Last news in Fakti

28 Юни, 2022 09:30 830 17

Биков: Не се обсъжда смяна на Борисов като лидер на ГЕРБ

  • тома биков-
  • бойко борисов-
  • герб-
  • правителство

Той беше категоричен, че в настоящата ситуация, в която страната ни се намира, тя има нужда от проевропейско правителство

Биков: Не се обсъжда смяна на Борисов като лидер на ГЕРБ - 1

„Изобщо не сме обсъждали някакъв лидерски въпрос. Само преди 3 месеца имахме конгрес, на който Бойко Борисов беше избран от членовете на ГЕРБ за лидер”. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в студиото на „Здравей, България”.

„Кирил Петков е последният човек, който ще каже кой ще бъде лидерът на ГЕРБ. Ако има такова желание, може да се запише за член на партията, да дойде и да го предложи на някой конгрес. Той има право да говори всякакви глупости, както и прави, но ние с него не се съобразяваме, още повече за това кой ще бъде лидер на партията ни”, каза още той.

„Смешно ми е как хора, чиято партия се стопява в последните месеци, дават съвети на партия, която във всички социологически проучвания е първа и всички очакват да спечели изборите, да си смени лидера”, добави Биков.

Според него по темата със Северна Македония „всички са се криели, докато не е излязъл да говори Борисов”. „Докато Кирил Петков се криеше по темата, Борисов, а не някой друг, му реши целия проблем с общественото мнение и то с риск за нашата подкрепа, защото това не беше популярна теза”, посочи депутатът.

Той беше категоричен, че в настоящата ситуация, в която страната ни се намира, тя има нужда от проевропейско правителство. „За което ние сме готови да плащаме и политическа цена”, добави Тома Биков.

Запитан дали е възможна евентуална коалиция с „Продължаваме Промяната”, той отговори: „Крайно време е да се направи така, че да говорим за идеи, не за хора. Това зависи от много неща”.

„Дайте да пренесем разговора на малко по-високо ниво от това дали се обичаме или мразим и да видим в конкретната ситуация с предизвикателствата кое би било най-полезно за страната ни”, призова депутатът от ГЕРБ.

„За нас е огромно предизвикателство изобщо да се каже „добър ден” на ПП. Очевидно, ако не си казваме „добър ден”, ще продължим да бъдем в политическа криза. Нямаме никакъв разговор с тези хора, което е странно”, коментира Биков.

На въпрос дали има вариант ГЕРБ да подкрепят някаква конфигурация в рамките на този парламент, той посочи: „При първия мандат - формулата беше зададена от Кирил Пеков. Тя е същата, каквато беше при вота на недоверие – търсим някакви депутати. Това не е искано от нас. Третият мандат зависи от президента”.

И добави: „Не съм убеден, че е възможно да се направи нещо по-дългосрочно в този парламент. Ако е това, което казват за 22-та закона и разни бързи неща, имайте предвид, че тези закони още не са написани, така че може би такова управление би изкарало”.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаджигенов

    19 2 Отговор
    Изолацията на ГЕП и ДПС, ги побърква, особенно Бою крадеца.
  • 2 Хаха

    3 5 Отговор
    Чака се новия американски посланик да му вдъхне малко кураж на Боци.Не ще да направи първата крачка.
  • 3 Милиционер

    11 2 Отговор
    Има ДПС-ДС, има проблем...

    Коментиран от #15

  • 4 КЗП

    20 1 Отговор
    Тоя, дето е завършил куклен театър в Благовградския ПУЦ дава акъл как се управлява държава... Гербавите калинки имат малко мозък и много лаомия.
  • 5 питам

    13 1 Отговор
    А ти ли ще му носиш пури в пандиза !!!!
  • 6 Гласове от зайчарника в Банкя

    16 1 Отговор
    Шефът на Плевнята вчера пробва да уволни шефа на Зайчарника!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бивш гербаджия

    16 1 Отговор
    Този е голям крадец и лъжеш, нали българи.
  • 9 Лост

    13 1 Отговор
    А Биков кой човек беше,който каза какво диктаторче е Борисов?
  • 10 Некой си

    4 1 Отговор
    Ама за кво да го сменяте, като ще влиза в затвора.
  • 11 Дръж се ти за зайчарника

    7 0 Отговор
    Там е парата. Че като смените Тиквата нама кой да обере парцала за вашите мизерни и прости изпълнения.
  • 12 ДНСК-МАФИЯ

    2 0 Отговор
    В кв. "Кръстова вада" на ъгъла на ул."Димитър Манчев" с "Поп Сава Катрафилов" започна строеж без наличието на канал.
  • 13 бсфн

    3 0 Отговор
    Карикатуристче еврейско голяма шпакла удряте с писателя на книгата ШАЙКАТА,че свят му се вие на Мутрата
  • 14 Амииии

    4 0 Отговор
    Не се хабете , мисля че е време за вашата , лебедова песен!!Нагледахме се , наслушахме се и на вашето управление!!Просто парите ни са у вас и вие добре търгувате с тях някои особи!Та за това още сте на политическата сцена!!!
  • 15 6666

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Милиционер":

    Всички са от ДС.
  • 16 ????

    0 0 Отговор
    КРАЙНО ВРЕМЕ е да се ДАДЪТ ОТГОВОРИТЕ за:КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона,..........................., за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ ОТКРАДНАТИ от ОПГ"герб", за да РАЗБЕРЪТ ВСИЧКИ в България и Европа, че ШАЙКАТА-ОПГ "герб" НЯМА МЯСТО ТУК, НЕ е НУЖНА на НИКОЙ, освен на "" другаря"Борисов и на ГЛУТНИЦАТА му!!!
  • 17 Анинимен

    0 0 Отговор
    Какво ще обсъждаш ти си послушко знаеш как отиде там искаше да вкарваш Борисов в затвора
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове