Last news in Fakti

20 Септември, 2022 07:35 2 811 45

Мая Манолова: Глас за досега управлявалите партии е напразен

  • мая манолова-
  • избори-
  • партии

Водач на листата на социалната партия за Видин отново е адв. Стефан Стефанов, който се бори за множество каузи в града

 Мая Манолова: Глас за досега управлявалите партии е напразен - 1
Снимка: ИБГ

„Като се срещаме с хора ни казват: Трън сте им в очите, борите се, разобличавате истината, затова ще направят всичко възможно да не влезете в парламента.

Затова ние се обръщаме към хората да преценят кой е полезният вот, от коя партия ще имат полза конкретно за себе си и за своите семейства. Кой ще защитава точно техните интереси. Вижте и коя партия какво е правила във времето:

Кой е говорил за мир, а е изнасял оръжие.

Кой е говорил за нулева корупция, а е вкарал посредници в газовите сделки.

Коя партия е говорила за съдебна реформа, но не е споменала името на Гешев 8 месеца.

Глас за партиите, които управляваха досега, ще е напразен за вашите домакинства и за вашите семейства. Защото не направиха нищо за вас и не заслужават втори шанс. Пропиляха го като работиха за себе си. Сега е време да застанете с тези, които са до вас, защитават каузи заедно с вас и имат нужда от вашата подкрепа.“

Това каза Мая Манолова, лидер на Изправи се България, по време на среща с граждани на пл. Бъдници във Видин. В началото на срещата Манолова определи хората в дунавския град като искрени, положителни и обичащи и потвърди, че винаги ѝ е приятно да идва в града. По думите ѝ Северозападът има огромен потенциал и заради безхаберието и неглижирането от страна на редица правителства Северозападът е в тази ситуация – без проспериращ бизнес, с ниски възнаграждения и лоша инфраструктура.

Водач на листата на социалната партия за Видин отново е адв. Стефан Стефанов, който се бори за множество каузи в града.

По време на срещата Манолова представи Спасителния план на формацията си, с който смятат да преведат българските граждани през тежките есен и зима, които се задават и кризите, натрупани за 12г. управление на Борисов и 8 месеца Четворна коалиция.

Първа точка в плана на Изправи се България е повишаването на доходите. По думите ѝ работещите бедни са над 700 хил и всички те живеят под прага на бедност. Според нея „не е нормално да работиш 5 дни в седмицата, по 8 часа, някои и събота и неделя и извънредно и да си беден, да не можеш да си плащаш сметките, да си купиш храна или лекарства или да си изпратиш децата на училище.“ Като решения Манолова посочи увеличаване на минималната заплата до 1260лв, колкото е издръжката за живот, въвеждането на необлагаем минимум така че най-ниските доходи да не плащат данъци, въвеждането на данък богатство, защото шепа големи фирми не плащат данъци, а са натрупали огромни печалби на гърба на хората.

Мая Манолова поиска още преизчисляване на всички пенсии на база осигурителен доход от 2021г, за да се навакса разликата между старите и новите пенсии и да се получи справедливо увеличение за всички. По думите ѝ както Борисов, така и Четворната коалиция са излъгали пенсионерите, като Четворната коалиция за една година ги е излъгала 3 пъти.

Втора точка в плана на Изправи се България е кампанията „НЕ ПЛАЩАЙ“. Според социалната формация хората се притесняват, че зимата ще е „студента, тъмна и гладна“. Не могат да плащат 60% по-скъпо парно и вода, 5 пъти по-скъп газ и метан и бензин и дизел с 1 лев.

Манолова заяви, че кампанията вече дава резултат и заради нея Топлофикация са намалили изравнителните сметки в столицата с 4 млн. лв, което като първа стъпка е победа. По думите ѝ неадекватно скъпа е и водата. Във Видин тя се е повишила с 35% като при заседанието за определяне на цената ѝ от Изправи се България в лицето на Мая Манолова и адв. Стефан Стефанов – водачът на формацията във Видин, единствени са се обявили против увеличението

Други точки в плана на Изправи се България са таван на основните хранителни продукти и край на дълговото робство – битката с колектори, банки, бързи кредити, ЧСИ-та.

В листата на Изправи се България във Видин се включват още:

1. Стефан Лазаров Стефанов

2. Роми Гергова Василева

3. Цветан Иванов Предов

4. Владимир Иванов Младенов

5. Маринела Георгиева Каменова

6. Анелия Стоянова Александрова

7. Илияна Тодорова Илиева

8. Невена Николова Петкова


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    23 18 Отговор
    Да! Аз ще гласувам за пчеличката мая, дето прелита от цвят на цвят!
  • 2 Изпята

    43 10 Отговор
    песен си , другарке !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 състрадателен

    30 7 Отговор
    Чуя ли Манолова да говори , все си мисля - горкият Ангел Найденов ! С нещо - много е съгрешил .
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Жмръц

    29 7 Отговор
    Колко ли трябва да е проЗд човек , та да се върже на брътвежите на особата от горната снимка ?! То даже , не трябва са е проЗд ,трябва да е луТ , барем колкото нея.
  • 10 ПРАВИЛНО Е КАЗАЛА ЖЕНАТА!!😇

    8 21 Отговор
    Имаше лъжа..измама на народа 33 години!! партиите са същите..само си сменят имената от време на време 😂🤣😅...ИТН И ВЪЗРАЖДАНЕ СА ПО РАЗЛИЧНИ!

    Коментиран от #14

  • 11 нищо лично

    19 6 Отговор
    Съдейки по бройката изтрити коментари - обичат хората Манолова , обичат я !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 киро

    26 3 Отговор
    Че тя беше в няколко от досега управляващите партии! Значи глас за нея също е напразно!
  • 14 за Председател на ДАНС предлагам Пеевски

    30 1 Отговор

    До коментар #10 от "ПРАВИЛНО Е КАЗАЛА ЖЕНАТА!!😇":

    Тя (жената) , тези 33 г. къде беше ? На село - да копа или в НС и в омбудсманството ???
  • 15 раз

    11 3 Отговор
    Аз съм проздъ и вий сте прости,та затова се разбирамееее!
  • 16 МВР е ПОЗОР

    4 10 Отговор
    Приятели на Главният Прокурор Иван Гешев убиват Българи в ГРАД БОБОВ ДОЛ, с.елската полиция им слугува срещу пари - слугуват на мутри!
  • 17 Хаха

    12 4 Отговор
    Досега не съм видял полза за себе си и семейството ми като гласувам за коя и да е партия
  • 18 Мирослав

    25 3 Отговор
    Да се дава трибуна на Маяма е обида за читателите на всяка медия. Да се цитира Маяма също. Да гласуваш за нея значи да обидиш сам себе си. "Аз предложих Пеевски" за шеф на ДАНС е достатъчно за да знаете всичко за Маяма.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Сестра галева

    16 1 Отговор
    нещо го е закъсала
  • 21 Дежурната

    14 2 Отговор
    Мая прилича на ОФ функционер с мисълта колкото повече говоря толкова повече ме харесват.Чакаме следващите дежурни Тошко Йорданов и Копейкин да се появят във факти днес.

    Коментиран от #24

  • 22 г жа Манолова?? За предходните избори

    5 2 Отговор
    и ти обвща да се бориш законодателно срвщу Башибозука ЧСИ и Колектори! Като наближи ха изборите забрави, какво си говорила няколко месеца преди това!! Наказателната, лихва за просрочени задължения у нас е 10+%??Най бедната Държава в ЕС!! В Германия Белгия. 4-5%!!!ЧСИ и Колекторите са Титани, разполагат с Милиарди, вадят си Изпълнителни листове от съда, без да бъде уведомен длънника, за да не може да се защити!!Това, е Престъпление!! За сега почти нищо нее направено стещу тези лихвари, Хр. ИВАНОВ ПУСНА НЯКОЛКО ЛЪЖИ И ПОМОГНА НА СЪЩИТЕ ОШЕ ПО ЛЕСНО ДА СИ ВАДЯТ ИЗПЪЛНИТЕЛНИ ЛИСТОВЕ!! ИВАНОВ Е ПОПОЛИСТ, ПО ТОЧНО ЛЪЖЕЦ!! НИНОВА НАПРАВИ МНОГО ДРЕБНА КРАЧКА, "да не безпокоят Длъжници те след 17 ч" ??? НИЩО И ПОЛОВИНА!! НАКАЗАТЕЛНИТЕ ЛИХВИ, НАМАЛЯВАНЕ НА Наполовина.!! Озаптяване на Криминалното вадене на Изпълнителни листове!! Успех на Изборите Манолова!!

    Коментиран от #33

  • 23 Гьонсурат

    17 1 Отговор
    Е Мая няма спиране да се показва по телевизора и да се прави на умна.Само не мога да разбера какви са тези журналя които я канят.Някой трябва да каже на Мая че има и други професии осве политиката.

    Коментиран от #27

  • 24 много усмърдяхте фатки

    2 6 Отговор

    До коментар #21 от "Дежурната":

    Ти чакаш тях а аз чакам Пинокио , Канадския змей и Тулупа !
  • 25 Кадир

    15 1 Отговор
    Мая, и ти беше във властта, това се отнася и за теб. Радвам се, че ни предупреди да те прескочим.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ

    6 4 Отговор
    Добро утро! "Нежеланите" ГЕРБ, ДПС и Възраждане ще имат 60% от депутатите, минимум 130-140 парчета в следващия парламент, а може и повече. С другия нежелан от "Промяната" Слави, който дано вкара 10-12 верни певци и сценаристи наши хора , ще имат към 160. С другия проект на ДПС - Българския възход на Янев - отиват на тежко конституционно мнозинство. Та, питам, накъде без поне двама -трима от тях? Питам последните мохикани на Промяната Киро и Ачката кокорчо . Питам и отговор не искам. Той е очевиден. Очеизваден даже, дори за тях. Идва тежка стабилна наша коалиция ГЕРБ+ДПС+ВЪЗРАЖДАНЕ и евентуално ИТН. Батко ви Ники Бареков слушайте!
  • 29 Бай Ламби

    12 1 Отговор
    Майче, демек ако гласувам за тебе гласа ми отива напразно.Тъй ли да тъ разбирам бе нашто момиче?Еми щом е тъй нема да гласувам за тебе.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Абсолютно вярно

    2 2 Отговор
    - трябва на се даде възможности новите партии да се провалят след 6 месеца. Докога така ще я караме - на принципа проба/ грешка?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Стършел

    8 2 Отговор
    Толкова паразити в политиката, които са източили милиарди за 32-33г и са пречели за нормалното развитие на България,едва ли има някъде! Тази особа е една от тях. Изключително арогантна, алчна и безскруполна.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Бай оня

    3 3 Отговор
    То ясно, че Мая не става и няма да и дам глас, ама аз не виждам изобщо за кой да гласувам. Ми те всички са компроментирани и се изложиха по 100 пъти.
  • 37 Я ПЪТУВАЙ МА

    11 3 Отговор
    ЗА ДУБАЙ ПРИ БАНДИТА.
  • 38 Към аФторката мария

    4 1 Отговор
    Цитат

    по време на среща с граждани на пл. Бъдници във Видин

    Досущ като Кирчо си като интелект.....

    Прочети в гугъл / както прави Лена как се казва точно площада във Видин
  • 39 Бе ще го бъде

    0 3 Отговор
    Грешни пари,за грешни избори!
  • 40 Голям смях😂

    9 0 Отговор
    Ще гласувам за кюстендилската джанка.
    Разбира се,че се шегувам!
  • 41 Лео

    7 1 Отговор
    Изговори няколко лъжи.Първо ПП не са ползвали посредници за газа.Тази лъжа се подхвана от Делян Добрев от Герб ,когато гостува в Нова TV.,защото Герб са най-виновни за скъпия газ.Втора лъжа:БСП не са изпращали оръжия пряко за Украйна.Изпращани са за Полша и др.държави,които вероятно те са изпращали за Украйна.Но това не означава,че Б-я е изпращала.Трета лъжа- миним.заплата- 1265 лв.Това не може да стане даже за 5 години, а не за 2023.Четв.лъжа-преизчисляване на пенсиите със сред.осигур.доход за 2021г.Това означава 4 милиарда на месец.За 1 год.12 × 4 =48 милиарда.Откъде ще се вземат? Това са фалшиви обещания за лапни шарани.Майчето както винаги се прави на много активна и принуждава бедните и майките с деца инвалиди,които прилапа към себе си, за бунтове и протести.В програмата,която изреди са фиксирани още вълшебни сънища.Така,че не се връзвайте на нейните порочни и неосъществими обещания.
  • 42 Леле мале

    7 0 Отговор
    Пак празни обещания и отново Галевица се нареди на опашката за ядене на парламентарната баница,която този път ще има освен бюджета за опоскане ,ами и европ.средства от 1.3 милиарда по Плана за възстановяване и развитие.Маямата е написала само мечти,мечти ,лъжи и гръмки обещания за баламурници.Изритаха я от 47 парламент,провали се като омбудсман,провали се като кандидат кмет за София, излъга хората за колекторските фирми и още и още.Това е едно разочароващо недоразумение,което нахално се набутва във всички телевизии и най-вече в ТВ Евроком.Мая и този път ще бъде аут.Гаранция-соц.прогнози.
  • 43 Има

    6 0 Отговор
    Една поговорка:"Вдигнала жабата и тя крака си да я подковат,когато подковавали Коня, но Коня така жестоко я блъснал,че отишла в калта.
  • 44 Ха ха ха ха ха ха ха

    5 0 Отговор
    Сестра Галева няма да помирише вече народно събрание. Много и се иска ама ние не
  • 45 Алоооо

    3 0 Отговор
    Бошкоф вика галева
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове