Last news in Fakti

25 Май, 2013 17:08 46 018 16

9-ма свещеници срещу монокините и нудистите в Бургас

  • монокини-
  • нудисти

Протестанти, католици и православни обявиха война на монокините и нудистите. Те искат забрана и санкции за онези, които посещават бургаския плаж без бански. Действително има и такива, но те са ситуирани в посока солниците - в неохраняемата зона. В писмо до Община Бургас, разпространено и до медиите, свещенослужители от 9 църкви изказват тревогата си от липсата на регламентирани правила за благоприлично облекло и поведение на плажа, както е в повечето европейски и световни курорти. Затова те излизат с предложение да се допълни с текст Наредбата за опазване на обществения ред и сигурност на територията на Община Бургас, пише flagman.bg.

За целта припомнят, че Наредбата не допуска деца до обществени места, показващи програми с еротично или порнографско съдържание (гл.2, чл.3, т.22). Като „действия, нарушаващи моралните норми” са дефинирани и „употребата на псувни или други неприлични изрази на публично място пред повече хора, както и оскърбително отношение и държане към гражданите, ... или други подобни действия, с които се нарушава обществения ред и спокойствие” (чл.3 от Допълнителните разпоредби).

Свещенослужителите са категорични, че „излагането на полуголи и голи тела на открития публичен плаж, а не в специално обособени за това места (като Адамов и Евин плаж), несъмнено нарушава спокойствието и моралните норми на облечените почиващи и е крайно смущаващо и невъзпитателно за подрастващите.” Те настояват да се регламентира плажното облекло и се вземе конкретно решение за това.

Писмото е подписано от пастор Живко Тончев, Обединена Божия църква ”Благовестие”-Бургас; пастор Илчо Ефтимов, Евангелска Петдесятна църква – Бургас; пастор Стефан Димитров, Българска Божия църква „Градове за Исус”- Бургас; пастор Стефан Кръстев, Евангелска Петдесятна църква „Филаделфия” – Бургас; пастор Ивелин Минков, Баптистка Евангелска църква – Бургас; пастор Илчо Шивачев, Българска Божия църква – кв. Победа, Бургас; пастор Радослав Киряков, Първа Евангелска Съборна църква - Бургас; отец Веселин Димитров, игумен на манастир „Св. Живоприемний източник”; отец Михал Шлахцяков, Източно-католическа енория "Успение Богородично".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Veselin Stanoev

    17 1 Отговор
    Като не им харесва господата от горепосочените пастори и организации да не ходят на плажа.Нека да си се пекат на техните балкони и да си топят краченцата в легена с вода.Това тук да не са ви средните векове.
  • 2 Симеон Тасев

    1 1 Отговор
  • 3 Армагедон

    1 2 Отговор
    Ами те нали затова са свещенници ,отдадени на пост и молитва и далеч от светски и плътски удоволствия .Но не всички са като тях! А пък децата - родителите им да внимават къде ги водят и като искат да отсядат дето няма голи .Обикновено на децата голите не им правят впечатление ,само на тиинейджърите ,но те и без това скришно си разглеждат списания .
  • 4 monk

    1 2 Отговор
    На мен ми харесва ! Аз съм за, да остане закона такъв какъвто е.
    Всеки има свободата сам да избира как ще се облича.
  • 5 Сульо

    1 2 Отговор
    Какво по-хубаво от това да идеш на плаж и готини мацки по ц.ци да разпускат на пясъка. Никакъв проблем не е за децата - нека се учат от малки.
  • 6 Vladimir Pavlov

    1 3 Отговор
    Значи църквата /забавила развитието на науката поне с 5 века/ не одобрява това, което господ лично /собственоръчно/ е създал??!
    Недейте така, господа вярващи, ще ни сполетят бедствия и аварии. Оставете тези решения на господ, той ако не одобрява лично ще изпепели грешниците, нали така?
  • 7 Методи Методиев

    1 8 Отговор
    Ама тези да не би да са против естественото, нормантото, божественото - та господ ни е създал без дрехи, такива каквито сме! Ако тези схоластици вярват в бог, то не трябва да пробенат неговия промисъл! Аз Изповядвам един лозенг : Естествени- божествени!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Всичко останоло е от лукавого!
  • 8 петър петров

    1 8 Отговор
    да покажат с поведението си тия сектанти, че мислят за обществото - защо не казват една дума за чиповете, защо не махнат гнусните им икони католиците и православните? защо участват в мафията със свещичките откъдето се печелят милиарди за сметка на обикновения гражданин - промит мозък който си купува свещички - който не е невежа, знае за какво говоря. Да пледират по сериозно за предмет 'вяра' в училищата - те говорят 1 път на 2-3 години че трябвало да има в училищата и то за предмет 'религия' не вяра, а религията - тяхната е секта и половина! Та Ей за такива ПРОСТИЧКИ неща да мисялт първо тия 'свещенослужители' - дефакто сатаняга по същество, пък тогава да се загружат за облеклото на плажа.... пак някой ги е натиснал за тва да говорят - парички пак и пропаганда мътят нещо!
  • 9 georgi genchev

    0 1 Отговор
    Taia tsyrkovma iz..t,da ne govori gluposti ,zashtoto tam ima syshto razvrat,i to mnogo,kvo se praviat na ludi.........
  • 10 Stanislav Aleksandrov

    0 1 Отговор
    Абе я да си гледат сибствените развратени перепендели :) дупедавци и..... Още мАлко ще ми забранят и детето си да разголя на плажа и да си играе голичко. Пълни безхаберници

    Коментиран от #16

  • 11 طلا شکوه

    0 1 Отговор
    kafto i za kon da ima nikoi niama da ni spre da hodim kakto si iskame kadeto si iskame

    Коментиран от #13

  • 12 Илия Къшев

    10 1 Отговор
    ,,Горко на света от съблазните,защото съблазни трябва да дойдат;но горко на онзи човек чрез когото съблаэън дохожда,,{Ма,18,7}
  • 13 анатоли горанов

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "طلا شکوه":

    hodi kakto i kadeto s izka6 ma s tozi ZA KON ne te vijdam
  • 14 طلا شکوه

    0 1 Отговор
    i koi zakon shte me spre ve paliak
  • 15 PROFESIONALISTA

    0 1 Отговор
    Аз се чудя има ли още хора в тая държава, които ги интересува мнението на една шепа дъртаци, които отдавна са забравили кои са и за какво се борят, а някой от тях даже са се изродили до такава степен, че с нищо не се различават от всеки обикновен мафиот, търсещ начини за забогатяване....Ако някой от тях ми обясни КОМУ Е НУЖНО ТЯХНОТО ПОСРЕДНИЧЕСТВО МЕЖДУ БОГ И ЧОВЕК, може би ще се вслушам в мнението им, и ще си струва да го коментирам. Но те са толкова заети със собствената си самоизмама, че дори не виждат истинските въпроси и проблеми пред обществото, а просто гледат да ти насадят първо проблема в съзнанието, и после да се самопредложат като единствените, давайки ти решението....
  • 16 Коломан Дремджийски

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Stanislav Aleksandrov":

    Дали ще ви е приятно,някой голтак да си вее оная работа на 2 метра от 7 годишмата ви дъщеря???
    А пък тези,който питат кой ще ги спре-като има закон и се прилага-за такива голтаци-да им се режат пишлетата и пак да ги пуснат да се показват!
    Кой ще ви спре?Какво?На много велики ли се правите-ексбиционисти?
    Като искате да се събличате-има си места,не където са останалите хора!
    Не,че поповете са много бого-изпълняващи-но баво за инициативата им.
    Имам прашка-от вас висящата мишена!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове