Last news in Fakti

6 Ноември, 2022 12:29 898 27

Проданов: Връщането на хартиената бюлетина е компромис за БСП

  • христо проданов-
  • бсп-
  • хартиена бюлетина

Президентската република не е подходящ модел за управление в България, смята социалистът

Проданов: Връщането на хартиената бюлетина е компромис за БСП - 1
Снимка: Нова ТВ

Връщането на хартиената бюлетина е компромис за БСП. Това каза в ефира на “Събуди се” депутатът от БСП Христо Проданов. “БСП се е борила за машинното гласуване”, заяви Проданов и посочи, че от партията са искали връщане на хартиената бюлетина, за да има могат гражданите, които са изпитвали притеснение от машинния вот, да имат възможност да упражняват правото си на глас.

“Неразумният подход, който се води в последните 5 Народни събрания и неразбирателството на различните партии кара хората да им омръзне от избори. Едни следващи избори няма да доведат до нищо по-различно”, смята Проданов. По думите му следващи избори ще доведат до спад на избирателната активност, което “ще бъде пагубно за политическата система и за парламентарната демокрация”.

Президентска не е подходящ модел на управление за България, смята депутатът. “Последните 12 години живяхме в президентска република - еднолична власт - президентската институция беше подчинена на един човек, и парламентарната власт също”, посочи той.

Според него изборът на Румен Радев да забавя процеса по връчване на мандатите “нищо не променя”. “Според нас ролята на президентската институция е съвсем друга - тя е в посредничеството между различните партии и политики, така че да има правителство”, каза Проданов.

Той коментира и новината за разговори между ГЕРБ и ПП, като предположи, че двете партии ще проведат експертни разговори ще намерят пресечна точка.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНА Е

    11 3 Отговор
    Боко и доган ще си купуват изборите до края на света защото крадените милиарди са у тях, а БСП ще го уха защото няма и стотинки.

    Коментиран от #15

  • 2 Курнела е Костовиска

    8 1 Отговор
    И това е компромис. 1/3 остана от БСП
  • 3 12340

    9 3 Отговор
    “Последните 12 години живяхме в президентска република - еднолична власт - президентската институция беше подчинена на един човек, и парламентарната власт също”, посочи той.."...
    ....и човека го знаем кой е и,че живее в Банкя !
  • 4 Българка

    16 3 Отговор
    С непрестанните си пируети вече не е ясно БСП за какво се бори. Май само за власт . И май на всяка цена

    Коментиран от #11

  • 5 Хората

    10 3 Отговор
    вървят напред , а грабителите на България от алчност за власт и пари я връщат назад !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Честито на материала

    8 1 Отговор
    За каквото и да се говори,става въпрос за пари-МНОГО ПАРИ ..а.ако чакате някой да ви "оправи",това няма да са политиците за които сте гласували до сега. Всички те са родени от червеното знаме,което означава,че са генетично обременени ЗА кражбата на ПАРИ !
  • 9 С подправената бюлетината

    10 3 Отговор
    Автоматично слагате ГЕРБ на първо място. Това е услуга за Тиквата реализирана от Нинова.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    КОЛЕЖКЕ така си е ПРАВА сте
  • 12 ТРЕНД

    2 3 Отговор
    В машинното гласуване по-добре се отчита купеният вот, в даден час ги пускат, а чрез хартиените отрязъци отчитат - в това време как е гласувано. ..................... ...................... Защо има много невалидни бюлетини, и няма пликове? Защото светлината активира химията която проявява глас за ГЕРБ и избелва гласът за другите. Решението е бюлетина за всяка партия отделно и броене гласовете пред публика, и това което излезе от пликът се гори с пликът след като всички го видят и снимат на видео. .......... Едни ходят да гласуват защото се познават с политиците кандидати, други просто са накарани или стимулирани да гласуват, трети ходят от скука, останалите не вярват - че изборите са истински. .. Никой не може да е сигурен в непрозрачното гласуване. И нелогичните резултати го доказва - съмнението, резултати извън всяка реалност. Бюлетината да си печати всяка партия, общината осигурява плик. Публично се отваря урната, и показват бюлетините от пликовете, пред поне 50 човека никой да не се спира да присъства. И СЕ ПРАВИ ВИДЕО НА ПРЕБРОЯВАНЕТО НА БЮЛЕТИНИТЕ. ТАКЪВ ЗАПИС СЕ ПРАЩА НА ЦИК. (ЕЛЕКТРОННОТО БАНКИРАНЕ?? - За кого е безопасно? за банката която може да смениш, ако те излъже. КАК ЩЕ СМЕНИШ ДЪРЖАВАТА? Правителството ще е в ролята на банката, но може да смениш банката, избори по този начин, правителството ще те излъже ако си против него, или нато-цру ако те са в ролята на банката. .. Може да си преброиш и запомниш парите, но я си провери гласът??? да на к
  • 13 уви ФАКТ

    4 2 Отговор
    Защо има много невалидни бюлетини, и няма пликове? Защото светлината активира химията която проявява глас за ГЕРБ и избелва гласът за другите. Решението е бюлетина за всяка партия отделно и броене гласовете пред публика, и това което излезе от пликът се гори с пликът след като всички го видят и снимат на видео. Едни ходят да гласуват защото се познават с политиците кандидати, други просто са накарани или стимулирани да гласуват, трети ходят от скука, останалите не вярват - че изборите са истински. .. Никой не може да е сигурен в непрозрачното гласуване. И нелогичните резултати го доказва - съмнението, резултати извън всяка реалност. Бюлетината да си печати всяка партия, общината осигурява плик. Публично се отваря урната, и показват бюлетините от пликовете, пред поне 50 човека никой да не се спира да присъства. И СЕ ПРАВИ ВИДЕО НА ПРЕБРОЯВАНЕТО НА БЮЛЕТИНИТЕ. ТАКЪВ ЗАПИС СЕ ПРАЩА НА ЦИК. (ЕЛЕКТРОННОТО БАНКИРАНЕ?? - За кого е безопасно? за банката която може да смениш, ако те излъже. КАК ЩЕ СМЕНИШ ДЪРЖАВАТА? Правителството ще е в ролята на банката, избори по този начин, правителството ще те излъже ако си против него, нато-цру ако те са в ролята на банката. Може да си преброиш и запомниш парите, но я си провери гласът??? да на картинка ще ти покажат нещо, но за да си сигурен трябва да питаш всички 5 милиона гласували дали са гласували така както си мислят и тогава ще остане твоят глас видим.) В машинното гласуване по-добре се отчита купеният вот, в даден час
  • 14 СЕРИОЗНО

    4 0 Отговор
    Решението е бюлетина за всяка партия отделно и броене гласовете пред публика, и това което излезе от пликът се гори с пликът след като всички го видят и снимат на видео. Едни ходят да гласуват защото се познават с политиците кандидати, други просто са накарани или стимулирани да гласуват, трети ходят от скука, останалите не вярват - че изборите са истински. .. Никой не може да е сигурен в непрозрачното гласуване. И нелогичните резултати го доказва - съмнението, резултати извън всяка реалност. Бюлетината да си печати всяка партия, общината осигурява плик. Публично се отваря урната, и показват бюлетините от пликовете, пред поне 50 човека никой да не се спира да присъства. И СЕ ПРАВИ ВИДЕО НА ПРЕБРОЯВАНЕТО НА БЮЛЕТИНИТЕ. ТАКЪВ ЗАПИС СЕ ПРАЩА НА ЦИК. (ЕЛЕКТРОННОТО БАНКИРАНЕ?? - За кого е безопасно? за банката която може да смениш, ако те излъже. КАК ЩЕ СМЕНИШ ДЪРЖАВАТА? Правителството ще е в ролята на банката, избори по този начин, правителството ще те излъже ако си против него, нато-цру ако те са в ролята на банката. Може да си преброиш и запомниш парите, но я си провери гласът??? да на картинка ще ти покажат нещо, но за да си сигурен трябва да питаш всички 5 милиона гласували дали са гласували така както си мислят и тогава ще остане твоят глас видим.) В машинното гласуване по-добре се отчита купеният вот, в даден час ги пускат, а чрез хартиените отрязъци отчитат - в това време как е гласувано.
  • 15 Бате Боки

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНА Е":

    Абе аз явно и програмистите ви купих, хахахаха!
  • 16 Илиева

    3 0 Отговор
    Някакъв си Проданов показа,какво значи свещенна тъпота!!!Водещата не му отстъпваше по нищо с тъпите,безумни въпроси.Е,какво искаме след,като журналята и депутатите ни са това дъно????
  • 17 Васил

    1 0 Отговор
    А като взимате 10 лева субсидия не правите компромис скапани алчни комунисти. Какво ви прави различни от Герб същите сте като тях.
  • 18 Гай Турий

    2 0 Отговор
    Тая партия за многобройните си компромиси, погазващи очевадни принципни достижения в публичния ни живот, ще се рои и ще ерозира от загуба на доверие, от разочарования на своите симпатизанти, от непрощаване на предателствата на сегашното ръководство. БСП върви след НДСВ, ИТН, Атака, ВМРО и т.н. всякакви комерчески и компрадорски сбирщини.
  • 19 Голем смех

    3 0 Отговор
    Бесепето отдавна рие дъното. Чудо ще е, ако влезнат в следващия парламент...
  • 20 Герб

    2 1 Отговор
    С компромис,без компромис пак се показахте,като недалновидни.Отблъсквате младите с глупости,като хартиената бюлетина,а после се чудите защо продължават да ви намаляват избирателите.Въртиопашки.
  • 21 Антей

    1 0 Отговор
    Пълни идиоти сте!
  • 22 цв.цв.

    1 0 Отговор
    върнахте ромския електорат при сикаджииските гербаци
  • 23 Да бе да

    0 0 Отговор
    Нещо, което доказа че работи, се маха, ясно ни е защо.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове