21 Февруари, 2022 08:36 5 440 52

Синдикати: И ние се питаме защо няма реформа в МВР

  • мвр-
  • протест-
  • реформа

Реформа без пари няма как да се осъществи, каза Албена Предоева от УС на Синдикалната федерация на служителите на МВР

Синдикати: И ние се питаме защо няма реформа в МВР - 1
Снимка: БГНЕС

„Ние също се чудим защо няма реформа в системата на МВР“, каза пред бТВ Албена Предоева от УС на Синдикалната федерация на служителите на МВР.

„Защо се прави реформа на парче. Не са доволни гражданите, ние като служители не сме доволни, не са доволни и управляващите“, каза още Предоева. „Реформа без пари няма как да се осъществи“, добавя представителят на синдикатите.

Тя допълни, че се надява този път протестите на полицаите да постигнат исканията им. „За 13 г. са намалели щатовете на служителите с полицейски правомощия. Това са хората на улицата. Те имат полицейски правомощия, а основната им работа е на бюро. Хората не са достатъчно“, каза още Предоева.

Предстоят срещи на синдикатите с представители на „Продължаваме промяната“ от комисията за вътрешна сигурност и обществен ред, както и с партия „Възраждане“. Те се надяват исканията на полицаите да бъдат чути. В противен случай протестите ще продължат.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 40 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирилче Петковски

    34 19 Отговор
    Е какво искате, правителството няма и месец :-D

    Коментиран от #25, #34

  • 2 Селянин

    58 25 Отговор
    Цял ден въртят синджира и пак реват

    Коментиран от #43

  • 3 НЕ СЕ ПРАВИ

    40 11 Отговор
    РЕФОРМА ЩОТО УПРАВЛЯВАЩИТЕ ГИ БЕШЕ СТРАХ. ТА КОЙ ОСВЕН КАСКЕТО ЩЕШЕ ДА ПАЗИ ТУЛУПА.
    СЕГА НАИСТИНА РЕФОРМА ЩЕ ИМА.
    И ПАК БИБИТКОВИТЕ СЛУЖИТЕЛИ
    И ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НЯМА ДА СА ДОВОЛНИ. ПАК ЩЕ ПЛАЧАТ.
  • 4 beast

    51 20 Отговор
    МВР на минимална заплата !!! Като биете собствения си народ !!!
  • 5 АУУУУУ

    19 6 Отговор
    Кого наричате комунист? Е, това е човек, който чете Маркс и Ленин. А кого наричате антикомунист? Това е човек, който разбира Маркс и Ленин. ЦИТАТ ОТ ВЕЛИКИЯ АМЕРИКАНСКИ ПРЕЗИДЕНТ РОНАЛД РЕЙГЪН
  • 6 Пикасо

    71 7 Отговор
    Когато премахнете тези които са на пенсия и заплата и намалите администрацията пари ще има.

    Коментиран от #26

  • 7 човек от народа

    35 9 Отговор
    абе кви са тея въпроси от синдикати !? като чуете за реформа и всички излизате на улицата ! май много ви плаши !? само пари са ви в главите !

    Коментиран от #8

  • 8 АУУУУУ

    6 7 Отговор

    До коментар #7 от "човек от народа":

    НЕ БЕ ...И СВЕТИТЕ ПОСТУЛАТИ НА ДРУГАРИТЕ .....ЛЕНИН , МАРКС , Г.ДИМИТРОВ ....... ЪХЪ , ЪХЪ
  • 9 РАШКОВ В ЦАЙТНОТ

    11 34 Отговор
    НЯМА РЕФОРМА, НЯМА ПАРИ, ВИСОКИ ЦЕНИ, ГЛАД И МИЗЕРИЯ...ДА ПОМНИМ КОГА НИ УПРАВЛЯВАТ БСП КОМУНИСТИ

    Коментиран от #45

  • 10 Махнете пенсионерчетата

    38 8 Отговор
    От военни поделения ,МВР.В затворите също е пълно с такава ...за по два надника ходят в месеца,някой за по три с частното а младите хора,какво да работят???????????????????
  • 11 АУУУУУ

    18 24 Отговор
    РАШКОООВ КЪДЕ СИ БЕЕЕЕ....ИЗЛЕЗ ДА ИМ ОБЯСНИШ НА СВОИТЕ ПОДЧИНЕНИ КАК СА МЪРЗЕЛИВИ ....КАК ОТ ЦЯЛОТО МВР САМО И ЕДИНСТВЕНО ТИ РАБОТИШ .......ТЕ ЩЕ ТЕ РАЗБЕРАТ

    Коментиран от #50

  • 12 9689

    35 10 Отговор
    Подлоги калпави,къде бяхте при мутрата?Продължавате да му слугувате.На когото не му харесва да напусне.
  • 13 тикви

    40 6 Отговор
    По брой полицаи и пожарникари на кое място сме в Европа? По брой престъпления и корупция на кое място сме в Европа?
    Съкращавайте ги с 30 - 40% и тогава строг подбор за другите!Некадърници!
  • 14 Jacques Yves Moineau

    24 4 Отговор
    Защо не питате банкянския?
  • 15 Теко

    10 2 Отговор
    Ха стига бе -и вие се чудите
  • 16 Иван Грозни

    29 2 Отговор
    Докато МВР се използва за платен електорат ред в държавата няма да има.
  • 17 Факт

    20 3 Отговор
    Уволнение!
  • 18 безпартиен

    27 5 Отговор
    Всички около 700 хиляди получаващи заплати от бюджета/държавен или общински/ трябва да разберат,че за да се даде на някого,трябва да се вземе от друг!!!!Ако един от тези "протестиращи" може да предложи от кого да се вземе,нека каже!А истината е,че се взима единствено от работещите в частния сектор,който плаща данъци и осигуровки/здравни,НОИ/ за 2.3 млн.пенсионери,тези около 700 хил."бюджетни",около 650 хил.малолетни и непълнолетни,около 1.1 млн.ц.гани без образование,професионална подготовка и трудови навици!!!!!!Реформи в това министерство "застинало" още от времето на "развития социализЪм" са необходими и то спешно!Първо е освобождаването на "работещи" пенсионери които са все на ръководни длъжности с пенсия+заплата от 2500-3000 лв.+20 заплати за пенсиониране!Съкращаване на щатните бройки на първо време с тези на пенсионираните!Премахване регистрацията на МПС от КАТ и съкращаване на персонала!Освобождаване на персонала на вили,хижи,почивни станции на МВР и продажбата на собствеността!Средствата може да се използват за съвременни техничаски средства!При спазване на всичко това,заплатите на останалите могат и да се увеличат!А освен това е необходимо и оптимизиране на натоварването на всеки останал в МВР!Пожарната?Ами тя във всички държави е извън МВР!!!!
  • 19 РАШКОВ БЕЗПОМОЩЕН

    13 11 Отговор
    НЯМА РЕФОРМА В МВР, ПОЛИЦАЙТЕ СТАЧКУВАТ, ПРЕСТЪПНОСТТА РАСТЕ БАЦО НА СВОБОДА, ГЕШЕВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР, НАРОДА МИЗЕРСТВА, ... ЗА КАКВО СИ РАШКОВ НА ТОЯ ПОСТ
  • 20 защо се вързва

    20 2 Отговор
    реформата непременно с пари. Една от най честите причини за реформа е че се налага оптимизация на наличните финансови ресурси. Пари ще се намерят ако има с 5000 души по малко щат и се оптимизира работата и структурите на полицията
  • 21 РАШКОВ ДЪНИШ СЕ

    17 23 Отговор
    ЩОМ НЕ МОЖЕШ ДА ОСИГУРИШ ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ НА ХОРАТА СИ....КАКЪВ МИНИСТЪР СИ....
  • 22 БСП УПРАВЛЕНИЕ

    14 16 Отговор
    ВИСОКИ ЦЕНИ, НИСКИ ЗАПЛАТИ....НАРОДА МИЗЕРСТВА....РЕЗУЛТАТ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА БСП КОМУНЯГИТЕ...И ХОРАТА НЕДОВОЛСТВАТ..ПОЧВАТ ПРОТЕСТИ....ДА СВИКВАТ БСП КОМУНЯГИТЕ
  • 23 Абе

    19 6 Отговор
    Що не се питахте по бойково време! Що не протестирахте и не протестирате за преоценка категоризацията на труд, що не протестирахте, като глътнахте Гражданска защита с 1-ва категория САМО!!!! спасителите, що не протестирахте че Ви направиха Министерство на ВСИЧКИТЕ работи!!!!!????? Що не търсите ресурс за по високи заплати чрез съкращения на чантаджии, чрез премахване на дублиращи дейности и т.н. А що не видите колко ЧАСТНИ пожарни служби има, какви модерни офиси имат - Горна Оряховица, Варна и т.н. а мълчите като.... така че реформата трябва да почне от Вас, казионните профсъюзи !!!!
  • 24 диверсификатор

    22 3 Отговор
    И аз питам кому е нужна неефективна полицейска армия от близо 75 хиляди.?
    Около 25 % са чантаджии, другите се крият по храстите, има населени места
    където с месеци не са виждали полицай. Решението: 50% съкращения, промяна
    в Закона за МВР, изграждане мобилна, отлично професионално подготвена и
    добре технологично оборудвана полиция. Пожарната - агенция вън от МВР.

    Коментиран от #29

  • 25 А 14 % за тях има

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кирилче Петковски":

    .........
  • 26 Хмммм

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пикасо":

    Това правителството трябва да го направи а не полицаи и пожарникари. Обърнете към ония 240 заплатополучатели
  • 27 Стефан Петров

    11 14 Отговор
    Миналият месец ме повикаха в едно РПУ в Русе. В стаята имаше три бюра, но само един служител, който се оказа и пенсионер.Човекът ми каза,че като махнат пенсионерите няма да има кой да работи, защото щатовете са сведени до минимум. Гранична полиция бе намалена от Цветанов на 50% и сега мои познати, работещи там се оплакват масово от липса на кадри. За някои селски РПУ изискванията за постъпване на работа са като за София- да знаят езици, отлична компютърна грамотност и т.н., но в тези райони няма хора.Дори да дойдат външни няма да се задържат много.Положението с кадрите в МВР е лошо. Мои познати в МВР, обслужващи селски райони и дознатели ми казват,че за телефони и бензин харчат по 200-250лв. всеки месец по работа, но тези пари не им се възстановяват. Един от тях, който наскоро успя да премине на работа в Русе от селски район ми каза,че реално парите му са се увеличили с 250лв-колкото е давал за бензин преди за придвижване в района.

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 И не пожарна

    10 3 Отговор

    До коментар #24 от "диверсификатор":

    а както е в ЕС Главна дирекция "Гражданска защита и хуманитарни дейности"!!!!! У нас в момента в който в ЕС се създаде тая дирекция и Кристалина Георгиева бе назначена за Главен комисар в ЕС по "Гр.защита и ..." се унищожи нашата Гр.защита, тогава мълчаха, тогава дигаха категории, съкращаваха, гонеха специалисти от гражданска, разпродадоха и унищожиха складове с имущества за реагиране при бедствия - палатки, одеала, легла, посуда, полеви кухни, част от това имущество препродадоха на наши съюзници от НАТО естествено понапълниха нечии джобове и най вече Агенцията трябна да бъде Гр защита защото пожарите са ЧАСТ от бедствията!!!! Та тогава де бяхте бре профсъюзни "деятели" по точно де бяхге казионни мишоци!!!!
  • 30 Оооох

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "Стефан Петров":

    горкия ти .... ами що не се реорганизират, амищо те отидеш пред някоя областна дирекция бре чедо и да ти се напълнят оченцата с полицай чиновници, а в министерството, а в школите и Симеоново!!!?? А що не обяват конкурси ...
  • 31 РАШКОВ ВИЦЕТО

    7 8 Отговор
    АЗ ИМАМ 17 АПАРТАМЕНТА.....НЕ МИСЛЯ ЗА ДРУГИТЕ

    Коментиран от #33

  • 32 Стефан Петров

    11 3 Отговор
    Една от причините за ниска ефективност от работата на МВР е грешна кадрова политика. На запад в полицията на няколко служители има по един помощен персонал да върши нискоквалифицираната работа- да носи и получава справки, да преравя архиви, да ходи до прокуратура и др. органи, да разпечата материали, да зарежда колите с гориво и много други. У нас висококвалифицраните кадри правят всичко това,че и много друго и това им изяжда от времето за работа. Положението в МВР и здравеопазването на запад е сходно- проверете колко помощен персонал- мед.сестри, лаборанти и др. трябва да обслужват един лекар. В специалните органи в Англия и САЩ на всеки служител има по един помощник. Това е истината. Лекарят, полицая, контраразнавача и др. трябва да се занимават само с това и да не си губят времето с нищо друго, но у нас помощните кадри са сведени до минимум.
  • 33 БСП ВИЦЕТО

    7 7 Отговор

    До коментар #31 от "РАШКОВ ВИЦЕТО":

    АЗ ПЪК ИМАМ ТЕХНОИМПЕКС, КВО МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ДРУГИТЕ
  • 34 Искаме

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Кирилче Петковски":

    АТАКА
  • 35 а не може

    6 4 Отговор
    ли малко да поседите на "пробен период" първо .. Година не е минала от побоя нанесен над граждани или другия фарс, пазенето на празни сгради които били "държавността"..
  • 36 Уточнение

    10 0 Отговор
    РЕФОРМА ЩЕ ИМА !!!
  • 37 РАШКОВ, ДЕЙСТВАЙ

    6 8 Отговор
    СТИГА СИ ХОДИЛ САМО ПО СТУДИЯТА.......ЧАКАМЕ ДА ДОЙДЕ...ПРОМЯНАТА
  • 38 Мнение

    15 1 Отговор
    В МВР работят огромен брой хора без да са свързани пряко със същността на дейностите на това министерство охр.на общ.ред, противодействие на престъпността, разследване, контрол КАТ и общоопасни средства, миграция. Няма друго такова министерство с такава администрация, създадени отдели и структури, които на практика са с някакви неясни функции, спрямо същността на задачите, които трябва да се изпълняват. Не е необходим кой знае какъв анализ, защото при един случай примерно със значим общ.резонанс по него работят шепа хора, при масова необходимост от охранителни мероприятия също определени хора. Та въпроса е защо не се преструктурира и оптимизира МВР по точно определените си функции по закон.
  • 39 Омбре

    13 4 Отговор
    Преди няколко години тиквун и компания така реформира МВР, МНО и т.н, че личния състав напускаше , като обезумял. Но това допринесе за скок в заплатите от 800 до 1800лв. днес заплати на полицаи. В сравнение с работещите в други сектори, където няма промяна и всичко си тече на 700-800лв. без допълнителни екстри. То полицейската заплата днес е направо лукс спрямо останалите . Но Баце вдигаше заплатите, защото редовно хващаше по някой машина за печатане на пари, къде ли са тези машини днес?
  • 40 комитите

    12 3 Отговор
    Намалели щатовете за сержанти на транспортния портал дърт пенсионер бивши шефове на служби,на складовете също и в Мартен и зад пожарната само на гл.вход на РДВР и на консулството сержанти.А в службите шефовете на пенсия и заплата от както гербаците промениха закона за да гласуват за тях и да им търсят суверен.Мафията вън
  • 41 Пенсионер от Мвр

    14 5 Отговор
    Махайте веднага всички работещи пенсионери също така и администрацията.тогава пари ще има.
  • 42 Илия

    14 4 Отговор
    Не подкрепям полицаите с техните искания.Целокупният български народ който работи реална физическа работа и гони надница по 8 часа на ден,взима средно по1000 лева,също така тези работници пълнят бюджета на държавата и дават добавена стойност.Как служителите в МВР нямат малко срам те и към днешна дата взимат добри заплати на фона на народа.Вместо да борят престъпността и спекулата на цените,те реват само за привилегии..Реално правителството трябва да помисли за трудещите се в бизнеса и ако има пари да се разпределят на служителите в държавната администрация.Една голяма част от МВР мрънкат само за пари и далавери,а на среща не отстояват интересите на обществото.Не ги подкрепям
  • 43 До селянин

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Селянин":

    Даже и цял ден не ми се събира да връта синджиро, щото си тръгвам по рано от работа. Ти си ръчкай там на полето и не гледай в паница та на милиционеро, хахахаахахааахааа
  • 44 Цар киро

    8 2 Отговор
    Едно време реформата в армията я проведоха, чрез съкращения и обрязване и никой не мрънкаше...
  • 45 Комунист

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "РАШКОВ В ЦАЙТНОТ":

    Милиционерите от Герб начело с Тиквата назначиха всички милиционери през последните12 год.дпс поставиха на ключови позиции полицаи.
  • 46 Божи

    6 3 Отговор
    Елементарно:1во премахва се закона за държавния служител, 2ро без пенсионери(държ.служители нямат лични осигур. вноски а държавата не е коректен платец. От друга страна уеднаквяване на щатовете, един род участък-еднаква структура. Иначе е по симпатии на ръководството кои къде да е в иерархията. Образование в АМВР ако не се зачита защо имат студенти. Да се съкратят и останат само курсанти,защо им са нагистри да цоцат бюджетни средства.. Прекатегоризация на труда -само пожарникари, граничари и полицаи на улицата. Всичко е ясно на всички . И БЕЗ ПЕНСИОНЕРИ НА ДЪРЖАВНА СЛУЖБА. НА ВСИЧКИ НИВА.
  • 47 Zashto

    9 2 Отговор
    Защо се хвърляте върху полицаите. Искат 200 лв. увеличение заради инфлацията. Полицейското яке им го продават за 500 лв.. и си задължен да го купиш. Съдебната власт си раздадоха по 2,7 заплати бонус за Нова година. При заплата 5000-6000 лв.- Бонус 15000- 17000 лв. + заплата. ВСС 9000 лв.- БОНУС 25000 лв. От 01.01. Увеличение 10% на заплатите...Защо тях не хейтвате. Ами НАП...

    Коментиран от #48, #51

  • 48 Пацо

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "Zashto":

    Аз работя за 500лв и се осигурява, а бедните
    милиционери, осигуряват ли се?
  • 49 Дани

    1 1 Отговор
    Искат само пари а престъпността не намалява а и корпцията затова нека да има резултати от работата им пък тогава парите а и не стига облагите като осигуровки дрехи курорти без пари но те искат под вола теле
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Младен

    1 1 Отговор
    Защото трябва да се почне от ГДНП и министерството, повечето там са работещи пенсионери.А никой не реже клона на който седи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове