Last news in Fakti

11 Май, 2022 15:22 1 916 25

КНСБ иска 1700 лв. минимална заплата и 3100 лв. средна до 2027 г.

  • кнсб-
  • мрз-
  • заплата

Според прогнозите на КНСБ до края на годината инфлацията ще стигне 15%

КНСБ иска 1700 лв. минимална заплата и 3100 лв. средна до 2027 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Основен приоритет, записан в Програмата на КНСБ за следващите пет години, е до 2027 г. минималната работна заплата да достигне 1700 лева, а средната - 3100 лева, съобщи БНР.

Президентът на синдиката Пламен Димитров определи тази цел като реалистична.

"Сега към момента имаме 1700 лева средна заплата за първото тримесечие на тази година, още не е обявено от НСИ, но всеки момент ще бъде обявено, това са нашите предварителни данни. Т.е. ако 1400 лева да бъдат добавени за 5 години, това е малко над 200 лева на година, което са нас е абсолютно постижимо предвид ускоряването на паричните процеси, влизането в еврозоната. Това значи 12 - 13% ежегоден ръст, който ние и сега постигаме, като се обърнем назад, там някъде са ръстовете на средните доходи".

Според прогнозите на КНСБ до края на годината инфлацията ще стигне 15%.

Програмата на синдиката беше приета на Деветия конгрес, който се провежда от вчера в столицата.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джони Мокър

    41 3 Отговор
    теа па, 2027-ма ще се возим на талиги и ще се греем на гуми, останалите тук половин милион несретници, те за заплати се загрижили

    Коментиран от #18

  • 2 Последния Софиянец

    24 9 Отговор
    Аз трябва тогава само за осигуровките на персонала трябва да работя.
  • 3 САНДОКАН

    33 1 Отговор
    Ай стига бе ,ко каза . А до 2087 колко ще е. Браво браво.
  • 4 Министър на магията

    39 1 Отговор
    Ох ох оххх не мога не мога вече тия ще ме пръснт от смях преминаващ в омраза.Къде бяхте до сега бе??? Ако има един който да им вярва на тия ,да ходи да се метне от Аспаруховия мост.
  • 5 Търговец

    31 1 Отговор
    Аз пък не ща хиперинфлация това вече го минахме веднъж 97г
  • 6 Дедо Пене

    30 1 Отговор
    КНСБ не го вдигат, а само за заплатите на държавната ясла плачат и кой ще ги издържа всичките хрантутници-пак БИЗНЕСА!
  • 7 dsadsa

    24 1 Отговор
    Може, ако хляба стане 10лв. а бензина 15
  • 8 23456

    11 5 Отговор
    Не до 2027 а от 2022 със задна дата.
  • 9 JEFF

    24 4 Отговор
    То не е лошо човек да мечтае , ама чак толкова ? Това са почти испански заплати , а икономиката е българска .
  • 10 Lavet 80g Al 11g

    7 1 Отговор
    Xxxxx 🕳️🤨🤤🎉💩🕳️😰✋🤩😙♥️🤡🤠🤠💘💘🤪🌜🌜🌜🌛🌜🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🎉🎉🎉💯💯💩💩💩🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️💚💚💚💚💚💚💚💚💚
  • 11 ИНФЛАЦИЯТА

    25 0 Отговор
    ще почина от хумора на тия идиоти
  • 12 Грульо

    13 0 Отговор
    "минималната работна заплата да достигне 1700 лева, а средната - 3100 лева, съобщи БНР. Президентът на синдиката Пламен Димитров определи тази цел като реалистична."

    Толупат може само да се учи как се лъже на едро от таз синдикалитутка. :D
  • 13 гост

    21 0 Отговор
    Синдикатите в България никога не са защитавали интересите на работещите, а винаги са били на страната на работодателите. Техните ръководители са милионери без да работят, а постовете им - пожизнени! Винаги са тясна връзка с управляващите - припомнете си съпругата на Димитров какъв пост заемаше до скоро!
  • 14 beast

    12 4 Отговор
    Тези заплати трябва да се случат в момента не след 10 години !
  • 15 Запасняк

    16 0 Отговор
    КНСБ беше постигнала тази цел през 1997, аз като подполковник получавах 500 000, сега пак ли, смешници
  • 16 Верно

    16 0 Отговор
    КНСБ е като шефа, иска но неможе !
  • 17 Отдавна трябваше да са такива

    8 1 Отговор
    Но много се краде, а бонус досега беше, че белите роби си мълчат и не протестират като във Франция или Гърция. При галопираща инфлация се сетихте, че сме изостанали не в ЕС, а в по голямата част от света и хем да ви има на картата, но и да не дразните управлението, си избрахте далечната 2027 година да поискате достигане на нивото на заплатите, което трябваше за толкова години в ЕС да сме достигнали чрез усвояване на фондовете, в която година може хляба да струва 1 лев или 1000 лева, а не е невъзможно и да се плаща в рубли или долари, като гледам каква борба е днес. Браво синдикати. Добре че ви има да се борите за вдигане на заплатите и през следващото хилядолетие, не само за 2027 г. Нещо все пак за тази година ще се борим ли или 12-13% е добре на фона на 15% инфлация?
  • 18 То......

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Джони Мокър":

    За теб е ясно че ще си с талигата, за другите не се притеснявай.
  • 19 КНСБ Пламен Димитров!! Филиал на ГЕРБ

    6 0 Отговор
    12 год, при Борисов колко вдигна заплатите?? 12год не те чухме нито видяхме, сега Пополизъм, много щедър си станал? Активира тее Борисов, вярно Мекере си, хранят те добре и Пробутваш Пополиски Заплати!! Къде беше 12год кърлеж?? Знаеш, че няма такива пари в Държавата, но ти Надуваш балона!! Мекере си голямо Димитров!!!
  • 20 Уса

    4 0 Отговор
    Минималната заплата в момента трябва да е 12.50лв на час.Пари има и в момента се чудят,как да лъжат хората,че няма пари,че било криза и т.н.
  • 21 Тома

    5 0 Отговор
    Е че нали 24 година ще въвеждат еврото.Какви са тези заплати в лева
  • 22 сиромахов

    1 0 Отговор
    въ ако доживея до тогас кво ще ги прая толкоз много пари
  • 23 безпартиен

    1 0 Отговор
    А колко ще останат да работят и да плащат за 2.3 млн.пенсионери,около 650 хил.малолетни и непълнолетни,около 700 хил.чакащи заплати от държавен или общински бюджети,около 1.1 млн.ц.гани без образование,професионална подготовка и без трудови навици?????Каква е разликата от преди 10.11.1989 когато заплатите се определяха от ЦК на БКП и сега,когато се определят от МС съставен от децата и внуците на тази от ЦК на БКП?????Частният сектор/дребен и среден/ е гръбнакът и на пенсионната система и на здравната!!!Ако частника не успее да плаща данъци и осигуровки за себе си и за служителите си,консумативите и всички разходи-затваря и всички на "борсата"!!!Защо ако намеря работник да извършва една работа за примерно 1000 лв. да трябва да платя 1500???Ако не намеря и за 1500 ще повиша сумата докато ми е възможно или ще затворя!За пазар на труда изобщо не може да се говори сега!Тези административни увеличения касаят единствено "бюджетниците" и т.нар."профсъюзи" могат само там да виреят!Частника трябва да работи и няма време за стачки!!!!!А паразити винаги е имало и ще има!

    Коментиран от #24

  • 24 не се коси, те сега ще станат такива

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "безпартиен":

    Кирчо и Асанчо теглят огромни кредити и ще ни я вдигнат инфлацията до такива размери, че ще постигнем тия цифри още догодина, но с тия пари ще можеш да си купиш два пъти по-малко отколкото миналата година при Мутрата! Но пък ще имаш голяма заплата! Но пък няма да можеш да си купиш и половината от това което си купуваше при Мутрата! Ха-ха-ха-ха-ха!
  • 25 БРАВО МУТРО ДОЛНА !

    1 0 Отговор
    до 3027 г. минималната работна заплата да достигне 1700 лева, а средната - 3100 лева,
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове