Last news in Fakti

19 Април, 2022 16:24 18 478 63

Джамбазки каза кой ни натиска да клекнем на Скопие

  • ангел джамбазки-
  • рс македония-
  • ес

Той подчерта, че в Брюксел не ги интересува българската външна политика, "а ги интересува да принудят София да се съгласи РСМ да започне преговори за членство в ЕС

Джамбазки каза кой ни натиска да клекнем на Скопие - 1

"Двете политики в България спрямо Северна Македония бяха насърчавани и подклаждани дълго време от определени кръгове в Брюксел. Тези кръгове прокарваха антибългарската промакедонистка линия, без да се съобразяват с правилата на Европейския съюз.

Някои от тях от наивност. Някои, защото следват политиката, начертана от политиката на правителството на САЩ. Някои, защото участват в проектчета, финансирани от правителството в Скопие. Брюксел не е безпристрастен арбитър в този спор".

Това каза пред БНР Ангел Джамбазки, съпредседател на ВМРО и евродепутат.

Той подчерта, че в Брюксел не ги интересува българската външна политика, "а ги интересува да принудят София да се съгласи РСМ да започне преговори за членство в ЕС".

"От много време повтаряме, че има външен натиск по темата. И сега тези неподготвени хора, вместо да се поучат от опита, ехидничиха и се подиграваха година и половина, а сега се усетиха, че има натиск. Безспорен факт е, че натискът е голям. И той идва от правителствата и посолствата на САЩ, Германия и Австрия", допълни евродепутатът.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 168 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Аз ли съм кьорав

    89 6 Отговор
    ама не виждам да е казал конкретика. А трябваше. Това което е "споделил" и без неговата "експертна" намеса си го знаем.

    Коментиран от #7

  • 3 Натисака

    36 110 Отговор
    ти мозъка алкохола , пияндуре с хитлеров поздрав и глобен от Европарламента ! В България не те глобиха като мяташе пиратки по главите на хората ! Позор !

    Коментиран от #38

  • 4 Магарешки

    79 4 Отговор
    3.10 гориво а на 6ти май ще стане 4 лева
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ББ от Банкя

    17 49 Отговор
    Джамазее, а ти с кой се натискаш пред Централна баня

    Коментиран от #48

  • 7 Павел Николаев

    122 10 Отговор

    До коментар #2 от "Аз ли съм кьорав":

    Колко по-конкретно да ти го напишат ?! Да ти напишат имената: Нанси Пелоси, Блинкен и Урсулата (която е живяла в Америка) ? Целият свят вижда кой кого натиска и за какво, а ти се чудиш дали си кьорав ? 20 години бодигард пожарникар си избирахте и питаш за конкретика ли ? Такива като тебе се класическите българи ... От всичко разбират: геополитика, политика, ядрен синтез, футбол ама не разбират, че жената им изневерява със съседа. Сори пич ама си в друга вселена.

    Коментиран от #8, #29

  • 8 Някой

    7 40 Отговор

    До коментар #7 от "Павел Николаев":

    май съди по собствената си жена.
  • 9 Джамбо

    16 50 Отговор
    Ти си Долен лъжец и псевдо патриот!
  • 10 А кой натиска руските агенти у нас

    11 68 Отговор
    да се борят на всяка цена да няма разбирателство между македонци и българи. Каракачанчето/агент Иван/ не е ли един от най-страшните агенти на руско влияние у нас ?

    Коментиран от #11

  • 11 Павел Николаев

    69 7 Отговор

    До коментар #10 от "А кой натиска руските агенти у нас":

    Имаш предвид този дето купи самолетите на хартия от САЩ ли ?
  • 12 Спрете китай

    7 23 Отговор
    до като не е станало късно
  • 13 Фашистите Световно са зло

    24 8 Отговор
    Мълчи бе фашист, виж Славянските Държави на какъв език говорят и тогава казвай Македонците на какъв език да говорят!

    Коментиран от #15

  • 14 посочи ги смело

    49 3 Отговор
    Джамбазе, евродепутат си имаш имунитет защо говориш толкова страхливо?
    някои кръгове, някои хора, някои структури....
    Посочи ги конкретно - кой има интерес от натибългарска политика и кой е купен със скопски пари.
    Иначе, все едно нищо не си казал.

    Апропо, милирди харчим за глупости, какво пречеше и ние да си направим "проектчета"? Българската гледна точка трябваше отдавна да доминира в Бюксел. И след като не доминира, то значи вие, Джамбазе, коледите ви от другите партии е сте си свършили работата!

    Коментиран от #52

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 proi4o

    27 8 Отговор
    "...Безспорен факт е, че натискът е голям. И той идва от правителствата и посолствата на САЩ, Германия и Австрия", допълни евродепутатът.----"...
    ...и хукна към "козяк" за пари за ичкия ....
    ....Голем б0кл0к се оказа,както и Слабаков.
  • 17 Тези държави да

    50 3 Отговор
    Натиснат СМ да спазва правата на етносите, вместо сърбоманската комуноидна гмеж да се крие зад София
  • 18 Галина Колева,

    53 1 Отговор
    Нашите политици трябва да устоят на натиска. Надявам се,особено след последното посещение...

    Коментиран от #63

  • 19 Македонец

    4 53 Отговор
    МА КЕ ДО НИ ЈА. Браво за Европа!
  • 20 Българин

    25 6 Отговор
    Джамбаза защо те отговори на въпроса какво направиха той и другите български евро депутати за разясняване и популяризиране на българската позиция спрямо членството на Македония в ЕС? Колко голямо е българското роби в Европарламента и какво е направил лично той за да го увеличи? Джамбаза май е по-известен в ЕП с нацистките си изцепки, отколкото с позицията спрямо членството на Македония!
  • 21 Анонимен

    60 4 Отговор
    Ако кръговете в Брюксел не се съобразяват с външната политика на РБългария. То място в този съюз ние нямаме! Да си взимат РСМ, ние ще се оривнтираме към Евразия!
  • 22 ο μακεδονας

    5 31 Отговор
    Боже слезни и си прибери вересиите ! Това лице с неясен пол , очевидно е прекалило със спиртните напитки ! Мъка , скръб и безсилие - ментално , физическо чисто физиологично - органично !
  • 23 Ива

    29 3 Отговор
    Джамбазки. Боико. Станишев .Киро. ДПС.БСП.ГЕРБ.ВОЛЯ.
    И цялата компания в парламента всички сте едни продажници вие не милеетие за БЪЛГАРИЯ ПОДЛОГИ
    ФАКТИ ДА НЕ МИ ТЪРКАТ КОМЕНТАРА АКО ОБИЧАТ
  • 24 незнайко

    46 0 Отговор
    Това ние БЪЛГАРИТЕ го знаем . Въпроса е дали Вие в правителството ще устоите на натиска и ще отстоявате БЪЛГАРСКАТА позиция ? Така подхвърлено изказване за САЩ , Германия и Австрия не ни ТОПЛИ !!!
  • 25 Перо

    45 0 Отговор
    Посочените правителства и посолства ще гризнат дръвцето! Това,което те искат,ние не искаме! За да стане тяхното,трябва всеки българин да стане Весела Чернева! Има си копенхагенски критерии,одобрени и подписани от всички страни-членки на ЕС, които не могат да се анулират от 2 държави. Ако можеше, Гърция щеше да е първата страна,напуснала ЕС,която си отстояваше сама интереса 28 г.,докато “макетата” клекнат!
  • 26 🙈🙉🙊🐵🐵🐵

    44 1 Отговор
    Когато започнат правителствата на САЩ, Германия и Австрия да ме питат как да защитават правата на техните граждани, тогава ще се позаинтересувам от тяхното мнение. Могат да те натискат само ако ти пука. Иначе казваш НЕ и достойно защитаваш европейските ценности.
    По принцип е нормално Германия и Австрия да защитават нациски доктрини (то си им е традиция 😂), ама поне от САЩ очаквах да подкрепят равноправието на хората. И те явно са приключили като държава 😵‍💫😵‍💫😵‍💫
    Представете си как Байдън казва на някого, че неможе да започне държавна работа в САЩ, защото е с мексикански корени🤔🤔🤔
    Срамота💰💰💰💰💰
  • 27 добре де,

    45 0 Отговор
    Ами той, натиска не е от вчера и не е само за Македония. Много бързо забравяме как при всеки конфликт на Балканите от България се къса жива плът (територии, които се отнемат и се дават на гърци или сърби, а Македония направо беше демонстративно отделена още веднага след Руско-турската война (1877 – 1878) и моментално започна масово тероризиране в гръцките територии, което предизвика голямата бежанска вълна от гръцка Македония. За Сърбия и Югославия няма да говорим защото там има още живи свидетели. Не можем обаче да прескочим Румъния, където до обединението на Влашко и Молдова в средата на 19 век в земите на днешна Румъния се пише на кирилица, а богослужението се извършва на църковнославянски език и това ясно говори за произхода на масовото местно население. Така възниква и сентенцията след Руско-турската война, че „България граничи само със себе си”
    Всичко това не е организирано и изпълнено нито само от сърби, нито от македонци или гърци. Такива са интересите на Великите сили и до днес. Не съм привърженик на конспирациите, но фактите ще ни избодат очите.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Като да ми напише

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "Павел Николаев":

    конкретни имена и фракции от ЕП. Като да ми напише конкретни хора тук. Като го каже ясно, вместо да мънка елементарни геополитически истини известни от векове. Да заеме ясна позиция срещу конкретните заплахи. Да изрази как смята да противодейства. Да цитира кои български евродепутати оказват съдействие и т.н и т.н. И да пич имам претенциите да разбирам от геополитика, енергетика, включително и ядрен синтез. Виж от футбол не разбирам и не се интересувам. А дали жена ми спи със съседа си е нейна работа. Пак си приказвай за кой кого избирал... ей такива като теб, които не задават въпроси и не искат отговори.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Уса

    29 0 Отговор
    Жамбаски,това и децата го знаят.Кажи нещо,което хората знаят,но не им се вярва,че визите никога няма да бъдат премахнати за българите,че не са получавали и няма да получат 1 цент от САЩ и нато или 1 патрон безплатно,но златото не спира да се изнася незаконно.САЩ никога и на никого не биха позволили това,което България е допуснала

    Коментиран от #42

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Мундьовци

    16 0 Отговор
    Какви са тези комисии бре Ала бала харчи пари Даваме им точките които трябва да изчистят и спираме да се занимаваме с тях Като са готови да дойдат да ни се обадят
  • 34 09887474747

    10 2 Отговор
    точно така е,натискът е огромен и точно от тези държави...
  • 35 Истината

    12 7 Отговор
    Кво искате бе?
    1.БКП даде Македония на ТИТО за да си я включи в Югославия.
    Георги Димитров лично се подписа в Блед, и така изконни български земи станаха сръбски.
    2. БКП - РускиДупедавци , при кодирането на българският език, не включи македонския говор.
    3. 1945г. Тамошните власти махат Ю, Я Й, Ъ.. от НОВИОТ МАКЕДОНСКИ ЯЗИК.
    4. 1990 БКП-РускиДупедавци признават първи Македония за независима държава.
    Сега какво искат разни клатикурци като Джамбазки.
    Играят го патриоти.
    МАЧЪТ Е СВИРЕН ВЕЧЕ!
  • 36 Петков

    15 1 Отговор
    Ако българското продажно правителство се съгласи рсм да влезне в ес то после ще се простим с благоевградска област
  • 37 Райчев

    6 2 Отговор
    И са те пратили в Брюксел да взимаш евро, нещастник некадърен.

    Коментиран от #40

  • 38 H2O

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Натисака":

    Ти разбра ли изобщо за какво иде реч или като подхвърлена пиратка гърмиш неадекватни простотии.
  • 39 Анонимрн

    3 6 Отговор
    Трябваше да го изгонят от европарламента

    Коментиран от #41

  • 40 Пфуууу

    7 0 Отговор

    До коментар #37 от "Райчев":

    Джамбазки е избран за евродепутат от нас, българските гласоподаватели, а ти като си примрял за чуждите пари, вземи се хвани и работи.
  • 41 Брей

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Анонимрн":

    Тава да не ти е джендърско сборище, за да гониш неудобните ти и да си самовнушаваш, че си нещо нормално.
  • 42 Фактуване

    3 4 Отговор

    До коментар #31 от "Уса":

    Абе за визи не ми говори, защото преди от България се излизаше БЯГАЙКИ, а днес българското пасапортче по тежест е в първата двайсетица, и то в световен мащаб.
  • 43 ЧИЧО ДЖОК СТАМАТ

    23 0 Отговор
    ВРЕМЕ Е БЪЛГАРИЯ В ЛИЦЕТО Н А ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО И НАШИТЕ ДЕПУТАТИ ДА НАПИШАТ НЕЩО КАТО ХАРТА ЗА РАЗЛИЧИЯТА МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ ,ТОЗИ ДОКУМЕНТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ГЛАСУВАН ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И РАЗПРАТЕН НА ПОСЛАННИЦИТЕ НА САЩ И ЕС И ПРЕДСТАВЕН ПРЕД ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ ОФИЦИАЛНО.ТОЙ ТРЯБВА ДА СЪДЪРЖА ВСИЧКО КОЕТО ИСКА ДА ОТКРАДНЕ МАКЕДОНИЯ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ ОТ 681 ДО 1945 ГОДИНА. ВСЕКИ ФАКТ ОТ ТОЗИ ПЕРИОД ДА БЪДЕ ПОДПЛАТЕН С ИСТОРИЧЕСКИ ДИКУМЕНТИ КОИТО ИМА МНОГО..СЪЩО ТАКА МОЖЕ ДА СЕ ИЗЛОЖАТ И ФАКТИ И ИЗКАЗВАНИЯ НА ОФИЦИАЛНИ ЛИЦА И МЕДИИ ОТ МАКЕДОНИЯ ,КОИТО ОЧЕРНЯТ БЪЛГАРИЯ.НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КАК ЩЕ СЕ НАРИЧАТ ДАЛИ МАКЕДОНЦИ ИЛИ МАРСИАНЦИ ИЛИ НА КАКЪВ ЕЗИК ЩЕ ГОВОРЯТ МАКЕДОНСКИ ИЛИ ЕСКИМОСКИ ВАЖНОТО Е ДА НЕ НИ КРАДАТ ОТ ИСТОРИЯТА.ПОСТОЯННО МАКЕДОНСКИ ОФИЦИАЛНИ ЛИЦА РЕВАТ В ЕС ИСЕ ОПЛАКВАТ ОТ БЪЛГАРИЯ.А НИЕ ИМАМЕ ЕВРОДЕПУТАТИ , КОИТО НИЩО НЕ ВЪРШАТ В ТАЗИ НАСОКА.НЕ ЗНАМ КАКВИ СА ПРАВИЛАТА В ЕВРОПАРЛАМЕНТА,НО КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДЕ СЕ ПРЕДИЗВИКА ДЕБАТ НА ТЕМА ОТНОШЕНИЯТА БЪЛГАРИЯ ,МАКЕДОНИЯ. ДА БЪДЕ ОБЯСНЕНО НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЕПУТАТИ ЗАЩО БЪЛГАРИЯ НАЛАГА ТОВА ВЕТО И ЗА КАКВО.АКО ТОВА ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО НЕ БЪДЕ НАПРАВЕНО НИЕ ВИНАГИ ЩЕ СМЕ ВИНОВНАТА СТРАНА ЗА ЕВРОПА.ПИША ТОВА С ЯСНАТА МИСЪЛ ДА НЕ СЕ РАБОТИ НА ПАРЧЕ,А ДА СЕ ПОСТАВИ ВЪПРОСА ЦЯЛОСТНО ПРЕД ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ганю

    5 1 Отговор
    ами зная че целуват задника на Сащ зотуй и отношенията с Русия са такива
    тъпанари
  • 52 АБВ

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "посочи ги смело":

    "От много време повтаряме, че има външен натиск по темата. И сега тези неподготвени хора, вместо да се поучат от опита, ехидничиха и се подиграваха година и половина, а сега се усетиха, че има натиск. Безспорен факт е, че натискът е голям. И той идва от правителствата и посолствата на САЩ, Германия и Австрия", допълни евродепутатът.

    Коментиран от #57

  • 53 Каквото сам си направиш...

    10 0 Отговор
    Мълчахме гузно, защото сами си бяхме виновни. Но въпреки това, трябваше света да проглушим с нашите правди и документи. Защото истината е една и тя е неоспорима! И всички в ЕС трябва да са добре запознати, да изискват от СМ отстъпки, а не от нас!
  • 54 Ясно е,че ЕС иска

    5 1 Отговор
    макета,защото Русия веднага ще ги придърпа
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 СВТ 40

    6 0 Отговор
    Брюксел да се меси у тях ,у нас ние решаваме.
  • 57 кажете

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "АБВ":

    Кой папа пари от Маке проекти - име/проект?
  • 58 Питащ

    0 3 Отговор
    Има ли отношение твоят нацистки поздрав в Европарлямента с откриването на български клуб на името на сътрудник на фашистите през втората световна война?
  • 59 123

    1 1 Отговор
    А тоя мишок и каракачанката направиха едно голямо нищо за Бг. интереса ,когато бяха на власт.Сега тоя си кюти в евро парламента, взима си еврата ,и пак станал загрижен за България....
  • 60 Видехме ви

    0 2 Отговор
    Поредната руска партия. Голямо възхищение на Орбан - троянския кон на путин в евросъюза. Много ти се иска и ти да намажеш некоя рубличка ама не те броят за нищо вече.
  • 61 Банго Васил от Малата

    0 0 Отговор
    "да живее Орбан", "Качински"
    лелеее какъв си смотльо
  • 62 Реалист

    0 0 Отговор
    Едноокия джо трезвен ли е:)
  • 63 da_be_da

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Галина Колева,":

    Кои имаш в предвид - нашите политици, че аз само гледам нечий протежета/подлоги да се изхождат по въпроса?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове