Last news in Fakti

6 Ноември, 2022 10:22 1 095 32

Росен Желязков: Докато рулетката не спре да се върти, всичко е възможно

  • росен желязков-
  • герб-
  • румен радев

Отиването на избори догодина, най-вероятно март месец, ще ни изпрати в ситуацията да бъдем в същото положение

Росен Желязков: Докато рулетката не спре да се върти, всичко е възможно - 1
Снимка: БГНЕС

Докато рулетката на мандатите за съставяне на правителство не престане да се върти, всички варианти са възможни. Затова се сервират всички възможни опции, които трябва да се проследят внимателно и добре да се анализират. Toва заяви депутатът от ГЕРБ и заместник-председател на Народното събрание Росен Желязков пред БНТ.

Преди срещата на ГЕРБ с ПП във вторник всички коментари пред медии, камери какво и как би бил резултатът са силно пресилени. Разговорите са само начало за търсене съгласие по политики и не означават коалицията и подкрепа за съставяне на правителство, обясни Желязков. ПП отиват на разговори с 16 точки, но единственият въпрос е как тяхната система ще се хармонизира с точка 13 - понижаване на бюджетни дефицит.

По думите му темата, която интересува обществото е дали ще има редовно правителство или не. Сегашното служебно правителство се справя добре, но ако не състави правителство, президентът Румен Радев ще разпусне парламента и отиваме на нови избори, уточни Желязков.

Отиването на избори догодина, най-вероятно март месец, ще ни изпрати в ситуацията да бъдем в същото положение. Представете си в рамките на една година тежки парламентарни избори, предстоящи местни избори и тогава да се очаква, че потретването и почетвъртването на едно и също нещо ,да се очаква различен резултат, но няма да го има, коментира Росен Желязков.

Досега той слушал от депутатите какво няма да се подкрепя, но предстоящата среща във вторник между ПП и ГЕРБ трябва да даде отговори на въпросите какво ще се подкрепя. Според Желязков в момента топката е в полето и на президента, и на парламентарните групи. В момента имаме една илюстрация на това какво е президентска република. В момента сме точно президентска република, защото има едно служебно правителство, което Народното събрание не може да свали, изтъкна Желязков.

По отношение на промените в Изборния кодекс, той добави, че обществото е разделено затова дали да се гласува с машини или с хартия. Затова ГЕРБ подкрепили предложението на БСП да има смесено гласуване - и с хартия, и с машина да може да се гласува.

ГЕРБ подкрепят и двата законопроекта за промени в КПКОНПИ - както на ПП, така и на Министерство на правосъдието.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да ти имам

    21 1 Отговор
    самочувствието , нагаждач вечен на държавна ясла .
  • 2 рулетката на колта

    21 0 Отговор
    Има една игричка " руска ролетка " , що не вземете на нея да си поиграйкате , щом толкова ви влекат рулетките .
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 0 Отговор
    ВИЕ ПОЛИТИЦИ сте СРАМ а НАРОДА тегли ХОМОТЪТ на СТРАДАНИИЯТА
  • 4 Песимист

    9 7 Отговор
    Няма Росене да е същата ситуация.Със хартиените бюлетини ще имате много по вече гласове,но вие го знаете...
  • 5 хидроинженер

    8 7 Отговор
    почетен крадец на републиката, мои гробарчета пак искам да крадем заедно и да раздавам порциите.
  • 6 Изобщо

    14 0 Отговор
    Не ни интересуват политическите ви интриганства. Дължите на поколението 1989 -1991 завършило висше и средно пенсиониране без оглед на стаж и възраст. Тогава закрихте предприятия и индустрии, прекъснахте стажовете на хора с тесни специалности. Тези хора платиха преквалификациите си от собствения си джоб в чужбина. Редица трудови книжки и фирми фалираха и изчезнаха.Да не говорим за безумието "точкова система" и "бонови книжки" Как ще обещетите тези хора, като от живота им са погубени 20 г.? Как изедници чоРбаджии?
  • 7 9мм

    5 9 Отговор
    Така е в страната на немитите зъбки, силиконките, анцузите и черните ауспуси.
  • 8 Изобщо Грешка

    1 0 Отговор
    ОбеЗщетите
  • 9 Какъв март бе?

    16 0 Отговор
    Седи ви се на топличко в Парламента, май!
    Още януари - на избори.
  • 10 ГОРСКИ

    8 8 Отговор
    Герб е турска партия защото само със турците може да направите любовна прегръдка !!!!!!!!!

    Коментиран от #19

  • 11 ЗАРЕЖИ РУЛЕТКАТА,

    9 1 Отговор
    ....избори....мижава работа...кога цъфнат кокичетата☝
  • 12 12340

    7 7 Отговор
    Росен Желязков:
    - Докато рулетката не спре да се върти, всичко е възможно...а като се завъртят и печатарските машини за бюлетини--и невъзможното става възможно!
  • 13 ЧОЧО

    9 1 Отговор
    Лошоте е,че тия политици произлизат от тоя същия народ.
  • 14 Росен Желязков!!! Печетара на Менте

    9 7 Отговор
    Бюлетини в Костинброд!! Този трябваше да е в Затвора с Цветанов и Собственика на Печатницата в Костинброд!! Но прокуратурата пази такива "Политици" В един отбор са!!
  • 15 Мое мнение

    13 0 Отговор
    Пълна глупост е да се гласува и с машини, и на хартия. Плащаш машини, плащаш бюлетини и получаваш недостатъците и на двата вида гласуване. Получаваш чували с бюлетини, мъкненето им по нощите, купища невалидни хартиени бюлетини, сгрешените протоколи , и т.н. При машините има опасност от фалшификация която обаче отпада ако се броят контролните разписки. Незнайно защо обаче това упорито не се прави. Някои не можели да гласуват на машините? Ами да не гласуват. Човек който не може да научи такова просто нещо не е способен и правилно да прецени кой трябва да управлява.

    Коментиран от #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Боклуци

    14 1 Отговор
    Докато не заиграят сопите и не полетят паветата, ще си разигравате коня по сценария на козяк!
  • 18 Напротив

    8 3 Отговор

    До коментар #15 от "Мое мнение":

    Кристално ясно е, защо не се броят разписките и не се сравняват с резултата от машинния проткол и данните във флашките на светло. Веднага ще лъсне преразпределенеито през панамско модифицирания софтуер.
  • 19 Бачи Кико

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "ГОРСКИ":

    Бе бъди толкова карегоричен, скоро ще е и канадска партия.

    Коментиран от #30

  • 20 Българка

    9 2 Отговор
    Този шарен парламент е мъртво роден изначално. Не може хора, които са за затвор да решават съдбите на народа. Но по-страшното е, че и при следващи избори и то с хартиени бюлетини резултатите ще бъдат подменени ,фалшифицирани така, че мафията да има мнозинство. И това е възможно най-вече заради негласуващите

    Коментиран от #26

  • 21 Рулетка , политически комарджии

    3 6 Отговор
    Гербаджии.
  • 22 евалата на вас

    9 0 Отговор
    Дотътрихте нещата до там , в нормативите , терминът народен избраник , да бъде заменен с народен изменник .
  • 23 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    5 5 Отговор
    Избори до дупка, докато не спечели или промяната или тиквеното задкулисие. Или да се оправяме и да ставаме НОРМАЛНА ДЪРЖАВА или да ПРОПАДАМЕ и да се САМОЗАЛИЧАВАМЕ КАТО ДЪРЖАВА.

    Уж на всички бг партии преоритет им е "демографската катастрофа" и борбата с МИЗЕРИЯТА и НЕРАВЕНСТОТО, пък първа грижа им е максималната пенсия да стане 3400 лева. Ало депутатите, партиите ... на пенсионерите и 10 000 лева да им направите пенсиите, няма да почнат да раждат деца и да борят демографската криза. Не, че не трябва държавата да се погрижи за пенсионерите. Проблема е, че държавата се грижи най-вече за пенсионерите. А към младите е МАЩЕХА, те и затова младите емигрират и търсят работа на Запад. Никой не иска да се скъсва от работа и накрая като си плати осигуровките и данъците парите които му остават да са колкото средната необлагаема пенсия.
  • 24 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    2 7 Отговор
    НАРОДЕ!!!
    Кога ще прогледнеш?

    ГЕРБ + ДПС направиха така че докато не спечелят мнозинство или блокираща квота в парламента все да ходим на избори. 2021 г 3 пъти ходихме на избори. Сега когато в парламента е патова ситуацията и гарантирано запазването на СТАТУКВОТО/власта на ГЕРБ+ДПС/. Задкулисието всячески се опитва да убеждава обществото, че трянбвало да се състави правителство. Не не ни трябва правителсвто, което да бетонира този ялов парламент доминиран от ГЕРБ+ДПС. На България и трябва ПРОМЯНА, На България и трябва главен банкер, управителен съвет на БНБ и висш съдебен съвет, в които ГЕРБ+ДПС са малцинство. Сегашният парламент доминиран от ГЕРБ+ДПС не може да даде това. За това трябват избори докато не спечели "промяната". Ако в парламента мнозинствот не отиде у "демократите" ще продължаваме да затъваме в 30 годишното стаукво ма бананова република и всемогъщо тиквено задкулисие.

    Коментиран от #29

  • 25 байгън с колелото

    3 6 Отговор
    Гербераски мафиот фалшификатора на костинброд това явление е Мутрация

    Коментиран от #27

  • 26 някой

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    В други държави, като гласуват с хартиени бюлетини защо нямат нашите проблеми? Нямат ги, защото при тях законите и правилата са такива, че няма тиквофеодали "бизнесмени" и кметове. Защото при тях има правосъдие. Защото при тях има истинска социлана държава, ако си безработен там не си обречен на гладна смърт или на замръзване зимата, защото нямаш пари за отопление.

    Проблема не е хартиената бюлетина или по-точно това е незначителен проблем, проблема е българското общество. В робското му съзнание, в местните мутро феодали. У нас масово хората се страхуват, масово са зависими от властимащите или едрите партийно обвързани бизнесмени, ако хорта не се покорят биват смачквани. Алтернативата е или си покорна тикво "калинка" или си безработен с НУЛЕВИ доходи и умираш от глад.

    Проблема е, й в това, че небългарски граждани решили отдавна преди 20-30 години да науснат България не сме им взели българското гражданство и паспорти. И им даваме право да назанчават 10-25 български депутати, които са достатъчни за да се провали България. Аз съм за това България да забрани двойното гражданство, аз съм за това който работи и плаща данъци в чужда държава да няма право да гласува за български депутати, кметове, общински съветници ... Независимо дали тази държава е Великобритания,Русия, турция, САЩ ..
  • 27 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    2 7 Отговор

    До коментар #25 от "байгън с колелото":

    Да този Росен Жлязнов е противен тикводепутат, преди беше тикво"калинка". "Но не е фалшификатора на костинброд.". Всичко, което е правил е било по разпореждане на главната тиква. Ако бяха осъдили Росен Желяззков за Костинброд, трябваше да осъдят с по-голяма присъда шефа му тиквопримиер и пръв приятел на Каскета.

    Фалшификаторите на костинброд са други: Мая Манолова и Николай Бареков ... Не, че ГЕРБ и ДПС не купуват гласове. Не са само те, ВМРО също купуват. И БСП също купува гласове, ако за БСП купуването на гласове е в минало време. То не е защото са се поправили, а е защото са затънали в дългове и вече нямат пари с които да купуват. И защото бизнесмените купуващи гласове се пребоядисаха от червени боклуци на герберасти. И сега купуват гласове за тиквеника.
  • 28 ВСЕ ПАК МУТРИ , ПОЛИТИКАТА НЕ Е РУЛЕТКА

    4 6 Отговор
    ЗАЩО ТАКА МИСЛИТЕ ПОКАЗВА ЧЕ СТЕ МРЪСНИЦИ В ГЕРБ !
  • 29 сорос плаща

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    А ти помниш ли 2013та когато върнахте и бетонирахте тиквата и дпс във властта на всички нива? Никак не ти отърва да помниш това.
  • 30 ГОРСКИ

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "Бачи Кико":

    Не вярвам да е канадска, турско синьото преобладава !!!!!!!
  • 31 9689

    2 1 Отговор
    А това е роско -костинбродското измамниче.
  • 32 Росен Костенбр@дски

    2 0 Отговор
    Mръсни и д@лни г@рб@рунги
    Този пр@стъпник е Росек Костембр@дски - Афер@та К@стенбр@д - 5ОО.ООО гласа за ГЕРБ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове