Last news in Fakti

21 Август, 2022 19:12 1 132 12

Веска Ненчева (БСП): Работата на служебното правителство е да подготви честен изборен процес

  • веска ненчева

„В „жълти сайтове“ беше разпространено писание - лъжа с тенденциозно заглавие, в което съм наклеветена. Подминах злонамерената клевета с насмешка. Фабрикуването на „новини“ – лъжи, за съжаление стана ежедневие

Веска Ненчева (БСП): Работата на служебното правителство е да подготви честен изборен процес - 1

Ще приветствам, ако МЗ реагира към проблемите на земеделието така, както към „жълтите“ новини. Това написа в пост във фейсбук народният представител от БСП в три парламента и водач на листата на социалистите за Пловдив област на предстоящия вот Веска Ненчева

„В „жълти сайтове“ беше разпространено писание - лъжа с тенденциозно заглавие, в което съм наклеветена. Подминах злонамерената клевета с насмешка. Фабрикуването на „новини“ – лъжи, за съжаление стана ежедневие.

Изненада ме обаче това, че новото ръководство на Министерство на земеделието превърна светкавично в приоритет това да прави проверка на неясни „жълти“ новини, вместо да работи по приоритетни програми за българските производители. Заставам зад това – нека се направи коректна проверка и всичко да се изясни. Но с факти!“, заяви тя.

Ето и пълния текст на поста и в социалната мрежа:

В навечерието на поредната предизборна кампания се направи опит името ми да бъде въвлечено в институционални и партийни интриги. Като народен представител в 44-ото, 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание на Република България винаги съм работила прозрачно и отговорно, без да нарушавам обществените и държавни интереси, и високата подкрепа от вас винаги го е доказвала. Правя тази категорична позиция и заради всички мои приятели, които ми вярват и ми дават доверието си на няколко поредни изборни вота, защото държат на това да ги представлявам справедливо.
По тази причина сега ще направя това, което съм правила винаги – да се обърна към вас, като застана с името и лицето си и кажа откровено:

В „жълти сайтове“ беше разпространено писание - лъжа с тенденциозно заглавие, в което съм наклеветена. Подминах злонамерената клевета с насмешка. Фабрикуването на „новини“ – лъжи, за съжаление стана ежедневие.

Изненада ме обаче това, че Министерство на земеделието превърна светкавично в приоритет това да прави проверка на неясни „жълти“ новини, вместо да работи по приоритетни програми за българските производители.

Заставам зад това – нека се направи коректна проверка и всичко да се изясни. Ще приветствам, ако МЗ оповести работата на „Напоителни системи“ - клон Марица по време на редовното правителство, като посочи какви са финансовите показатели спрямо предходните 5 години и как са се формирали през годините те, включително и перо „Горива“.
Искрено се надявам проверката да не е манипулирана, защото ще влезем в един дълъг режим на показване на конкретни данни и факти, които може да не са лицеприятни за някого, а и ще отнеме време. А може би това е целта?

Уважаеми „доброжелатели“!

Ясно е, че атаката е координирана спрямо мен, спрямо Българската социалистическа партия и работата на министрите от БСП, с цел дискредитирането ми като водач на 17 МИР Пловдив област и нанасяне на имиджови щети за БСП.

Но да кажа - никога не съм била привърженик на черния PR и вие „мои доброжелатели“ го знаете. Няма да го използвам и сега, не го умея!

Изборите ще минат и други ще дойдат. И нови водачи на листи ще има. Аз лично, с удоволствие ще предам щафетата на следващите след мен, също неопетнени хора. И гарантирам, че ще им обясня, че в тази работа, с която се нагърбват - най-пагубни са болните лични амбиции, арогантни комплекси и трупане на лична печалба и изгода за сметка на обществото.

Призовавам в следващите месеци всички да проявим здрав разум. Дестабилизацията на страната и на държавната система носи щети за всички, за Вас също. В този момент народът ни има нужда от мъдри и отговорни държавници. Ако смятате, че сте такива - не демонстрирайте противното.

В работата си народните представители и кандидатите за такива трябва да спазват морални и етични норми, с което да бъдат пример и мярка за хората.

Работата на служебното правителство е да подготви честен изборен процес и да не нагнетява напрежение в обществото с атаките си и реваншистки действия спрямо партиите.

Накрая – искам да благодаря на медиите, специално на местните – затова, че през каквито и кризи да минават обществото и държавата ни, те запазиха чиста средата си на посредник между политиците и гражданите.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин

    3 5 Отговор
    Радев - Борисов - Пеевски за честни избори!
  • 2 Баце

    6 0 Отговор
    Весе, за пръв път ли те дават по ТВ-то та си се ухилила кат селска мома на мегдана?
  • 3 Последния Софиянец

    6 1 Отговор
    И да ви вкара в затвора.
  • 4 Човешка ценност

    3 1 Отговор
    Защо някои хора са настройвали други хора против мен, за да бъда желан точно никъде ли?
    Защо някои хора искат аз да нямам приятно и хубаво бъдеще?
    Защо България води антибългарска политика, но без да си личи?
    До кога така?

    Коментиран от #6

  • 5 12340

    2 0 Отговор
    Девет от десетте не знаят да отличат мрака от светлината, истината от лъжата, честта от безчестието, свободата от робството. Тако же не знаят и ползата своя.“

    Трифилий, разколник
  • 6 тука има --тука нема

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Човешка ценност":

    Личи си и още как! Даже от космоса се вижда, но на българина не му пука и не иска сам да си изгради бъдещето, а чака някой друг да дойде (от никъде) и да му подреди живота по най порядъчен начин. После да се бие в гърдите и да вика : Булгар, Булгар!
  • 7 БКП

    8 2 Отговор
    и честност ? Потомствени шумкари , научени да лъжат и грабят , атеисти без християнски и човешки ценности , ли , другарке ? Не е смешно и трагично , просто е жалко !
  • 8 БСП лъжците

    8 0 Отговор
    А вашата работа е да ни лъжете и крадете, а забравих и износ на оръжие за Украйна от Ниновица да е пълна гушката и! Вижте инфлацията и се радвайте че хората не са тръгнали да ви търсят отговорност за кражбата!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Говори ми тихо

    0 1 Отговор
    Не се и съмняваме в това....
  • 11 Агата Кристи

    4 0 Отговор
    Ще бъде "честен" изборен процес за КОМУНИСТИТЕ, едва тогава, когато с КРЪВ вземат ВЛАСТТА.
    Както през 1944г. НО НЕ ТЯХНАТА КРЪВ, А НА ОПОЗИЦИЯТА !!!
  • 12 Червеносини боклуци

    1 0 Отговор
    Работата му е да управлява, докато пак не сте се наредили партийните кръвопийците.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове