Last news in Fakti

4 Март, 2023 17:54 2 333 26

Поппандов: Уникална глупост се прави в Народния театър

  • павел поппандов-
  • народен театър „иван вазов”

Именно от това се страхували актьорите

Поппандов: Уникална глупост се прави в Народния театър - 1
Снимка: Архив

"Ако се махне директорът на Народния театър, всичко ще си дойде на мястото. Чухме, че Василев бил и режисьор и може да бъде и на двете позиции. Той е завършил школата на Ахмед Доган. Там се учат мурафети, а не правилата на режисурата", това е позицията на актьора Павел Поппандов по казуса с разразилия се скандал в Народния театър.

По думите му това, което се случва на най-високата театрална сцена в страната, е "уникална глупост" при тази демонстрация, че националните личности не значат нищо.

"Народният театър значи нещо. Е, кой прави Народния театър - личностите - като Славка Славова, Андрей Чапразов и др. Всички те си отидоха, махнаха ги от там, тръгнаха си огорчени. Махна ги директор, подобен на Васил Васил, пак Васил, но Стефанов", каза Поппандов.

"Чухме, че Василев бил и режисьор и може да бъде и на двете позиции. Той е завършил школата на Ахмед Доган. Там се учат мурафети, а не правилата на режисурата", каза Попандов.

"А, ако не се подчиниш, следва да те вдигнат на трупчета. Именно от това се страхували актьорите. Можеш ли ти да смениш хора в Народния театър, хора с биографии, които тежат на местата си" , попита Попандов в bTV и добави: "Аз съм един от тези 5000 души, които се подписаха за защитата на Морфов. Той остава режисьор, но е извън борда на Народния театър".

По думите на актьора, "ако се махне този Василев, този дразнител, тази фалшива първа цигулка, всичко ще си дойде на мястото. Директорът за мен не съществува", допълни още Попандов и призова зрителите към бойкот.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евала

    64 10 Отговор
    Винаги точен и винаги Мъж !
  • 2 Агата Кристи

    10 44 Отговор
    Родителите му да не би да са мечки ПАНДИ, та от "ФАКТИ" са го именовали -
    "ПОППАНДОВ" ???

    Коментиран от #4, #9

  • 3 Един

    60 7 Отговор
    от последните истински хора !!!
  • 4 Време е

    32 6 Отговор

    До коментар #2 от "Агата Кристи":

    да се прегледаш ! Веднага !

    Коментиран от #8

  • 5 Справедлив

    56 6 Отговор
    Няма такава професия"директор".Който го може си го може.За Морфов не се притеснявам Той е голям режисьор Дребното човече Василев да мисли какво ще прави като вече не е директор.

    Коментиран от #17

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 павка

    5 31 Отговор
    Нема да пипате директора ! ! !
  • 8 Агата Кристи

    2 16 Отговор

    До коментар #4 от "Време е":

    Прегледах се и УСТАНОВИХ следното :

    F - 6 sm.

    L - 32 sm.

    ЩЕ си доволен !

    Коментиран от #19, #21

  • 9 леле мамалееев

    4 24 Отговор

    До коментар #2 от "Агата Кристи":

    Не бе пра пра деда му е бил ПОП ПАНДЮ още от османската империя същио поп е имал е църква с човешки ръст по османските закони от него време и там у тая черка са заченали пра деда му и са го нарекли ПОППАНДЮ по фамилия ПОП ПАНДЕВ и така е дошла фамилията. Ае накратко Попандов е попско чадо, не го мислете

    Коментиран от #12

  • 10 Мемет али паша

    2 25 Отговор
    Поп Пандя азе съм го учил на актьорско майсторство у тогавашнио ВИТИЗ
  • 11 Град Симитли

    8 12 Отговор
    Циркаджии!
    Резилите сградата!
  • 12 Агата Кристи

    0 9 Отговор

    До коментар #9 от "леле мамалееев":

    Ееее, БЛАГОДАРЯ ти.
    Щом е така, извинение към "ФАКТИ"...
  • 13 Слушах по

    16 35 Отговор
    радиото настоящия директор на театъра. Изключително порядъчен човек. А Морфов, както и този Поппандов са скандалджии. И хайде стига с тези Хъшове. Българите във Влашко ги изкарва пияндета и пройдохи, както Вазов, така и Морфов. Те са работили, борили са се, участвали са в чети, след това в Сръбско- турската война 1876, после се записват като опълченци. А този Морфов си е чиста проба вандал на държавно имущество.
  • 14 жоро аза

    14 14 Отговор
    Аз искам да хвана Морфов и директора да ги обърна рамо към рамо да им хвана главите и да ги ударя една в друга...
    и кой от двамата остане на крака - остава в народния. Кой падне е аут! Е те това е справедливо другото е борба на интереси
  • 15 Анонимен

    1 14 Отговор
    Идват новите българи, свърши с живковото бреме. На запад е така. Ставаш ли и те приемат, нищо, че си българскипомак. Тя цяла бге маргините. Българите ги ударихте. Живи и здрави да сте.
  • 16 НЛО

    8 8 Отговор
    Другият от триото НЛО - Г. Мамалев се изказа с противоположно мнение по БНР.
  • 17 Гост

    10 8 Отговор

    До коментар #5 от "Справедлив":

    Гледах Георги Мамалев в защита на директора, около него имаше доста много известни имена, та се питам, кой е прав, директора или Морфов, Попандов или Мамалев? Но не искам отговор от дребно човече като теб!

    Коментиран от #18

  • 18 вагнера

    10 15 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Напълно правилно, има много добри и талантливи актьори дето застават, зад постъпката на директора!
    Гледах и интервю с директора, който каза нещо от сорта, че никой не може да оспори твореца Морфов и той е един и значим, но човека Морфов е друга работа! Директора ми се стори доста интелегентен и възпитан човек, не ми се вярва той пръв да е търсил конфронтация.
  • 19 ТОВА Е

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Агата Кристи":

    МИРАЖ !
  • 20 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 17 Отговор
    "ПАНДАТА" Е ....... 100% КОМУНОПИТЕК ........ ФАКТ !
  • 21 Веднага

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Агата Кристи":

    Ходи се пери !
  • 22 правилно ли разбрах

    3 9 Отговор
    Тези дни внимателно слушам и наблюдавам историята около Народния театър. Следях развитието по една единствена причина - да разбера дали правилата са еднакви за всички.
    Страхувам се, миналото да не се завърне отново, онова минало на репресиите и уволненията по политически причини и поради прищявките на някой. Толкова се борихме против това минало, че няма как да го апротдираме, дори да е в образа на успешен режисьор. Но изглежда, че щом си някой известен, успял или просто нагъл, можеш да си сигурен, че ще бъдеш защитен. Дори от клакьори, дори от марионетки, дори от гръмогласни подмазвачи. Надявах се, че обществото е толкова жадно за справедливост, че никой повече няма да може да доминира над правилата. Каква заблуда.
  • 23 Анонимен

    2 11 Отговор
    Кой е прав. Директора разбира се. Не може всеки да драска където не трябва. И сега разбирам, че отдилу са надраскали мразешире явно, не збая, само предполагам, бълг име на полицай е изписано на асансьорнатабврата сук. Луда работа. Наздраве!
  • 24 Хайде де

    6 4 Отговор
    Абе тука много пома.ци са налазили сайта и много “обективни” и компетентни по теми, от които нямат представа. Сигурно не в Народния, но и изобщо в театър не са стъпвали. Но е важно да се изходят.
  • 25 Евала

    6 2 Отговор
    Пачката винаги е бил точен.Последния мохикан.
  • 26 Пиянде

    1 0 Отговор
    Попандов е известен почитател на чашката от дружинката на трезвеника Морфов какво искате да каже ? Нормално!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове