Last news in Fakti

3 Март, 2022 22:00 3 923 33

Тони Николов: Правете разлика между дезинформация и критично мислене за Украйна

  • тони филипов

„Не е възможно, когато едно детенце чете стихотворения за Ботев и Левски, ти да крещиш,  да виждаш една озверяла тълпа, защото това е терминът, който трябва да използва нормално ли е по време на панихидата?“, попита философът

Тони Николов: Правете разлика между дезинформация и критично мислене за Украйна - 1

„Трябва да направим обаче разлика между критичното мислене и дезинформацията, защото това са различни неща и по времето на COVID пандемията ние многократно ги дебатирахме тези неща, но кое е важното - свободата на изказа или примерно, правото на живот“, заяви философът Тони Николов в „Лице в лице“.

„Отново се връщаме до този проблем с дезинформацията, истината, обективността и съпричастността към това, което се случва, защото аз сутринта гледах и вашите репортажи от връх Шипка. Да, аз разбирам, че могат хора да застанат с руски знамена на това място и това е тяхно право. Имаме различни гледни точки, но аз не разбирам, наистина съм омерзен, това място предполага едно поведение, което ние говорим, че там отиваме да се преклоним. Това място е костница по някакъв начин и то предполага смълчаване. Добре застани и спази това, а когато всичко свърши, викай „Оставка“, каза Николов.

„Не е възможно, когато едно детенце чете стихотворения за Ботев и Левски, ти да крещиш, да виждаш една озверяла тълпа, защото това е терминът, който трябва да използва нормално ли е по време на панихидата?“, попита философът.

Николов коментира и разделението на „русофоби“ и „русофили“, което не е от вчера и даде за пример Захари Стоянов, който се е определял като „тиранофоб“.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 59 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поредният

    58 30 Отговор
    Изкуфел чичак на хонорар
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ама

    57 29 Отговор
    Кирю що не взе фенове на ПП да го бранят? Щото няма нали?

    Коментиран от #16, #21, #33

  • 4 Браво

    27 48 Отговор
    Много добре казано. Поздрави на Кирчо, че не пусна жандармерията да им обърше по един шамар!

    Коментиран от #26

  • 5 Диктатор Путин

    25 14 Отговор
    Болни мозъци, сър.
  • 6 ВЪН БЪЛГАРИЯ ОТ НАТО

    52 32 Отговор
    ТАЗИ УЗВЕРЯЛА ТЪЛА РАЗБИРА И ПЕРФЕКТНО ЗНАЕ КЪДЕ СА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ТЕ СА С РУСИЯ И МОСКВА А НЕ,С САЩ И НАТО И НАПЕЧАТАНИТЕ ДОЛАРИ И ЕВРО,НИЕ БЯГАМЕ ОТ НАЙ БОГАТАТА НА ПРИРОДНИ РЕСУРСИ В БЪЛГАРИЯ И НАЙ ВОАРАЖЕНАТА ТОВА Е ЛУДОСТ

    Коментиран от #20

  • 7 цанко

    37 7 Отговор
    57милиярда долара дълг към евро банки,е това е солидарност

    Коментиран от #13

  • 8 Айдеее

    51 15 Отговор
    Свършиха ли политолозите и математиците бре!!!? Щом опряхте до философи значи сте го закъсали. Аман от и.диоти в тая държава.
  • 9 Последния Софиянец

    39 13 Отговор
    По новините на Нова телевизия се чу как тази вечер викахме Оставка,а фенове на Кирчо ни скочиха на бой.Намеси се и полицията.
  • 10 Да бе

    43 8 Отговор
    При ковид пандемията дезинформацията идваше само от САЩ и всички легнаха на ваксата им, както и на бустерите им - факт. Сега ковида изведнъж изчвзна - факт. Освобождението на България през 19 век е факт. Правото на всеки човек е да изразява свободно убежданията си. Знамената нямат никакво значение.
  • 11 Механик

    52 3 Отговор
    Няма разлика между манипулациите по време на "ковида" и войната в Украйна.
    Манипулацията си е по един и същ начин и удря контингента на немислещите и гледащите ТВ.
    Шаманите се менят, танците са си все същите .
  • 12 Toxic

    55 10 Отговор
    Хората започнаха да се пробуждат, защото усетиха полъха на фашизма понеже им почука на вратата. Браво на доблестните българи дали ясен знак на министър председателя ни какво очаква цяла България от него. Същият този министър предаде народа си и всички ние сме му бесни! Най-добре е да се разкара с цялото си обкръжение!
  • 13 Паисий е жив

    12 4 Отговор

    До коментар #7 от "цанко":

    Официално за февруари 2022г. външният дълг на Република България е 42 млрд. Какви 57 те гонят?
  • 14 Surko

    17 2 Отговор
    ДЪРВЕН СИ ФИЛОСОФЕ.
  • 15 Грульо

    40 10 Отговор
    Филопов, ти не осъзнаваш ли, че присъствието на продажниците от правителството, за да словоблудстват с националния празник, и да използват и дете за целите си, е гавра с българите и България?
  • 16 Грульо

    26 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ама":

    Щото в канала на ПП в ютубата уж коментарите не са забранени, но поне последните 10 клипа няма нито един коментар. :D
  • 17 малко им беше

    49 10 Отговор
    Нито един боклук не каза от какво сме се освободили - от турско робство. Нито един боклук не благодари на Русия, царска Русия, която е организирала и платила войната, не финланци или други, дето са нямали държава по онова време. Не говори добре за менталното състояние на един човек ако смесва миналото с настоящето и само заради актуалните десйтвия на Русия, които не му се нравят, не изказва признателност!

    Коментиран от #32

  • 18 нашия

    38 5 Отговор
    философа прави разлика между ПАНИХИДА и ОТДАВАНЕ НА ПОЧИТ......ние не сме там да жалим а да се гордеем с хората загинали за делото.....а когато някой осквернява честа им трябва да си го получи.....веднага там на място ...
  • 19 Гецата

    14 42 Отговор
    Алоо ДАНС, Гешев, задействайте се и приберете долните руски мекерета от този форум заедно с предателя Костадин Костадинов. Това са враговете на България.

    Коментиран от #22

  • 20 Бау

    10 30 Отговор

    До коментар #6 от "ВЪН БЪЛГАРИЯ ОТ НАТО":

    Я ми обясни как точно интересите на България са с Русия? Искам един икономически показател по който Русия да е пред ЕС и САЩ. ЕДИН.

    Коментиран от #23, #29

  • 21 Лудия касапин

    11 24 Отговор

    До коментар #3 от "Ама":

    Не,просто хората са възпитани и не искат да бъдат ползвани,за постигане на партийни цели,като тези на Възраждане...

    Коментиран от #25

  • 22 от къде тоя нет

    11 2 Отговор

    До коментар #19 от "Гецата":

    A e, в Карлуково да би да давате подкупи, че ви пускат интернет?!
  • 23 Иванушка

    20 8 Отговор

    До коментар #20 от "Бау":

    "....Я ми обясни как точно интересите на България са с Русия?..." - какво те бъркат икономически показатели и жизнен стандарт ако в България останат само цигани и турци, я ми обясни ?
  • 24 ComfortablyNumb

    12 24 Отговор
    Захари Стоянов започва като русофил и завършва като русофоб . Това е нормалната еволюция на мислещ човек в България , Вазов също , Ботев е бил на тоя път но млад си е отишъл ... Раковски и Левски са гении, отхвърляли са русофилството като заболяване някакво още преди раждането на българската държава ... Гении са защото са били против Русия само по дипломатическите и маневри още преди събитията по Съединението , сръбско - българската война, Междусъюзническата , 9 септември ... Хората който днес не виждат в Русия враг са неспасяеми роби без мозък и съвест ...

    Коментиран от #31

  • 25 Свиж само

    19 1 Отговор

    До коментар #21 от "Лудия касапин":

    Преди изборите в този сайт преобладаваха за Кирю плюсовете, сега срещу него самплюсовете пък минусите са за него. Може да има много фалшиви статии, ама голямата част коментатори са истински. Прави си озводите
  • 26 Мхм

    20 3 Отговор

    До коментар #4 от "Браво":

    Борисов не яде бой, но този....започна с бой със снежни топки, къде ще спре....
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Дядо Петко

    24 4 Отговор

    До коментар #20 от "Бау":

    А, като България е с Ес и САЩ , посочи ми един икономически показател, от който България е по-напред от Россия .
  • 30 ганев

    22 3 Отговор
    А философ ЗНАЧИ КРАТКА СПРАВКА БЕЗДЕЛНИК КОИТО ПРЕЗ ЦЕЛИЯТ СИ МИЗЕРЕН БЕЗПАРИЧЕН ЖИВОТ ЕДИН ГВОЗДЕИ НЕЕ ЗАБИЛ ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ И ГО МЪРЗИ ЕДНА ЖЕНА НЕ Е ОЩАСЛИВИЛ ЕДНО ДЕТЕ НЕ Е СЪЗДАЛ НЕ ЗНАЕ КАКВО Е ОТГОВОРНОСТ А ИНАЧЕ ВСИЧКО ЗНАЕ АБЕ философ
  • 31 Сивата чапла

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "ComfortablyNumb":

    Такава еволюция ни е обладала, че скоро няма да ни има ни на картата, ни в историята.
    Мислене на домакиня без престилка.
  • 32 Един българин

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "малко им беше":

    Напротив премиерът и на вмен не ми се нрави но спомена руските украинските финландските и румънските войни - поклон пред паметта на героите - не забравяйте на върха на техните щикове благодарение на тяхната смелост и дух ние имаме Свободата - туй че ний не ценим това си е наш проблем и показва ниското ни интелектуално ниво не може тази светла дата да бъде узорпирана от една шепа прости хора без ценностна система - те не могат да бъдат лицето на нацията -те са помията срамът е техен но петното е общо -жалко.Българи не стойте бездушно да гледате като овце ами се опомнете..........
  • 33 Боли ме шнура

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ама":

    Какви фенове бе, това да не е мач, Опорочиха празника разни прошляци наркомани от агитките..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове