Last news in Fakti

7 Юни, 2013 08:54 946 1

Фандъкова против увеличаване на цената на парното

  • парно

„Категорично ще се противопоставя на каквото и да е увеличение на цената на парното”, каза в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова по повод изказването, че ако цената на тока падне, ще се увеличи тази на парното.

Тя добави, че не може с лека ръка да се говори за увеличение с 10 или 30%, тъй като около 1 милион души се отопляват по този начин и нямат друга алтернатива. „Ще поискам среща с шефа на регулатора, с новия министър на икономиката и енергетиката, за да коментираме тези теми”, категорична беше тя.

Фандъкова не пропусна и темата с детските градини и ясли. Тя напомни, че в последните години основен приоритет е строителството на детските градини и осигуряването на места в тях. Тя припомни, че тази година на района на Столична община стартира строителството на 17 детски градини.

Кметът съобщи също, че абсолютно всички опасности в районите на детските площадки ще бъдат премахнати.

Във връзка с проблема с уличните кучета в София, Фандъкова заяви, че една от най-добрата мярка за борба с тях е изграждането на приюти. Тя поясни, че проблемът е обсъждан с новия министър на земеделието и по думите й, той се е ангажирал с въпроса. „Ще бъде подготвен проект за нова наредба за изграждането на приюти. Тя трябва да е готова до края на юни, за да продължим да изграждаме им”, добави тя.

"Изненадана съм от острата реакция на „Атака". Полиците да не използват депутатските си карти като пропуск и извинение за хулигански прояви", заяви кметът на София по повод нахлуването на лидера на партията Волен Сидеров в кабинета й.

По думите й политиците трябва да свикнат и да обръщат внимание на протестите. „Аз съм последният човек, който ще забрани протести", добави още тя.

Фандъкова се надява от "Атака" да се извинят на служителите в общината, които са били стресирани от случилото се. "Това поведение не трябва да се толерира. Агресията се отразява на цялото общество", добави кметът на столицата.

На въпрос ще се сработи ли с новата власт, Фандъкова каза, че е диалогичен човек и се надява правителството да не обръща гръб на 2 милиона души, които живеят в София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vladimir Yosifov

    0 0 Отговор
    Има голяма вероятност следващият кмет на София да е червен защото ГЕРБ не успяха да се справят със САБОТАЖИТЕ !!!

    Пътувам с метрото, харесвам направеното в София, радвам се, че затворихте Кремиковци, радвам се, че съживявате планина Витоша, радвам се за бул. Витоша и ...
    НО !!!
    Аз съм един от тези 500 000 хиляди, които не гласуваха ОТНОВО за ГЕРБ защото не искам крадците да ми се подиграват .

    ВИЕ, ГЕРБ, ме оставихте на милостта на :
    1. съседи, които не си плащат тока и парното ;
    2. немити българи, които пътуват безплатно ;
    3. фирми, които не са плащали парно от 24 години ;
    4. полицаи, които трудно запомнят пътя към дома си ;
    5. българи, които имат НЕплатени сметки за ток над 10 000 !!! ;
    6.
    7.
    8.
    ...

    В Европа няма как съседи да откраднат вода, ток и парно,
    а сметката да бъде разделена на останалите в сградата.
    Дори в лявата Франция имота ще бъде продаден и ТОЧКА !

    Проблемът не е в монополите, а в КРАДЦИТЕ !!!

    Г-жо Фандъкова, на 20 декември 2013 година публикувах :

    За месец ноември 2012 сме платили 90 лева за ток / климатик, осветление, хладилник и фурна ... / и ... 57 ЛЕВА ЗА ТЕЦ - ОБЩИ ЧАСТИ !!!!!
    Какви общи части ?
    Махнали сме радиаторите си преди 12 години .
    Крадци !
    Топлофикация - София краде от мен парите, които са откраднали от тях съседите ни .
    Това не е солидарност и социалност, а престъпление ...

    Бъдете здрава !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове