Last news in Fakti

11 Декември, 2022 10:31 3 321 76

Божанков остава в парламента, обиден е на бивши колеги от БСП

  • явор божанков-
  • бсп-
  • парламент-
  • депутат-
  • корнелия нинова-
  • божанков-
  • русия-
  • война-
  • хартиена бюлетина

Явор Божанков призна, че е обиден от думите на колегите му социалисти, че е неблагодарен

Божанков остава в парламента, обиден е на бивши колеги от БСП - 1
Снимка: БГНЕС

„Няма да напусна Народното събрание, защото не е вярно, че съм подвел избирателите“. Това каза пред bTV Явор Божанков, който в петък беше изключен от парламентарната група на БСП.

Причината за изключването му беше позиция в подкрепа на военната помощ за Украйна. Преди това той гласува и срещу друга кауза на социалистите в 48-ия парламент – връщането на хартиената бюлетина.

„Моите позиции са били такива в кампания, в предния мандат. Винаги съм казвал едно и също. Всъщност нашата група и аз лично напуснахме Народното събрание, за да въведем машинния вот. Аз лично съм водил тежки битки за този машинен вот и никога не съм казвал обратното. Не съм влязъл в кампания и да кажа на моите избиратели: вижте сега влизам в този мандат с основен приоритет с ГЕРБ и ДПС да върнем хартиената бюлетина“, коментира Божанков, който не е член на БСП, а е от гражданската квота.

Той разказа, че в петък други депутати от БСП са му предложили да не участва в гласуването за военната помощ за Украйна. „Считам, че това е исторически момент за България и искам един ден децата ми да знаят как съм гласувал“, подчерта народният представител. Явор Божанков призна, че е обиден от думите на колегите му социалисти, че е неблагодарен. „Партията ми е дала много, но и аз на нея, това не е еднопосочна улица“, заяви депутатът


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Божанка

    35 33 Отговор
    Нинова си избърса ...... с тебе.
  • 2 Анализатор

    55 93 Отговор
    Браво на Божанков, честно и почтенно момче!
    А парламентарната група на Нинова намаля с още един човек.
    Скоро ще има и други...
    Хак им е на Путинистите...

    Коментиран от #7, #11

  • 3 Къде

    59 27 Отговор
    ще се присламчва селчо сега ? ПП вече сърбаха попарата на кака му .
  • 4 Българка

    50 66 Отговор
    Подкрепям цялостното политическо поведение на Божанков и Крум Зарков, независимо, че са били/е част от БСП. Крайно време е лидерите на партиите, Нинова да разберат, че парламентарните им представители не са им крепостни. Депутатите се закълнаха в Конституцията с обещание да гласуват по морал и съвест, ане по спуснати заповеди на единици вождове

    Коментиран от #39

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Разбира се

    76 32 Отговор
    че ни подведе! Затова ли гласувахме за БСП,да обявяваш война на Русия,девойко лека?

    Коментиран от #71

  • 7 Като

    56 17 Отговор

    До коментар #2 от "Анализатор":

    татя си , червен милионер , оставил му народните пари .

    Коментиран от #22

  • 8 ново

    57 19 Отговор
    Мекере....
  • 9 пълни мръшляци са

    62 16 Отговор
    Това пале само заяви , че ще напусне Парламента , още при гласуването му против хартиената бюлетина , със собствената си устица го изрече , в случай , че го изключат от парламентарната група .
  • 10 УРА,, Ура

    35 55 Отговор
    Браво! Това е разумен човек, който не се движи с партийното стадо. За жалост малко са такива. Затова сме толкова назад. Пълно е в парламента с нагаждачи и послушковци.

    Коментиран от #42

  • 11 Хахахаха

    62 23 Отговор

    До коментар #2 от "Анализатор":

    Новият "атлантик", поема курс ДБ/ЛГБТ! При предателите.

    Коментиран от #68

  • 12 Набити обръчи в САЩ

    54 11 Отговор
    Какви избиратели го гонят тоя.Партията те е сложила на избираемо място и точка.
    С тази избирателна система избирателите го духат.
  • 13 Това е ясно!

    36 9 Отговор
    Дори един непотребен комунист като теб жанков, не е избягал от държавната софра! Вие стоите там, и на други места където не се работи, но се взимат заплати 20 пъти повече от минималната! И то докато сте живи.....
  • 14 Хартиената коалиция, хора от 19 век

    17 36 Отговор
    Забелязахте ли.Същата риторика на БКП-БСП, Като за Кирил и Асен на Радев.
    Ама ние те създадохме.Ще се ГАВРИМ с личното ти мнение и култура.Ще ни се отблагодаряваш цял живот и ще работиш за да можем да усвояваме за чекмеджето и Путин европейски средства.
    Ти само ще си лицето на изборите, за да спечелим 10 000 гласа.

    Коментиран от #46

  • 15 Перо

    44 13 Отговор
    Тази БГ простотия трябва да се премахне от закона за гражданската квота и преференциите! Не може да ползваш една партия като ракета носител и да си в листата на тази партия с определена идеология и политики за която гласува определен електорат и после да отстояваш друга идеология,на друга партия. Това си е чиста проба предателство и е нормално този човек да напусне изборната длъжност! Защо този селски тарикат не се е явил като независим на изборите и защо пак е използвал БСП другите избори за кмет,щом има “друг” начин на мислене! Скоро ще се яви на изборите,като кандидат за кмет на Г.Оряховица, но от ПП и ДБ! Може ли баща му да има фирма за рециклиране на боклуци,а той да е в комисията по околна среда? Пълен конфликт на интереси! Сега ще се предлага на търг за кого да гласува и ще осребрява депутатството,което не заслужава и няма капка морал! За неговия случай е виновна лично Нинова!

    Коментиран от #55

  • 16 Психо Доктор

    48 16 Отговор
    Резултата от шоуто на този продажник е , че никой не може да разчита на него защото се оказа ненадежден или по точно е долен предател.
  • 17 ГОРСКИ

    32 19 Отговор
    Това комунистче беше много надървено на трибуната сигурно е било надрусано!!!!!!
  • 18 Аха

    36 15 Отговор
    На следващите избори, в партията на падналите хора, лъжци, предатели, продажници и слуги на мафията ПП! Ясно като бял ден!
  • 19 Наркос

    20 30 Отговор
    Това, че не гласува по команда е похвално
  • 20 Другар

    41 11 Отговор
    Поредния пезевенк в случая горно оряховски,който плюе в кладенеца от който до вчера и пил вода,заради няколко сребърника,не,че съм фен на Кури или БСПто,но тоя е кадър на ДСБ и троянски кон.
  • 21 декра

    29 13 Отговор
    Подведе ни и ще си останеш черна овца

    Коментиран от #66

  • 22 Гошо

    24 21 Отговор

    До коментар #7 от "Като":

    Татя му работеше в пощата електротехник и едновременно сервитьор, за да си издържа семейството. После почна фирмата от гаража си. Ама за вас всеки, дето е успял, трябва да е "червен милионер". Тъжни хора сте...
  • 23 Абе яяяя ,

    27 11 Отговор
    от дето си дошло ! Яло на мушама и сало по двора , политик се прави , не ще да се маха , щяло да стои в Народното събрание ?! Малко грабил баща му , че и още да лапа народни пари !
  • 24 Цензура

    28 15 Отговор
    Нежно момченце, децата ти - ако имаш такива, един ден ще се срамуват от тебе !!!

    Като си такъв герой, защо не метнеш раницата на рамо и не отидеш да се биеш в подкрепа на ykронaцистите? Още първият кypшум като ти свирне край ушето и моментално ще напълниш гaщите.

    Коментиран от #27

  • 25 С.П.

    28 11 Отговор
    Няма какво да се сърди, а да седне и помисли не се ли превърна в поредния глупак, хванал се на лъжата, която САЩ разнасят по целия свят за Украйна. А че е лъжа се разбра от много високо ниво - самата Меркел разобличи лъжата, че минските съглашения са целели мир - нищо подобно. Меркел сама заяви, че целта е била да се спечели време и Украйна да се подготви за война с Русия. Вече 4 дни "демократичният" Запад мълчи и не опровергава Меркел - не я обвинява в лъжа за казаното от нея. САЩ за пореден път излъгаха, както го направиха за Ирак, Либия, Сирия, Сърбия.......
  • 26 М3 голд

    31 11 Отговор
    1. За пътуването му в САЩ. С покана или не, това прилича на самопредлагане. В подобни случаи службите пряко или косвено вербоват с първоначален план на действия, пък каквото излезе. В случея нищо не излезе. Ще е още 3 месеца депутат с прозвището в бъдеще "предател".
    2. Вижте в Интернет данни за баща му. Търговец на скрап от 30 години. С база до гарата. Циганите му носели релси и даже разглобени вагони. По изборите е разследван за купуване на гласове. Цигански. Разбирате ли откъде това 32 годишно момче има толкова преференции.
    3. От горните две точки излиза, че Весела Лечева, по някакви причини, вкарва в листата този младеж с неясни изяви към момента, в Гражданската квота и той с купените от баща му гласове става депутат от БСП. И не го интересува БСП и електората му. Той, а вероятно и родителите му смятат, че той се е показал от нищото и стартира кариера в политическата класа. Мисля, че се самозалъгват. Предателите никой не ги обича. Американците си мълчат, засега. На базата на шумът около него, може да стартира като адвокат, ако дипломата му е налична
  • 27 стоян

    14 25 Отговор

    До коментар #24 от "Цензура":

    До 24 ком - А ти умнико като подкрепяш путин защо не идеш на фронта ами се правиш на умен тук и ръсиш акъл

    Коментиран от #33

  • 28 Бай Алелуй с големият .....

    29 11 Отговор
    Божанков остава в парламента, защото е мършаааа. Лапай кокала продажнико...
  • 29 ббрр

    11 26 Отговор
    Същата история като Слави.Комунистите в БСП си мислят, че като излъжат социалистите българи да дадат гласа си за тях, имат правото да да се правят на подръжници на Северна Корея, Иран и Русия-Държави спонсори на тероризма.
    Благодение на Комунистите бил влязъл в НС, а не те, благодарение на него.
  • 30 Никаква такава

    21 8 Отговор
    Гражданска квота в БСП, всички аут.
  • 31 Смотан,

    28 8 Отговор
    военната помощ за Украйна а, Божанкооов ? ....гнида долна, вън от парламента....боклуците станахте +1
  • 32 нннн

    27 10 Отговор
    Божанков оцапа гaщитe, но е обиден на колегите, задето мирише лошо. Вониш бе, момченце!
  • 33 А ти

    25 11 Отговор

    До коментар #27 от "стоян":

    къде прочете това? Значи ли, че ако не подкрепяш лъжата и фашизма и стоиш зад истината, подкрепяш Путин според теб? Защо толкова мразите да мислите? Защо блеете на всяка лъжа и пропаганда, а не търсите истината?
  • 34 Перо

    13 13 Отговор
    Прост селяндур за който е виновна лично Нинова!
  • 35 в САЩ на атлантически форуми

    18 9 Отговор
    Ще ходиш, и на ляв ще се правиш. Я чиба куче дръгливо
  • 36 Хари Потен

    17 8 Отговор
    Е много ясно, оставаше да отиде да подкрепи на дела украинските си приятели на фронта. Всеки е съпричастен колкото да прибере гранта. Лицемерието е същината на западния свят
  • 37 Преминаващ оттук

    20 6 Отговор
    Кокалаааа... не се изпуска.
  • 38 дядото

    15 9 Отговор
    най-добре е да спазваш правилото-когато си по.ср.ан,недей да цвърчиш.поне в търновско се знае как и срещу колко пари дадени в една партиина централа днес си депутат

    Коментиран от #44

  • 39 Кръпката

    17 11 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Извинете, но това е поведение на лека жена. Подвежда електората и после му забива нож в гърба. Между впрочем това са действията и на ПП. И за какво е борбата, уважаема? Да са на финансовия поток. Не ги интересува нито България, нито българския народ. Само себе си. Така е и с този младеж. С купените от баща му гласове става депутат от Гражданската квота и не го интересува партията с програма и електорат. И отива по далеч. Месец
    в САЩ. Защо? Да се покаже, да се договаря?
    А за собствено мислене и решение по съвест кажете на ГЕРБ, ПП, ДБ, ДПС. Те всички без съвест ли са? Политическият живот анархия ли е?
  • 40 нн..ццц

    7 4 Отговор
    Стилиститката, простотиите, РУГАТНИТЕ, на Мутрите, герболята, комунистите дето били социалисти, е на една порода хора.И така 30 години.Бедни, окрадени, ИЗЛЪГАНИ.
  • 41 Исторически парк

    8 9 Отговор
    Младите в бкп обръщат резбата

    Коментиран от #50

  • 42 В грешка си

    11 10 Отговор

    До коментар #10 от "УРА,, Ура":

    Целите партии ГЕРБ, ДПС, ПП, ДБ са послушковци и келепирджии
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Гошо

    5 2 Отговор

    До коментар #38 от "дядото":

    Тъй ли бе? И срещу колко? Много си информиран😂
  • 45 в САЩ на атлантически форуми ще ходи

    15 9 Отговор
    А по същото време над 50 анти -военни митинга имаше там и на нито един не отиде. Жалко човече продажно. Ляв бил бил.....лява му е само резбата на тоя

    Коментиран от #47

  • 46 Няма лично мнение

    17 9 Отговор

    До коментар #14 от "Хартиената коалиция, хора от 19 век":

    Парламентът не е анархия. Там има правила и те трябва да се спазват. Така е по света, даже и в САЩ. И тук някакъв кел.ш, влязъл в Народното събрание с измама (с купените от баща му цигански гласове) се прави на убиден и моралист.
    И това няма нищо общо с Путин. Само един промит мозък може да сглоби подобна глупост
  • 47 ИСТИНАТА

    11 8 Отговор

    До коментар #45 от "в САЩ на атлантически форуми ще ходи":

    ГЛАСЪТ на ИСТИНАТА

    "Няма руска нация, а руският език е диалект на украинския."
    Това написа депутатът от латвийския парламент Александър Кирщейнс в Twitter,
    Изявлението му отекна силно в Руската федерация,
    предизвиквайки бурен отзвук сред руските обикновените потребители.

    Реакция имаше и от говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.
    А руското издание "РИА Новости" определи изказването на латвийския парламентарист
    като "оскърбление за Русия".

    Вярно е, че руския е диалект на украинския,
    но ще доуточним още,че
    украинският език е диалект на българския в казашка Запорожка Аспарухова България.

    Киприян Българина от рода Цамблак
    е ученик на Патриарх Евтимий.
    Цариградският патриарх Филотей
    поставя св. Киприан за киевски и литовски митрополит (1375 година )
    и на цяла Русия.

    Депутатът от латвийския парламент Александър Кирщейнс
    наскоро публикува карта на разпадналата се РСФСР.
    След авантюрата на Путлер в Украйна.


    П.П.

    Ало, СЕМ?
    Видьо Видев отново е блокиран за 29 дни във Фейсбук.
    От копоите на кучкаря на Путин, Борисов и на шарлатанина пРезидент Радев
    В България на 111-то място по свобода на Медиите-след повечето африкански държави!

    Коментиран от #64

  • 48 в САЩ на атлантически форуми ходи

    7 6 Отговор
    А дали поне една среща имаше с WSWS ? ...... дръжки имаше. Смотаняк !
  • 49 1212

    14 6 Отговор
    Кой му плаща масрафа в Щатите?
  • 50 ПРАВ СИ ШЕФЕ,

    2 2 Отговор

    До коментар #41 от "Исторически парк":

    това е от био доматите и ветрогенератори🌬
  • 51 !!!?

    9 10 Отговор
    Божанков разбра, че става съучастник на ОПГ малко преди предприеме някой теракт в полза на Кремъл !!!?
  • 52 Че и срам даже няма тази гнида

    15 9 Отговор
    Смотани младежи нагли с безмерно самочувствие и претенции. Сган. Първо ляво научете кво е и после на ляв се прави.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 WSWS гнидо!

    6 4 Отговор
    Първо научи що е лява политика и тогава реви
  • 55 Кръпката

    12 7 Отговор

    До коментар #15 от "Перо":

    Абсолютно сте прав!
    Възникват въпроси:
    - как Весела Лечева, която много уважавам, включи този калт.к в листата на БСП? Баща му ли купи това място? Кой е продавачът?
    - той чел ли е програмата на БСП, с която привличат електорат? Съгласил ли се е с нея? Това протоколирано ли е някъде?
    Явно момчето (или баща му по-скоро) търси начин да се изстреля нагоре, без значение за кого ще работи и за коя партия. Затова е и пътуването му в САЩ. И нищо не го спасява от негативите към него от БСП и електорат. Но този първо измамник, а после и предател, е вече бита карта. Освен в ПП, където начело Кирчо и Кокорчо са такива

    Коментиран от #62

  • 56 Тото

    12 8 Отговор
    Поредният депутат без съвест и политически идеали,само със голям интерес към зелените бснкноти
  • 57 Ей списващите

    6 4 Отговор
    новина ще е ако някой дУпеТАТИН си тръгне от парламентО, и се прибере на село!!! Еле па комунист потомствен???!!
  • 58 Психолог

    11 3 Отговор
    Вижте му физиономията, тв говори повече от думите.....
  • 59 Кочо

    11 3 Отговор
    Някой знае ли как му е новия прякор на този момък от вчера?
  • 60 Възмутен

    8 9 Отговор
    Продажник! Предател! Леке! И запомни , Русия ще победи!
  • 61 Пенчо

    11 4 Отговор
    Кокала не се дава пък и депутатстването пари му струва.
  • 62 Пенчо

    8 4 Отговор

    До коментар #55 от "Кръпката":

    Курито го сложи начело и измести Лечева. Смятайте колко му струва.

    Коментиран от #74

  • 63 Сибирският бръснар

    10 5 Отговор
    За да се даде оценка на поведението на това момче Яворчо, трябват два въпроса и отговора. Кои сили и какви средства са въздействали той да се обърне като фурнаджийска лопатка?! За хора, които са наясно с технологията на фурнаджийското въртене, отговорите са очевидни:
    Яворчо пребивава в САЩ за един месец и там с него беседват хора от ЦРУ. Наричат се вербовъчни беседи. Средствата са банални - хиляди долари в офшорна сметка, известна само на тях и на това дърво. Първоначалната сума е тънка. Очакванията са той да заслужи повече пачки. Уволнението му от ПГ на БСП е крачка към неутрализирането на дървото от парламентарна позиция, а може би и укрепване на прикритието на Корнелията, каква патриотка е тя в този сюблимен момент на нейна лична криза, като шеф на БСП. Накратко толкова..., може още да се разшири картината, но ако го искат съответните служби и каскетура, нека да го започват. Стига от Козяк да им позволят това...
  • 64 Хехе

    7 3 Отговор

    До коментар #47 от "ИСТИНАТА":

    Името на латвиеца Кирщейнс означава "кирлив евреин". Това говори ли ти нещо различно от интриги и подлости?
  • 65 Истината

    5 14 Отговор
    Не може да му стъпите и на малкия пръст на Божанов, ще си гласува каквото иска момчето

    Коментиран от #69

  • 66 избирател

    9 3 Отговор

    До коментар #21 от "декра":

    по правилно е да го наричаме ЛЪЖЛИВОТО ОВЧАРЧЕ , А НЕ КАКТО ТОЙ СЕ ОПРЕДЕЛИ КАТО ,,черна овца "- разликата е голяма , не може един лъжец сам да се определя като такъв за да изплува от тинята в която влезе , да се прави на герой , той е и ще си остане предател .
  • 67 отворкото

    9 4 Отговор
    Хубаво де, няма да напусне парлачента, но нали знаете, че скоро парламент няма да има. А той повече няма да влезе там. И супер!
  • 68 Нищо чудно

    8 3 Отговор

    До коментар #11 от "Хахахаха":

    нали беше на обучение цял месец в САЩ... Захлебил е. Пък и грантовете трябва да се заслужат
  • 69 Кръпката

    6 2 Отговор

    До коментар #65 от "Истината":

    Още три месеца, както казваш. Но "ПРЕДАТЕЛ" остава за цял живот.
  • 70 Хахаха

    4 4 Отговор
    Браво мъжки!Недей съжалява, видяхме че куку , за нищо нестава.Да видим на следващите избори като не влезнат ,ще освободи ли бсп ,от нейно присъствие ,и от цялата нагла клика зад нея.
  • 71 Отпор на глупостта

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "Разбира се":

    Заради такива като теб със скопени мозъци, България е в дълбокото блато на мръсна корупция и бездънна нищета и мизерия!! С право на Европа и се повдига само при мисълта за тая скапана загнила соц - страна!!!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Божанк офф

    2 1 Отговор
    Б О К Л У К
  • 74 каква е

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "Пенчо":

    Лечева с Мумията-мутра-крадец на едро....Айдееe,да минава....
  • 75 Бацо прецедател

    0 1 Отговор
    Божанко брутален пемберуг! Одпред пембен, одзад небеснокафев!
  • 76 цццц

    0 0 Отговор
    ЮДА божанков! Нагъл предател, толкова грозен, колкото и безсрамен. Юда имал повече съвест от божанков и се обесил на едно дърво, а този хленчещ червей бил обиден, че не получава благодарност от колегите си. Байганьовец, откъдето и да го погледнеш.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове