Last news in Fakti

31 Октомври, 2022 10:23 1 963 45

Президентът Радев към ПП: Ще държа да изчерпим докрай опциите за съставяне на правителство

  • румен радев-
  • консултации-
  • пп

„Съгласен съм с вас, че не може да има правителство на всяка цена”, каза още президентът на ПП

Президентът Радев към ПП: Ще държа да изчерпим докрай опциите за съставяне на правителство - 1
Снимка: БГНЕС

Не може да има правителство на всяка цена - рожба на задкулисни и безпринципни договорки, и в същото време ще държа да има конструктивен, открит, ефективен диалог, ще държа да изчерпим докрай всички възможни опции за съставяне на правителство. Това каза президентът Румен Радиев на консултациите с представителите на „Продължаваме Промяната“ (ПП).

Държавният глава провежда консултации с парламентарните сили в 48-ото Народно събрания съгласно конституцията преди да връчи първия мандат за съставяне на правителство.

За консултациите дойдоха съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев, председателят на парламентарната група Андрей Гюров, Калина Константинова, Никола Минчев.

Като поздрави „Продължаваме Промяната“ с постигнатия резултат на изборите от 2 октомври, президентът добави, че с гласа си избирателите им отредиха отговорна роля в новия парламент и важно място в политическия дневен ред, но отново не заложиха само на една политическа сила. Това е знак към всички политически партии в 48-ото Народно събрание, че е нужен диалог, усилия за намиране на ефективни решения, не само поредните предизборни обещания и зацикляне в поредните избори, каза президентът.

Радев очаква на срещата от ПП да споделят тяхната оценка за хода на диалога и на преговорите в 48-ото НС с другите политически сили за съставяне на правителство, дали биха подкрепили първия мандат и при какви условия. Без да обричаме първия мандат предварително, но около какви идеи бихте търсили обединение и подкрепа от кого, ако стигнем да втория мандат, който отива в ПП, посочи още президентът.

Държавният глава отбеляза ,че Народното събрание има и други важни задачи - трябва да вземе редица отлагани от няколко парламента решения, които българските граждани очакват и в тази връзка президентът очаква да се чуе позицията на ПП как виждат приоритетите в работата на парламента, за попълване на конституционно установени органи, които работят с изтекъл мандат, а други са в непълен състав, както и какви мерки предвиждат за подпомагане на българските граждани, отношението им към Плана за възстановяване и устойчивост и към бюджета.

От ПП да споделят и какви мерки трябва да се предприемат за повишаване на отбранителния ни капацитет и ускоряване на модернизацията на армията, дали биха подкрепили и внесената от служебното правителство програма за приоритетни инвестиционни разходи на Министерството на отбраната, очаква президентът да бъде коментирано на срещата.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Президента

    20 1 Отговор
    си управлява, изборите си вървят
  • 2 Последния Софиянец

    0 7 Отговор
    Радев да не се ослушва а да вади танковете и да тури край на тази агония.
  • 3 ТаУмВзе

    12 9 Отговор
    Закопахте ни дружно! Аре са пак уж изборчета със същите Продажници Крадливи.
  • 4 Продължаваме подмяната

    15 20 Отговор
    заради вас не мога да си напазарувам сирене и кашкавал

    Коментиран от #13, #33

  • 5 007

    8 7 Отговор
    Аааайде Кииииииро!
  • 6 На снимката

    10 15 Отговор
    Мунчо и лакеите му точат лиги, за още милиарди.
  • 7 Хахаха

    17 22 Отговор
    ПП-тата щели да решават проблеми на българските граждани. ПРОБЛЕМИ, КОИТО ТЕ СЪЗДАДОХА. Е няма такова недоразумение, каквото е ПП в българската политика.

    Коментиран от #10, #12

  • 8 Мнение

    18 4 Отговор
    Аз пък чух как президентът упрекна ПП, че не са направили нищо съществено с обещанията си да направят промени в съдебната реформа, а ПП му отвърнаха, че не са срещнали съществена подкрепа от службите за сигурност, които са под негов контрол. Той пък се оправда, че службите за сигурност са предали всички материали в прокуратурата и те там трябва да търсят проблема. Така президентът си "изми" ръцете от отговорност. Видя се, че президента е изнервен от нещо, ръцете му бяха мтого неспокойни за пазлика от друг път. Президентът май забрави подкрепата, която имаше от двамата лидери на ПП на протестите в негова защита.

    Коментиран от #20

  • 9 12340

    10 6 Отговор
    "...Петков изрази готовност да разговарят с ГЕРБ по политики, но подчерта, че няма да подкрепят тяхно правителство..."
    ...ама от "разговори"--да не станат "прегвори",
    додето..туй-онуй под масата?!
  • 10 Напротив

    18 14 Отговор

    До коментар #7 от "Хахаха":

    Не ПП създадоха проблемите, а ковид кризата, скока на цените на горивата на международните борси и войната в Украъна с всичките нейни последици за останалата част от света. ПП подпомогнаха и бедните, и бизнеса.
  • 11 Всички знаят

    8 0 Отговор
    Няма какво да държи Радев! Българската политическа система не работи! Това трябва да се види и признае, най-после! Поне да се въведе крайна мандатност в ръководствата на партиите и във всички държавни власти! Също, истинско разделение на властите! До тогава само празни приказки и безполезни избори!
  • 12 Има има

    3 8 Отговор

    До коментар #7 от "Хахаха":

    и по голямо недоразумение онова което ги докара! За подкрепящите ги, не коментирам сещаш се.

    Коментиран от #18, #19

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ПЕТКОВ

    12 13 Отговор
    иди в кухнята на жена си и помагай с кекса вместо да се въртиш около Президента
  • 15 гуменчо играеш си

    16 3 Отговор
    с огъня! Внимавай то бива алчност и наглост ама ти прекаляваш! И президентска република а? Моооже но не със теб на чело.

    Коментиран от #28

  • 16 ТИЯ ШУШУМИГИ

    10 11 Отговор
    не разбраха ли, че времето им изтече
  • 17 Наблюдател

    4 7 Отговор
    ПП млади и еродирани сте, но не е достатъчно. Ние живеем в някои райони където всичко е гербспдпс. И именно затова много хора от България и от Запад българи, знаят, че нищо с ПП не би могло да се промени и не си правят труда до урните. Трябва старите да си отидат от тоя свят, но ще трябва да почакате. Бкпдс преминали през всички партии ПП, само да видят иван и хасан с фланелка на ПП и биха те ликвидирали. Много са, силни са и следва примирие ПпПНС. Те биха ви разчленили, биха ти убили животинчетата, да нямаш и да мълчиш. Страшно е, но както казваше ни Х, когато един човек е срещу вас, тебе не е страшно но когато са много е стрално, аз казвам биха пуснали вълк куче да те разкъса и го направиха, много са, но хората са беззащитни пред тях, хора обвити във вълча кожа. Страшно е да се коментира, те имат акаунтите ви, псролите ви и отмъщават. Силни са на деня, млади хора. Те удариха младите. Кво очаквате ПпПНС, Съгласявайте се с мнозинството. Така виждам нещата. Крадат и на еж дават беззащитните. Бай мюмюн преди години му открадоха 2 крави, теле и до ден нищо. Нима бедняка ще го стори, това са техни хора, с коли, камиони и т. н. Но все в очите им е бедният изнемощял човечен. Те вече са уморени старци и са се предали, защо и вие а ПП да не се разберете и си простете. Бъдете здрави, х о р а. Всички сме гости на тоя свят и всички ще сме заедно в отвъдното 2 на 2.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хахаха

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Има има":

    Да, така е. Но се съмнявам, че има толкова много подкрепящи ги. Тук вече дойдоха машинките на ход. А и темата е доста всеобхватна и широка - последните две години много ми напомнят за историята на Украйна от 2014 г. насам. Всичко около техния Яценюк много прилича на нашето про100. Дано не се повтори и с нас този сценарий, писан от американците.

    Коментиран от #24

  • 20 Глобалист

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "Мнение":

    По време на "протестите" никой не познаваше Кирчо и Кокорчо.....единствено Джо Байдън знаеше, че Кирчо ще е премиер!

    Коментиран от #22

  • 21 ами

    0 1 Отговор
    да кирето рече че няма да се измята от обещанията който са дали
  • 22 Реалист

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Глобалист":

    в грешка си, не точно никой Резидента ги познаваше, и ги доведе. И то съвсем съзнателно!

    Коментиран от #26

  • 23 Дон Калверо

    3 2 Отговор
    Радев,това са магистрални труженички с програма за девически манастир.С каквото и свято име да го кръщавате,накрая пак ще получите бардак!
  • 24 Има има

    6 4 Отговор

    До коментар #19 от "Хахаха":

    ако не бяха машинките тия индивиди, и шефа им нямаше, да имат и 1% подкрепа общо! Особено след това което сътвориха през последните две години. И като спомена Украйна много добре им дойде войната там, за оправдания!!!!!!
  • 25 дгдхш

    5 1 Отговор
    За съжаление и този гаемт на ГРУ стана като всички ... едно говори друго прави.

    Прибра мнрукани върна герб-дос в играта, а пловдивските масони му шепнат нежно в ухото
  • 26 Глобалист

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Реалист":

    Така де, Байдън спомена две имена- на Радев и на Кирчо........все пак говорим за човек, според който синът му е загинал на мисия в Ирак, докато той се е гътнал от рак!
  • 27 Кирлливец XIV

    5 7 Отговор
    Аз вярвам само на ПъП-чивите!
    Зимъска ще се грея на укрински ток,който ми обеща Кирето,а напролет ще карам електрическа кола от завода,който Кирето построи още лани.
  • 28 Бибитко

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "гуменчо играеш си":

    Да не би случайно да ти се иска президентска република с Бойко Борисов или Вежди Рашидов начело?

    Коментиран от #29

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ммм

    6 3 Отговор
    ТИ КОЙТО СТАНА РАЗЕДИНИТЕЛ А НЕ ОБЕДИНИТЕЛ ТИ КОЙТО СЕ СЪЮЗИ С МАФИЯТА ТИ ПРЕЗИДЕНТЕ СЪЗДАДЕ ТОЗИ ХАОС ТИ СВАЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО КОЕТО ВДИГНА ПЕНСИИИ ДЕТСКИ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ ТИ СИ ГЛАВНИЯТ ВИНОВНИК ЗА ХАОСА И МИЗЕРИЯТА ТА ТИ СЕГА ТЪРСИШ СЪГЛАШИЕ НО НЕ ТИ СИ ПРЕДАТЕЛ И ТИ СИ ЗА ИМПИИЧМАНТ ВО ГЛАВЕ ЙОТКА ДЕТО САМО ХАРЧИТЕ НАРОДНАТА ПАРА И СЪЗДАВАТЕ НАПРЕЖЕНИЕ И ХАОС
  • 31 НЯКОЙ

    4 3 Отговор
    Президент - подмолник ! Едно мисли, друго говори, трето прави - ами точно като Бойко Борисов !
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Вълк единак

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Продължаваме подмяната":

    Върви в Банкя да се оплакваш парите ти за сирене са в чекмеджето на Тиквата.

    Коментиран от #41

  • 34 Иво

    4 2 Отговор
    Време е да се сложи край на безмислените "преговори" с партийте. Радев да се обърне към народа и да каже че иска да промени системата и той иска цялата власт. Но това може да го направи мъжкар а не мухльо. От своя страна народа с гласуване ще каже дали иска такъв като Радев.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 нннн

    4 2 Отговор
    Президентът Радев поздрави мадурковите машинки за добрия резултат на ПП.
  • 37 Истината

    4 2 Отговор
    Цялата държава е прогнила, сал един Кирил и един Асен ни останаха надежда за Промяна към по-добро и справедливост.

    Коментиран от #42

  • 38 чочо

    1 1 Отговор
    Защото и толупа и фатмака са руски мекерета
  • 39 Никола Малимов

    0 1 Отговор
    КАКВО СТАВА С ЧЕКМЕДЖЕТАТА ГОСПОДИН РАДЕВ КЪДЕЕ СА ПАРИТЕ КЪДЕЕ Е МАТА ХАРИ
  • 40 Сашо Костов

    1 1 Отговор
    БОЙКО Е РУСКИ АГЕНТ В СЯНКА
  • 41 Хахаха

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "Вълк единак":

    Еххх това чекмедже бе.... толкова много ли събира. Колко чекмеджета трябва да се напълнят за да съберат комисионните от газа за 6 месеца?
    Ехххх тази пропаганда с това чекмедже що шарани хвана на гола кукичка, пък и на екскурзия до Барселона ги прати.
  • 42 Ти да видиш

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "Истината":

    Четейки коментара ти.... да доста е прогнила държавата, или по- скоро матриала в нея... прогнил е в главата и от там в мисловната дейност. Явно доста хора избягват да правят това "упражнение". Мисленето... имам в предвид.
  • 43 читател

    1 1 Отговор
    Една от редките снимки когато представители на мафията са седнали на една маса.
  • 44 Бай Онзи

    3 0 Отговор
    Айде на избори , няма кой да те чака , вече си на безпилотен самолет
  • 45 Иван Драганов

    3 0 Отговор
    За какви избори може да става тук след като всичко зависи от неколцина Анонимни IT инженери. Това си е един инженерен проект на Ciela създаден да изкриви истината за нагласите и въжделенията на народа. Без машини щеше ли президента да се казва Румен Радев например, щяхме ли да имаме Просто Кирчо и инфлацията която изяде спестяванията на хората и натика в ъгъла младото поколение?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове