Last news in Fakti

19 Февруари, 2022 13:14 8 163 104

Протест блокира центъра на София

  • пожарникари-
  • протест-
  • мерки

Мероприятието започна с химна на България

Протест блокира центъра на София - 1
Снимка: БГНЕС

В 12 ч. започна шествието на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец”. То започна от площад „Независимост“ и ще продължи до Министерство на финансите и ще приключи пред сградата на Народното събрание, съобщи dariknews.bg.

Мероприятието започна с химна на България, а протестиращите отдадоха почит и на Апостола на свободата Васил Левски. В началото на протеста те аплодираха колегите си, които сега са на смяна, както и полицаите, които се грижат за реда. А преминаването на линейка стана повод да аплодират и медиците.

Те се разграничиха отново от криминално провени лица и обявиха, че недоволството им ще протече мирно.

Огнеборците на протеста поканиха управляващите да отидат и да изкарат една смяна с тях, за да видят, "че не са безсмъртни".

Когато няма разбиране, има протестиране, заявиха пожарникарите.

От НСПС „Огнеборец“ възразяват срещу заложените параметри в проекта на Закон за държавния бюджет за 2022 г., отнасящи се за бюджета на Министерството на вътрешните работи. В него липсва политика по доходите, като не се предвижда увеличение на възнагражденията на служителите във ведомството. Това води до поддържане на дисбаланс във възнагражденията, съпоставимо с другите структури от сектор „Сигурност”, както и до значително намаляване на покупателната способност, като се има предвид рекордната за повече от десетилетие инфлация през януари 2022 г. от над 9% на годишна база и очакваното продължаващо покачване през тази година. На този фон в бюджета са предвидени 9 млн. лв. за карти за спорт за подобряване на физическата подготовка на служителите в МВР.

Не можем да одобрим и предвидените едва 29,78 млн. лв. за капиталови разходи от необходимите близо 247 млн., заявяват от синдиката. Те са малко над 12% от необходимата сума за поддръжка и основен ремонт на немалкия сграден фонд на МВР, както и за придобиване на дълготрайни материални активи.

Острият дефицит на социален диалог през последния месец между политическото ръководство на МВР и НСПС „Огнеборец”, породил неинформираност за предстоящите реформи във ведомството, както и медийните изяви на определени политици в същата насока, генерираха напрежение сред служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и Дирекция „Национална система 112”.

Не можем с лека ръка да подминем и намеренията за извеждането на Медицинския институт на МВР от ведомството и преминаването му към Министерство на здравеопазването, което създава притеснения за осигуряването на адекватно лечение и анализирането на здравния статус на служителите от МВР.

Настояваме за увеличаване на средствата за персонал с цел увеличение на възнагражденията с 20% в проекта на бюджет за МВР за 2022 г. и допълнителен ресурс в рамките на 100 млн. лв. за капиталови разходи, както и внасяне на яснота за предстоящите структурни реформи, заявяват още от „Огнеборец“.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 69 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    79 15 Отговор
    Защо точно днес трябваше!От 16 часа започваме автопоход от Националния исторически музей до паметника Левски за ,,Чиста и свята република,,

    Коментиран от #32

  • 2 🐵🐵🐵

    118 28 Отговор
    НАГЛЕЦИ голями.Цял ден спят половината са на пенсия и заплата накрая три бона вземат а и 20 процента увеличение искат.Пълни мерзавци и чантаджии

    Коментиран от #48

  • 3 Делю Хайдутин

    109 18 Отговор
    Пожарникарят от Банкя там ли е?

    Коментиран от #72

  • 4 Не може

    103 12 Отговор
    на всеки протест да се изсипват пари ! Имат си трудови договори , които не са ги подписвали насилствено !

    Коментиран от #9

  • 5 Помпайте помпайте

    74 8 Отговор
    още инфлацията. Накрая всички ще ядем хурката.
  • 6 Иванушка

    71 32 Отговор
    Леко съм разочарован. Мислех че протеста ще е - Не на НАТО, Не на САЩ и Вън Америка от България и Европа.

    Коментиран от #18

  • 7 Вълк единак

    92 10 Отговор
    Защо Бойко не излезе до паметника на Левски и почете паметта на Апостола, според Вас защо? Народна любов!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Display

    90 13 Отговор

    До коментар #4 от "Не може":

    Абсолютно, като не ги устройва, молбичката и вънка, ама другаде ще трябва да работят, не само да тръцкат през цялата смяна........

    Коментиран от #90

  • 10 Идиоти

    102 17 Отговор
    Ние бачкаме 6/7 , все още съм на работа, на края на месеца ни хвърлят някой стотинка а тия намерили време да протестират. Целият народ в момента ви ругае бе. Наглеци!!! Аз като недоволствам шефа ме предупреждава и после ме гони да си тръся друга работа. Вие какво искате? Напускайте. Не ни показвайте колко сте НАГЛИ. Ние знаем това. Безсрамници и търтеи

    Коментиран от #100

  • 11 Страх и памперс

    77 14 Отговор
    Не ви ли е срам да искате 20% ей много нагли ей, кажете нещо от рода на 7-8%

    Коментиран от #98

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Българка

    87 12 Отговор
    Времената са тежки за всички. На когото не му харесва, да си смени работата.
  • 14 Пародията продължава

    61 7 Отговор
    Не ги разбирам аз тези хора, вместо да се борим със корупцията, ние я оставяме и пак мислим индивидуално а не колективно. Ако преборим корупцията, ще има и добро заплащане, но уви сега ще им дадат увеличението и корупцията продължава.
  • 15 Некоя пирамида ли ще строите

    61 8 Отговор
    За 300 милиона лева тез колко пожари трябва да изгасят ми е въпроса
  • 16 Бай Онзи

    72 12 Отговор
    Замразяване на заплатите (а може би и намаляване) ! На който не му харесва-да напуска ! В частния сектор търсят работници(на минималната заплата) каквато тези търтеи заслужават ! Този протест е ПОЛИТИЧЕСКИ , властите да вземат отношение !
  • 17 Али

    63 9 Отговор
    когато почнат да си плащат осигуровките и здравното осигуряване ще им повярвам ....хрантутници са и разбойници ....колко от полицайте нямат и някакъв бизнес или след пенсиониране (на 40 години ) не влизат в бандата на местни дерибей !!!?
  • 18 Театър на парите

    47 10 Отговор

    До коментар #6 от "Иванушка":

    Платени са според мен и някои други. Платен цирк, сър.
  • 19 7,62

    56 10 Отговор
    Да им се предложат нови трудови договори с основно възнаграждение 800 лв. ! Който не желае-да си обира крушите ! Две самоотлъчки-дисциплинарно уволнение ! И за една седмица проблема е решен ! С полицаите-по съкия начин !
  • 20 Синдикалист

    30 5 Отговор
    Попов ги подкукоросва !
  • 21 пешо

    50 7 Отговор
    като не им отърва да напускат скъсват се да играят карти и табла
  • 22 Натопорен Батко

    61 6 Отговор
    Абе я едан пожарникар и един полицай да си публикуват снимка на фишовете от заплатите ! Да ги видите тези , бадните ...
  • 23 Майна

    21 42 Отговор
    Като ви чета коментарите мисля, че всички си заслужавате геноцида в България. Вместо всички да се ИЗПРАВИТЕ НА ПРОТЕСТ ЗАРАДИ УБИВАЩО НИСКОТО ЗАПЛАЩАНЕ И В ПЪТИ ПО ВИСОКИ ЦЕНИ НА ПОТРЕБИТЕЛСКИ СТОКИ ОТКОЛКОТО В ЗАПАДНИТЕ ЦЕНИ ВИЕ СТЕ ПРОТИВ ТИЯ ,КОИТО СЕ ОРГАНИЗИРАТ ДА ОТСТОЯВАТ ПРАВАТА СИ НА ДОСТОЙНО ЗАПЛАТЕН ТРУД!!! БИЛО ТЕЖКО ПОЛОЖЕНИЕТО И ДА НЕ ИСКАЛИ! КОЙ ВИ КАЗА, ЧЕ Е ТЕЖКО!!! ТЕЗИ ,НА КОИТО ИМ Е УДОБНО!!!

    Коментиран от #28

  • 24 Така е, когато 15 години елита...

    16 14 Отговор
    Обслужваше интересите на ДС и руската мафия... Сърбайте сега ! нЕма благоденстваща губерния !

    Коментиран от #27

  • 25 А50

    44 9 Отговор
    Съгласен съм с тях, но при Бойко защо си мълчаха. Даже по време на протестите провокираха протестиращите минавайки през шествието с включени сирени уж бързат. Така че тук виждам политически подбуди а не социални.

    Коментиран от #55

  • 26 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    44 6 Отговор
    Банкянския пожарникар е скрит някъде в детайлите 🎃

    Коментиран от #53

  • 27 А50

    22 6 Отговор

    До коментар #24 от "Така е, когато 15 години елита...":

    Ти пък къде видя елит и каква руска мафия след като всичко се диктува от американското посолство. Или и посолството задно с мафията бачкат
  • 28 Display

    36 2 Отговор

    До коментар #23 от "Майна":

    Градски, съгласен съм, ама като излезем ние на протест срещу корупция, грабеж и престъпления, както и ковид глупостите, пречещи ни да работим нормално, какво става???? Тея негодници идват с палките, газът и водата нали........Еми няма как да застанем зад тях.......пък и за та те глоби или вземе парата е пръв, а когато ти трябва и в РПУ не можеш да го намериш.......а за процент разкрити престъпления не ми се коментира...........п.с нямам нищо против пожарникарите и гражданска защита..........

    Коментиран от #30

  • 29 Простото Киро

    21 38 Отговор
    Началото на края на харвардските смешници. Надявам се да не изкарат и до Великден.

    Коментиран от #44, #47

  • 30 Майна

    22 17 Отговор

    До коментар #28 от "Display":

    БОРЕТЕ се, струва си..,не мислиш ли,че се отказвате ,без бой! Днес ,в момента в Канада ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СЕ СА ПРЕД ПАРЛАМЕНТА! Изкараха освен тежко въоръжена полиция и конна. С КОННА ПОЛИЦИЯ СЕ ВРЯЗВАТ И БЛЪСКАТ ХОРАТА!!! НО ТЕ НЕ СИ ТРЪГВАТ АРЕСТУВАТ ГИ В МОМЕНТА! ТОВА СЪБУДИ ВСИЧКИ ПО СВЕТА! АМЕРИКАНСКИ КАМИОНИ ТРЪГВАТ НА 23 ,А МОЖЕ И ПО РАНО!!! СВОБОДАТА НИКОГА НЕ БИЛА ПОДАРЪК!

    Коментиран от #36

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ще ги приватизират и тях

    5 6 Отговор
    Като в краварско и ще съкратят и пожарникари и милиционери и ще обявят че пирати липса на средства за простолюдието , се отменят тези услуги - противопожарна, охранителна, а зДравнара само за милионери с частни болници и лекари
  • 34 име

    29 7 Отговор
    Събудили се една сутрин и всичко било в много лошо състояние, а заплатите им били ниски... Добре е да се протестира, но защо точно сега? Чантаджиите как са?
  • 35 Гладен брокер

    38 6 Отговор
    Като не и отърва да излизат на свободният пазар на труд.Не стига,че работят 10дни в месеца и осигуровките им ги плащаме ние па и претенции.
  • 36 По- добре да умрем

    7 5 Отговор

    До коментар #30 от "Майна":

    Отколкоз са живеем под психиатричния контрол на кил геноцовците, окупирали военно и икономически целия свят ..В момента развитието на хората като цивилизация е блокирани от сектата на краварските сатанисти ..

    Коментиран от #39

  • 37 Комон Сенс

    42 2 Отговор
    Всеички в бюджетната сфера реват за увеличение на зпалатите от години насам. У така постепенно за тях 2 бона чисти пари на месец са нищо.
    В същото време милиони българи робуват по 12 часа на ден за 700-900 лв. А честния частник с малката бакалия, кафене, пекарна и прочее какъв оборот трябва да рине, че да направи 2 бона чисти за себе си и още толкова за служителите?

    Превръщаме се в чининико-крация като Косово, Сърбия, Албания и Босна.
    Половината население живее прилично и то по-добре от ниските социални слоеве на запад, а останалата част от населението си живее в условията на съвременно робство с ппримеси на геноцид.
  • 38 Кирчо

    11 14 Отговор
    Кой кой кой излетя с теи черни джипа Тойота на НСО посока югозапад?! Кирчо или Кокорчо!
  • 39 АУУУУУ

    5 2 Отговор

    До коментар #36 от "По- добре да умрем":

    ОК. ДАВАЙ .... НИЕ ЩЕ ПРАВИМ КЛИПОВЕ И ЩЕ ТИ РЪКОПЛЯСКАМЕ ....
  • 40 Пичове

    4 11 Отговор
    ако руските революционилери бяха протестирали мирно и културно, СССР нямаше да се състои, а капиталистическите кръвопийци нямаше да бъдат унищожени. Никой не пуска кокала без бой по кратуната.
  • 41 Гост

    29 7 Отговор
    ВСИЧКИ ИСКАТ А НЕ КАЗВАТ ОТ КЪДЕ! ЗАЩО НЕ ИСКАХТЕ ОТ ТИКВАТА А МЪЛЧАХТЕ КАТО ПУКАЛИ ТОГАВА?
  • 42 в. СЕГА от 2020г.

    23 1 Отговор
    Заплатите на служителите със средно образование, каквито има в полицията и пожарната, стават 1152 лв.
    Основната заплата на разследващите полицаи ще е от 1428 до 1 846 лв. Вариациите са в зависимост от това дали става дума за младши, главен или старши разследващ полицай, дали са в ГДБОП или националната полиция, дали са в София или в страната.
    Във всички тези случаи става дума само за основни заплати. Към тях се добавя прослужено време, извънреден труд, допълнителни възнаграждения на всеки три месеца като част от заплатата, възнаграждение за нощен труда, за разположение и др.


    За 2021г. е взето решение за увеличение с 15 на сто на основните възнаграждения на служителите в МВР.

    Коментиран от #46

  • 43 Тони

    31 8 Отговор
    Ами, като не им харесва, да излезат на пазара, и видят как другите хора си вадят хляба. Тогава да преценят, кое по лесно.... Досега всички бяха по дупките си от страх, а сега видяха ефин интелигентен човек и се започна, да се правят на опасни. Много мишки.... Котараци май малко
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 АУУУУУ

    15 23 Отговор

    До коментар #42 от "в. СЕГА от 2020г.":

    МАЛКО Е ......ТРЯБВА УВЕЛИЧЕНИЕ ....... НЕ МОЖЕШ ДА СРАВНЯВАШ РАБОТАТА НА ЕДИН ПОЖАРНИКАР ИЛИ ПОЛИЦАЙ С РАБОТАТА НА ЕДНА ПРОДАВАЧКА В КАУФЛАНД ...ТАКА ЧЕ КИРООООО ....ВДИГАЙ ЗАПЛАТИТЕ ЧЕ ИНАЧЕ ЩЕ ЯДЕШ ТОЯГАТА .....
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 9*19мм

    16 18 Отговор

    До коментар #2 от "🐵🐵🐵":

    Поинтересувай се през годините,колко служители са загинали,изпълнявайки дейноста си и тогава плюй и бълвай злъч?! И редно ли е,рискова дейност като тази,да е по ниско платена,от касиер или магазинер в хранителен магазин?! Тези въпроси са към теб диванен екшън герой и разбирачо???

    Коментиран от #52, #69

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Грую

    26 4 Отговор
    Когато на мен не ми харесва заплата ,просто си търся друга работа.Елементарно е.

    Коментиран от #54

  • 51 гладен бюрократ

    21 3 Отговор
    Лапам по само 2500лв чисти на месец и ми дават не повече от месец платен отпуск и 2 пъти премии. С тези 15 заплати (по 2.5 бона) не се издържа! Добре ,че жената е калинка бенефициент на държавни поръчки, иначе как ше ходим по 3 пъти в чужбина и ще караме нови коли висчки в рода?
  • 52 7,62

    13 8 Отговор

    До коментар #48 от "9*19мм":

    Касиера в хранителния магазин е на минималната работна заплата ! Та няма как пожара или полицая да вземат по-малко ! Но ти щом си осведомен , публикувай снимка на фиша за заплата на пожар или полицай !
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 АУУУУУ

    8 1 Отговор

    До коментар #50 от "Грую":

    ДА ОХРАНА НА ПАРКИНГ ...И СТАВАШ ОХРАНА НА ЗАВОД ......ТАКА ДА СЕ КАЖЕ ВСЕ ОТГОВОРНА И ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАНА РАБОТА.....

    Коментиран от #68

  • 55 Защото

    11 15 Отговор

    До коментар #25 от "А50":

    При Боко нямаше ,такива цени.И се живееше значително по сносно. Сега ,ако пак не разбереш,значи имаш проблем.Медицински.

    Коментиран от #57

  • 56 Бай Онзи

    10 1 Отговор
    Коментар 29 се надявал на нещо до великден ! Ами да се надява здраво , до дъното на ...душата си !...
  • 57 Бай Онзи

    16 6 Отговор

    До коментар #55 от "Защото":

    Инфлацията започна още при боко ! Инфлацията расте в цяла Европа !

    Коментиран от #60

  • 58 4587

    8 9 Отговор
    Пенсионер съм с тавана.Работя и ,като охрана на минимална заплата.Също така ,карам и фирмения камион за което ми се заплаща отделно.А бе не мога да ги изхарча тези пари.

    Коментиран от #63

  • 59 Стига сте

    15 8 Отговор
    крякали.Всичко ще се оправи, но постепенно.Народът не е с вас- протестиращите.Имайте малко търпение,или сте платени
  • 60 Именно

    10 7 Отговор

    До коментар #57 от "Бай Онзи":

    Но виж в Европа, какви мерки вземат правителствата.Не,както нашите недоразумения съставили правителство.Орел,рак и щука.

    Коментиран от #92

  • 61 Гневен

    13 4 Отговор
    Всички тия дойдоха от селата. Да си отиват и да взимат мотиките да изхранват,както го правят бедните пенсионери, които имат по 50 години трудов стаж!
  • 62 Онуфри

    12 9 Отговор
    Толкова некомпетентно управление, не сме имали досега. Тези ще ни върнат поне с 10 години назад.
  • 63 АУУУУУ

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "4587":

    АУУУУУУ БЛАЗЕ ТИ ......
  • 64 Аз съм

    7 7 Отговор
    изкарал колегите на протест понеже преди не им давах пари, а ги пращах да пръскат с вода протестиращите. Ние пожарникарите сме по важни и от докторите макар и да сме учили само да държим маркуча.

    Коментиран от #65, #66

  • 65 АУУУУУ

    9 0 Отговор

    До коментар #64 от "Аз съм":

    ТОВА ЧЕ СИ ПОЛИВАШ ДОМАТИТЕ С МАРКУЧ , НЕ ТЕ ПРАВИ ПОЖАРНИКАР ......... ТЯ РАБОТАТА ТИ СТАНА .....ДЕ Е ЯМБОЛ..... ДЕ Е ИСТАНБУЛ
  • 66 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    10 2 Отговор

    До коментар #64 от "Аз съм":

    Един твой колега и досега се мисли за най-важния в България!
  • 67 Gen Gurko

    16 3 Отговор
    Малко увеличение може, но стажа трябва да се увеличи с десет години. Иначе, знаят къде е частния сектор. И никакви шапки с пари при пенсиониране. По общия за всички работещи в България ред.
  • 68 Грую

    7 4 Отговор

    До коментар #54 от "АУУУУУ":

    Ами щом за друго не ставаш,ще бъдеш охрана разбира се.То и за пожарникар не се иска много мозък.

    Коментиран от #74

  • 69 🐵🐵🐵

    9 4 Отговор

    До коментар #48 от "9*19мм":

    Ами за това им се плаща риск на професията а колко работят се вижда от престъпността по улицата
  • 70 7890

    15 5 Отговор
    Пожарникарите работят от дъжд на вятър през годината.Пенсионират се млади и получават една шапка незаслужено с нищо пари на края.За разлика от хората ,които поддържат икономиката ,плащат данъци и на всичкото отгоре я доживяли до пенсия я не.Тъй,че и това им е много.
  • 71 Фен"

    14 3 Отговор
    Тези щом протестират с 1100лв. стартова заплата без какъвто и да е стаж. А със 15-20г.1600лв. Ако си и пенсионер 2000-2500лв. А какво да кажем ние в частния сектор на минимална и нищо повече. На кой да протестираме?
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 оффф

    7 9 Отговор
    Стига сте изкривявали протеста на полицаите, проблеми има във всички сфери - задълбочиха се покрай доведените палячовци от РР , не се кискайте на исканията от протеста, всички се пулим на цените в магазина и сметките! Достойни заплати на всички ! Като не се оправят новите ПП, като ни лъгаха - сега да си събират парцалките и АДИО към канада...
  • 74 АУУУУУ

    7 5 Отговор

    До коментар #68 от "Грую":

    ГРЕШКА ДРАГИ ...... ЗА ДА ТИ СТАНА КОЛЕГА ...ОХРАНКА НА ПАРКИНГА НЕ СЕ ИСКА АКЪЛ...... ЕДИНИЯТ МИ ПРИЯТЕЛ СТАНА ПОЖАРНИКАР ....ВИДЯХ КАКВИ ИЗПИТИ ТРЯБВАШЕ ДА ДЪРЖИ ...ПЛЮС ЧЕ ТРЯБВА И ДА СИ ЗДРАВ И СИЛЕН ....... ТОЕСТ ДА СПОРТУВАШ .......ТЯ РАБОТАТА ДА СЕДИШ НА ПАРКИНГА ....И САМО ДА ПИШЕШ КОМЕНТАРИ .....И ДА ТИ РАСТЕ КОРЕМА И ТЛЪСТИНИТЕ ....НЕ СТАВА .....

    Коментиран от #95

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Уса

    8 5 Отговор
    Излизайте всички да искате а не само да недоволствате в нета.Минималната пенсия отдавна трябваше да е 700лв а за заплатите да не говорим.Процентните увеличения само вдигат пенсиите и заплатите на най-задоволените трантутници.На всеки шест месеца всеки нормален човек трябва да иска увеличение отново и отново.Ще кажете,че е невъзможно,че нямало пари и подобни измислици!?Това не е вярно аз работя за себе си вече 30 години,като последните 20 в САЩ отново за себе си.Всички български бизнесмени се радват на ниските заплати установени от държавата и високите цени в България.На същите цени в САЩ хората получават в пъти повече и живеят нормално,но американските бизнесмени не карат Майбаси и не спят с матахарита не ходят с разперени ръце на показ,защото има закони и който не ги спазва у кауша
  • 77 УВЕЛИЧЕНИЕТО на Заплатите - означава

    5 4 Отговор
    ПОСКЪПВАНЕ на ЖИВОТА !
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 питам аз

    7 3 Отговор
    Ми питам, па който знае да каже: Къде са тия дето м.г. мятаха риба по МС и вдигаха бесилите, защо ги няма??? Къде са майките на Маята, къде е промяната ??? Задоволиха ли си сърбежите , нахраниха ли ги като ни докараха тия нека дърници... и ся- беж да ги няма ....
  • 80 Как се Будалка МАСАТА , сиреч НАРОДА ?

    4 1 Отговор
    Чрез полит - козметика : " Оставка " , " Избори " , " Повишения " на ПЕНСИИ, ЗАПЛАТИ и Социални помощи ! В СЪЩНОСТ " Примката " около врата на Обречените не се снема а само се смазва , за да не ЗАДИРА ! Всичко си върви по ЕДНА и СЪЩА технология КРИМИНАЛ КАПИТАЛИЗЪМ и Геноцид !
  • 81 КОЙ в същност КОМАНДВА у нас ?

    4 0 Отговор
    Народа, Правителството, Парламента ? Не ! ЗАДКУЛИСИЕТО , което почти не е дори в България ! Казано кратко у нас дърпа " конците " : Задкулисните Сили владеещи КРУПНИЯТ КАПИТАЛ ! А ЕЛИТА е назначен да ръководи долу , на място Икономика , Финансии , Правни и Политически ПРОЦЕСИ - съгласно Директивите от ЗАДКУЛИСИЕТО ! Последна " Дупка " на Кавала е СУВЕРЕНА - Народа върху който се " НАБИВА " най-голямата ИЗМАМА - че ТОЙ Е СУВЕРЕНА ! Той уж решава кой да е неговата МАМА ! С една дума жив - та SHА к ! И народа ходи да гласува за " ТРУБАДУРИТЕ " на Задкулисието ! Сменят се " ТРУБАДУРИТЕ" и Задкулисието е доволно и Суверена - НАРОДА е удовлетворен ! От туй по-добра ИЗМАМА на МАСАТА - здраве му кажи !
  • 82 Не си ли се ЗАМИСЛЯЛ , че сме като

    3 1 Отговор
    Онези участващи в надбягвания - ХРЪТКИ , тичайки като ЛУДИ , по тенекиеният макет, имитиращ " ЗАЕК " , който се дърпа със СКОРОСТ и ДИСТАНЦИЯ , която от ХРЪТКИТЕ със сигурност ДА НЕ СЕ СКЪСИ ! А Суверена, Масата, Народа , Тротоара за да е такава ХРЪТКА , вече ТРИДЕСЕТ години се труди СМИ / Средствата за Засова дизИнформация /. Гоним Михаля , но осъзнаване НЯМА ! Значи сме по-зле и от ХРЪТКИ !
  • 83 Как МИСЛИШ ?

    2 4 Отговор
    Кирчо от КАНАДА случайно ли в Алма Матера попада, после в с президента сяда до Президента и му давът ЖЕЗЪЛА на Криминалният Капитализъм да ОБЕЗПЕЧАВА ? А Златото пак лети за КАНАДА ! И Боклука на Италия гори у нас за да станем ВТОРАТА ШВЕЙЦАРИЯ ?! Ти наистина ли вярваш още в Дядо Мраз ?
  • 84 Как МИСЛИШ ?

    5 3 Отговор
    Кирчо от КАНАДА случайно ли в Алма Матера попада, после в самолета на президента сяда до нето и му дават "ЖЕЗЪЛА" Криминалният Капитализъм да ОБЕЗПЕЧАВА ? А Златото пак лети за КАНАДА ! И Боклука на Италия , пак горят у нас за да станем ВТОРАТА ШВЕЙЦАРИЯ ?! Ти наистина ли вярваш още в Дядо Мраз ?
  • 85 Надбятването с ХРЪТКИ у нас

    2 0 Отговор
    ПРОДЪЛЖАВА ! Вместо да ЛАЕМ скандираме " Оставка" " Избори" " Мутри вън !" / но те в същност са си и извън страната /. До кога с тез Chi кии - на душата ! До кога ще се самозадоволяваме ?
  • 86 Народа за да е ДОБРЕ трябва едно

    3 1 Отговор
    Да РАЗБЕРЕ ! Той трябва да държи " ЮЗДИТЕ " !
  • 87 НАРОДА все още няма свой ЗАКРИЛНИК !

    4 0 Отговор
    Лидер, Идеология, Философия, Политика, Стратегия, Тактика, Партийна : Структура, Кадри, Подръжка, Организираност и Сплотеност ! Затази му съдба са ШОУТО на Слави, Маги , Фермата , за да сме като добитъка от кравефермата ! С Интелект - ЗЕРО !
  • 88 Този процес има за ЦЕЛ да

    2 1 Отговор
    Успокои Социалното напрежение ! А не е да реши тежкото Социално ПОЛОЖЕНИЕ ! Пунт и ПЛАСТИКА ! Народа отново ще хване Марко за " кларинета " ! Танца винаги е бил един и същ : "Две напред и един отзад !"
  • 89 НАИВНИЦИТЕ само могат да повярват

    3 0 Отговор
    Че Заплащането и Платежноспособносттани ще може да НАДВИШАВА Инфлацията ! Което означава , че с молитва нива не се ЗАСЯВА !
  • 90 Тончо

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "Display":

    Ами в тоя ред на мисли, да ви питам вас драскащите тука, депутатите с какво право взимат 8000 лева заплата, а резидента мунчо 11000,да не ви стига до главата да ви спасяват, че тогава друга песен ще пеете, ще стоиш отстрани и ще снимаш докато този човек ще рискува живчта си, за да спаси човешки живот, плюс това не сте им на нивото откъм физическа подготовка, не е като да идеш във фитнеса и да се назобаш с хапчета
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Бай Онзи

    4 2 Отговор

    До коментар #60 от "Именно":

    Ти сериозно ли ? Я виж баце как га криеше мерките(в карйти( в чекмеджета ? А ми говориш кво правели в Европа ??? ...!

    Коментиран от #97

  • 93 Айде

    1 4 Отговор
    Пари от Борисов!
  • 94 Да питам

    6 4 Отговор
    на колко години пенсионират биячите от полицията ???
  • 95 Грую

    3 4 Отговор

    До коментар #74 от "АУУУУУ":

    Както ти казах и за пожарникар не се иска много акъл.
  • 96 Който

    3 0 Отговор
    Е способен ,може и да не е пожарникар.Реват само ........
  • 97 7647

    1 0 Отговор

    До коментар #92 от "Бай Онзи":

    Като идеш в Европа, тогава се изказвай.
  • 98 Хляба поскъпна със 100%

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Страх и памперс":

    Колко да искат?
  • 99 Вито

    1 0 Отговор
    Нормално е при тези цени да има кой да организира и протест на хората работещи в частния сектор . Докога нашите капиталисти ще дават по 1000 лв заплати и ще осигуряват минималните осигуровки ? Докога ще търпим това унижение , ние работещите по частните фирми ? Постоянно се вдигат заплати всички държавни служители и тала трябва да бъде ,но не забравяйте и хората от частния сектор .
  • 100 Избор

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Идиоти":

    Молбичката и напускаш. Ако ставаш за нещо, ще си намериш добре платена работа и няма да мрънкаш.

    Коментиран от #104

  • 101 Просветен илюминат

    2 0 Отговор
    Единственият начин да се излезе от вечната криза няма пари е да се печатат,все пак парите не са по нивите или по дърветата,всички други неща нужни за да се живее ги има в природата и в главите ви,имам предвид уменията ви.
    Алчността е нелечима,но не за пари жадуват тези,които имат власт да печатат парите,а за контрол,той е голямата печалба,парите са инструмент за да се постигне.
    От години има увеличение на цени,но това не подобри и не промени живота и сега отново с едни и същи действия искате да получите различни резултати.
    Земята лудницата на Вселената ли е?
  • 102 Просветен илюминат

    2 0 Отговор
    След като от години държавата не се справя с нещата и вечно няма пари,нормално ли е да следвате правилата и законите,да плащате на държавните служители заплатите и те да ви контролират и глобяват за да живеете в тази лудница?
    Аз когато не харесвам това,което получавам,променям това,което давам.
    Вие какво променихте?
    Тарикатите ли чакате и искате да се променят за да сте добре?
  • 103 от просто

    2 0 Отговор
    по-просто!Една крачка-напред-Вън!,Кой е на ред?!Кой,не чувам....Eхото каза -никой!....
  • 104 Каквоо...

    2 0 Отговор

    До коментар #100 от "Избор":

    Молба?!..Шут без дузпа....аут ,без душ..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове