Last news in Fakti

18 Юли, 2022 16:09 1 525 13

Кирил Добрев: Изборите ще покажат дали ГЕРБ са се изчистили и дали ПП са минали пубертета си в политиката

  • кирил добрев-
  • избори-
  • герб-
  • пп-
  • пубертет-
  • изчистване

"Трябва да е ясно, че конфликт с Радев имат Нинова и нейните органи. Редовите социалисти нямат проблем с държавния глава”, коментира експертът

Кирил Добрев: Изборите ще покажат дали ГЕРБ са се изчистили и дали ПП са минали пубертета си в политиката   - 1
Снимка: БГНЕС

„Изборът на Радев не е изненада, а логичен и почтен ход”. Това заяви по БНР Кирил Добрев, политолог и бивш зам.-председател на БСП. По думите му „Продължаваме промяната” не са успели да изпълнят мандата, ИТН имат проблеми със себе си и не може да се разчита да оправят националните проблеми, а Демократична България са с най-малко депутати. „Логичният избор беше БСП. Трябва да е ясно, че конфликт с Радев имат Нинова и нейните органи. Редовите социалисти нямат проблем с държавния глава”, каза още Добрев.
Той очерта и какво следва за БСП като мандатоносител, а именно да проведе преговори с най-тежкия си идеен опонент в лицето на Демократична България. „Трудно е да се каже всъщност дали са опоненти, защото 6 месеца заедно изнасяха оръжие за Украйна, заедно изгониха руските дипломати и заедно спряха разговорите с Газпром”, добави той. Според него има и друг проблем пред БСП, който идва от казаното от Кирил Петков, че ИТН е мафия. „Сега на практика на Корнелия Нинова и ръководството на партията им се налага да водят разговор с мафията”, каза още той. Според него третият проблем е условието на БСП Кирил Петков да не е повече премиер, въпреки че той е единият от основателите на ПП. „Всичко това прави задачата за нов кабинет нерешима. Направиха я нерешима точно тези партии, които досега управляваха, защото в стремежа си да се харесат на избирателите си, последните седмици поставиха такива условия помежду си, че да не могат да ги изпълнят”, каза още политологът. Все пак той допуска 0,01 % възможност да се направи правителство, защото по думите му страхът от служебно правителство е голям. „При служебен кабинет ще стане ясно кой и как е изнасял оръжие за Украйна, ще стане ясно кой е прекратил договора с Газпром, ще стане ясно какво е финансовото състояние на държавата”, допълни той. В тази връзка той подчерта, че всяко неудачно решение на сегашното правителството се приписва или на Русия, или на българската мафия, забравяйки, че и най-слабата държава е по-силна и от най-силната мафия.

Кирил Добрев прогнозира, че скоро ще има предсрочни избори. "Моето виждане е, че голяма част от избирателите на БСП ще отидат във Възраждане и в партията на Стефан Янев. Голямата битка ще е между ГЕРБ и Продължаваме промяната”, заяви той. На въпрос, възможна ли е коалиция между ГЕРБ и ПП, той бе категоричен, че в името на властта всичко е възможно, но след избори. „Служебното правителство ще подейства отрезвяващо за партиите, а изборите ще покажат дали ГЕРБ са се изчистили, дали ПП са минали пубертета си в политиката и дали БСП ще може да санира щетите от участието си в дясно управление”, обобщи Добрев.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 роко

    19 2 Отговор
    Една гнила Тиква,си е гнила Тиква.Няма как да я изчистиш,просто я хвърляш на прасетата.Ама и те няма да искат да я ядат,като видят къф гнильоч е.
  • 2 А бе

    9 1 Отговор
    отворко !
  • 3 Ехооооо

    10 1 Отговор
    Българите няма да гласуват, а онези от държавната администрация ще гласуват с две ръце щото им пари! Неграмотните от Анадола.под строй ще отидат! А команчите и апачите, кебапче бира Камеминджа и петдесетак и работата готова!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТаУмВзе

    2 0 Отговор
    Уж изборчетата, Показват само, че Всичките сте Крадлив Слугинаж! От до. И след Уж изборчетата, през ЗИМАТА? КВО? ГЕНОЦИД ДА Е!
  • 6 мой

    6 1 Отговор
    Поредният глашатай на шайката, който внушава, че трябва да се управлява с мафията (герб дпс) и че е време да им простим.

    Няма прошка за крадците обладали родината. Няма прошка за престъпниците унищожили държавата. Няма прошка за мафията.
  • 7 Кочо

    6 1 Отговор
    Този червен милионер и контрабандист и политолог ли стана!
  • 8 Не знам

    3 2 Отговор
    За ПП, но ръководителите на ИТН, ВЪЗРАЖДАНЕ и членовете на някои други партии със сигурност са още в пубертета.
  • 9 ИСТИНА Е

    4 3 Отговор
    Герб ще са изчистени, когато цялото им ръководство начело с вожа им са в затвора.
  • 10 Слави Василев - политолог на президента

    3 1 Отговор
    Какъв политолог е тоя . Контрабандист на валута през Сърбия .
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хи хи хи

    0 0 Отговор
    Кирчо загрява здраво по тъч линията но нямам дате пуснат във герб приемат шутове изпъдени от БСП
  • 13 12340

    1 1 Отговор
    "Кирил Добрев е роден на 18 април 1972 година в град София. Син на покойния вътрешен министър Николай Добрев.13 Завър­шва „Хид­рогеология“ в Минно-геоложкия универ­ситет и „Финанси“ в УНСС.2"...
    .....
    "тремежа си да се харесат на избирателите си, последните седмици поставиха такива условия помежду си, че да не могат да ги изпълнят”, каза още политологът....."
    ......
    ТоЪ тип не е политолог,
    а махленска клюкарка и сплетник
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол