Last news in Fakti

6 Юни, 2013 10:34 2 244 12

ГЕРБ с бойкот на парламента

  • бойко борисов-
  • парламент
ГЕРБ с бойкот на парламента - 1
Снимка: БГНЕС

Пилците се броят наесен. С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията му няма да участва в заседанията на Народното събрание, защото депутатите й се чувствали непрекъснато обиждани и унижавани.

След неговото изказва водената от него парламентарна група напусна пленарна зала.

"Партията победител се казва ГЕРБ и сте го признали. След като се чувствате толкова силни, провеждате политика на диктатура в държавата, вие сте по-големи калинки. ГЕРБ, която е избрана от хората, над 1 милион души, когато ни давате квалификации оттук, няма да го позволим. Останете си тук, работете си трите партии, хората са казали - пилците се броят наесен”, добави лидерът на ГЕРБ и отново обяви, че партията настоява за предсрочни избори.

"С какво право партии, три пъти по-малки от ГЕРБ, си позволяват да излизат, да издават присъди, да обиждат, да се държат арогантно, да предлагат неща, които никога не ги е имало в този парламент – комисии, които без кворум да работят", възмути се Борисов.

От трибуната лидерът на ГЕРБ се оплака от мълчаливото съгласие на БСП и ДПС с поведението на лидера на "Атака" Волен Сидеров, който се държал арогантно с избраниците на ГЕРБ.

Бойко Борисов имал нужда да обмисли защо шефът на НС Миков и заместникът му Христо Бисеров оставили Сидеров да обижда и да провокира инциденти, да идва между редовете на ГЕРБ. Във всеки друг парламент такова поведение щяло да бъде санкционирано.

В сряда сутрин Сидеров тръгна заканително към бившия здравен министър Десислава Атанасова по време на дебата за замразяване на депутатските заплати.

Той обясни, че от ГЕРБ щели да се срещат с хората и да бъдат коректив, както в предишния парламент „Атака” казала, че напуска и отива при хората.

Борисов добави, че няма да влизат в зала, за да може тройната коалиция да си прави каквото иска.

Той критикува управляващите, че всеки ден казват по "едно отстъпление, една лъжа" и да за пример интервю на енергийния експерт Богомил Манчев, че централата „Белене” струва 20 млрд. лева, а "те се скъсали да говорят", че е 4 милиарда лева.

Чувам, че ще връщате държавата назад по отношение на пушенето, критикува той.

Господин Орешарски да бъде добър, да си извади статистиката и да види, че по негово време митниците и данъчните са събирали по-малко пари. Това каза в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов. Сега един месец те тръбяха, че щели да събират повече приходи. При нас в пъти повече сме събирали пари – данъчните и митниците, отколкото по времето на Орешарски, каза още Бойко Борисов. „Освен това, му напомням, че когато ние взехме властта, той самият каза, че над половин милиард е дупката в хазната. Авансово беше взел парите от „Лукойл”, които ние върнахме още веднага като дойдохме. Те излъгаха, че са изгорили цигарите, но 160 милиона върнахме – пари, които те не бяха платили. Ето ви 800 милиона”, добави Борисов.

„Ние искаме нови избори и се надяваме Конституционният съд да реши правилно. Каквото реши – ще го приемем”, каза още той.

В новия правилник предлагат в комисиите, които винаги са работили с кворум, да работят без кворум. С една дума – дали имаме участници или не – техният глас нито се чува, нито се зачита. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов. На въпрос кои от мерките, които правителството предлага, ще подкрепят, Борисов каза: „Тези мерки минаха – за майчинските и за детските на първо четене. Имат си кворум, Миков на 15-та секунда спира гласуването, за да са по 66-67 души кворум. Сега „Атака” няма да има какво да говорят кой кого подкрепял, да останат и да си ги подкрепят”.

„Те с нас, първата политическа сила, как се държат. Вчера Волен Сидеров какво правеше пред моята банка? Защо той влезе между редовете, какво провокираше – някой да го удари и да станем същите маскари като тях”, попита Борисов.

Нормално е първата политическа сила да има председател на парламента. Това просто е избор на народа, това не е наша прищявка. Нормално е първата политическа сила да има повече председателски места в комисиите. Народът е избрал това. Това каза в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпрос при какви компромиси от страна на БСП, ДПС и „Атака” от ГЕРБ биха се върнали в пленарна зала. „Откъде-накъде партия, три пъти по-малка от нас, каквато е ДПС, ще доминира правителство и ще доминира парламент? Това ли избраха българите”, попита Борисов.

„Кой е в опозиция? Първата политическа сила е в опозиция? Не сме, разбира се. Ние сме първа политическа сила и вече ще се държим като такава”, заяви Бойко Борисов.

В коментар, че народът не им е отредил достатъчно гласове, Борисов каза: „Народът не отреди и на БСП, нито на ДПС”.

Аз градях България. Аз направих магистрали, мостове. Сега Орешарски наготово за последно ще открие и „Струма”, и „Тракия”, и Дунав мост, и „Хемус”. Да видим след него следващият какво ще има оставено да открие. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов. За над 210-215 милиона са купували правителствени самолети, те ще ми правят сметка къде съм пътувал да откривам и защо съм летял, каза Борисов. „Летял съм, защото така съм преценил за своята сигурност. Те затова се казват правителствен отряд, за да се лети с него. Защо купиха самолети тогава – два еърбъса? Защото комисионната, за която говорят, е 10 милиона долара, която са взели Станишев и компания. Защо не искат това да е в комисията? То е по същото време. Ние плащахме самолетите. Защо в комисията за Отряд 28 не влиза и това? Ето ви диктатура – политически неудобните ще ги мачкаме, а нашите далавери ще замитаме”, добави Борисов.

„Ние сме в парламента, по цял ден ще ги критикуваме”, каза още той.

На въпрос докога ГЕРБ няма да влизат в пленарна зала, Бойко Борисов заяви: „Докато се държат като преди 9 септември или след 9 септември – вече не знам, като диктатори, които унижават първата политическа сила. Ние не сме тук в лично качество. Тук са ни изпратили хората и те са гласували най-много за нас”.

„Поведението им няма да се промени, защото те искат да наложат диктатура, затова първо пипат службите, създават си органи за репресия, поголовна чистка на всички качествени хора. Сега и Теменужка е дошла от Агенцията за държавна финансова инспекция, която е един перфектен специалист, тази, която ги изобличи и за „Хохегер”, и за АЕЦ „Белене”. Те я махат веднага”, коментира Борисов.

Той каза, че БСП, ДПС и „Атака” не са склонни към извинения. „Аз три пъти им подавах ръка да дойдат и да работим в това тежко време заедно. Какво направиха – държат се все едно са спечелили изборите, но те загубиха изборите от ГЕРБ. Откъде-накъде ще ми държат менторски тон като победители, за това, че им позволихме и сме диалогични, искаме да има мир”, попита Борисов.

За първи път новото Народно събрание не събра кворум за началото на пленарното заседание, след като от ГЕРБ не влязоха в залата. В 9 ч. са се регистрираха 118 народни представители, което означава, че сред БСП, ДПС и "Атака" е имало отсъстващи.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков отложи регистрацията за 9.25 ч., за да може да се събере кворум.

По-късно от ГЕРБ влязоха в залата и със 197 души заседанието започна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Станимир Христов

    1 1 Отговор
    "По-късно от ГЕРБ влязоха в залата и със 197 души заседанието започна." - абе тея само бият тъпана а после усул-усул...луда работа, този така наречен "лидер на партия Герб" май никога няма да се примири с мисълта че е губещ и че хората вече не им дреме за него...

    Коментиран от #2, #5, #9, #10, #11

  • 2 неутрален

    1 8 Отговор

    До коментар #1 от "Станимир Христов":

    Политически неотговорно е да напуснат събранието и да не се вясват вътре. Все пак са избрани за да бъдат там.
    Дали са знак какво им е мнението и плановете и след това съсвем правилно са се върнали!
  • 3 Димитър Петков

    1 0 Отговор
    Който не влиза на пленарно заседание - удръжка от субсидията!!!
  • 4 Руснака Руския

    1 0 Отговор
    мястото му е в пожарна, а не в парламента
  • 5 веско алексиев

    1 11 Отговор

    До коментар #1 от "Станимир Христов":

    Не знам как ще е губещ след като народа избра ГЕРБ за първа политическа сила и то с 400 000 човека повече са гласували за ГЕРБ от колкото за БСП.
  • 6 Rivolt T

    1 1 Отговор
    Аз градях България. Аз направих магистрали, мостове.„Аз три пъти им подавах ръка. He NIE AZ. Tryabva da mu emnogo tejko na gorkia BB. Az,az, az,az,az. Toya pich e za PSIHYATRYATA katpo nishto ste poluchi nyakoi sardechen udar.
  • 7 Rivolt T

    1 1 Отговор
    SARDITKO
  • 8 ВАСИЛ ДИМЧЕВ

    1 1 Отговор
    Те гербаджиите бойкотират Българите. Крадлива пасмина.
  • 9 Anonymous.

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Станимир Христов":

    абе червени поклонници това да не ви е преди 89г.когато всички влизаха в народното събрание и гласуваха 100% за първия.преди да пишете глупости не си ли задавате въпроса след като са много кадърни БСП-ТО ЗАЩО СМЕ НА ДЪНОТО ЗАЩО ИЗБЯГАХА ВСИЧКИ КАДЪРНИ ХОРА ОТ ТАЗИ ЧЕРВЕНА ДЪРЖАВА.ЗАЩО ГЛАДУВАМЕ СЛЕД КАТО 50+20ГОДИНИ УПРАВЛЯВАХА ТЕ.КЪДЕ СА НИ ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИ,КЪДЕ СА НИ ПАРИТЕ ЗА ЛЕЧЕНИЕ.НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА МИ ОТГОВАРЯТЕ ЗАЩОТО НЕ МОЖЕТЕ ДА МЕ НАКАРАТЕ ДА МИСЛЯ КАТО ВАС.И НАКРАЯ ИСКАМ ДА ЦИТИРАМ ЕДНА МИСЪЛ НА ЕРАЗЪМ РОТЕРДАМСКИ ( ДВА ВИДА СА ЩАСТЛИВИ НАЙ-БЕЗКРАЙНО ТЕЗИ КОИТО СА ПРОНИКНАЛИ В ДЪЛБИНИТЕ НА ПОЗНАНИЕТО И ТЕЗИ КОИТО НЕ ОТЛИЧАВАТ БРАШНОТО ОТ ТРИЦИТЕ)!!!!!!!
  • 10 Anonymous.

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Станимир Христов":

    ЧЕ ТО ОСТАВИХА ЛИ СЛЕД ДЪЛГОТО ЦАРУВАНЕ,НЕЩО ЗА КРАДЕНЕ ПИТАМ И ОТГОВОР НЕ ИСКАМ!!!!!!
  • 11 Anonymous.

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Станимир Христов":

    ПО ДОБРЕ В ПОЖАРНАТА ОТКОЛКОТО В ЗАТВОРА,НО НЕ ВЯРВАМ ДА ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА ТАКИВА КАТО ТЯХ.МНОГО БОГАТСТВА НАТРУПАХА ПРЕЗ ТЕЗИ 70 ГОДИНИ,ЧЕ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГИ ПИПНЕ.
  • 12 Христо Ковачев

    1 1 Отговор
    ОТ ТУК НАТАТЪК ГЕНЕРАЛА ВЕЧЕ МОЖЕ САМО ДА СЕ ДУЕ КАТО КОЗЕЛ ,НО В КРАЙНА СМЕТКА ЩЕ Е РОБ НА ГОСПОДАРИТЕ СИ ОТ БСП,ПЪЛЕН СМЕХУРАН КОЙТО СИ ИЗПУСНА ВЛАКА И НЕ МОЖЕ ДА СИ ГО ПРОСТИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове