Last news in Fakti

12 Юни, 2022 14:11 5 603 19

Шефът на БАБХ: Проф. Моллов ми даде папка, пълна с пари

  • бабх-
  • подкуп-
  • пари-
  • проф. пламен моллов-
  • проф. христо даскалов

Твърди, че директни заплахи за живота не е получавал, но от неделя има назначена охрана

Шефът на БАБХ: Проф. Моллов ми даде папка, пълна с пари - 1
Снимка: Нова ТВ

Проф. Пламен Моллов, който е бивш директор на БАБХ, дал на настоящия си колега проф. Христо Даскалов папка, за която твърдял, че е пълна с документи. Когато професор Даскалов я отворил, твърди той, вътре се оказало, че има пари. Попитан за размера на сумата, той отговори, че в тази папка повече от 100 хиляди лева нямало как да се вместят. След като видял парите, захвърлил папката настрани, излязъл от колата и уведомил ДАНС.

Твърди, че директни заплахи за живота не е получавал, но от неделя има назначена охрана. „И за мен беше странно. Не мога да си обясня защо това нещо се случи”, допълни директорът на Агенцията по храните.

„Снощи за пореден път изслушах записа – той напълно съответства на разговора, който ние проведохме на 19 януари. Разбира се, в света на информационните технологии има хора, които умеят единично произнесени реплики да ги комбинират”. Така настоящият директор на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) проф. Христо Даскалов коментира изтеклия наскоро запис, в който се чува, че бившият му колега му предлага подкуп.

Припомняме, че се твърдеше, че в разговора двама мъже обсъждат лабораторията за фитосанитарен контрол на ГКПП „Капитан Андреево” и единият предлага на другия подкуп, за да не бъде спирана работата на пункта. Проф. Даскалов не скри, че записът е направен лично от него, от притеснение. Той акцентира върху това, че договорът е за наем на шест помещения, в който няма нито дума за лаборатория.

"Един български учен е доста далеч от лицата на подземния свят – нас няма и какво да ни свърже”. Така настоящият шеф на БАБХ коментира част от записа, в който го уверяват, че той няма нищо общо с „Таки-Маки”. Той отрече да познава някое от известните имена в подземния свят.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 40 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    35 10 Отговор
    Другият път с по голяма папка.ха ха ха ха ха ха ха ха
  • 2 Вари го .печи го.

    19 5 Отговор
    Българина не можеш да го промениш..злоба завист. Отмъщение. Компромати. Лъжи. Тоя тиабет от турците ли остана?ама те не са баш такива! Че от руснаците? Ама под тяхно робство не сме били! Или просто племето такова?🤫

    Коментиран от #8, #12

  • 3 Ако имаме прокурор

    43 4 Отговор
    Незабавно разследване на далаверите и имотното състояние на Моллов.И без това , агенцията преди, освен да сучеше държавния бюджет, друга дейност нямаше.Имаше време, преди да въведат картите, дори нямаха отчет, кой ходи на работ, кой на малдивите.

    Коментиран от #15

  • 4 Марто Джито

    43 0 Отговор
    Моллов и един друг преподавател във ВИХВП Пловдив-май Драгоев се казваше, редовно рекетираха фирми и производства в хранителна промишленост за акредитация. Те заедно с бившия осъден шеф на БАБХ -Пловдив държат пазара с разрешителните и лабораториите. Прокурорите Попов и Атанасов им сапокровители.

    Коментиран от #7

  • 5 инж технолог по хранене

    30 1 Отговор
    Много ми е странно,как наш бивш преподавател от ВИХВП-град Пловдив може да падне толкова ниско?! За проф. Пламен Моллов става въпрос.

    Коментиран от #14

  • 6 22 години работих за БАБХ - напуснах,

    40 0 Отговор
    защото от мръсотии, корупция и простотия, не се траеще!Мръсна, много корумпирана и много долна система е там!Смених сигурно 5-6 шефа за тия години - НВМС, БАБХ, включително и при Молловчето - дребен, долен и адски корумпиран недорасляк с неговите групи - наказателни мръсната корупция, но и професорчето Даскалов не е цвете, познавам го още като студент във ВИЗВМ Ст. Загора.В тази система БАБХ оправия няма докато не изсухлят и сменят всички директори на местните ОДБХ по области, и после нагоре - до върха!

    Коментиран от #9, #16

  • 7 Мишоимила

    25 0 Отговор

    До коментар #4 от "Марто Джито":

    Те всички са един дол дренки.Мислиш ли, че някой ще бъде подведен под отговорност?Толко пари са гушнали, че ще си платят и ще ги отмине вълната
  • 8 да питам

    16 16 Отговор

    До коментар #2 от "Вари го .печи го.":

    45 години комунизъм не е ли робство?

    Коментиран от #13

  • 9 Как

    13 9 Отговор

    До коментар #6 от "22 години работих за БАБХ - напуснах,":

    Защо не подаде сигнал до службите като си видял корупцията отвътре?Да не си участвал?
  • 10 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    корупция мафия бесзаконие
  • 11 Колега

    8 0 Отговор
    Моллов си е мошеник и се знаеше още като беше в политиката. И сега чевръсто пак се засилил за новата партия да се вреди. Класически ...........к.
  • 12 А бе

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Вари го .печи го.":

    По скоро ми прилича на руският тертип, погледни ги колко олигарси на фона на бедният руснак , не казвам, че при турците не съществува, но ярко изразена е корупцията и мафията в Русия и Украйна!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Опитен корупционер

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "инж технолог по хранене":

    Моллов отдавна е паднал ниско. Забъркан в корупционни схеми като шеф на земеделската комисия през първия му депутатски мандат, после по време на тройната коалиция като шеф на парламентарната група на царистите,връзки с Винпром Пещера и други винарски и хранителни фирми, афери като шеф на НЛВК, корупционни схеми като директор на агенцията по храните, в УХТ. Сега учредител на партията на Янев - срам за Янев и Радев
  • 15 зъб

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ако имаме прокурор":

    Споделям мнението Ви ...пък фамилията му и тена...като агуптин...Справка...агуптите са занаятчии ковачи в Родопите за които казват че дошли от Египет...тоес няма обида в сравнението...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Шефът на БАБХ

    4 1 Отговор
    Малка беше папчицата.
  • 18 Бамзе

    1 3 Отговор
    Който не си е имал работа с този Даскалов, не знае каква мръсна и долна личност е. Защо трябва да му се вярва, пък и тези които го възхваляват явно толкоз им е моъка в главите.
  • 19 Плевенски

    0 1 Отговор
    А защо предварително не се е обърнал към прокуратурата ,а сам е направил записа? Той вече е без юридическа стойност. И на този не му е чиста работата...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове