16 Февруари, 2022 14:14 1 329 33

ПП и ДБ не виждат напрежение в коалицията заради "Белене"

  • пп-
  • дб-
  • напрежение-
  • коалиция-
  • белене

Аз не виждам никакво отклонение от духа на споразумението, коментира Христо Иванов 

ПП и ДБ не виждат напрежение в коалицията заради "Белене" - 1
Снимка: БГНЕС

От "Продължаваме промяната" не виждат напрежение в коалицията, както смятат в ГЕРБ. Депутатът Радослав Рибарски коментира в кулоарите на парламента, че са готови на разговори с коалиционните партньори по темата строеж на нова атомна централа, съобщават от БНР.

"Ние считаме, че България трябва да има атомни електроцентрали в бъдеще такива проекти. Това, което заложихме в коалиционното споразумение, е да се разгледат всички възможности. И предвид промяната на таксономията, която ще включва и ядрени мощности, и природен газ като нисковъглеродни източници на енергия, смятаме, че ще продължим в тази посока".

По-рано днес от БСП поискаха яснота по темата за строежа на нови енергийни мощности и припомниха, че в коалиционното споразумение не е изключен строеж на нова АЕЦ
В Народното събрание ДПС поиска изслушване на вицепремиера Асен Василев и пълна информация за проектите в сектор "Енергетика".

От "Демократична България" са за нов анализ за това какви ядрени мощности са нужни на страната. Депутатът Христо Иванов заяви, че не вижда напрежение в коалицията:
Не виждам напрежение, не виждам и проблем! Да, наистина, трябва да има анализ! Това изобщо не означава, че ние всички, като политици, и премиерът, като икономист, който и с енергийни въпроси се е занимавал, не може да има мнение и оценка за различни аспекти на перспективите на този проект. В крайните политически решения, инвестиционни и така нататък, се взимат на база на завършил проект, на анализ. Аз не виждам никакво отклонение от духа на споразумението".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 /////

    25 6 Отговор
    Дългоносия продажник другаря Бойкикев е готов на всичко само да е на софрата.
  • 2 хохо

    5 2 Отговор
    много ми е чудно какви ядрени мощности ще са нужни при условие че има два експеримента работещи дето правят 20 000 пъти повече енергия от слънцето от въздух..това е същото като да изобретят парния двигател..
  • 3 Тоя глиган

    14 6 Отговор
    напоследък го тиражират повече от Кирчо
  • 4 На този

    14 3 Отговор
    фамилията му е от богопомазаните комунисти от едно време, а сега се е наредил на новата софра
  • 5 Избирател

    10 8 Отговор
    Напрежение има само в сфинктеранаВинету. Така се е напрегнал, че само бай Ставри може да го олаби
  • 6 Мдааааа

    21 1 Отговор
    Франция има 52 атомни реактора и ще строи още 14. Ако и ние не започнем съвсем скоро строежа на Белене ще купуваме скъп ток от Турция и Румъния. Видя се, че вятърните централи и слънчевите панели са само като допълващ източник на ток. В студените зими обаче без АЕЦ сме загубени.
  • 7 смерш

    12 3 Отговор
    Няма да има реално напрежение до провеждането на местните избори когато ще направят опит да си разпределят съществени кметски места с помоща на "борбата с купуването на гласове"!
    В момента има фалшива демонстрация на уж защита на собствените си виждания за пред съответния електорат!
  • 8 ухаа

    15 0 Отговор
    Лагера Белене трябва да функционира и всички да сте там!
  • 9 Българка

    9 14 Отговор
    ГЕРБ-ДПС ще правят и невъзможното , за да внасят разкол в коалицията, която ако изпълни предизборните обещания, много от членовете, предвождани от шефовете, ще са на подсъдима скамейка
  • 10 ДО НИНОВА

    13 3 Отговор
    Нинова и БСП нямат място в тази глобалистка антибългарска коалиция,конструирана в американското посолство.Ако не напуснат козяшката седянка в близките няколко седмици,това наистина ще е последният им валс.Левият избирател иска АЕЦ Белене и не иска американски военни бази у нас.

    Коментиран от #12

  • 11 тези

    14 2 Отговор
    Загубиха гласове заради зеления сегрегат, при нови избори ще са под чертата.
  • 12 наука

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "ДО НИНОВА":

    ти наясно ли си 10 милиона градуса какво голямо число е всъщност ?? на повърхноста на слънцето са 3000 градуса
    наясно ли си за какво говориш изобщо
  • 13 Мсв

    2 5 Отговор
    Естествено, АЕЦ с реактор Уестинг Хаус...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Леви-десни

    5 8 Отговор
    Ако се построи АЕЦ Белене, токът от нея ще е десеторно по-скъп от пазарните нива. На далавера ще са само ядрените лобисти.

    Коментиран от #25

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 комисията кпконпи

    11 0 Отговор
    Спипаха ги: Слави и още 59 не са подали декларации за имущество и интереси
  • 18 обадете се на пантев

    0 3 Отговор
    навремето същото е станало и с парния двигател
    моля ви се обадете се на пантев да ви обясни каква епоха е антропоцена

    пантев е човек който гледа назад през документите
    но човечеството всъщност е математическа прогресия която ще експанзионира докато има хоризонт пред очите си

    така е било и така ще бъде
  • 19 В.В.П.

    9 1 Отговор
    Това е получовек,полу шебек.Артист голям ..Долу СДС Да живее България.!
  • 20 да да

    14 1 Отговор
    ристьо знае, че повече парламент няма да види и яко се е вкопал в коалицията..
  • 21 няма

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Дар за вас от БОГ ТАНГРА":

    поблем издигамете веднага, готово издигнат си, а сега върви и управлявай и нека тангра е стеб....
  • 22 Един

    7 0 Отговор
    Въпрос който Киро неможе да отговори??? Ще има ли АЕЦ Белене или НЕ ??? Ако той неможе да даде отговор
    И има разминаване с парламентарната група и съюз логичен е въпроса ще има ли парламентарен вот на недоверие ??? И там да се види кой подкрепя правителството и кой не подкрепя правителство. Мисля ще не страшно да си кажете всичко и да се разберете. Ще изпълнява правителството поетите ангажименти или не ??? Тук влиза парите от Европа €30 милиарда, АЕЦ Белене , АЕЦ Козлодуй 2 , газопроводите , газо хранилище
    Чирен 2 ,вместо нормално събрани парите от толове 1.5
    милиард лева паднаха 425 милина с 50% по малко от миналата година, парите здравната каса 50% по малко от предишния бюджет. Нормално ако не правиш нищо да не взимаш нищо.
  • 23 Го4о

    7 1 Отговор
    Да на "Белене", Козлодуй, а така също 5 - 6 моста на Дунава и няколко тунела. Може и Марица да стане плавателна чак до Черно море! Стоте дни наближават и всички тези строежи започват да се изграждат! Търсят се работници и спонсори с много пари (за предпочитане с английски език)
  • 24 другарят

    8 1 Отговор
    Както беше казал преди време един министър /не пред камерите/..." За какво ни е Белене.. След време тук няма да има народ който да ползва тази електроенергия"...Така че "десните" талибани са прави! Няма да ни е нужна Белене, те изпълняват плана по унищожение на народа!
  • 25 Тошко

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Леви-десни":

    Ще се намерят хора, които да изкупуват тока на ниски цени (защото не може да се съхранява!?) и ние ще го доплащаме чрез БЮДЖЕТА!!!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 гражданин

    3 5 Отговор
    никакво беляне.
  • 28 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    НАГЪЗЕНИТЕ НА ЗАПАД -СЕ СЪПРОТИВЛЯВАТ ---НА ПОЛЗАТА НИ ОТ ИЗТОК -АТОМ !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 29 Човек от народа

    2 2 Отговор
    Нали се проведе референдум и БЪЛГАРИТЕ решихме да няма АЕЦ БЕЛЕНЕ ! Затворихте работещи сигурни реактори за да угодите на Европа... Сега пак решавате Вие каквото си пожелаете , без да се интересувате от мнението на избирателите си !!!
  • 30 учен

    2 0 Отговор
    Каквото и да се построи с държавна пара ,веднага ще се подари на нашите хора ,а народа да строи ,пълна измама и фашкии
  • 31 Бре Вие май не сте виждали Белене.

    2 0 Отговор
    Една поляна, Гоооляма, без нищо вътре. С компрометирани земетръсни съоръжения. Без инфраструктура за пренос на електроенергия, без пътища. И глупак ще прозре, че и след сто години няма да има АЕЦ там. Стига с тези заигравки, политически и икономически. Не лъжете хората!!! Досега няколко политически партии извеждаха дивиденти от глупостта на хората. Стига толкова!!!
  • 32 Димо

    1 0 Отговор
    И ДБ и ПП са некомпетентни до безобразие
  • 33 Марио

    1 0 Отговор
    Веднъж докопали се до властта нито ДБ, нито ПП ще пуснат лесно кокала.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол