24 Януари, 2022 21:25 5 130 36

БОЕЦ иска имунитета на Делян Пеевски

  • боец-
  • делян пеевски-
  • мвр-
  • депутатски имунитет

МВР го проверява за корупция

БОЕЦ иска имунитета на Делян Пеевски - 1
Снимка: БГНЕС

На 10.01.2022г. Сдружение БОЕЦ внесе сигнал до МВР – Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” срещу депутата Делян Пеевски за корупция и пране на пари (Вх. № 126600-364/10.01.2022 по описа на ГД БОП).

Представили са данни за извършените от Пеевски сделки през последните години, чрез които придобива активи за десетки милиони, за които няма яснота за произхода на средствата. От собственик на стар Опел за няколко седмици в края на 2015 г. и началото на 2016 г. Пеевски се превърна в мултимилионер и то официално без да е ясен произходът на средствата му.

ЕТО ЦЯЛОТО СЪОБЩЕНИЕ:

БОЕЦ сезираме МВР – ГД БОП за предишни наши сигнали до прокуратурата, по които получихме отказ да бъде образувана проверка, а именно – как в началото на 2016г. Пеевски от собственик на стар Опел за няколко месеца се превърна в мултимилионер собственик на медии и активи на стойност няколко десетки милиона лева и то официално. БОЕЦ изискваме проверка на произхода на средствата на Пеевски за тези сделки. Да бъде извършена проверка и за произхода на средствата с които Пеевски през фирмата си „Интръст“ е закупил имотите станали обект на продажба през последните няколко месеца на 2021г. и началото на 2022г. . Да бъде извършена проверка на произхода на средствата, с които купувача „Стройко 2011“ и лицето Севастиян Костов са закупили тези активи и имоти на Пеески. Да бъде извършена проверка на цените, на които са извършени сделките и дали не са извършени симулативни сделки с цел укриване на данъци, доходи и реализиране на схеми за пране на пари.

Сигналът е разпределен в ГД БОП на сектор „Пране на пари”. По информация на БОЕЦ събраните материали вече са изпратени официално в Специализираната прокуратура. Статута на Делян Пеевски и неговият депутатски имунитет го правят част от кръга лица (висши политици, управници и магистрати), които са в компетенцията на СП. Сега „топката” е полето на Гешев и Маджарова. Те са длъжни по закон да внесат искане до Парламента за сваляне на депутатския имунитет на Пеевски да започнат досъдебно производство срещу Пеевски по сигнала на БОЕЦ, като по този начин се преодолее ограничението за действия на МВР (заради имунитета) и се приложат необходимите процесуални действия.

От 2015г. БОЕЦ сме внесли 7 сигнала срещу Пеевски в прокуратурата и КПКОНПИ с данни за различни престъпления – корупция, злоупотреба с власт, данъчни и финансови престъпления, подаване на документи с невярно съдържание, пране на пари и тн. Под ръководството на Цацаров, Гешев, Пламен Георгиев и Антон Славчев тези институции без изключение прекратиха всички проверки срещу Пеевски по нашите сигнали, или отказаха да образуват такива с аргумента, че няма данни за извършени престъпления. Проверките срещу Пеевски се извършваха в Специализираната прокуратура начело на която бе поставен Гешев. Санкциите по закона „Магнитски” срещу Пеевски и още няколко лица доказаха, че сигналите на БОЕЦ са били основателни и че прокуратурата умишлено е прикривала престъпленията извършени от Пеевски и бившите управляващи. Това е причината Пеевски да наложи Гешев и той да бъде избран за главен прокурор. А задачата му е и в бъдеще да осигурява чадър над Пеевски, както и над Борисов, Доган, Горанов и тяхното обкръжение.

Развитието по сигнала на БОЕЦ е много важен пробив. Сега Гешев и прокуратурата са поставени в ситуация, в която нямат полезен ход. След санкциите по закона ‘Магнитски” Гешев не може да активира отново схемата ‘няма данни за извършени престъпления”. Длъжен е да поиска сваляне на имунитета на Пеевски и прокуратурата да започне реално досъдебно производство срещу него, като бъдат извършени всички необходими действия и проверки от МВР, ДАНС и тн. Принуждаваме „система” да заработи въпреки Гешев и контрола на Пеевски върху прокуратурата.

Очакваме официалното съобщение на прокуратурата за проверката срещу Пеевски по сигнала на БОЕЦ.

Очакваме официалното искане от прокуратурата до Парламента за сваляне на имунитета на Делян Пеевски.

Очакваме прокурорското постановление за повдигане на обвинения на депутата Делян Пеевски.

Очакваме призоваването на разпит на Делян Пеевски в качеството му на обвиняемо лице.

Очакваме прокурорско постановление за задържане на Делян Пеевски и налагане на мярка за неотклонение.

Това е законовият ред и път за действия на прокуратурата.

Очакваме и незабавното отстраняване на Гешев, като главен прокурор и заради прикриваните през годините данни за извършени престъпления от Пеевски.

Очакваме и поредните удари и заплахи срещу БОЕЦ. Само през последните три месеца след разследванията и разкритията ни по ЖосиГешевГейт и ХанчеваГейт, Георги Георгиев от БОЕЦ получи няколко директни заплахи за убийство. Това доказва силата на нашите действия и че те са опасни за мафията.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 73 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    30 6 Отговор
    След 33 години Преход, към Нищото вече сме тук бейби! Без значение е системата на КРАЖБАТА!
  • 2 Ееее

    43 6 Отговор
    Докато има външен чадър над тия, няма шанс да ги осъдят
  • 3 Нервен

    57 7 Отговор
    Какъв имунитет пращайте снайперистите, тоя и без това е като артилерийска мишена
  • 4 Браво Боец

    37 7 Отговор
    ...Коледа мина. но имаме и др зимни празници ...може и без повод да се з ...ли ...иначе ...Троянските баби пълнят разни бахури,кървавици,буркани...правят и сапун за на пролет ..дядовците ще си направят цървули ...та подкрепям ви Боец !
  • 5 мой

    35 8 Отговор
    Няма смисъл, докато каскетски е в прокуратурата.
  • 6 Мангър

    14 53 Отговор
    Кои бяха тези БОЕЦ

    Коментиран от #23, #24

  • 7 щефнаданс

    27 4 Отговор
    Само имунитета ли, мислех че искат да го бият?

    Коментиран от #20

  • 8 Млад гербер

    15 35 Отговор
    Гочката много си е повярвал бе !!! Или оня от Белград, му е натиснал копчето . Хахаха
  • 9 Бай Яни

    19 16 Отговор
    А нямали да раследвад Гошо тъпото за кражбите от партиините такси на ГЕРБ. ФАКТИ я направете раследване за баш боеца ,крадливият бпклук Гошо Тъпото.

    Коментиран от #11

  • 10 Абе този

    21 4 Отговор
    Пак почнал да наедрява.
  • 11 Гешев

    27 6 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Яни":

    Искате, ама няма!
    Пеевски ме е назначил!
    Няма да си ритам хляба, я!
  • 12 Дебел

    10 1 Отговор
    Искам този да сподели каква е диетата му за отслабване.

    Коментиран от #21

  • 13 Адмирации на

    31 11 Отговор
    Боец и Георги Георгиев, дебелеевски заедно с пр@така от Банкя, Цацаров, Владимир Горанов и каскета Гешев трябва да бъдат осъдени и въдворен в ЦСЗ. Време е за справедливост!!!!
  • 14 Филип

    15 7 Отговор
    Боец може да иска, ама Гешев не дава.
  • 15 Господин тъпото

    16 12 Отговор
    А да си плати здравните.крадеца на пари от касата на герб!!!!!!!!!!!!+марионетка на Мустаци Василев.
  • 16 Dodo

    9 14 Отговор
    Боец може да иска много работи ама няма да ги огрее
  • 17 йхнкхйких

    10 5 Отговор
    Закривайте балканската кочина !
  • 18 венсеремос

    23 6 Отговор
    ЩЕ ИМА ЛИ ЗАТВОР ЗА ТИКВАТА ,ПЕЕВКСИ И ДОГАНЯ

    Коментиран от #25

  • 19 Дааа

    15 4 Отговор
    Трябва за всички от дпс, начело с доган и ментата, заедно с крадците от гроб да има такива сигнали в мвр, за да разбере света в какво зло живеят българите и гешев е прикрива мафията.

    Колкото повече, целия народ трябва да звъни на 112 в България и европейските страни за да разберът, че в България все още управлява мафията дпс-гроб-комунисти.

    Коментиран от #27

  • 20 Те руснаците го

    13 5 Отговор

    До коментар #7 от "щефнаданс":

    опердашили в Дубай, затова ДПС и Бойко обърнаха палачинката и лаят срещу Русия сега.
  • 21 Не е диета, а спорт

    15 2 Отговор

    До коментар #12 от "Дебел":

    Спортувал, казват запознати, спаринг с руски боксьори в Дубай. Той бил крушата. Изкарал няколко рунда.
  • 22 Едно проучване

    15 3 Отговор
    Благодаря на руснаците, както благодаря и на чехите, че смачкаха Пеевски и Борисов от бой. Няма да видиш Пеевски никъде където има руснаци и няма да видиш Борисов никъде, където има чехи.
  • 23 Хитрия Мангър

    11 9 Отговор

    До коментар #6 от "Мангър":

    Ами братле по друг начин казано : ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ иска имунитета на ПЕЕВСКИ .. Ама като му беше аверче и си вартяха схемичките било друго реч...
  • 24 Факт

    8 7 Отговор

    До коментар #6 от "Мангър":

    Гошо тъпото изгонен от ГЕРБ заради далавери.
  • 25 Рот фронт

    2 4 Отговор

    До коментар #18 от "венсеремос":

    Не ,няма!!!
  • 26 от Хемус

    16 3 Отговор
    Обаче Тлъстия открадна 53 млн в сакове. Преди това пък раздаде на мутрите си авансово над 2 млрд, разбира се срещу процент в Чекмеджето. И няма кой да ги подведе под отговорност. Или поне докато Гешев е на власт.
  • 27 ГРЕШИШ

    17 5 Отговор

    До коментар #19 от "Дааа":

    Гешев не прикрива мафията.
    Гешев Е мафията!
  • 28 Боец е

    10 7 Отговор
    Истински Боец !!!
  • 29 Римин

    6 9 Отговор
    Това човече от Чики Боец по принцип има право.Ама нали и той (гошо тъпото) беше част от герб га яде кифтетата не викаше....

    Коментиран от #30

  • 30 Рогоносец

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Римин":

    Амчи те май цяла България са яли от ващи кифтиета!
  • 31 С ГЕРБ И БАТ БОЙКО...

    13 2 Отговор
    ПЕЙЧО ОТКРАДНА МИЛИАРДИ ОТ КТБ БАНК И ПРОДАЖБАТА НА БУЛГАРТАБАК......МНОГО ДРУГИ!!...ПРАВИ СА БОЕЦ 😇
  • 32 Хитрия Мангър

    7 0 Отговор
    Иди оближи топките на Цецо тогава...
  • 33 Това е

    6 1 Отговор
    Единственото, за което съм съгласен с тия шматки !
  • 34 djemmil

    8 1 Отговор
    ШИШИ ГО ОЧАКВАМЕ СКОРО ДА ПОСЕТИ МОМИНО ЛОВНАТА РЕЗИДЕНЦИЯ НА ХАМДИ ИЛИЯЗОВ
  • 35 Гошо

    2 6 Отговор
    Този от боец е супер смешен. Не разбра, че Делян им се смее. Успя да се еманципира. Не могат да го пипнат. Говореха едно, станаха му ортаци. Кой печели? Делян. По-умен е.
  • 36 Има ли смисал

    3 1 Отговор
    Гошо тъпото ОТ сдружение СЕРЕЦ на мусака цветан
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове