Last news in Fakti

12 Март, 2022 06:24 1 756 22

Атанас Атанасов: В сектор „Култура“ липсват ясни правила, критерии и прозрачност

  • атанас атанасов-
  • министър-
  • култура-
  • проблеми

Не мисля за имената, които са седели на моя стол преди. Не е от липса на уважение, заяви министърът на културата

Атанас Атанасов: В сектор „Култура“ липсват ясни правила, критерии и прозрачност - 1
Снимка: БГНЕС

Министерство на културата е оприличавано на социалното и това трябва да спре. Това заяви в предаването „Панорама“ по БНТ министърът на културата Атанас Атанасов.

„Трябва да спомогнем да изградим такава среда, че най-добрите, трудолюбивите и инициативните да са на първа линия и да бъдат възнаградени. Не може всичко да се самоиздържа, когато говорим за култура. Трябва да започнем да гледаме нещата по по-различен начин. забелязвам, че по-скоро вярваме, че трябва всичко в държавата да се издържа“, подчерта той.

По думите му това, което липсва в сектор „Култура“, са ясните правила, критерии и прозрачност на процесите.

Атанасов е оптимист за Националния филмов център и работата, която предстои с новия изпълнителен директор Петър Тодоров.

Според него приоритет трябва да е да запазим това, което имаме като култура.

„Да запазим това, което сме изградили в историята си. Ясно, категорично и със самочувствие да се заявим като българи на световната сцена. Крайната цел на културната политика, според мен, трябва да е както да се укрепи националното, така и да се гони световното ниво. Трябва да се стигне до него с това, което сме ние“, коментира министърът.

Той бе категоричен, че дълбоко вярва в българите и българския народ.

„Неслучайно още сме тук, защото сме запазили истината в себе си. Рано или късно, тя ще възтържествува. Не мисля за имената, които са седели на моя стол преди мен. Не е от липса на уважение. За мен е важно да се концертирам върху сегашното и проблемите, които имаме днес. Искам да дам всичко от себе си.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    14 4 Отговор
    Боже, само там да е. Целото ви правителство сте шутове и марионетки. Ако беше театър щеше да е забавно да ви гледа човек, а то България умира заради некадърността ви.
  • 2 Бонговец

    15 1 Отговор
    Народа страда а тия са ухилени до уши. Нормално. И аз да вземам 20000 и да си клатя краката на бюро и аз ще съм ухилен.
  • 3 ТцТц тц

    12 1 Отговор
    Какава култура бе келлеш?,..
  • 4 Защо?

    15 1 Отговор
    Насето се усмихва, а гербавите мършляци в това време ограбват това министерство. Наскоооо, гербавите крадци са около теб, но вече крадат няка си културно, а ти им се усмихваш.
  • 5 КуулТура да не

    5 1 Отговор
    ХладенРазум
    Горящи сърце
    Чисти ръце
    ФЕДеКс
    Трябва да е сектор ИЗкускуства без пари не пускат в рестоРАНт дори и най добрия МУЗИкантЕмануил
  • 6 Бай Дън

    10 0 Отговор
    Лредлагам ви текст за Химн на културата: "Долари и евро падат от небето, джендър ми е мамо, кацнал на сърцето." Музиката ще напише Слави, вярвайте ми, може го.
  • 7 Щом

    12 2 Отговор
    Веждю е бил министър на културата , какви правила , яснота и морал да има ? Тежко наследство навсякъде !
  • 8 Онзи

    10 1 Отговор
    И кОлтурата ни е същата, като това недоразумение
  • 9 мечо

    7 0 Отговор
    туи момче не е ли човекат които спонсорирал геи изложбите другите балкарки мисля че се казва и е картини на травестити
  • 10 нннн

    4 0 Отговор
    Е то, във всички сектори е така.
  • 11 Средата

    7 0 Отговор
    …"Трябва да спомогнем да изградим такава среда, че най-добрите, трудолюбивите и инициативните да са на първа линия и да бъдат възнаградени..."казва министърчето. Ами той вече го прави - талантливият и трудолюбив фотограф се изгаври с творчеството на Владимир Димитров - Майстора. Не с кого да е а с МАЙСТОРА. Между впрочем - какво в детайли знае за българската култура това усмихнато момче? Общи приказки и клишета.
  • 12 Коко

    9 0 Отговор
    Оф, поредния въздух под налягане, който е спусат отгоре без хал хабер да има какво прави там. Не очаквайте нищо ново в културното министерство! Даже напротив, вместо експерти който да решават проблемите се назначават продавачи на пици! Е какво да очакваме в областта на културата? Ще върви далаверата и това е!
  • 13 срам и позор

    6 0 Отговор
    Събаряй МОЧА бе момче Децата ни не са в Средновековието да ги заблуждавате с измислени паметници и история Който желае да го вземе да идва и да си го взима
  • 14 След

    10 0 Отговор
    Няколко дни ще станат сто дни управление и на този министър. Обеща да даде "всичко от себе си". Време е да каже какво все пак е дал досега.

    Коментиран от #22

  • 15 За протокола

    10 0 Отговор
    Този го гледах по телевизията и се държи доста инфантилно и неадекватно. Може да има някакъв талант и нека да си го развива, но като министър е пълна нула!!!
  • 16 Fazan

    9 0 Отговор
    ТОЗИ ПОМИАР КОЙ ГО ПОСТАВИ ЗА МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА. ПАРОДИЯ НА КУЛТУРА.ПАРОДИЯ НА ДЪРЖАВАТА.
  • 17 Гого

    11 0 Отговор
    Атанасов ако си мъж, освобождавай министерството от присъствието си и си взимай заместниците , само петните администрацията!
  • 18 Анонимен

    6 2 Отговор
    Човек на радев. Нищо ново под слънцето. Всичко си върви по старому с назначенията и правилно е наименованието ПП, продължаваме да назначаваме наши хора на радев, янев и някои полицаи се канят на бб, а не следва
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 А трябва

    4 1 Отговор
    "Не мисля за имената, които са седели на моя стол преди. Не е от липса на уважение, заяви министърът на културата"... А ТРЯБВА !!! От някои от тях можеш да се засрамиш и да научиш много!
  • 22 До No.14

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "След":

    Какво искаш да даде от себе си , след като няма нищо в него!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове