Last news in Fakti

9 Август, 2022 09:23 1 738 12

Шишков: Проблемът с пътните фирми е от 2018 г.

  • иван шишков-
  • пътни фирми-
  • интерконектор-
  • гърция

Има недовършено строителство на Интерконектора с Гърция. Не е вярно, че има проблеми с бюрокрацията. Строежът не е завършен, каза той

Шишков: Проблемът с пътните фирми е от 2018 г. - 1

На пътните фирми възложител е държавата и е съвсем логично да търсят работа от държавата. Проблемът с тях е започнал от 2018 г., още с катастрофата при Своге. Тогавашният регионален министър Николай Нанков подаде оставка. Тази рокада не доведе до промени. Това заяви служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков в предаването "Тази сутрин" по bTV.

Парите на пътните фирми са блокирани и няма как да ги получат. Нормално е да помогнем на пътния бранш, установих че на тях не е плащано за строителството на "Хемус" 1, 2 и 3. Последното правителство, което е плащало е предното служебно правителство. Ще намерим начин да им платим парите и магистрала "Хемус" да бъде изпълнена в периода, каза още Шишков.

Според него няма изрядни и неизрядни фирми, а има изрядни и неизрядни възлагания.

Искаме да можем да променим нещата и тези фирми да работят по нов начин. Бяхме коментирали с АПИ да се направят поръчки за основни ремонти. Официално държавата е правила много малко основни ремонти. Трябва да ги правим с надзор, с разрешения за строеж и с контрол, отбеляза арх. Шишков.

Служебният регионален министър коментира и строежа на Интерконектора с Гърция.

Има недовършено строителство на Интерконектора с Гърция. Не е вярно, че има проблеми с бюрокрацията. Строежът не е завършен. За този строеж се работи от първия ни ден, 4-5 министерства работят в синхрон, за да се решат всички проблеми. Проблемът е времето. Темпото е било различно и не е отговаряло на предизвикателствата. Поискал съм пълен график по дни, когато го получим ще го анализираме. Има недовършени работи, не са много и са поправими, посочи Иван Шишков.

По думите му в рамките на месец, месец и нещо се очаква Интерконектира в Гърция да влезе в експлоатация.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стилист Капанов

    7 1 Отговор
    Българския Борис Джонсън, хихи.
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 2 Отговор
    Ужас....каква физиономия,какво излъчване....преди години не го ли уволниха за детето починало в центъра на софия от ел.ток до болница Свети Георги???детето почина,мина има няма гоина и този пак е на линия........като архитект на софия ......разрешаващ павилионите с подписът си.....вси архитекти ли са с такова излъчване???
  • 3 Браво !

    12 1 Отговор
    Ех шиши, шиши! Проблема е от времето на римляните! Защото не са направили пътища навсякъде и сега апито само да взима и нищо да не бачка! Кажи един направен път, който да издържал 6 месеца? Няма как да направиш такъв, да гепиш 80% и той да издържи повече от това време! Що се правите на ампери а нас на балами!
  • 4 Този

    8 2 Отговор
    Вчера говореше за газа, днес за пътните фирми, утре ще говори за слънчогледовото масло! Специалист по всичко!
  • 5 слушах

    9 8 Отговор
    Шишков. директно каза ,че ще плати на мафията 3 те милиярда крадени пари...Мафията пак се оказа че си има държава ! ... браво на Радев ,лошо за нас
  • 6 Не зная

    6 0 Отговор
    На кого да имам доверие за достоверна информация? Всички агенции лъжат от името на заинтересовани лица... Тук логиката не омага. Трябват факти. А факти няма (освен в заглавието)
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Маскарад

    6 2 Отговор
    Шишков ще раздава милиардите на мафията от парите на данъкоплатците, които ще видят нормални пътища ама друг път
  • 9 Дам

    5 2 Отговор
    Шишков към Шиши и голллл
  • 10 ТИР

    2 2 Отговор
    Алоо, преди когато беше с винетка беше 134 лв ,после с началото на Тол аистемата 200 лв, а сега с промяната на цената и въвеждането на всички пътища е 500 лв и то при условие че 50 % от пробега е в чужбина,,,за месец 1 камион,,, нещо не се връзва!
  • 11 И тизи

    3 3 Отговор
    пична с лъжите. Какъв проблем е
    имало 2018,когато всичко се строеше и нямаше протести за неплатени извършени дейности. Много ти издиша опорката да оневиниш миналото служебно правителство. Хайде по-сериозно.
  • 12 оше един дамаджан ?

    0 1 Отговор
    като питков шадравана
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове