Last news in Fakti

28 Януари, 2022 07:52 1 555 22

Андрей Ковачев: Служебните правителства и сегашното закъсняха с Плана

  • андрей ковачев-
  • енп-
  • национален план за възстановяване и устойчивост

По думите му все още няма отзвук от изслушването пред по-голямата част от ЕП

Андрей Ковачев: Служебните правителства и сегашното закъсняха с Плана - 1
Снимка: БГНЕС

Не трябва да се правят реформи, за да може едни да бъдат сменени с други – без да се гледа в интереса на гражданите .Това каза в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ Андрей Ковачев, ръководител на българската делегация и заместник-председател на групата на ЕНП в Европейския парламент, във връзка с изслушването на премиера и главния прокурор, след заявената позиция по украинската криза, след казуса със Северна Македония.

„Надявам се да се погледне най-накрая държавнически, независимо от кого – управляващи или опозиция, и работата да бъде само в интерес на гражданите. Смятам, че това е нормална част от демократичния процес. Ако има реформи, каквито сигурно ще има, те трябва да бъдат приети и обсъдени от всички преди това“, каза още той.

По думите му все още няма отзвук от изслушването пред по-голямата част от ЕП.

„Хубаво е, че днес имаше възможност директно и министър-председателят, и главният прокурор, да изкажат своите позиции и да обменят мнение с колегите. За съжаление, тази среща е закрита и само членовете на тази Комисия имат възможност да чуят, какво точно се е говорило. Нашите коментари могат да бъдат само въз основа само на това, което министър-председателят и главният прокурор споделиха след срещата“, обясни Андрей Ковачев.

„Ще видим одобрението на Плана за възстановяване и устойчивост . Това е изключително важно за България. За съжаление, изключително много закъсня и служебните правителства, и това последното, навреме да внесат този План, за да може България да се възползва от плащането, което беше преди 31 декември 2021 г. Повечето от другите страни получиха свежи пари, с които могат да работят. България не ги получи. Надяваме се този План, който са представители, ще бъде защитен и одобрен, за да може да функционира в полза на българската икономика“, коментира той.

„Ако сме пълноправен член на ЕС и спазваме всички правила, участваме във всички заседания на различните институции, то няма проблем и българските представители да участват в такива срещи. Основното е, не каква е била срещата в Брюксел, а това как се отразява върху чувството за справедливост във всеки един от нас като граждани, да сме достатъчно защитени и да няма риск от вмешателство, което да пречи за получаването на справедливост, ако се стигне до такава нужда“, каза още евродепутатът.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    17 1 Отговор
    Разплаквам се когато политици говорят за интересите на гражданите. За тези 30 години откакто е демокрация как па един не продума за интересите на мафията която "незнайно" как все е на печалба.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 хаберих

    16 2 Отговор
    България от брюкселските зелета пари не получава,а само им плаща,като я осъдят за нещо. България е в ЕС и НАТО само на хартия. Поредното доказателство са думите на Андрей Ковачев.
  • 4 Те са

    13 0 Отговор
    Едни и същи , и да закъснели за всякъде !!! Само за прайда бързат !!!
  • 5 Андрей Ковачев?? Вземайте си Голямите

    11 2 Отговор
    Заплати и Акъл не давайте!! Търтей и Тунеядци!!
  • 6 Важното

    12 1 Отговор
    е , че ти си посади коса , другарьо хрантутник и се чувстваш супер в Брюксел с розова компания! Акъл тръгнал да дава ?!
  • 7 хаберих

    6 0 Отговор
    Гинеколог и патоанатом отишли на прием. Патоанатомът казал:
    - Ех, колега,колко е приятно това събитие! Огледайте се само - наоколо все усмихнати лица! И хората само какви са - живи, топли и мърдат!
    - Да, колега, наистина, колко е приятно! Наоколо все лица, лица, а не...
  • 8 Просто човек

    15 10 Отговор
    Точно вашето правителство,в частност Главоча забави Плана...Наглец!

    Коментиран от #11

  • 9 Евро Политик:

    7 1 Отговор
    Задължително трябва да е 32-полов,за предпочитане омъжен да същия пол, ваксиниран, със супер кафяв паспорт, екологично маниакален,цветнокож , веган, продажен, алчен, корумпиран, да може да говори повече от час и да не казва нищо, задължително да мрази страната си и да е сервилен на господарите си, безгръбначен " йес мен"!
    Новото нормално, баце!
  • 10 ХИ ХИ ХИ ДА МУ МИСЛИ ФАТМАКА

    13 8 Отговор
    ЕТО ЗАПОЧВА СЕ , КРИЗА СЛЕД КРИЗА !!!! КОЯ ОТ КОЯ Е ПО ГОЛЯМА , НЕ СЕ ЗНАЕ ! СЛЕД ИДВАНЕТО НА КИРО ЛЪЖЕЦА , СЛЕД ЦЕНИТЕ И КОВИДА , ИДВА РЕЖИМ НА ТОКА И ГОЛЯМ ГЛАД ! ДА ВИ Е ЧЕСТИТА ПОДМЯНАТА И СЕ РАДВАЙТЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА НЕ$ГР$АМ$ОТН$ИЦ$ИТЕ ОТ ХАРВЪРД И ХУБАВИТЕ ИМ УСМИВКИ !
  • 11 Ааааааа не

    9 10 Отговор

    До коментар #8 от "Просто човек":

    Тебе те гони деменцията бе троле ! Плана го забравиха служебните ФАТМАШКИ правителства и Киро ! Щото имаха голям приоритет да гонят Гешев и да приемат марсианците във ЕС ! Ся ще духат супата за тия пари , А Българина ще трепери от студ и ще рови из КОФИТЕ за боклук !
  • 12 Сали

    7 10 Отговор
    Гербаджийска подлога вие знаете да крадете най добре.
  • 13 Сантуцо

    5 1 Отговор
    Имам едно питане. Подават заедно по едно и също време плановете си държави като Италия, Чехи, България и Германия. В какъв ред ще бъдат разглеждани и колко пъти ще бъдат връщани уж за корекции и по същество? На този същия, шефа му се правеше на кафеджия в евро- парламента и чудесно знам отговорите на зададените въпроси. Прав е- закъсняхме с 10 години и няма наваксване в следващите поне 5 години!
  • 14 ха ха

    3 4 Отговор
    лелеее що мъдри приказки , що не ги приложихте на практика ? 15 години управлявате EU , или терора над населението е значително по доходоносен за пълнене личните сметки на отбраната шайка
  • 15 Андрейчо

    7 7 Отговор
    ГЕРБ, с Габровеца Дончев не го подадохте навреме, и то съвсем нарочно, защото сте некадърни.
  • 16 Гандалф

    7 1 Отговор
    Нали герб бяха приготвили план накрая на мандата си...да бяха го пратили...ако беше върнат, сега в щяха да имат почва да ги плюят и да обясняват, как за нищо не стават...а сега топката и негативите са в тяхното поле...
  • 17 Фен

    7 2 Отговор
    В Харвард са ги учили, всичко да измерват през пари! Е как да пуснат плана, без да са сигурни, че парите ще отидат при правилните хора? Сега, като разпределят другата баница , и до там ще стигнат!
  • 18 Отличник

    5 1 Отговор
    Киро лъжеца са го наградили на срещата във Брюксел ! Дали му най - голямото отличие , за най - голямата ЛЪЖА , за миналата година ИЗПРАТИЛИ и на ФАТМАКА , че и той участва във назначението му за министър !
  • 19 Хахо

    2 3 Отговор
    Още един гербаджийски хрантутник на европейска хранилка. Има ли смисъл да го четем, ясно е, че ще плюе колкото може
  • 20 5577

    2 0 Отговор
    Нормална реакция. Вие ако сте на тяхно място какво ще кажете при следните факти. Имаме правителство от социалисти, демократи и популисти комедианти. Едно лице което ги представлява. Първата информация която ви подават ,че не се е занимавал с политика бизнесмен. Има присъда на първа инстанция за попълване на документи с невярно съдържание и след това спиране на делото. На вид усмихнат и приветлив. Чудите се къде е политиката в тая ситуация. Може би е някакво недоразумение което времето се надявате в най кратки срокове да разреши. Мислят европйците мислят и нищо немогат да кажат. Ма като политици днес ще излезнат с общи окуражителни приказки, ма нищо конкретно като взаимодействие и срокове.
  • 21 ПРАВ Е ТИКВЕНИКА ОТ ГЕРБ

    1 2 Отговор
    ТРЯБВАШЕ ДА ОСТАВИМ ЧЕКМЕДЖАРА ДА СЕ НАКРАДЕ НА ВОЛЯ С ЖИПКАТА !
  • 22 АКО НЕ БЕШЕ БОКО

    2 1 Отговор
    КОГА ЩЯХМЕ ДА ИМАМЕ ТАКИВА УРОДИ В ЕС ЗА ДУПЕТАТИ ? НОВИТЕ , ЩЕ ВИДИТЕ КАКВИ АРТИСТИ И ТЕ ЩЕ ПРАТЯТ КАТО СЛАБАКА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове