Last news in Fakti

16 Юли, 2022 22:40 1 798 24

Гьоков: Ще увеличим обхвата и размера на енергийните помощи

  • георги гьоков-
  • увелицение-
  • енергиини помощи

По думите му БСП е склонна да оттегли всичките си министри, стига да има решение за работещ кабинет

Гьоков: Ще увеличим обхвата и размера на енергийните помощи - 1

„Ще увеличим обхвата на енергийните помощи и ще увеличим размера на енергийното подпомагане”. Това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS Георги Гьоков, министър на труда и социалната политика в оставка. Помощта до момента е 104 лв. на месец. Ще се вдигне с 20 лева и хората ще получават 100 лева повече за петте месеца, в които получават подпомагане, посочи Гьоков.

До момента енергийни помощи получават. 261-262 хиляди българи. Предстои обхватът да се увеличи до 300-310 хиляди души.

По повод предстоящото връчване на трети проучвателен мандат, Гьоков, който е от БСП, каза: „Няма драма в това на кого ще бъде връчен третият мандат – дали на БСП, дали на ДБ или на ИТН. Въпросът е да има прагматизъм” Той посочи, че прагматизъм означава да не се стига до избори, а да се състави работещ кабинет.

„Ние ще преговаряме с всички партии в досегашната коалиция. Червените линии са с ДПС и ГЕРБ”, добави Гьоков. На въпрос какво ще е следващото правителство - технократско, експертно или с ярки политически фигури - отговори: „Аз бих заложил на ярки политически фигури с експертиза. Имаме различия с ДБ в момента по този въпрос - дали да е чисто експертно или на политически фигури. Според нас политическите фигури носят отговорност".

По думите му коалициите с ДБ са трудни, защото самите те са с различни идеологии. "В едни нови избори ще имаме все по-сложни прегоовори, пазарлъци, ако щете", обясни Гьоков.

Той не изключи възможноста да се оттеглят част от мнинистрите сега и на тяхно да влязат други, посочени от 4-те партии в коалицията. „Склонни сме да оттеглим всички министри, които присъстваха в кабинета, стига да имаме решение, че трябва да направим правителство и то трябва да работи. Въпреки че колкото и нескромно да звучи, мисля че резултатите са налице и в земеделието, и в туризма, и в икономиката. А за социалната политика - такава социална политика не е имало в редходните 12 години”.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо в Румъния мораториум

    28 2 Отговор
    А тука помощи. Пак номера да не давате и правите нищо. Кандидатсването за помощите е цяло изкачване на връх Мусала от недохранени граждани.

    Коментиран от #3, #10, #13

  • 2 8552

    33 0 Отговор
    Нещастници. И вие и народа, загубил всякакво достойнство и се радва като го държите в мизерия и му хвърляте по 20-30 и по 60 лева като на куче, и ДА, ДОСТОЙНСТВО НЕ СЕ ЯДЕ, така е. Но това тук е крайния продукт а не причината. Кретаме си тука и гледаме как се гаврят с нас някви 240 нещастника.

    Коментиран от #11

  • 3 ПРОСТО КИРО И КОКОРА НИ УНИЩОЖАВАТ

    28 2 Отговор

    До коментар #1 от "Защо в Румъния мораториум":

    стига с вашите енергийни помощи!!! КЪДЕ ОТИВА ЕФТИНИЯ ТОК ОТ АЕЦ КОЗЛОДУЙ??? КЪМ ЕС А ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СКЪПИЯ ТОК. ТОДОР ЖИВКОВ Е СТРОИЛ АЕЦ КОЗЛОДУЙ ЗА БЪЛГАРИТЕ И ЗА НАРОДА ЗА ДА ИМАМЕ ЕФТИН ТОК, НЕ ГО Е СТРОИЛ ЗА ЕС! СТИГА НИ ЛЪГАХТЕ!!!
  • 4 го шо

    26 0 Отговор
    хората не искат подаяния. искат работа и достойно заплащане. но ва всички вас, политическата класа, ви е през... а и когато "даваш" някому нещо, той се чувства задължен, потиснат, нали, умници? юу а риъли а лаф, да ге!
  • 5 2222

    26 0 Отговор
    Лоша работа, тотално сбъркана политика.
    Вместо по-малко хора да имат нужда от тези помощи, то точно обратното - броят им нараства.
  • 6 Пладнешки грабеж,

    22 0 Отговор
    И част от него, минимален , ни се представа като помощ? Наглост! Цинизъм!
  • 7 Министър на магията

    10 0 Отговор
    81 000 000 000 дълг иииии... офте мофте казало БСПто.
  • 8 ИЗ'ЧЕ'ЗВА'ЙТЕ КОМУНЯГИ

    18 3 Отговор
    ВЕДНАГА! ДОКАРАХТЕ БЪЛГАРИТЕ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА!
  • 9 оня с коня

    13 2 Отговор
    БСП Компания Ударно и Щедро увеличават Пенсии и вдигат Тавана им,Намаляват и МАХАТ ДДС на Редица стоки/вкл. и Хляба/,ето и в момента обещават да Увеличат И Обхвата,И Размера на Енергийните помощи,Субсидиране Цената на Дизела и Бензина.И е написал Поетът "Патриот е- Душа дава...Но НЕ свойта душа братя,а Душата на Народа"!А ето я и ОЧЕВАДНАТА АНАЛОГИЯ със Ситуацията в която сме:Безразборното ,Недалновидно и Безотговорно Икономически наливане на Пари ЛОГИЧНО Увеличи Инфлацията и доведе не до обогатяване,а до ОЩЕ ПО-Голямо обедняване на Населението.Намаляване и Зануляване на Редица Данъци пък Лишават от Постъпления Хазната,като това Налага АКТИВНО ТЕГЛЕНЕ НА ЗАЕМИ,катосамо за Броени месеци Надхвърлиха 9 МИЛИАРДА.Затова и цитирах Стихотворението,правейки Аналогия,т.е. Управляващите Раздават на Практика Пари от Заеми на Народа,които Заеми естествено че пак Народа ще си ги плати "като Поп" и всичко това с Цел Единствена - ОСТАВАНЕ ВЪВ ВЛАСТТА!
  • 10 отговор

    5 15 Отговор

    До коментар #1 от "Защо в Румъния мораториум":

    Единствения читав Министър в това управление . Като отговарящ за пенсиите и даде кпатко и ясно сведение как ще сеувеличат и и стана така. Беше човек с грижа за ,язвимите хора, в тази тежка за държавата ситуация.
  • 11 отговор

    10 6 Отговор

    До коментар #2 от "8552":

    60 лева ти хвърляха от Герб. Колкото си работил и си внасял осигуровки толкова ще получиш като пенсия. Като си се осигуралавал на минимума, не чакай аз до ти плащтам пенисията.

    Коментиран от #15

  • 12 чудя се

    16 0 Отговор
    Ще, ще, ще увеличим, абещо досега не увеличихте? Гьоков, човек на години, който още говори на диалект и с акцент. Това ли Ще ни управлява и Ще увеличи? Егати народа и управляващите респективно. Отвратен съм.
  • 13 бл.134 в Zап. парк

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Защо в Румъния мораториум":

    Прахостници !Продавате оръжие на Украйна с парите залъгвате преди изборите едни хора.
  • 14 ОБЕКТИВНИЯ

    11 0 Отговор
    За "БИЗНЕСА" ли пак?????? 😄😄😄
    Нямат срам(бизнесмените), смучат от всякъде.
  • 15 8585

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "отговор":

    Ако ти е малко акъла да разбереш какво съм написал, не се напъвай, ще ти изкочи очния нерв.
  • 16 Пепи

    5 0 Отговор
    За целта ще напечатаме още пари.
  • 17 ГьоковИТЕ Помощи на есен

    12 0 Отговор
    ПЕНСИОНЕР С ПЕНСИЯ ОТ 1000 ЛЕВА ЩЕ Е ГЛАДЕН - 500 ЛЕВА КИЛО МЕСО 50 ЛЕВА ХЛЯБА ПО 30 ДНИ И ТОКА НЯМА ДАГО ПЛАЩА ЩЕ СИ СВЕТИ СЪС СВЕЩИ ЗА БОГ ДА ГО ПРОСТИ
  • 18 нннн

    11 0 Отговор
    Гьоков ни бута в гьола, но обещава помощ. После.
  • 19 Според

    5 0 Отговор
    "Евростат" 75% от българите изпитват трудности да си платят консумативите, вода, ток, парно, данък сграда, такса смет. Как ще компенсирате тези хора? Ще си измиете ръцете като Пилат Понтийски с 30 хиляди ромощи, а народа? Подписахте 2019 г. Обща енергийна политика ГЕРБ, за да обслужите чужди интереси, евтиният ток за ЕС, скъпият за БГ икономика и потребители. за да пРилапате, ваши обръчи от фирми 30 милиарда от План и евро, без референдум. Тайно криете и подписвате заробващи условия на ЕС, които ще уНищожат българска икономика производство и потребителите. Подобни действия могат да предприемат само "елити" мраЗещи българите, или резиденти на чужди държави. За Македония да не говорим. Ходете си с мир, обслужвате чужди интереси, и сте вредни и опасни за България и българския народ. Последното ви преДателство ще е да ни вкарате в пряк военен конфликт срещу Русия, Китай и Иран. Готвите ни за пуШечно месо като Украйна. За вас милиардите и колесниците на чартърите за Лондон, Маями, Онтарио и Рубльовка, за нас мобилизация и КинЖал, СаРмат, ПоСейдон.
  • 20 Да ,такава

    2 1 Отговор
    Политика досега не е имало освен при Виденов и Луканов.И ,тогава пак бяхме толкова бедни.
  • 21 оспри

    3 0 Отговор
    Ще увеличите бабината си! Ще си увеличите пенсиите на 3400 лева.
  • 22 Нищо няма да

    3 0 Отговор
    увеличавате, защото власт вече не ще видите. Мръсни лицемери и национални предатели. До сега нищо добро не направихте, но инак всичко е в бъдеще, неопределено време. Ще, ще, ще.
  • 23 ГНУС

    1 0 Отговор
    Обхватът ви го знаем. Хиляди изисквания и условия, за да се получи подкрепа. Отпуснете енергийни помощи за 3 месеца за всички хора на МРЗ и на пенсионерите с пенсии до 500 лв.
  • 24 дрт прч

    1 0 Отговор
    БЛАЖЕННИ СА ВЯРВАЩИТЕ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове