалък?

    Ако смята, че има политическа подкрепа от разни хора, да отива при тях. не съм съвесем сигурен, но последния път като погледнах в НС имаше 1-2 пазни места до Тома Биков....
  • 6 Г-н Лалов,

    4 1 Отговор
    Не се бутайте при тази компрометирана партия! Пазете се достойнството и морала. Ще ви оцапат. Чак тогава ще ви приемат.

    Коментиран от #7

  • 7 правилно

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "Г-н Лалов,":

    Какво ще прави в тази лошава партия, която лиши Мутрата от власт?
    Къде по-хубави партии има - я герб, я сдс, я дпс.... ще го приемат като стар боен другар :)

    Коментиран от #8

  • 8 Грантаджиев соросоид

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "правилно":

    Това беше вицът на седмицата, че Христос Айвънов свалил Тиквата от власт. А на изборите за малко да не прескочат 4%, заради челични кадри като "историкът" Емил Джасим, дето е по-зле и от македонските историчари и Летящата Козила Ерато дето се има за експерт по всичко.
    Йес бългерианците са толкова дискредитирани, че се наложи спешно да се създаде нов бранд ПП от НПО люпилнята на кадри, че да ни ги предложат за поредните месии. Номерът мина заради ниската избирателна активност и тъпотиите на Учиндолския гений.

    Коментиран от #10

  • 9 Ангел

    0 0 Отговор
    Виждали ли сте как се гърчи настъпен червей!:) Ако, не сте четете!:)
  • 10 Чудомир

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Грантаджиев соросоид":

    Прав си! Ама, туй е на мегданя!:) " Реви Марко, реви братко! Ти, в обора , аз на двора! Да се радва Дечо Пора!":)
  • 11 Иван ЦАНОВ

    1 0 Отговор
    Адв. Методи Лалов е един от най-стойностните юристи в нашите среди. Когато беше съдия, и председател на СРС, съм присъствал на доста събени заседания, които той председателстваше. Изключително справедлив, познаващ наказателното право до най-малките подробности, ерудиран и си позволяваше винаги след присъдата да прочете няколко минути морал на осъдения. Това бяха думи за бъдещето на осъденото лице. Освен справедливост, прилагаше закона без изкривявания. Предлагам на по-горесловоплюещи и "херои" на нашето време, да отговорят на въпроса: Защо отстраниха Методи Лалов от председателското място в СРС?, Защо Методи Лалов се отказа от председателството в групата на ДБ в СОС, Защо сега го изключват от партията без мотиви? Всичко е заради неговата справедлива критика към алчността. Не всичко е прави, приятелю!! пее в една много стара песен ЛИ, но извън сцената , т.е. вътре в кулоарите - ВСИЧКСО Е ПАРИ - дори и за нея. "Предателите на този принцип" винаги бъват малтретирани. Но при адвокат Методи Лалов тази конспирация няма да мине. Просто - от ДБ не са познали...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове