Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Септември, 2022 14:04 1 354 37

МВнР: Русия има право да мобилизира българи с двойно гражданство

Правим акции по извеждането на студентите

МВнР:  Русия има право да мобилизира българи с двойно гражданство - 1
Снимка: БГНЕС

„Русия има право да мобилизира българите с руско и с българско гражданство, които се намират на територията на страната.“ Това заяви служебният министър на външните работи Николай Милков по време на брифинг в МВнР, цитиран от Сега.

„Докато се намират на територията на Русия, това, което е доминиращото, е руският им паспорт и те са третирани като руски граждани“, заяви Милков. И уточни, че за тях съществуват военни задължения, тъй като заедно с руския паспорт им се връчва и военна книжка. “Независимо от факта, че са български граждани, е твърде вероятно да бъдат спрени от руските власти при опити да напуснат Русия“, предупреди служебният министър.

Още новини от Украйна

Министърът заяви, че се поддържа контакт с нашата мисия в Москва, за да може поне студентите с двойно гражданство да се върнат у нас. “Има хора, които са се обърнали към посолството. Ние имаме намерение да направим опит за такива хора – основно студенти и да се опитаме да организираме тяхното прехвърляне в България или да им осигурим нощувки в комплекса на посолството. Засега не са постъпили конкретни искания. Това са наши превантивни проучвания и действия“, каза Милков.

Българите в Русия, които имат само български паспорт, имат право да напуснат страната. При тях обаче затруднението идва от дефицита на самолетни билети. Външното ни министерство няма информация колко са българските граждани, които живеят в Русия, но се знае, че “са много“.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 25 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    11 22 Отговор
    Щом изтеглят българите значи ни готвят за война

    Коментиран от #5, #10, #18, #34

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 УКРАЙНА🇺🇦

    27 15 Отговор
    ХА ХА ХА а така сега путенолизивците да заминават на фронта .България много бързо ще се изчисти от мър.. и украинците ще ни помогнат

    Коментиран от #24

  • 4 Наркос

    36 8 Отговор
    Това е най-добрата новина от месеци насам. Хайде сладури време е се докажете не само на думи, но и с действия или замълчете завинаги ,)
  • 5 Въпрос

    29 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти с двойно гражданство ли си ? Защо си претеснен толкова брато...винаги можеш да се откажеш от другото.
  • 6 Редник Копейкин

    24 8 Отговор
    Готви ли се!
  • 7 Добрият войник Швейк

    23 9 Отговор
    Костадинов дали е могилизиран ?!

    Коментиран от #36

  • 8 Верно ли

    12 3 Отговор
    "Има хора, които са се обърнали към посолството. -. Засега не са постъпили конкретни искания. Това са наши превантивни проучвания и действия" А де! Лъжете, мажете... ама и това не можете!
  • 9 Рушляк

    9 6 Отговор
    Вчера един депутат от Руската дума призова всички депутати да се включат в мобилизацията.да докажат че са мужици и сега е момента да го направят . В залата никой не прояви желание . Хахага
    Много добре ги нареди джендърите .

    Коментиран от #26

  • 10 АУУУУУ

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    пак се направи на герой ....никой не те иска на фронта , освен ако не си руснак?
  • 11 Браво

    16 7 Отговор
    Гласувам ЗА. И Путинофилите без паспорт-тоже на фронте
  • 12 Шердан Българов

    18 2 Отговор
    Време е в България да се въведе някакъв ред за тези двойни гражданства ! Не може някой си за 100 долара да се прави на руски гражданин в България! Или турски гражданин с Български паспорт да решава избори зад граница! Или северно македонец с Български паспорт да пътува в ЕС като Българин а да освирква БЪЛГАРСКИЯ ХИМН на футболен мач! Или Арабин сдобил се и с БЪЛГАРСКО гражданство да ГАЗИ законите на РОДИНАТА МИ като трафикант и да УБИВА БЪЛГАРСКИ ПОЛИЦАИ! ИЛИ СИ БЪЛГАРИН ИЛИ БЯГАЙ ДАЛЕЧ ОТ РОДИНАТА МИ БОКЛУЦИ ТАКИВА!

    Коментиран от #33

  • 13 А ДАНО

    17 5 Отговор
    И ФООРУМНИТЕ ПЛЪХОВЕ РУСОРОБИ СЪЩО ДА ГИ МОБИЛИЗИРАТ.
  • 14 ХАЙДЕ ДА ВИ ВИДИМ СЕГА БЕ ШМАТКИ

    16 4 Отговор
    РУСОФИЛСКИ, БЕГОМ НА ФРОНТЕ, МНОГО Е ЛЕСНО С КЛАВИАТУРКАТА В ПАНЕЛКАТА, ХА ДА ВИ ВИДИМ СЕГА КОЛКО СТОКА СТЕ.
  • 15 Олеле

    15 3 Отговор
    Копейкин да тръгва бързо натам, лично ще му платя билета
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Нема па

    12 2 Отговор
    Руснаци може. Рускините остават тук !
  • 18 Сократ

    5 14 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не Русия ни готви война, а НАТО-вските по-д-логи. Нас са ни определили за следващото пушечно месо. Ама май пак ще се повтори 1944. Никой тук няма да вдигне оръжие срещу руснаците. А най-върлите натовци в България ще са първи на Орлов мост с пити в ръце да посрещат освободителите.
  • 19 Щом е така..

    15 7 Отговор
    Мобилизирайте и нашите русофилски помияри в БГ, да се отървем от продажници и руски слуги най накрая.

    Коментиран от #28

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Хаха

    11 0 Отговор
    Таумзето и телето вече тръгнаха натам, за това ги няма да коментират
  • 24 добре че зеленчук

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    щади българите в окраина. Там ще просперират.
    Що за дървена пропаганда ни правите? Къде ви е достойнството? Войната е вредна за двете страни и за нас!

    Трябва да се спре. Първо зеленчук трябва да спазва Минските споразумения (АНАДЪМО????), а не да казва, че са някакви хартийки. Бедна ви е фантазията какво би правил този евреин, когато мама зайка го вкара в ЕС - КОЛКО ОЩЕ закони няма да спазва, защото така го научиха.

    Наследникът на Меркел обвини украинските бежанци (бих казал бежанки) в социален туризъм и разбуни духовете. Един - и то кой - каза "Царят е гол".
  • 25 КО КО СТАНА БЕ ШЕБЕЦИ

    12 1 Отговор
    ТРЪГВАЙТЕ ЗА МАСКВА, ШМАТКИ.

    Коментиран от #27

  • 26 скрито от цензурата

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Рушляк":

    Нашата твърде "демократична" официална пропаганда не ни даде снимки от вчерашния протест на десетки хиляди в Прага - някой да каже, че там са комунисти и русофили? Те искат излизане от ЕС и НАТО и подписване на договор за газ с Русия!!!!
    На всички лековерници на бай дън и другите с финансови интереси да затрият Източна Европа - много здраве!
  • 27 ти от окраина

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "КО КО СТАНА БЕ ШЕБЕЦИ":

    ли се обаждаш? Със шмайзер в ръка????? Вие сте мераклиите срещу Русия и защита на тези тарикати. БЕГАЙ. Вземи и децата си!
  • 28 Сигурна съм,

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Щом е така..":

    че най-преданите защитници на окраина и пишман евроатлантизма у нас вече ОТДАВНА са на фронта там. Сформирали са батальон - начело с пасито и децата му, после Тагарев, шаламанката, асен агов и т.н. - все отбор РЕНЕГАТИ, предани на ком партията преди и на лай дън сега.

    Желая ви успех!
  • 29 Точно така

    4 0 Отговор
    Да ги мобилизират, за могилизацията им ще се погрижат бойците от ЗСУ.
  • 30 Боже пази България

    2 1 Отговор
    Браво на управниците ни, нали уж са българи,но са срещу горките българи в Русия Официално декларирано национално предателство. Щом любимия на управляващите Путлер е казал да бъдат избити българите,значи е прав.Затова досега няма официално становище за съдбата на 500,000 бесарабски българи в Украйна.Живи ли са,къде са,как България им помогна.За да спасим България в управлението трябва да бъде забранено участие на национални предатели,които се кълнат във вярност на Кремъл.Хора,мислете за България като гласувате.
  • 31 айдее

    0 3 Отговор
    честито на печелившите стягайте багажа
    а за нас остават бомбандировките, защото до края на годината фронтовата линия на бойното поле ще пристъпи българските земи и тогава ни спукана работата
  • 32 моля

    4 0 Отговор
    Ако може копейката.
  • 33 ее как да не може

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Шердан Българов":

    2004г. Нали точно това искаха амероканците, дан си забравил защо ни смениха конституцията на мултиетническа държава за да може да се разпродава като бит пазар на всякакви чужденци. И тук всеки чужденец който е построил къща става гражданин на България да не говорим за тия дет постоиха хотели. Да ти припомня някои имена Уилям Монтгомъри, Ерик Рубин и наще: Председателя на парламента Камелия Касабова;
    Посланика на САЩ, г-н Джеймс Пардю;
    Посланика на Израел, г-н Авраам Шарон;
    Посланика на Република Турция, г-н Хайдар Берк!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Най послееееее

    0 0 Отговор
    ще мобилизират и привържениците на Възраждане Даже някои от тях вече са тръгнали
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове