Last news in Fakti

4 Ноември, 2022 08:33 947 15

Тома Биков: Удълженият бюджет ще ни "дръпне" с 10 млрд., категорично

  • тома биков-
  • удължен бюджет-
  • 10 милиарда

Парламентът може единствено да изрази политическа воля. Той не може да направи преглед на наличностите и да каже кои оръжия са необходими и кои не, кои можем да дадем. Това е работа на изпълнителната власт, смята депутатът от ГЕРБ

Тома Биков: Удълженият бюджет ще ни "дръпне" с 10 млрд., категорично - 1
Снимка: Нова телевизия

Парламентът няма какво повече да направи от това - с тези думи Тома Биков от ГЕРБ коментира вчерашното решение на НС за даване на оръжие на Украйна. Той добави, че парламентът може единствено да изрази политическа воля. Той не може да направи преглед на наличностите и да каже кои оръжия са необходими и кои не, кои можем да дадем. Това е работа на изпълнителната власт, смята Биков.

Очаквам да се направи наистина сериозен преглед на наличностите и да се види с какво можем да помогнем. България няма как да помогне с нещо, което не може, посочи той, цитиран от novini.bg.

Трябва да се види също какво от наличното може да се даде и на негово място да се замести с ново оръжие и техника и с това да се модернизира българската армия. Мисля, че парламентът даде широко поле за действие на правителството. Ако имаме редовно правителство тази политика би могла да придобие и друг характер. Но парламентът няма какво повече да направи, посочи той.

Вчера дадохме знак, че България ще участва активно в съюзите, в които участва, каза още той и добави, че ще се защитава и националния интерес.
По думите му удълженият бюджет ще ни "дръпне" с 10 млрд. категорично. "Много е лесно да се предлага увеличаване на разходите, а много трудно - на приходите. Не се решава проблемът с инфлацията, какво правим с нея, запита още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    8 4 Отговор
    Този парламент не може да заповядва на Служебния кабинет.Да си направят правителство и да му разпореждат .Нахалници!
  • 2 12340

    5 2 Отговор
    къде е Баце?

    Коментиран от #5

  • 3 Делю Хайдутин

    6 1 Отговор
    Взимайте пример от Украйна.35 млрд приходи и 70 млрд разходи.
  • 4 Как допускаме тия антибългари да се

    12 3 Отговор
    изказват по държавни дела. Тоя е толкова противен, че няма накъде пояече
  • 5 Дъщерята на Борисов

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "12340":

    Сменя памперси на новото внуче.
  • 6 не , благодаря

    4 5 Отговор
    Ми ,Корчовият бюджет работи с Кокорчовите методи - дърпай заеми като за световно , харчи като невидял а па за връщането - друг (данъкоплатеца) да му мисли . Нещо , не ми се харесва ! Както е тръгнало и правнуците ни ще ги плащат тези финансови мушенгии .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ГЕРБ умре

    8 3 Отговор
    Бойко в затвора
  • 9 св ТИКВУНИЙЙЙЙЙ

    12 3 Отговор
    Тома Биков, 2012: Борисов не е диктатор. Той е карикатура на диктатор. Обещавам никoгa пoвeчe дa не стане министър-председател....................... БИЧЕ, ТОВА ТИ ЛИ БЕШЕ...............???
  • 10 Али Баба

    3 2 Отговор
    Ние пак сме готови да крадем яко.
  • 11 А бе иди разбери...

    2 0 Отговор
    Завършил Симеоновското училище за полицаи/ много добро в тази област, е назначен за главен прокурор, завършил ВИТИЗ или както му казват сега се оказва вещ по финансите на държавата... ами това си е чиста диверсификация - каквото и да завършиш, щом си "от нашите", ставаш за всичко....

    Коментиран от #12

  • 12 презрение

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "А бе иди разбери...":

    това тъпо но упорито биче е завършил провинциален институт по кукленско майстворство, нереализиран въобще в професията си- Сега се прави не вещ и думата не могат да вземат от него. Но тази сила им дава онди с късия и мек пожарникарски маркуч, който в момента сигурно рита мачле на селските ливади около София.

    Коментиран от #13

  • 13 Аа не така

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "презрение":

    Бил е на работа в Стара Загора и после е бил репортер/драскач... От там експертизата и неповторимия Биков патос.. Искам да му счупим в главата поне 15 дървени стола!
  • 14 4634

    1 2 Отговор
    Едно е ясно, както, че ще съмне (по Вапцаров) - тазиз аконодателна власт, която определя изпълнителната и правораздавателната система с най-нагъл представител онзи милиционер с каскета са подигравка за народа ни. Трябва да се промени зялата управленска система чрез пренастройка.
    Лично аз от активно отношение обмислям да спра да гласумав. Ако ВСИЧКИ направим това, те ще станат безпредметни и принудени да пристъпят към мерки в наша полза.

    Коментиран от #15

  • 15 ЕВРО СЪЮЗА

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "4634":

    Това,значи отказ от бъдеще,чакалите от възраждане ще гласуват с крадците от Герб и ДПС заедно с БСП ,те ще фалшифицират изборите,а ти ще гледаш в една точка безмълвно как ни краде,про руската клептокрация.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол