1 Март, 2022 13:40 6 653 42

Карадайъ: Дали днес Кирил Петков не е удобен бушон за смяната на Янев

  • мустафа карадайъ-
  • стефан янев-
  • кирил петков

Докога ще слушаме неаргументирани тези. Празни приказки, без нито едно действие, без нито една ефективна стъпка, продължи председателят на ДПС

Карадайъ: Дали днес Кирил Петков не е удобен бушон за смяната на Янев - 1

Предлага се освобождаване на министъра на отбраната само 2 месеца след гласуването на кабинета. Липсват ясни аргументи. Както във всички случаи, когато правителството нещо се опитва да разяснява. Позоваването на изявлението на министъра на отбраната Стефан Янев във Фейсбук от 27 януари е нелепо при положение, че министърът има официални изявления, включително и в НС. Къде беше премиерът още при първото изявление на министъра. Дали днес той не е наличен удобен бушон. Днес няма яснота защо се иска тази персонална промяна.

Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Изявлението във Фейсбук на Янев е във връзка, че вече му е поискана оставката и не може да служи като повод и аргумент за поискване на оставката, добави Карадайъ.

"Докога ще слушаме неаргументирани тези. Празни приказки, без нито едно действие, без нито една ефективна стъпка. На този етап трябваше да се берат плодовете на започнатото от служебните правителства и новите управляващи със същите министри. Всеки български гражданин трябваше да е усетил подобрението, то състоянието и показателите са трагични", продължи председателят на ДПС.

"Премиерът както и НС, и президентът, категорично осъдиха руската инвазия в Украйна. Това е правилно. Но всички ние очаквахме със същата категоричност да представи решения на кризите в страната. Със същата категоричност той трябваше да подкрепи държавността. Мантрата, че е нужен анализ и оценка, а след това решение, особено в ситуацията на военна криза, поставя под риск държавата и нейните граждани. Да продължаваме да се надяваме на по-добро от това правителство би било наивност и дистанциране от реалността", направи анализ Карадайъ.

Това правителство няма капацитета нито волята да подобри живота на българските граждани. Правителството е основният липсващ фактор очакванията ни за сигурност и стабилност, каза още той.

Свидетели сме само на едно неподплатено самочувствие и хвалебствени слова по свой адрес, на правителството.

В името на мира стабилността и сигурността, ние няма да искаме оставката на целия кабинет сега в това сложно военно време, но ясно заявяваме , че това правителство вече е вредно за страната, демокрацията, за държавността. Ясно искаме да заявим: Българската държава не е опитан лаборатория, гражданите не са опитни зайчета за политически експеримент. Българските граждани повече не трябва да бъдат лъгани. Те заслужават адекватни държавнически решения, категорично заяви лидерът на ДПС.

Призовавам всички партии в НС, президента, МС за обши координирани действия между всички органи и институции в името на българските граждани, родината, мира и бъдещето на региона и света. Мирът иска единодействие и обединяване на общите усилия. Мирът заслужава всеки компромис в този смисъл, приключи изказването си Карадайъ.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    32 6 Отговор
    Снимката от укромедия с обещаните БГ самолети , които ще излитат от полски летища, май казва всичко ‼️
  • 2 Едно

    34 6 Отговор
    умно нещо не е казал ! Да не говорим за реториката !
  • 3 Усман

    39 9 Отговор
    Тоз са замислил за българските граждани,саакън недей мекере
  • 4 МАРАДОНА

    33 14 Отговор
    НАУЧИ ПЪРВО БЪЛГАРСКИ БЕ . ТУРСКИ серГЕЙ .
  • 5 кирчо кокорчев

    36 15 Отговор
    е пътник........

    Коментиран от #11

  • 6 Херо Мустафа

    28 31 Отговор
    Разбира се, че Кирчо е бушон... Утре като изгори пак Бойко си идва на власт и всичко си тръгва постарому...

    Коментиран от #19

  • 7 КОЖЕВ

    28 7 Отговор
    ОХО ПОРЕДНИЯ ПАРАЗИТ. СЕ ИЗКАЗВА.
  • 8 хах

    25 9 Отговор
    Ходи в първи клас бе!
  • 9 Това е истината

    47 5 Отговор
    Фашистите искат да ни вкарат във война с Русия!

    Коментиран от #12

  • 10 пипероси

    16 24 Отговор
    А БЕ ГЕЙ ШУНКА, ТЕБЕ КВО ТЕ БЪРКА КАКВО ПРАВЯТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ?? ДА НЕ БИ ДА СА ТИ ДЛЪЖНИ С НЕЩО? ТИ ДАЖЕ НЕ СИ БЪЛГАРИН.МНЕНИЕТО ТИ НЕ Е МЕРОДАВНО. ПИЩИШ КАТО ЖЕНКЯ ЗА ШПЕК. Я ВЗЕМИ ОТПЪТУВАЙ ЗА ТУРЦИЯ.
  • 11 Турчин

    18 10 Отговор

    До коментар #5 от "кирчо кокорчев":

    пътници са ДПС защото с нищо не допринесаха за последните 30 години в политиката. Тази проруска партия също ще влезне в историята, като национално предателска. Тези нямат нищо общо с Турция освен че лежат на гласовете на тамошните поради лошата им информираност и пренебрежението на другите. Долу ДПС. Свобода за Украйна.

    Коментиран от #14, #21

  • 12 медунчо

    10 11 Отговор

    До коментар #9 от "Това е истината":

    верно ли? я ни кажи на какви руски халюциногени си? сънуваш ли как путлер те награждава а?
  • 13 сбруя

    33 3 Отговор
    Киро канадският и Кокорчо са пътници. Америте ще ни продават скъп,втечнен газ. Затова е цялата тая комедия с Пъпка до Пъпка.
  • 14 феродим

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "Турчин":

    много вярно.
  • 15 Иван

    19 10 Отговор
    Мустафа, научѝ “аз съм българче” и тогава давай акъли😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #26

  • 16 Паниемаеш

    10 5 Отговор
    Чиба бе, Кара Конджул 👹
  • 17 BOBO

    18 1 Отговор
    НИНОВА ИЗЛЕЗ ОТ КОАЛИЦИЯТА СПАСИ БЪЛГАРИЯ
  • 18 асан

    33 5 Отговор
    Не ги харесвам ДПСто, но Карадаъ е прав.
    Янев не иска да бъдем против Русия и затова е сменен.
  • 19 хехеххе блаженни са верващите

    22 0 Отговор

    До коментар #6 от "Херо Мустафа":

    нема да дойде Бойко , той сега успя да се измъкне и да живее спокойно! А за балъците ще остане вярата че ще влезне някой ден в затвора! Така поне ще ви лъжат на всеки 4 години че той е вече пътник за затовра!

    Коментиран от #30, #40

  • 20 XYZ

    14 4 Отговор
    Мухлясъл репертоар, Карадайъ! Голям защитник на България се извъди, при това не е твоята родина, напразно си разтревожен! Я виж твоя "почетен" как щастливо си живурка в двореца с голямото домочадие и спестените от джоба на българските граждани милиони!
  • 21 тамошните

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Турчин":

    Те не ни използват нас, те и всичките тоталитарни чакали са божият бич за вас...именно затуй гласуваме за тях.Вие все още си мислите че всичко е безобиден демократичен цирк.Затова не ви свършва прехода,затова пенсионерите ви стягат каиши с 300 лева а младите са на прислуга в Европа.

    Коментиран от #24

  • 22 Въртележка омазана с кървавочервена сянк

    15 3 Отговор
    Не харесвам ДПС, но не мога да не призная,че са напълно прави "Да продължаваме да се надяваме на по-добро от това правителство би било наивност и дистанциране от реалността"! Всеки сам може да си прецени дали иска да воюва!? Аз не искам да участвам във войната на НАТО и да браня интересите на корпорацийте...
  • 23 Помощ!!!!!!!!!!! SOS!!!!!!!!!!!!!!!

    4 1 Отговор
    ВОЕННО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ на УСА в България!!!
    Знаете ли че, Американците са ОТКРАДНАЛИ нашите изтребители и са ги закарали на летищата в Полша в готовност да летят за Украйна!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #31, #32

  • 24 Турчин

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "тамошните":

    а ти вече не си ли от нас?

    Коментиран от #38

  • 25 Фффффф

    1 2 Отговор
    Тия руско турски агенти докога Рашков ще ги търпи
  • 26 АНОНИМ

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Иван":

    Иване за твое огорчение ще ти кажа ,че много много по вече са хората от ДПС които могат да издекламират /Аз съм българче / от твоите олигофрени
  • 27 Гост

    5 0 Отговор
    Много български политици изгърмяха за 32 години, само вие си стоите бетонирани.
  • 28 Едно

    4 0 Отговор
    ограничено момче да говори за капацитет е смешна работа.ДПС има капацитет само за крадене на държавни пари и разпределяне на порции и смешния им плач продължава от Карадайъ -простото,ШИШИ-богатото,Ментата лъзгавото,Хамди Хамди-злобния фейс,Аталай-агент Вергил.Ето на снимката част от ДПС мафията,която неспирно квичи срещу новите.

    Коментиран от #33

  • 29 Аааааа

    4 0 Отговор
    По-добре се заслушайте в думите на Карадайъ, щото колкото и да не ви харесва, говори с проникновение.
    Чист анализ без условности.
  • 30 Още един наивник

    0 3 Отговор

    До коментар #19 от "хехеххе блаженни са верващите":

    Явно си последовател на Елена йончева която още търси изрески от весници Толкова ли си бунак Ако борисов е извършил нарушение Първо ще ще да го арестуват или той ще ще да напусне българия а не да я обикаля как-то прави сега Но тои не е толкова глупав като радев да прави правителства Видя се че радев епълен некъдърник и съсипа българия
  • 31 Това се знае

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Помощ!!!!!!!!!!! SOS!!!!!!!!!!!!!!!":

    Къде е радев тои ще пилотира единия самолет Не видели по телевизията « на Ереван» имаше видио което показва как пилоти бутат самолета да запали На ли е зима и не можа да заполи
  • 32 Помоща идва

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Помощ!!!!!!!!!!! SOS!!!!!!!!!!!!!!!":

    Северна макидония ни връща двама танка / на боксир/ и може да си спокоен София е спасена от атаки
  • 33 Еми тогава

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Едно":

    Покажи радев с неговия отбор юнаци Сега да видим кои ще иска власта След една година кражби и некъдърност кои ще е следващия в обрания бустан
  • 34 бягай бе

    1 1 Отговор
    карамайнов ...Тука или не,си буква ь...
  • 35 Анонимен

    5 0 Отговор
    Май единствените политици с държавническо мислене са в ДПС.
  • 36 Пинк флойд

    5 0 Отговор
    Кога ДПС ще поиска оставката на Кирчо за исказването, че мюсюлманските бежанци са по различна категория от Украинските. Всички бягат от едни и същи бомби.
  • 37 Ти да видиш!

    0 2 Отговор
    Гадни,долни,подли турци и Еничери в дупс!Вашето съществуване е противоконституционно и нямате място в управлението на Р България.Турция провокира всячески НАТО,ЕС и Русия и са главните виновници за войната в момента Русия-Украйна!Турския феодализъм няма да се шири на 3 континента,Европа,Азия и Африка.Вашите шмекерии и двулики действия вече НЕ действат!Участва на Русия ще последва и Турция.!Вярвайте ми!Това е факт!

    Коментиран от #39

  • 38 тамошните

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Турчин":

    За всички от тук или там ние сме от тамошните...не сме ли все още на ясно ?!
  • 39 тамошните

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Ти да видиш!":

    Участта на русите синеоки европейци които преди 80 години опожариха и опустошиха света е известна...и на тия няма да е различна ...а вие и всички като вас ще продължавате да им слугувате!...
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Админ

    0 0 Отговор
    От тази война страда Европа.....само да отбележа ....Санкции от САЩ към Русия....печелят.....Подчертавам,печелят и двете страни.....а ев.опа ,ще страда....между друго този план е предвиден да се случи,преди майдана....а сега Путин,и зеленски ,изпълняват заповедите на своите господари.......Не забравяйте ,кой печата хартиените...пари....това е много много важно...
  • 42 Админ

    0 0 Отговор
    И двама са подлоги,на американците..,.Янев,е предателлл ,запомнете,го....това са маневри,на американското посолство...... който разбира,знае за какво става въпрос.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове