Last news in Fakti

12 Август, 2022 10:32 3 069 37

Експерт обяснява как могат да се спрат нарушителите на пътя

  • йонко иванов-
  • нарушители-
  • катастрофи-
  • път

Когато има замесени дрога и алкохол, трябва да повлияем на разпространителите на това нещо, а не да имаме последствията и да правим проверка на всички

Експерт обяснява как могат да се спрат нарушителите на пътя - 1
Снимка: shutterstock

„През последните 5 години имаше опити да се направи нов закон за пътищата. Заговори се, че скоростта трябва да се намали с 10 км/ч, без да се виждат очевадните неща. Когато има замесени дрога и алкохол, трябва да повлияем на разпространителите на това нещо, а не да имаме последствията и да правим проверка на всички”. Това заяви в ефира на Нова телевизия председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

Иванов коментира случая от Ахтопол, при който група младежи се разминаха на косъм от смъртта, след като луксозен автомобил блъсна колата им, спряла в отбивка на пътя.

„Трябва да се знае откъде идват лъскавите автомобили, какъв е произходът и им и как този юнак се е качил на този автомобил. Именно тази философия трябва да бъде водеща в един нов закон по пътна безопасност”, коментира председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

Той е категоричен, че парите, които се събират от глоби, трябва да влязат в общ фонд „Пътна безопасност”.

„След това трябва да се съберат хората, които знаят как и по какъв начин това може, да се приложи и да се направи анализ. Това, което предлагаме особено за дрогата, е на всеки 6 месеца на случаен принцип хората, независимо как и кога са употребявали такива вещества, да бъдат проверявани и съответно законът да не им дава право да управляват автомобил за цял живот, ако има нарушение”, добави Йонко Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зелен шаман

    31 12 Отговор
    направо да спираме колите и да се качваме на коне и магарета... катастрофите спират на 100% щото животинките сами се пазят да се не ударят
  • 2 Без да съм експерт

    44 1 Отговор
    да им обЯсним:
    Правиш престъпление, следва наказание.
    Иначе не става.
    И преди някой да каже нещо за пътищата или за недостига на часове- -колко часа и на какъв път трябва да караш за да не караш пиян и под наркотици , да не минаваш на червено и да не сменяш ленти като Алберто Томба?

    Коментиран от #10

  • 3 Пълни глупости

    42 1 Отговор
    Трябва сопа и затвор ето това липсва и докато го няма нищо няма а се промени
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    39 0 Отговор
    Келешът, с Поршето вчера, има ли ЕДИН ДЕН трудов стаж ‼️
    Приказката за мама, тати и немъчените пари ‼️
  • 5 Дивотии писани от некомпетентен

    40 3 Отговор
    Дрогата се разпространява и контролира от милицията а разюзданите по пътя са на некои деца на други вербувани от милицята обекти и закриляни от същите ..иначе казано всичко идва от тва че жигитите ги създаде държавата милиционерите политиците това е психика поведение дето не се изкоренява лесно и занапред ще има мнооого измрели по пътя
  • 6 Според мен

    26 4 Отговор
    освен с лишаване от водителски права трябва да им конфискуват и колите при първо хващане, а при второ и трето директно в затвора...

    Коментиран от #16, #19, #20

  • 7 Статистика1

    30 5 Отговор
    Пълна глупос. Хванат ли те с алкохол/дрога - конфискация на мпс-то и дотам.

    Коментиран от #25

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Кой68

    15 3 Отговор

    До коментар #2 от "Без да съм експерт":

    Проверки трябва да има.........без да се обявяват по медий!
    За другото съм съгласен.
    Извършил си нарушение/престъпление да има ефективно наказание.....
  • 11 Дедо ви

    8 7 Отговор
    Аман от "експерти" експертизи, експертни кабинети, и милион нищоправещи ляляджии!!! Значи напил съм се, не е геройство, но жена ми, детето, или някой близък спешно трябва, да отиде в спешното /умира/, не дай Боже,а съм далече от града и по пътя до там нямам никакво произшествие, и ония ме спипат??? И какво, защото преди 10г. съм бил наказан, за алкохол трябва до живот, да съм без книжка???? Айде по сериозно! За всяко провинение ,и съответното наказание!! Един, за две ракии търка наровете една година примерно, друг убил 2–3, на пътя пиян, и дрогиран си е в къщи??? Мислете, не оправдавам нито пиенето, и карането нито дрога и волан!

    Коментиран от #17

  • 12 Всички знаят

    10 1 Отговор
    Търсенето определя предлагането, а не обратното! А основната причина за белите и корупцията е пълната липса на отговорност за каквото и да е! Т. е. държавата ни не е правова!
  • 13 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 1 Отговор
    Когато извършиш нарушение УМИШЛЕНО , то и последствията са УМИШЛЕНИ, спрете с тая "непредпазливост"
  • 14 Мухаа,хаа!

    10 2 Отговор
    Намерете в Тубата клип за един австралиец работил в Саудитска Арабия.Хващат го на пътя ,без да има нарушение,или ПТП.На случаен принцип,а и е видно че не е местен.Тест за алкохол,идват още две коли на полицията.Пълем обиск и претърсване на колата.Намират и запечатана бутилка виски.Директно,по бърза процедура съд и присъда.Останах зашемеметен- Дадоха му 25 години,без право на обжалване.Там няма намаляване на присъда,заради" добро поведение..И няма спасение.Нито посланик,нито английски посланик,дори писмо от Даунинг стрийт ( на висше равнище) нямаха ефект.Ревеше пред камерата,като дете.Там няма прошка за алкохол.А за наркотици, изобщо и не помисляй.Предишния крал беше осъдил племенника си с отрязване на ръка,за притежание и разпространение на трева- не твърд наркотик.И беше изпълнена на стадиона с пряко излъчване по ТВ.Неговия кратък коментар беше: Закона на шериата важи за всеки.Ощр повече за този,който трябва да го пази и брани!

    Коментиран от #36

  • 15 Име

    0 5 Отговор
    Законът за застраховането и за движение по пътищата трябва да вървят ръка за ръка. Повече от 2-3-ма да не могат да управляват един автомобил. Камери за средна скорост и т.н неща биха решили много проблеми.
  • 16 Гост

    15 6 Отговор

    До коментар #6 от "Според мен":

    Като хванат пиян или дрогиран,трябва да наказват водача,а не да конфискуват колата.
    Колата може да се ползва от другите от семейството,защо трябва да наказват и тях?

    Коментиран от #27

  • 17 Дедо,

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "Дедо ви":

    за такива случаи има линейки, таксита, съседи, роднини, приятели. Като си пил ще плащаш за транспорта, а не да ги убиеш някъде по пътя.
  • 18 Ти си

    7 1 Отговор
    Проблемите по пътищата идват от задкормилното устройство а на нашите ширини дава много дефекти .....
  • 19 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Според мен":

    Що само колите🤔
    И апартаментите, и апартаментите 👿
  • 20 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Според мен":

    На убитите Милен и двете жени - КАКВО ДА ИМ КОНФИСКУВАТ , един тон скрап 🤔🤔🤔
  • 21 Да добавя

    5 0 Отговор
    Освен,че трябва да се наказват задължително дрогирани и пияни и то ефективно,така,че да ги е страх останалите,трябва да се строят и пътища.Пътувам често от София към Северна България. Пътят Ловеч -В.Търново е толкова тесен,че като се залепиш след два камиона и двадесет коли,нервите ти не издържат.И все някой на риск, започва изпреварване.Пък гледаш "Хемус"зарязана в центъра на нищото,защото правителствата се сменят и всеки се бори не в България да се получават нещата,а за кокала.
  • 22 911

    5 0 Отговор
    Дрегерите за дрогата трябва да са по-точни... Примерно пушиш марихуана,лягаш,спиш,на следващия ден те спират и хоп дрегера отчита,че си под въздействието на веществото.... С твърдата дрога е друго... :)

    Коментиран от #32, #37

  • 23 ТИР

    3 1 Отговор
    То хубаво,ама защо не се почистят пътищата,клони,храсти опасни дупки,липса на маркировка,,,и крайно време е камерите да снимат за висока скорост а не за 40,50,60 км
  • 24 Охо-бохо

    2 0 Отговор
    Няма да стане! Г-н Иванов говори за нещо различно от корупция, подкупи, недосегаемост, сив сектор и огромни печалби от дрога. Затова няма да стане! Или печели мафията или печели обществото!
  • 25 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Бай Хуеф🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Статистика1":

    Супер предложение!
  • 26 Гост

    0 0 Отговор
    Допусна се да е такова положението пък сега ще се борят срещу това..
  • 27 Боли ме Сакса

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Трябва да патят всички.Особено майките и татковците който правят лигльвците си убийци а и им дават оръжия (в този случай коли).Такива майки и татковци трябва да се "обезоръжават" авансово и да не им се разрешава за се размножават.
  • 28 Боби

    3 0 Отговор
    Тир се изнася рязко в ляво на магистралата без да даде мигач и без да се съобразява с трафика. Рейсаджия от градския транспорт минава на от три секунди узряло червено. Буля Рада изправя извивката на кръговото преминавайки в общо три ленти. Някой кара служебната Дачия с 200 на магистралата. Сама по себе си скоростта не е причина за тежките ПТП -та а карането с такава в неподходящи пътни условия. Примерно засилен трафик, дъжд с лоша видимост, умора, нервност, некадърност като цяло, алкохол, дрога, дама с телефон на ухото и др.
  • 29 ха ха

    3 0 Отговор
    „След това трябва да се съберат хората, които знаят как и по какъв начин това може, да се приложи и да се направи анализ. / още анализатори , и още калинки и още специалисти и накрая , да увеличим глобите щото парите не стигат , безкрайно нагло положение съществуващо от близо 40 години
  • 30 дядото

    1 1 Отговор
    моля,спрете се.някакви катаджии,псевдо експерти и други глупаци,ве спират да говорят простотии.истината е ясна-липса на пътища,вкл.и лоши т.н.магистрали,неконтролиран на тази основа внос на все повече коли,липса спазване на дори наличните правни норми в тази област.и защото в тази държава всичко е преди всичко политически интереси и корупция,а нас правите на балами
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 !?!?!?!

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "911":

    Няма да употребявате наркотици никакви и проблема с дрегера ти се решава!!!
  • 33 сноу

    2 1 Отговор
    Катастрофите са щото много циганин в тая държава..
  • 34 Тити

    2 0 Отговор
    Тези дето карат с 15-20 километра над разрешеното ги изкарват престъпници номер едно а тези без книжки дрогирани и алкохол само с лека глоба.
  • 35 Х бозон

    1 0 Отговор
    1 во да се забрани производство и продажба на акохол. 2 ро да се легализира марихуаната. 3то всеки шофьор да бъде задължен да има освен пожарогасител и огнестрелно оръжие. 4 хванатите с алкохол да бъдат лишавани от право да носят оръжие. 5 произвеждащите и продаващите алкохол да бъдат еднопосочно пратени в Москва, Лнр и Днл.
  • 36 Георги

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Мухаа,хаа!":

    Кой където се е родил. Алкохола е опасен и вреден. А легалната Марихуана "заплашва" властта на политиците. Ще плъзнат добрички, усмихнати и весели хора някои леко мързеливи. Шофирането след вчера изпушен джойнт не е нищо фатално. Никой не говори за комбинации от дроги. В гърция 3-4 часа след пушене могло да се кара. ? Да се провери. Дали е така.
  • 37 Георги

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "911":

    Кой където се е родил. Алкохола е опасен и вреден. А легалната Марихуана "заплашва" властта на политиците. Ще плъзнат добрички, усмихнати и весели хора някои леко мързеливи. Шофирането след вчера изпушен джойнт не е нищо фатално. Никой не говори за комбинации от дроги. В гърция 3-4 часа след пушене могло да се кара. ? Да се провери. Дали е така. Именно да се правинразлика между тяърда дрога и алкохол- по строги санкции за трева по леки санкции. Няма как еднакво наказание за някой на половин шише ракия, или на кока. И някой си дръпнал на купон миналата сесмица и хоп конфискация. Законотворците да пробват кое как въздейства и тогава да пишат. Истина санкциите за дилърите трябва да са и за това ,че обществото толерира алкохола? Аз съм пушил и съм спрял. На алкохол съм карал веднъж и закачих ламарина на москвич. Карал съм на лека марихуана години наред и никога не съм имал инциденти. Алкохолните шофьори и нез да са пили са агресивни. Какво да кажа повече.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове