Last news in Fakti

24 Юли, 2022 21:30 3 933 18

Важните новини във ФАКТИ на 24.07.2022 г.

  • корнелия нинова-
  • драгомир заков-
  • андрей райчев-
  • кирил петков-
  • тома биков-
  • ренета инджова-
  • явор куюмджиев-
  • слави трифонов-
  • лидери-
  • ббр-
  • цветан цветанов-
  • христо иванов-
  • стефан янев-
  • даниел митов-
  • станислав балабанов-
  • любен дилов-син-
  • явор божанков

Ние провеждаме преговори за правителство на България, а не психотерапия на Аз-а, коментира лидерът на левицата

Важните новини във ФАКТИ на 24.07.2022 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Нинова: Преговори с ИТН няма да водим повече. Мандалото хлопна

Мандалото хлопна за „Има такъв народ“. Преговори с тях няма да водим повече. Това каза в предаването „120 минути“ по bTV лидерът на БСП и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова.

Заков: Новите F-16 реално ще са по-евтини, защото идват с допълнителни въоръжения

По българското Черноморие няма опасност нито за корабоплаването, нито за туристите. Случва се да изплуват остатъци от военни обекти, но както търговското корабоплаване, така и ВМС правят съответното наблюдение и реагират навреме. Това заяви министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков в студиото на "Говори сега".

Райчев: ПП ще води нещата към избори, не искат тази коалиция. Тежи им

„Мисля, че „Продължаваме промяната“ ще води нещата към избори. Те не искат да излезе, че те са причина, но те не искат тази коалиция. Тежи им“. Това коментира в „120 минути“ социологът Андрей Райчев.
„Не е лошо България да излъчи правителство, но това не трябва да е скрепена работа. Ако някой не иска такова скрепено правителство, това е „Продължаваме промяната“. (…) В България избухна малка революция през 2020 година. Българите успяха да сменят правителство, но се разделиха още там, помните ли? Трифонов стоеше в студиото, Манолова и Бабикян направиха нещо, Иванов започна да събира своите, а БСП не напусна парламента“, посочи той.
Според него няма решение на пъзела между четирите формации, преговарящи в парламента за нов кабинет.

Кирил Петков: Кандидатът ни за премиер остава Асен Василев. Вярвам му

„С нашия мандат преди седмици ние обявихме Асен Василев като кандидат за премиер. Не вярваме, че всяка седмица трябва да имаме нов. Ако трябва да предложим някого, аз лично вярвам на Асен Василев". Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков в ексклузивно интервю за предаването "На фокус" с Лора Крумова.

Биков: Когато ИТН се обидят на някого, "ритат канчето"

С третия мандат правят същото като с първия. Това са театри. Мандатът трябва да се върне, тъй като не е даден с цел да се реши проблема с КЕВР. ПП не носят отговорност за записа, но те са виновни, защото са най-голямата политическа сила. И преди записа се знаеше, че правителство няма да направят, защото ПП не желаят. Това коментира за "На фокус с Лора Крумова" зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

Ренета Инджова: Всички работят, колкото да не заспят. Сега е вакханалия, която е съзнателно постигната

Шансът за правителство с третия мандат прилича все повече на мираж. В историята ни имаше такъв кабинет - на Сергей Станишев, който оцеля и не се стигна до предсрочни избори. Правителството на Любен Беров обаче имаше по-различна съдба. В “Срещу течението” Евгений Генчев разговаря с Ренета Инджова, която наследи правителството на Беров и беше служебен министър-председател през 1994 г.

Явор Куюмджиев: Май започва да изглежда, че тази зима ще бъде много скъпа и много студена

"Енергийният план на Европейската комисия няма да реши проблемите с газа. Миналата година ЕС е внесъл от Русия 167 млрд. куб. метра, от които - 146 млрд. от тръбопроводи и 13 млрд. - втечнен газ. Дори да се откажем от тези 15% - около 40 млрд., остават над 120 млрд., които няма откъде да бъдат взети". Това заяви бившият енергиен министър Явор Куюмджиев в "Говори сега".

Трифонов захапа Христо Иванов: Такива хора се смятат за повече от другите, не се притесняват да са лицемерни

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов отговори на изказване на Христо Иванов с пост на страницата си във Фейсбук. По думите на Трифонов хора като Иванов не се притесняват да бъдат лицемерни.

Лидерите от коалицията се събират тази вечер на среща в Министерския съвет

Премиерът в оставка Кирил Петков, вицепремиерите Асен Василев и Корнелия Нинова, както и съпредседателите на „Демократична България“ Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев се събират тази вечер от 19 ч. в Министерския съвет, научи bTV.

ББР: Засега няма данни Пеевски да е вземал кредити като физическо лице от банката

"Ситуацията в страната и несигурността оказват влияние върху Българската банка за развитие. Има решения за банката, които трябва да се гласуват в парламента".

Цветанов: За ГЕРБ интересът от предсрочни избори ще засили интереса към местните след година

"Страната остава да върви по пътя на политическа турбулентност, което няма да покрие очакванията на хората. Политическите формации консолидират твърдите си ядра, за да могат да разчитат на успех в предсрочни избори. През последните години легитимността на българските институции ерозираше и това води до отблъскване на избирателите. Това означава, че малцинството от избирателите, които отидат да гласуват, ще определят бъдещето на мнозинството българи, които не искат да гласуват".
Това каза пред БНР лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

Христо Иванов: ИТН трябва да си отговорят какво точно ще се случи от това, че са се нацупили и фръцнали

"Някои парламентарни групи имат политическа функционална неграмотност - не могат да разберат кога става дума за мое мнение, кога става дума за квалификация на взаимни позиционирания между политическите сили. Да кажеш, че заради това страната трябва да бъде хвърлена в избори, е висша степен или на тежка неадекватност, или на зависимост от плана на ГЕРБ и ДПС да искат да докажат, че без тях страната не може да се управлява. Само на този фон тези две партии могат да изглеждат приемливи и да се върнат във властта, за да я консумират по корупционен начин".

Стефан Янев: Не ми е била целта да правя прогнози, които ще се сбъднат по такъв негативен сценарий

Не ми е била целта да правя прогнози, които ще се сбъднат по такъв негативен сценарий, по който се развиха. Бях нападнат политически, едва ли не аз съм причината. По-скоро причината беше това, което наблюдавах като тенденция в отношенията между партиите. Това каза в "Денят започва с Георги Любенов" лидерът на партия "Български възход" Стефан Янев по повод предишна негова прогноза, че дните на сегашния кабинет са преброени.

Даниел Митов: Те се самосвалиха. Управляващите партии седят заради самата власт, заради столчето

Управляващите са се самосвалили, защото са във властта заради самата власт и постовете. Това мнение изрази в студиото на „Събуди се” Даниел Митов от ГЕРБ.

Балабанов: Името на Асен Василев не е било обсъждано за премиер, Нинова да върне мандата още в понеделник

Депутатът от „Има такъв народ” Станислав Балабанов определи като „пълни глупости” твърденията, че от партията изобщо не са имали намерение да участват в състава на правителство с третия мандат.

Любен Дилов-син: Разбрахме, че никой няма намерение да прави правителство

„В записа с Христо Иванов чухме как никой няма намерение да прави правителство. Няма разговори за политики и кризи“, коментира в „Тази неделя“ депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син. „Ако не се беше разпаднало управляващото мнозинство, и бюджет нямаше да имаме“, допълни той.

Божанков: ИТН за четвърти път дърпат шалтера

„Има такъв народ“ търсеха повод и го намериха. Първо видях изявлението на Слави Трифонов, преди да изгледам този запис. Предположих, че има нещо обидно или нещо неприемливо. След като го изслушах, се убедих, че той е скучен“, каза Явор Божанков от БСП, цитиран от bTV.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БОЦ - ко

    14 4 Отговор
    КРАДЛИВАТА СВРАКА
    МАНДАТ ЧАКА ...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Лили

    8 8 Отговор
    Вече е пределно ясно,че трети мандат няма да има.За пореден път ИТН показаха на Суверена, че са политически инвалид в преговори за кабинет, че не са способни да градят,а само да РУШАТ. То не беше един парламент, после втори, трети и накрая четвърто Правителство.Слави,колкото и да се стреми да доказва доводи в своя полза, издиша от всякъде и вече е политически труп.Коалиционните му бивши партньори му нямат доверие ,защото вместо да си признае вината за разпада, той обвинява другите.Това е същия стил на Бойко Борисов, който за 12 год.властване, нанесе чудовищни щети на България.И пак обвинява ПП за своите грешки.Същото прави Трифонов.Той изгуби доверието на свои депутати, а вече и на своя електорат в Североизточна и Южна България.И хората със задоволство напускат,излъгани в своите надежди и очаквания от Слави,Тошко,Митева,Балабанов. Задкулисието лъсна в цял формат.Задкулисието в тандем с Герб и ДПС.

    Коментиран от #14

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Какво "провеждаш" бе

    6 3 Отговор
    како кури??? Коя си ти бе?? Със измиленото умряло бкп????? Ти единствено "провеждаш", и произвеждаш лъжи, и празнодумие!!! Като всеки комунист!!.....П.П колко пари даде за апартамента, на синчето в центъра на Манхатън???

    Коментиран от #12

  • 8 Дааа

    0 2 Отговор
    "Ние провеждаме преговори за правителство на България, а не психотерапия на Аз-а".

    Славчо, Славчо, имахте възможност с ония тулуп, да бъдете национални герои, да изправите България на крака, а се оказахте тъпи крадци и мафиоти. Тъпи селски свирки, дано оная сила горе ви накаже за предателството и геноцида над бг народ

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Боби

    2 0 Отговор
    Не те е срам.
  • 11 На Слави

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Дааа":

    само едно голямо БРАВО, за принципите, морала и достойнството! Три пъти застана зад интереса на България! Шапки долу!
  • 12 Лея 13

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Какво "провеждаш" бе":

    Ми "провежда"си джоба леля ти Киро! Защо мислиш са тези лупинги?Мен друго не интересува -как е възможно една плюнкава партийка като БСП,с нейните десетина процента, получени на изборите,да получава въобще мандат за съставяне на правителство!?Това ми изглежда много далеч от етичните норми, защото подменя вота на избирателите.Освен това дава крила на такива като леля ти Киро да се вземат насериозно,да си придават важност и да обременяват цялата държава с нелепите си игрички.
  • 13 Мандалото хлопна е:

    2 0 Отговор
    Селски виц от периода 1960-1980година. Който се интересува може да го намери.Този виц има две, три интерпретации. Говори се за млади моми и попове , млади момци и попове.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 РЕВИЗИЯ НА КАБИНЕТА

    2 0 Отговор
    СЪД И ЗАТВОР ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ И КРАЖБИ, ГЕШЕВ ВИ ЧАКА С УДОВОЛСТВИЕ.
  • 17 байгън с колелото

    0 1 Отговор
    само Нинова долу крадливите гербаци и чалгари в затвора боклуците
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол