Last news in Fakti

19 Април, 2022 12:16 3 709 29

Радулов: Русия има влияние в спецслужбите ни

  • русия-
  • спецслужби-
  • николай радулов

Коментар на експерт

Радулов: Русия има влияние в спецслужбите ни  - 1
Снимка: Архив

”Военното разузнаване е имало план за това как да бъдат изтеглени българските моряци от зона на военни действия. Такива планове са трудно осъществими. Ние нямаме практически опит по действия на специални части във военна ситуация. Вероятно търпението на хората е преляло. Те са се надявали, че ще срещнат човешко отношение, което и стана”, заяви експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов по повод евакуирането на 14 български и един украински моряк от кораба ”Царевна”.

Той изтъкна, че имало забавяне по отношение на специалните мерки, тъй като много трудно се взимат решения в такива случаи.

"Обикновено решението е не на ниво военно разузнаване и на ниво изпълнителната власт. Нашата изпълнителна власт и военното ни разузнаване нямаха точна информация какво се случва на пристанището", посочи проф. Радулов.

"Една военна операция, при която нашите специални структури не познават как изглежда пристанището, къде са разположени военните формирования, можеше да доведе до неуспех и да загинат както моряците, така и наши военни. Изчакването в този случай е било положително", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му не е безоснователна позицията, че забавянето на доставката у нас на новите американски изтребители може да се дължи на липсата на доверие на българските власти, които не са доказали, че могат надеждно да защитават тайните на НАТО.

"България има прекрасни условия за развитието на руските шпиони. При предишното управление ние построихме един газопровод абсолютно в полза на Путин. Дадохме от собствения си джоб 3 млрд. за стратегически обект. През цялото време тогавашното правителство или не е получавало информация от специалните служби за стратегическата заплаха от такава постройка, или ги е получавало и не е реагирало. Тези хора, които е трябвало да оповестят правителството, продължават да работят в специалните служби. Това показва, че има влияние на Русия в специалните служби и докато не се направи сериозна реформа там, винаги ще губим доверието на нашите партньори", заяви проф. Николай Радулов.

Той изтъкна, че ние не гласуваме изпращането на нападателно оръжие и няма да го направим.

"Хората в България не желаят да излезе нападателно оръжие от страната. След войната отново ще се върнем към двуполюсния модел на света. Възможно е този друг полюс, в който участва Русия, да е с повече възможности и хора", каза още експертът.

Проф. Радулов подчерта, че по отношение на Северна Македония няма да правят никакви отстъпки.

"Има споразумения и чак когато те бъдат изпълнени, ние ще пуснем зелената светлина на РСМ към Европа. Води се много сериозна пропаганда срещу България в Европейския съюз", заяви гостът.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 37 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трофончук

    33 25 Отговор
    ЗАВИСИМОСТИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ РУСИЯ ТРЯБВА ДА БЪДАТ НЕЗАБАВНО ПРЕКРАТЕНИ!

    Коментиран от #25

  • 2 MAN

    38 10 Отговор
    КАК ТАКА ВСЕ ПАЦИЕНТИТЕ НА 4 КМ. СА ДЕЖУРНИ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ?!

    Коментиран от #13

  • 3 1111

    19 16 Отговор
    А америка и някои страни от ес дали нямат действаща агентура тук, или това е нормално?

    Коментиран от #7, #24

  • 4 смерш

    35 9 Отговор
    Всеки бивш агент на ДС е сегашен на КГБ.Всеки действащ разузнавач е платен агент на КГБ.Къде да се вместят американските шпиони?Местата са заети одавна!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хазар

    16 14 Отговор
    Радулов, радулов! Звучиш като гайдуница на спатъхната гайда. Какъв беше, какъв стана! И това ми било експерт! Завладян о т злобата! Алооо! Вурни се там, където беше другияъ път е към Карлуково!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мамул

    13 7 Отговор
    Колко удобно е да се разправяте кадрово с "не наши" или е причина за слагачество , кариеризъм и шуробаджанащина обвинението в руски шпионаж! Няма как сериозен професионалист да влезе в парламента от квотата на шут Чалгар!
  • 9 Хъхъ

    29 11 Отговор
    Де да беше само в спец службите. Руско влияние има в цялата администрация мафията и най вече голяма част от малограмотното население !

    Коментиран от #21

  • 10 дтс45

    27 4 Отговор
    Всичките ви силови структури са по съветски модел, вече- руски модел. Съветските методи, прийоми, похвати са непроменени от 30 год. в Бг. А сега върнахте и милиционерите, ДС и Шесто управление.
    Спец частите ви могат само акции като срещу Чакъра, Лясковец и агресивно нахлуване в домове на хора по зазоряване. Но спасителни мисии не умеете. Лошото го умеете, доброто- не.
  • 11 Територията е парализирана

    21 4 Отговор
    от руски шпиони!
  • 12 Палячо

    18 2 Отговор
    Страхотен анализ. Топлата вода е топла щото е топла. Тъ тъ та вдлъбнат, ама от московски специализант толкова.
  • 13 Лешпер

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "MAN":

    То и коментатор номер 1 е от тази групичка.
  • 14 Подтроеният

    19 3 Отговор
    От България газопровод е най/😏- добрият вариант, за нашите приходи, за благото на държавата ни . Как ще докажеш , “ професоре”, че не си агент, на Русия ? Ако не си бил предан , на ссср, никога нямаше да си ОР, по ДС , и никога нямаше да станеш “ професор”! Факт!
  • 15 БСП на Бунището

    17 3 Отговор
    Николай Радулов,като щатен служител на Първо главно на ДС на БКП - разузнаване и кадър на КГБ и ГРУ е част от Руската машина за Окупация на други държави.....Хайде да направим Лустрация на Комунистическите партии и членувалите в тях Държавни Изменници на България....Хайде бе....Кой е Първи???
  • 16 !!!?

    8 4 Отговор
    Ами, то антимакедонската истерия в България показва от кой полюс сте - Азиатския ! Ама понеже от та пари не идват, а само доят - затова се правите на натофци и ефропейци !!!?
  • 17 Тези приказки са от

    7 11 Отговор
    Вашата младост,в сегашния момет на наша територия в службите и правителството са под шапката на Америка !!! И Вие,проф. Радулов много добре го знаете !!!
  • 18 !!!?

    16 3 Отговор
    Този проф. и всичката путинофилия са доказателство, че колкото повече ставаме "колония" на Америка, толкова повече сме губерния на Кремъл !!!?

  • 19 Българин 🇧🇬

    11 10 Отговор
    От 33 години службите ни обслужват интересите на Сащ и Турция . И разсъжденията на този Радулов го доказват . Вместо да се тревожи , че самолетите закъсняват , той се загрижили за тайните на натото ?! Защо само такива назначават за "експерти" по национална сигурност ?
  • 20 Учуден

    9 11 Отговор
    Тоя една стотинка не е изработил през живота си, но бил платил от собствения си джоб газопровода??? И истината е, че САЩ имат не влияние, а направо командват управляващите, докато Русия има пълната подкрепа на българския народ!
  • 21 Хахаха

    5 12 Отговор

    До коментар #9 от "Хъхъ":

    Ало грамотния байдънофил, за запетайки чувал ли си:)
    Слава на Русия!
  • 22 ДС/БСП са руската пета колона у нас.

    14 1 Отговор
    Прозрението на едно ченге от ДС, които служат на Русия.
  • 23 ВТТК

    10 3 Отговор
    Радулов не си ли спомняш , че преди този български" турски" поток имаше и един " Южен поток" който щеше да носи огромни постъпления в бюджета на България , отделно газ в изобилие за страната.Такива като тебе го отритнаха сега да хленчите.
  • 24 Грульо

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "1111":

    Те САЩ Меркела си шпионираха, че наще продажници ли няма. :D Меркела нито изгони американски дипломати, нито нищо.
  • 25 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Трофончук":

    OТГOВOР: Русия активира своите агентурни "спящи клетки". Министър председател на БЪЛГАРИЯ в периода 1950-1956 г. е полковник от НКВД с псевдоним Спартак. Става въпрос за сатрапа - вълко червенков. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Цялата ни държавна структура е окупирана от руските агентурни "спящи клетки", единствено ген. Б. Борисов успя да пробие ограниченията с хитрост, защото го подцениха интелектуално него, а и БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД е умен и мъдър. Освен това, честно казано имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и бързо България пое глътка въздух.... Дa-a-a, интeркoнeктoрнaтa гaзoвa връзкa c Гърция e фaктoр, a нe caмo журнaлиcтичecкa нoвинa!!! Сделката за F-16 беше наистина повратен и решителен момент за България ! Сега вече комунягите и русофилите ще започнат да усещат че България е завинаги част от ЕС и НАТО и основния враг е Русия ! Тежки времена идват за руските подлоги в България
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Марко Кралевичи

    1 5 Отговор
    Нека мине следващата зима..... После ще си говорим за пета и десета колона. Хайде със здраве !!!
    БОГ ДА ПАЗИ РУСИЯ !!!
  • 28 Герб престъпници

    0 2 Отговор
    Като дойде бат бойко на власт ще ни напраска във войната и нас те герб това искат после ще си грабят на воля!
  • 29 Шекера

    1 0 Отговор
    Слаб коментар! Угоднически!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове