Last news in Fakti

4 Септември, 2022 08:42 1 890 16

Карловско ще се възстановява от наводненията поне два месеца

  • наводнение-
  • дъжд-
  • карлово

До късно снощи продължи и подготовката на временния мост между Богдан и Московец, за да се осигури транспортна връзка с откъснатите от бедствието хора

Карловско ще се възстановява от наводненията поне два месеца  - 1
Снимка: БГНЕС

Започва отстраняването на щетите от наводненията в карловските села Богдан и Каравелово, съобщава БНР.

Предстои да бъдат разчистени тонове тиня и дървесина, влачени от водната стихия.

До късно снощи продължи и подготовката на временния мост между Богдан и Московец, за да се осигури транспортна връзка с откъснатите от бедствието хора.

И тази нощ аварийните екипи останаха да дежурят на място.

Повече от 200 къщи са наводнени в шестте бедстващи села в Карловско. Според кмета на Емил Кабаиванов града справянето с пораженията ще отнеме около два месеца.

Той увери, че няма хора без храна, без подслон и без медицинска помощ. Предстои описване на щетите, кандидатстване пред Междуведомствена комисия и много работа с кметовете и с населението, както и с доброволци, които ще се отзоват.

Кабаиванов заяви, че пострадалите семейства няма да могат да се справят сами, за обществените сгради също ще трябва помощ.

Още вчера започна и организацията на доброволците, най-напред хората от Каравелово, които живеят в незасегнатата част на селото. От много краища на страната също има предложения за помощ.

Сериозна доброволческа помощ ще е нужна и в село Богдан, където има множество паднали дървета, съборени постройки и сгради, паднали електрически стълбове. И тази сутрин кризисният щаб се събира. Непрекъснати обходи ще се правят и в двете най-пострадали села.

Българският Червен кръст съобщи, че е предоставил от бедствения си резерв 200 спални комплекта, 200 одеала и 1000 л дезинфектант, предназначени за пострадалите от наводненията в Карловско.

В община Калояново, в която също беше обявено частично бедствено положение, БЧК осигури минерална вода за 500 души. Осигурени са пет тона минерална и изворна вода.

Екипите на БЧК остават на територията на община Карлово, за да оказват подкрепа на всички нуждаещи се, в координация с местната власт.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МИНА

    10 2 Отговор
    ГОРКИТЕ ХОРА АЛО БОЙКО ПОМОГНИ ДА ТЕ ВИДЯ СЕГА КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ
  • 2 Ели Енчева

    5 4 Отговор
    Бойко сега си пие кафенцето,не го закачай!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ром Бакарди

    4 0 Отговор
    Докат шорам сига парвото кайве, нещу ма тривожи. Там у карловско на хората ква беля им доди на главата - цяло ляту жега, пужари, а сига вода ги удави. Даржавата требе да фърли много хора да пумагат, храна, вода, да се види чи й пука за населениету ни. Ама нали сига тез пулитици са готвят за избури, призидентат брамчи из добай мумбай и ко им дреми. Милиун пати сам казвал-дет има гора-спира свлачища и вода! Ама оня ут зайчарника му дай да прай срутища-ТОЙ е виновен! И уназ-НИНОВАТА! Хал хабер си нямат ко да праят за доброто ни. Яд ма е....иди ми да вляза у парламентат сас идна сопа....и кат ги метна-да им насиня дир.ницити. Бактън ут непруфесиуналисти!
  • 5 Тони

    5 1 Отговор
    Ако беше Банкянския крадлив похотливец това нямаше да се случи.
  • 6 танкист

    3 0 Отговор
    Кашата чисти кал,гербаджиите-бикотворци се скатават. Ааааааааааааа!
  • 7 фактите

    7 0 Отговор
    Ще им подхвърлят на хората по 350 лева и ще ги забравят, ето това е истината! Нали политиците и управляващите сметове си седят на топло в кабинетчета и си папкат големите заплатки, пука им за хората!
  • 8 789456

    6 0 Отговор
    Айде политиците поне предизборно да ходят да чистят редом до обикновените хора, айде да ги видя! Да се поизцапат с кал, да купят на хората нови мебели и техника, айде де! Да се бръкнат лично, па макара и с реклана цел? НИКОГА НЯМА СТАНЕ. ПО ДЕЛАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ.
  • 9 Слава на Евроатлантическа България

    10 0 Отговор
    Навремето внасяхме дървесина от СССР. Сега изследователите на демокрацията откриха гори в България и се почна един добив и един износ, та чак България започва да прилича на Хаити.

    Сега ще добиват газ от Черно море и Шистов. Находищата са проучени още преди 50 години но се доказа, че добивът ще е по скъп от внасяният тогава от СССР. Сега добивът ще е още по-скъп и ще ни задължат да го изкупуваме. Също както електроенергията която се произвежда от хамериканските тецове и няма как да се изнася та я купуваме ние, най бедните в Европа.

    Но това е между другото, най-важното и постигнато в Ероатлатическа България е наличието на БАНАНИ !!

    Коментиран от #12

  • 10 Живейте си живота

    2 1 Отговор
    Мили дами избягвайте да се омъжвате и да имате контакти с полицаи(Служители от системата на МВР) и военни, занимават се с невъобразими извращения чрез Специализирана Техника(честотен Модулатор) , един път прихванат ли ви цял живот ще ви наблюдават и манипулират централно!
  • 11 Фи14

    6 0 Отговор
    Добива на дървесина,поголовната сеч и незаконният дърводобив се контролира и извършва от ДПС по региони , като на най ниски ниво са включени хора от малцинствата. Това е вече 30 години и ще продължава.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Щсдд

    1 0 Отговор
    Мунчо нали се снима вчера ,това беше помощта.
  • 14 Пламен Карлово

    4 0 Отговор
    Вината е изцяло на кмета. Нищо не се прави нито се поддържа в този град. Речните корита са пълни с боклуци от любимите на кмета гласоподаватели роми.. Единственото което правят те е да крадат другото е само думи сега ще им отпуснат още пари ще видим няколко дни как групички от хора се подпират на лопати по цял ден ще мине малко време и всичко ще е по старо му... То една улица няма в града а камо ли някой да поддържа речните корита къде отиват парите ни никой не знае..
  • 15 преса

    0 0 Отговор
    СЪНАРОДНИЦИ МОИ СВЕТНА ЛИ ВИ МЕЧТАЕХМЕ ЗА ЕВРОПА И ОХОЛЕН ЖИВОТ ПРОДАДОХМЕ СЕ ЗА ЦВЕТНИ МАРКОВИ ТЕЛЕВИЗОРИ И РАЗДРЪНКАНИ МЕРЦЕДЕСИ Е ДА В СОЦА ТЕЗИ НЕЩА БЯХА КЪТ НО ИМАХМЕ Д Ъ Р Ж А В А И ТЕЗИ КЪЩИ 87 ПРОЦЕНТА СА ИЗГРАДЕНИ ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА И УЖ ЦИМЕНТА БЕШЕ ДЕФИЦИТ УЖ НЯМАЛО ТУХЛИ НО ХОРАТА СТРОЯХА УЖ БИЛИ БЕДНИ НО СЕЛАТА РАЗТЯХА НА ВСИЧКИ НИ ЕЯСНО ЧЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТЕЗИ ХОРА КОИТО 30 ГОДИНИ ГИ УБИВА ВЪЛЧИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ СЕГА ПРИРОДАТА ГИ ДОВЪРШИ ЗАЩОТО АЛЧНИ ПЕЛИКАНИ ИСЯКОХА ГОРАТА ЗА ДА ПРАВЯТ КИНТИ ТЕЗИ ХОРА ОСОБЕННО ПО ВЪЗРАСТНИТЕ ВЕЧЕ НИКОГА НЯМА ДА МОГАТ ДА СЕ СЪВЗЕМАТ И ЩЕ УМИРАТ БАВНО И МЪЧИТЕЛНО ЧУВАМ СЕГА И КРАДЦИ И МАРОДЕРИ ГИ ДОВЪРШВАТ ТОВА ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА НЯМАШЕ КАК ДА СЕ СЛУЧИ РАЗБРАХ ИМА И ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ТОГАВА ВСЕКИ ЗАЛОВЕН КРАДЕЦ НА МЯСТО ПУБЛИЧЕН БОИ ОТ ХОРАТА И ДА ЧИСТЯТ КАЛТА СЛЕД ТУИ ДИРЕКТНО В ЗАТВОРА ЗАЩОТО ИМА НАД 100 СВИДЕТЕЛИ И НИЕ НЯМАМЕ НУЖДА ОТ СЪДИЙ ТОЕСТ ХОТЕЛИЕРИ ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗВУЧИ НЕ ДЕМОКРАТИЧНО НО САМО ТОГАВА ЩЕ СТАНЕМ ОТНОВО Д Ъ Р Ж А В А
    00:09 06.09.2022
  • 16 Ники чука

    0 0 Отговор
    през 12 годишното управление на Герб-ДПС начело с тиквата изсекоха всичката гора престъпниците и сега трябва да влязат в затвора тия бандити и виждате какви бели стават затвор за шайката и Мата Хари
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове