Last news in Fakti

15 Ноември, 2022 12:45 946 17

Ченчев: В 4000 секции у нас, където се гласува на хартия, БСП е на трето място

  • иван ченчев-
  • гласуване-
  • хартиена бюлетина

С хартиената бюлетина даваме право на избор - всеки да гласува както иска, подчерта той

Ченчев: В 4000 секции у нас, където се гласува на хартия, БСП е на трето място - 1

В 4000 секции у нас, където се гласува на хартия, БСП е на трето място. Това коментира за "Твоят ден" Иван Ченчев от БСП.

"С хартиената бюлетина даваме право на избор - всеки да гласува както иска. Признахме си грешката - имаме основания да се съмняваме в машинния вот. Надписът "дневникът е подправен", който излезе, още отрязъците не са ни предоставени. Когато се отвори Изборен кодекс, се допускат и грешки", посочи той.

По думите му ще се дебатира и идеята за видеонаблюдение по време на изборите. "Предложението на ДПС за сканиране на бюлетината и отчитане на гласа електронно вече съществува в някои страни. Бихме подкрепили разумно предложение, осигуряващо честността на вота. Защо при наличието на машини говорихме за купуване на гласове? И то в секции с машинно гласуване. Ние ще седнем и ще говорим с ПП за втори мандат, въпреки различията ни по някои позиции", попита Ченчев. И каза още, че е странно партията на Петков и Василев хем да подкрепя 6 млрд. плащане за самолети, хем да иска 3 млрд. за социален пакет.

Според него нищо не бива да се крие от българския избирател. "Аз съм "за" прозрачността. Има и вариант - видеонаблюдение, не се докосва бюлетината, показва се как е гласувано на видеото и се брои следващата, по този начин. Въпросът е дали видеонаблюдението отговаря на изискванията за запазване на тайната на вота и дали ще е през целия изборен ден или само при преброяването. Ако е през целия ден, може хората да се притеснят", коментира той. И допълни, че БСП все още не е обсъждала темата за електронен вот и няма как да има позиция в обществено обсъждане.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С хартиите

    23 4 Отговор
    връщате България назад към познатите схеми и далавери - с цел власт и пари !
  • 2 Севда

    15 2 Отговор
    Завалийките радват се на 3-то място хихи
  • 3 Шопо

    14 2 Отговор
    Костадинов има интерес в БСП да се издигат некъдърни политици.

    Коментиран от #12

  • 4 ТРЕНД

    11 5 Отговор
    да така е, и ВЪЗРАЖДАНЕ е на първо място на второ е дпс
  • 5 Бибитко

    16 4 Отговор
    Недостойно и позорно е да отстояваш една позиция и после да се обърнеш на 360 градуса. Съвсем ясно е, че хартиените бюлетини дават прекрасна възможност да манипулиране на резултатите от изборите. 1. Чрез вкарване на предварително попълнени бюлетини. 2. Чрез превръщането на валидните бюлетини в невалидни. 3. Използването на така наречените "мъртви души" в избирателните списъци. Дискредитирането на машините за гласуване бе съвсем тенденциозно. Всяка от тях беше предварително проверена за изправност преди деня на изборите. Как така се намериха две-три машини, които да изписват "Дневникът е невалиден?". Явно някой ги настрои да показват този надпис умишлено, за да може да бъде обработено общественото мнение. За ГЕРБ ИПОН и за патерицата им ДПС е нормално да искат да се върне предишното статукво, но за БСП, която уж се бореше против него и модела на Борисов, подкрепата, която оказа на първите две партии е недостойно и позорна постъпка. Тя неминуемо ще доведе до още по-голям отлив на избиратели.
  • 6 хаберих

    11 0 Отговор
    Катаджия спира блондинка:
    - Не ви работи мигачът, ще ви взема двайсет лева.

    - Супер, за същото нещо в сервиза ми искаха петдесет!
  • 7 тия дни

    6 6 Отговор
    Излезе клип на Обама от 2008-а, как честно обяснява как демократите били получили контрол над някои машини. Сещайте се после.

    Коментиран от #10

  • 8 ММА боец

    7 1 Отговор
    По тази логика на следващите избори може и да сте на второ.
  • 9 Ходи да лъжеш други

    10 2 Отговор
    Мнизонството на мафията и партиите на статуквото ГЕРБ-ДПС-БСП много съзнателно и целенасочено върнаха хартиените бюлетини. Грижа ги е хотелиерите с милиони в джобовете, които се правят на социалисти, грижа ги е за хората. Чрез хартините практики се целят в големите градове. Където чувалчетата, които не са никак малки чувалчета, кротко спят и чакат да бъдат използвани в поредната костинбродка афера. Бареков чака да предава пряко.
  • 10 Диваци

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "тия дни":

    Гледайте да не получат контрол над главите ви, че тогава вече няма спасение.
  • 11 нннн

    9 1 Отговор
    Ако се гласува с боб и леща, БСП може да са и първи.
  • 12 Вуте

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Шопо":

    И кой е Костадинов ,че и интереса му да се зачита??
  • 13 СЕРИОЗНО

    3 1 Отговор
    Трябва един свестен българин който да намери 5 свестни българи в България и 5 свестни българи в чужбина, мислещи, честни, оратори, с големи познания - енциклопедисти. Да инициират 5-пет промени ПЕТ ЗАКОНА. ЕДНО: Само гласуване с бюлетина за всяка партия отделна, броене пред публика, и с видео - което се изпраща с подписите на всички от публиката в протоколът, Няма чували и разнасяне. ДВЕ: Данъците и заплатите се вдигат според спестяванията и печалбите на бизнесът, всички заплати се изваждат от консумацията, и колко от спестяванията са на бизнесът и колко на работниците. Така данъците се вдигат от 10% до 25%, а заплатите от 25% от БВП на зает до 40% от БВП на зает. ТРИ: 20 болници на средно ниво, 5 супер болници, и 100 спешни болници и 1000 клиники за диагностика, безплатни, извън здравни каси, обслужващи и чужденците безплатно. На база 7% от БВП. Здравните каси да обслужват частните болници и работните места - чрез такси и застраховки от работодателите. ЧЕТИРИ: Държавните пенсии извън НОИ, да са социални, и да са на база 15% от БВП. Средствата в НОИ да се инвестират в лични сметки в акции - към хранителната промишленост, водоснабдяване и водни ресурси, агро фирми, енергетиката, строителството, електрониката, магазини, облекло и обувки. ПЕТ: 100 милиона или 0,1% от БВП да се дава за кино, толкова за изобретатели, толкова и за сериали, толкова и за спорт, толкова и за музикални проекти, толкова и за сценични изкуства - цирк и театър, опера... 10% за пропаган
  • 14 фбр

    5 1 Отговор
    Тъпанар! Нинова подлога! Работитеу за ГЕРБ и ДПС нещастнико !
  • 15 електрошок

    2 1 Отговор
    В Грахов дол гласуват с грах,а не с боб и леща. Не са Бобчеви ТЕЦ-ове,а бобови.
  • 16 И сега кво?

    2 1 Отговор
    Не,Ченчев,не!!С хартиената бюлетина давате възможност за състезание по купен вот между БСП, ГЕРБ, и ДПС. Толкова ли не виждате, че пропадате точно за тази бюлетина?Ама който каквото сам си направи, друг не може да му го направи.
  • 17 ЧЕНЧЕВ

    1 0 Отговор
    Да гласуваме с палец, белким БСП спечели....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове