Last news in Fakti

15 Февруари, 2022 15:56 3 190 15

Явор Златанов пусна жалба в Европейския съд за "Осемте джуджета"

  • явор златанов-
  • европейски съд-
  • осемте джуджета

Разследването "Осемте джуджета" е сред предадените от премиера Петков в прокуратурата публикации с данни за извършени престъпления

Явор Златанов пусна жалба в Европейския съд за "Осемте джуджета" - 1
Заведението, което се намира на ул. „Щандор Петьофи“ в столицата, се прочу покрай разследването на Антикорупционния фонд Снимка: БГНЕС

Казусът "Осемте джуджета" стигна до съда в Страсбург. Жалба срещу България е подал Явор Златанов, един от главните герой в разследването на Антикорупционния фонд. Тя е допусната до разглеждане от Европейския съд по правата на човека, а от съда са го уведомили, че ще бъде разгледана с приоритет, съобщи БНР.

Разследването "Осемте джуджета" е сред предадените от премиера Петков в прокуратурата публикации с данни за извършени престъпления, за които той твърди, че прокуратурата не предприела в през годините нищо.

Явор Златанов е син на собственика на завода за асансьори "Изамет" Илия Златанов, който в няколко епизода разказва пред "Антикорупционния фонд", че бизнесът му е бил отнет с активното участие на бившия следовател Петьо Петров, по-известен като Петьо Еврото и представители на Специализираната прокуратура.

Самият Явор Златанов пък разказва, че под натиск е бил принуден да прехвърли на Петров и близки до него пари и злато, докато е на легло в болница. Подавал е сигнали, но институциите не са реагирали. Именно бездействието на прокуратурата и МВР описва той в жалбата си пред съда в Страсбург.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    19 3 Отговор
    Питам господата управляващи до кога ще тупат топката и няма да започнат спешни промени, които да доведат до отстраняването на Гешев, както разследване на него, Цацаров, Франтишек, Петьо Еврото и всякакви мутри от разследващи и силови структури. Крайно време е в следващите проектозакони да се гласува за ЛИЧНАТА материална ОТГОВОРНОСТ НА ВСЕКИ ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ ЗА НАНЕСЕНИ ЩЕТИ И ОСЪДИТЕЛНИ ЗА БЪЛГАРИЯ ПРИСЪДИ. Омръзна ни да плащаме двпйно- веднъж като рекет и издръжка на служители-вредители и втори път като обезщетение при поредна осъдителна присъда. Нека всеки си носи сам кръста и плаща от джоба си нанесените щети

    Коментиран от #2, #14

  • 2 После Софиянец

    9 13 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Така трябва да бъде,но защо спираш само с тези разследвания? Защо да не се търси отговорност на Мая Галева за фишека Костинброд? Защо не се прави разследване на Рашков за Имениегейт. Защо не се търси отговорност на Нинова за Солунски хотелгейт? До кога ще се разхождат на свобода адвоката на Черепа Христо Иванов и адвоката на Цв.Василев, оня Отровния. Защо Иван Костов и новото ръководство на ДСБ, и цялото ДБ ( не са много ,някакви 25 човека) не са в затвора? Защо изобщо всички престъпници от последните 33 г демокрация са та свобода, а ние сме се съсредоточили върху покледните 2-3 години? Или козваш, не ти плащат да плюеш по тия преди Бойко?

    Коментиран от #5, #7

  • 3 Герберасти

    15 1 Отговор
    Нема такова нещо...Каскета не е чул Еврото не е взел. Доказателства ще представи американското посолство. НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА-КАСКЕТЛАНДИЯ
  • 4 свидетел

    3 2 Отговор
    Славче, герой в мн. число се пише с "И" накрая, т.е. героИ !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 г-н

    6 2 Отговор
    И после народа ще плаща защото ШАЙКАТА,ХУНТАТА и МУТРАТА с помощта на Каскета окрадоха държавата ЗАТВОР
  • 7 Бай Онзи

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "После Софиянец":

    Докогато каскета е гл.прок.ор ! Други въпроси ?
  • 8 ТОДОР СТОЯНОВ

    2 0 Отговор
    И???КАКВО ПО НАТАТЪК?!ДРЕМЕ ИМ НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ ЗА НАС...АВЕ КВО СТАНА С ОНЯ КОМБАЙНЕР, КОЙТО РАЗКАРВАХА КАТО ПАНИРДЖИЙСКА МЕЧКА ПО РАЗНИ КОМИСИЙКИ И ТЕЛЕВИЗИЙКИ???ПИЛЕТА, ЯХТИ, МАХТИ...ВЕСЕЛО ДА Е, ПРАХ В ОЧИТЕ НА БЕДНИЯ НАРОДЕЦ!ЕЕЙЙЙ, САМО НА КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ ПОПАДАМЕ...АМА...НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ!
  • 9 Явор Златанов ограби баща си

    8 0 Отговор
    Илия Златанов, като му открадна завода в Дупница и се сдуши с Петьо Еврото, който пък ограби него! Мили родни картинки! Нека да ни видят от Брюксел що за гнусни твари сме ние българите! Тя прокуратурата се чуди кой е виновният в тоя случай и кой точно да окошари като те всичките са за затвора!
  • 10 Киро Папура

    3 2 Отговор
    Ще турим наш, правилен, почтен Гл. Прокурор и той ще отнема бизнеса сам в наша полза, демек на ПП ПП! А вие ходете да ручате жабетата!
  • 11 Гешефтев

    1 1 Отговор
    Явно е практика. Имаш проблем, звъниш тук там. Вместо помощ ти крадат бизнеса. Гешев и Жоси същата схема
  • 12 Админист.дело 8786 /2020

    2 0 Отговор
    ВСИЧКИ СА БОКЛУЦИ!!!!!
    ПРЕДАТЕЛИ!!!
  • 13 Снежанка

    1 1 Отговор
    ИВЕТО МИ Е Мата Хари.Осмото джудже е с мен и то носеше пачките и кюлчетата.Другите СЕДЕМ джуджета са невинни български олигарси,готови да помогнат на промяната,стига да е в тяхна полза.
  • 14 безпартиен

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Най-точният коментар е написан с големи букви!Ако това се приеме,няма да има мераклии за политици и управляващи!Сега единственият път към материално благополучие и спокойни старини дори за деца и внуци е участието в политиката на България!Много хора го искат,но "кадровиците" знаят кого да изберат!
  • 15 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 0 Отговор
    Този човек заслужава българската държава да му плати обезщетени. Т.е. всички ние да му платим за това, че властимащите са го рекетирали и измъчвали. Защото повече от половината де..би..ли и "калинки" у нас са гласували за тези властимащи престъпници заради някаква облага като: по-висока пенсия, по-висока локейско-чиновническа заплата, тлъсти бонуси, ронно пенсиониране, бонус 20 заплати ппи пенсиониране, 100 000 лева месечна директорска заплата на болници кжнцлагери ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове